Lihan maku

omaliha

Löytyykö täältä tietoa lihan pakastuksen kestävyydestä?
Meillä kasvatetaan pienimuotoisesti nautoja ja joka vuosi teurastetaan sonni omaan käyttöön.
Viime keväänä teurastettu sonni oli limousine. Nyt viime aikoina sekä paistit ja jauheliha on alkanut maistumaan jollain tapaa valjulta tekotavasta ja mausteista riippumatta. Äitini ja vaimoni mielestä maku johtuu siitä, että samaa lihaa tulee syötyä joka päivä. Itsekin olin ensin samaa mieltä, mutta viikonloppuna kävin steakhousessa kavereiden kanssa syömässä ja pihvit olivat vähintään yhtä hyviä kuin omista lihoista tehdyt pihvit vielä syksyllä.

Elikä pilaako pitkä pakastus lihasta jotain erityistä. Koska päälle päin lihassa ei ole havaittavissa mitään sen paremmin värin, koostumuksen kuin hajunkaan suhteen.
Aikaisempina vuosina ei ole ollut tällaista havaittavissa, mutta aiempina vuosina teuraat ovat olleet huomattavasti pienempiä ja lihat ovat loppuneet 3 - 4 kuukauden jälkeen. Nyt pakastus on kestänyt -32C lämpötilassa noin 7 kuukautta.

4

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs emäntä

      Riippuu ainakin siitä, mihin materiaaliin liha on pakastettu, jos pusseissa paljon ilmaa tai rikkoontuneet pakastamisen aikana tulee "pakastimen maku". Itse en ole huomannut vuodenkaan pakastusajan suuremmin vaikuttavan lihan makuun, kun ovat ilmatiiviissä vakuumipakkauksessa, joka teoriassa säilöön lihan viikkokausiksi ilman pakastustakin.

    • näin se menee

      Maku muuttuu rasvan härskiintyessä, mutta Limousinessa on aika vähän rasvaa, joten ei pitäisi muuttua, tosin taitaa olla sellainen sääntökin olemassa, että yli kaksi vuotta pakasteessa ollutta lihaa ei saa enää myydä.

      Sialla aika on paljon lyhyempi, olikohan niin, että se oli puoli vuotta.

      • navettapiika

        Meillä on ollut lehmä pakkasessa noin vuoden, eikä lihan maussa suurempia muutoksia ole ollut. Sikaa ei kyllä kestä yli vuoden pitää puolivuotta on ehkä sopivan mittainen maksimi säilytysaika. Nyt on roikkumassa aitoa lapikasta saa nähdä kuinka maistuvaa se on..


    • Muamuija

      Mikä on tuon -32 astetta tarkoitus, tavan pakastin kuitenkin vain noin -20 astetta? Pakastusnopeudella vaikutusta myös lihan laatuun, jos jäätyy hitaasti rikkoutui paljon lihassyitä, jotka sulaessa karkuuttaa nesteet pois lihasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe