Hei haukkujat !

teiniäityli

Tiesittekös että se että joku teiniäiti on huono äiti ei tarkoita että kaikki on?
Ja tässä pieni esimerkki siitä että vanhempi äitikin voi olla huono äiti, se ei liity teiniäitiyteen.
Olen 16v rv22 ja en ole TODELLAKAAN juonut raskauden aikana enkä voisikaan tehdä lapselleni mitään sellaista mikä vahingoittaisi häntä millään lailla.

No äitini hyvä ystävä 39v raskaana n.rv21, 5 lapsi tulossa, juo muutaman kerran kuukaudessa ja sanoo "kyllä mä oon aina jokaisen kohdalla juonut eikä siitä oo mitään haittaa niille tullut, että ei se oikeesti edes vahingoita lasta". Ja huom. hän myös polttaa askin päivässä. Ja asuu ihan normaalissa kämpässä työskentelee lähihoitajana, eikä hän ole mikään pahimman luokan alkoholisti sossupummi.

13

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teiniäityli

      ja myöskin käyttää vyötä rankaisukeinona jne joten turha sanoa etteikö tuo olisi huonon äidin merkki. Jos häntä ei kiinnosta lapsen hyvinvointi silloin kun lapsi on täysin riippuvainen sinusta, niin on se kyllä aika sairasta miten pistää oman lapsen kärsimään tietoisesti.

    • YksiNuoriÄiti

      Taas tätä iankaikkista vastakkain asettelua:

      HUONOT ÄIDIT 30

      Kyllähän siinä on vielä viisi vuotta välissäkin. Mutta sen sanon nyt näiden "haukkujien" kunniaksi, että sinä teiniäityli olet 16v ja raskaana, et äiti =) Kyllä uskon, että sinusta voi tulla hyvä äiti ja parempi äiti, kun tuo esimerkkisi (jos vanhemmuus on edes vertailtavissa) Jos vain jaksat yrittää ja tehdä kaikkesi. Mutta tule sanomaan sama sitten, kun olet äiti, kun hoidat lastasi paremmin, kuin hän =)

      Ei toki ole hyväksyttävää polttaa tai juoda raskausaikana - tai käyttää remmiä, mutta otathan huomioon myös sen, että hänkin on tapauskohtainen. Kyllä tässä maailmassa tallaajia löytyy... Jaksamista raskauteen ja voimia synnytykseen.. =)

    • -_-

      Onkin loistava esimerkki ottaa poikkeukselliset ääriesimerkit molemmista päistä. Totuus on kuitenkin se, että teiniäideistä löytyy keskimäärin paljon enemmän noita sinun viestissäsi mainitun "39v viiden lapsen äidin" tapaisia äitejä, kuin vanhemmista äideistä.

    • No olet sinäkin yks.

      Ja sinä tiedät viiden lapsen äidin, joka pahoinpitelee lapsiaan kohdussa ja sen ulkopuolellakin, etkä ole tehnyt asialle mitään? Se vasta sairasta onkin, netissä vain selitetään asioista vaikka pitäisi olla tekemässä _lastensuojeluilmoitusta_.

      Tosin vielä se voi sinullekin tulla yllätyksenä, että elämä lapsen kanssa on rankkaa. Tuskin oma tilanteesikaan niin hyvä on, jos katsotaan siltä pohjalta ettei sinulla varmaan ole minkäänlaista taloudellista pohjaa jne.

    • Aikuinen35

      Minusta ei kannata puhua onko teiniäiti huono vai hyvä? Enemmänkin puhuisin, että onko teini riittävän kypsä ottamaan vastuun lapsesta. Pienen lapsen hoito on usein vaativaa vähän vanhemmallekin puhumattakaan teini-ikäisestä, joka ei ole saanut kehittyä ja kasvaa aikuiseksi. Tiesitkö, että ihmisen aivot ovat aikuisen ihmisen tasolla vasta n.22-25 vuotiaan? Eli tämä tarkoittaa sitä, että teini ikäinen ei pysty samalla tavalla ratkomaan elämän asioita kuin aikuinen.

