Lihan maku

omaliha

Löytyykö täältä tietoa lihan pakastuksen kestävyydestä?
Meillä kasvatetaan pienimuotoisesti nautoja ja joka vuosi teurastetaan sonni omaan käyttöön.
Viime keväänä teurastettu sonni oli limousine. Nyt viime aikoina sekä paistit ja jauheliha on alkanut maistumaan jollain tapaa valjulta tekotavasta ja mausteista riippumatta. Äitini ja vaimoni mielestä maku johtuu siitä, että samaa lihaa tulee syötyä joka päivä. Itsekin olin ensin samaa mieltä, mutta viikonloppuna kävin steakhousessa kavereiden kanssa syömässä ja pihvit olivat vähintään yhtä hyviä kuin omista lihoista tehdyt pihvit vielä syksyllä.

Elikä pilaako pitkä pakastus lihasta jotain erityistä. Koska päälle päin lihassa ei ole havaittavissa mitään sen paremmin värin, koostumuksen kuin hajunkaan suhteen.
Aikaisempina vuosina ei ole ollut tällaista havaittavissa, mutta aiempina vuosina teuraat ovat olleet huomattavasti pienempiä ja lihat ovat loppuneet 3 - 4 kuukauden jälkeen. Nyt pakastus on kestänyt -32C lämpötilassa noin 7 kuukautta.

4

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs emäntä

      Riippuu ainakin siitä, mihin materiaaliin liha on pakastettu, jos pusseissa paljon ilmaa tai rikkoontuneet pakastamisen aikana tulee "pakastimen maku". Itse en ole huomannut vuodenkaan pakastusajan suuremmin vaikuttavan lihan makuun, kun ovat ilmatiiviissä vakuumipakkauksessa, joka teoriassa säilöön lihan viikkokausiksi ilman pakastustakin.

    • näin se menee

      Maku muuttuu rasvan härskiintyessä, mutta Limousinessa on aika vähän rasvaa, joten ei pitäisi muuttua, tosin taitaa olla sellainen sääntökin olemassa, että yli kaksi vuotta pakasteessa ollutta lihaa ei saa enää myydä.

      Sialla aika on paljon lyhyempi, olikohan niin, että se oli puoli vuotta.

      • navettapiika

        Meillä on ollut lehmä pakkasessa noin vuoden, eikä lihan maussa suurempia muutoksia ole ollut. Sikaa ei kyllä kestä yli vuoden pitää puolivuotta on ehkä sopivan mittainen maksimi säilytysaika. Nyt on roikkumassa aitoa lapikasta saa nähdä kuinka maistuvaa se on..


    • Muamuija

      Mikä on tuon -32 astetta tarkoitus, tavan pakastin kuitenkin vain noin -20 astetta? Pakastusnopeudella vaikutusta myös lihan laatuun, jos jäätyy hitaasti rikkoutui paljon lihassyitä, jotka sulaessa karkuuttaa nesteet pois lihasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kantaa asetta

      Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup
      Ähtäri
      67
      5650
    2. Mies mitä ajattelet naisista?

      Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.
      Ikävä
      134
      4244
    3. Järkyttävä tieto Purrasta

      Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.
      Maailman menoa
      96
      1856
    4. Rakastan sua

      Tiedäthän sen ❤️😢
      Ikävä
      63
      1425
    5. Toinen toista

      Hyvää sunnuntai huomenta susi rinssiltä 🤴🏼☕❄️⚜️❤️
      Ikävä
      261
      1127
    6. 47
      1112
    7. Mikseivät toimittajat vaadi Orpoa vastuuseen lupauksistaan

      Missä ne 100.000 uutta työpaikkaa muka ovat? Eivät yhtään missään. Näin sitä Suomessa voi puhua ja luvata mitä sattuu. E
      Maailman menoa
      126
      969
    8. Ajattele, miten häviävän pieni

      todennäköisyys on sille, että kaksi tiettyä ihmistä yli viidestä miljoonasta sattuvat tulemaan samalle palstalle ikävöim
      Ikävä
      45
      802
    9. Aavistan tai oikeastaan

      tiedän, että olet hulluna minuun. Mutta ilman kommunikointia, tällaisenaan tilanne ja kaikki draama ovat mun näkökulmast
      Ikävä
      31
      743
    10. Pieni vinkki miehelle

      Jos haluat, että tapahtuu jotain edistystä, niin kannattaa suoda ajatus sille, että miltä toimintasi näyttää mulle päin.
      Ikävä
      39
      695
    Aihe