      Toki teini-ikäinen voi hoitaa lapsena parhaan taitojensa mukaan ja kasvaa vastuuseen. Kun teini ikäinen saa isovanhempien tukea ja apua riittävästi, niin asiat voi sujua aika kivasti.

      Hienoa, että otat vastuuta lapsen terveydestä. Muista myös, että syöt terveellisesti ja voit muutenkin hyvin, jotta lapsi saisi hyvät eväät fyysiseen ja henkiseen kehitykseensä.

    • !!

      Suututtaa tollanen teiniäitien haukkuminen! Itse olin 15- vuotias kun sain esikoiseni ja hyvin on sujunut. On toki tapauksia joissa kaikki ei ole suoraan sanottuna mennyt ihan lapaan, mutta ei pidä lähteä yleistämään. Ja nämä 30v uranaisetko ovat sitten niin hyviä ? Minulle ainakin kättärillä sanottii, että olen osaston nuorin mutta myös nopeiten parantunut ja parhaiten vauvaani käsittelevä. Niitä epäonnistujia löytyy kaikista ikäluokista joten en kehuskelisi kuinka vanhat synnyttäjät ovat mukamas niin vastuullisia ja hyviä äitejä. Ette taida ymmärtää, että loukkaatte teiniäitejä moisilla kommenteilla?

    • Mun mielestä

      "Ja nämä 30v uranaisetko ovat sitten niin hyviä ?"
      - Miksi teiniäideille on aina olemassa vain se kaksi ääripäätä? Yli 30v ja alle 20v äidit, mitään välimuotoja ei tunneta? Ainakin sillä 30v uranaisella olisi hankittuna koulutus ja varmast taloudellinen pohja kunnossa ja mitä luultavammin omistusasunto ja vakaa parisuhde. Näytä mulle yksikin 15v jolla on tuollainen tilanne.

      "Minulle ainakin kättärillä sanottii, että olen osaston nuorin mutta myös nopeiten parantunut ja parhaiten vauvaani käsittelevä. "
      - Nopeiten parantunut? Sekö tekee jotenkin muita paremman äidin? Ja se että sitä vauvaa käsittelee hyvin, ei kerro hyvästä äitiydestä sinänsä. Monet siellä osastolla on ensimmäistä lastaan synnyttämässä eikä voi olettaa että heti kaikki sujuu loistavasti.

      "Niitä epäonnistujia löytyy kaikista ikäluokista joten en kehuskelisi kuinka vanhat synnyttäjät ovat mukamas niin vastuullisia ja hyviä äitejä. "
      - Kyse onkin elämäntilanteesta, ja biologiasta: heillä on ainakin fyysinen ja psyykkinen kehitys läpikäytynä. TIetenkään ei voi yksiselitteisesti sanoa, että vanhempi äiti on hyvä äiti.

      "Ette taida ymmärtää, että loukkaatte teiniäitejä moisilla kommenteilla?"
      - Jos on lähtenyt kotileikkiin mukaan yhteiskunnassa, joissa yleisesti teiniäitejä katsotaan pahalla, niin se pitää myös kestää.

    • kdjiosii

      Tämän viestin tarkoituksena olikin se, että teiniäitejä yleistetään tuolla tavalla. Ettei yksikään voisi olla kypsä ja hyvä äiti, sen takia että löytyy niitä huonoja. Eli älkää myöskään yleistäkö teiniäitejä, ja vaikkei aivojen kehitys olekkaan vielä päätepisteessään, tarkottaako se sitä, että ei silti voisi olla järkevä??

    • Miesope

      "...ja vaikkei aivojen kehitys olekkaan vielä päätepisteessään, tarkottaako se sitä, että ei silti voisi olla järkevä??"

      Aika usein se tarkoittaa sitä, ettein ole kykenevä arvioimaan toimintaansa pitemmällä tähtäimellä.

    • janfjn

      Heheh, joo. Sehän onkin hyvä vertailukohde vanhemmuudelle, mitä raskausaikana tehdään. En toki pidä hyväksyttävänä mitään päihteitä raskausaikana, mutta katsotaanpa miten hyvä äiti sinä olet lapsellesi kun hän nyt ensin syntyy.

    • Itse olen nyt 17v, olin 16 kun esikoiseni syntyi ja tässä kuussa vietetään 1 vuotis päivää. Hyvin on mennyt jo positiivistä palautetta tullut niin neuvolasta kuin lähipiiriltäkin. Itse olen mielestäni hyvä äiti lapselleni. Rakastan häntä yli kaiken :)

      Avomiehelläni on vakituinen työpaikka josta hän tienaakin ihan mukavasti. Tulemme toimeen hänen palkallaan ja minun 350e kotihoidon tuella,sekä lapsilisällä aivan mainiosti. Muutimme yhteen vasta raskauden selvittyä, mutta jo ennen sitä maksoin kotona puhelinlaskut ja lehtitilaukset yms. itse ja tein yleinsä ruuan kun isäni ja äitipuoleni olivat töissä. (ja ihan perus kotiruokaa,ettei mitään pakastepitsoja :D)

      Olen samaa mieltä asiasta, että teiniäitejä yleistetään liikaa siitä että he olisivat huonoja äitejä ja jotkut ovatkin, tämän olen saanut kokoa ihan lähipiirissä. Äitini miesystävän tytär sai ensimmäisen lapsensa ollessaan 16 vuotta ja lapsi otettiin alle puoli vuotiaana huostaan ja toisen lapsen hän sai ollessaan 17 vuotta ja sama juttu lapsi otettiin huostaan tosin vasta vuoden ikäisenä. Silti en itse koe, että tämä päteisi kaikkiin teiniäiteihin. Itse tiedän myös erään 27 vuotiaan jolta on lapsi otettu pois huumeiden ja alkoholin takia ,sekä sitten täältä ääripäästä eli 35 vuotiaan äidin joka on juonut ja polttanut raskauden sekä imetyksen aikana ja jättää jopa alle 10 vuotiaat lapset moneksi tunniksi yksikseen kotiin.

      Kyllä näitä ns. huonoja äitejä varmaan löytyy ihan kaikista ikäluokista, mutta ei ne teinit aina ole huonoja äitejä. Tiedän myös ettei vuoden äitinä olo vielä todista mitään, mutta positiivisellä mielellä mennään ja hoidetaan lapsi niin hyvin kuin osataan ja rakastetaan häntä. Ja kun negatiivistä palautetta mistään ei ole tullut vielä tähän mennessä, niin en nyt kauhean huono äiti voi lapselleni ainakaan olla.

      Ja sen haluan vielä sanoa että me teinit haemme täältä vertaistukea, emme mollaamista yms. ihmisillä on omat mielipiteensä teiniäideistä ja saa ollakkin. Haluaisin kuitenkin enemmän neuvontaa kuin haukkumista ja lyttäämistä joka vaan pahentaa jo vaikeassa olevan ihmisen mieltä ja tilaa. KANNUSTAKAA JA NEUVOKAA, ÄLKÄÄ MOLLATKO JA LYÖKÖ LYÖTYÄ :)

      • vierailija90

        Esitit mielipiteesi oikein hienosti ja olen samaa mieltä kanssasi. Olen ylpeä teineistä, jotka pystyvät tarjoamaan lapsilleen tulevaisuuden ja turvallisen perheen. En kuitenkaan ymmärrä lasten hommaamista tahallisesti alaikäisenä. Itse tulin raskaaksi 20-vuotiaana, mutta en kokenut olevani valmis äidiksi, joten tein abortin. Nyt 22 toivon ensin valmistuvani työelämään ja olen pian menossa naimisiin, joten lasten aika on myöhemmin. Jos kokee olevansa valmis kantamaan vastuun vahingosta iästään riippumatta niin nostan hattua.


    • Kiitos. Itse koin olevani valmiiksi äidiksi nuoresta iästäni huolimatta ja perheen ja sukulaisten tuki auttoi todella paljon odotus aikana ja lapsen synnyttyä. Tahallisesti lasta en kuitenkaan hommannut, ja vaikka voi sanoa että lapsi oli ns. vahinko niin päätöstäni en ole hetkeäkään katunut ja tahallaan emme ehkäisyä jättänyt pois vaan kumi oli puhjennut emmekä huomanneet sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe