Haju???

XJ12 -86

Autoni on sovereign XJ12 -86 ja ongelmana on et autossa sisällä on ongelmallinen haju, jota voisi kuvailla lähinnä homeenhajuksi jne...! tuntuu et kaikki verhoilut ja nahkapenkit ovat ok, mut mistähän tällainen johtuu??? Haju tarttuu helposti vaatteisiinkin!


Kiitos etukäteen ja hauskaa kesänjatkoa! :)

7

2005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumping Cat

      Moro

      Voisi olla ilmastointilaite. Jos ei ole puhdistettu ja auto on esimerkiksi seissyt pitkän aikaa, niin voi alkaa haisemaan.

      Mitä mieltä muut ovat?

      JC

      • Jumping Cat

        Lisäys...ilmastoinnin putkistoon kertyy kaikenlaista pölyä ja "elävää" materiaalia, joka alkaa haista tunkkaiselle.

        JC


      • Tatu
        Jumping Cat kirjoitti:

        Lisäys...ilmastoinnin putkistoon kertyy kaikenlaista pölyä ja "elävää" materiaalia, joka alkaa haista tunkkaiselle.

        JC

        Ilmastointilaitteen höyrystimen kennoon kondensoituu vettä ja siitä kulkee ilma läpi jossa on siitepölyä yms. Tämä aiheuttaa hajuhaittoja pidemmän päälle. Ongelmaa voi hieman siirtää laittamalla AC pois päältä muutama minuutti ennen auton pysäyttämistä että kenno ehtii kuivua.
        Autotarvikeliikkeistä saa ihan tarkoitukseen tehtyä pesuainetta joka vain ruiskutetaan spraypullosta kennoon mukana tulevan putken avulla. tarkemmat ohjeet purkin kyljessä, luulisin.(saattaa olla että joutuu huuhtomaan pois, en ole käyttänyt itsekkään..)
        Toinen tarkistamisen arvoinen asia on lattiamatot. Niiden alla oleviin äänieristysmattoihin kertyy lähes poikkeuksetta kosteutta. Kumma kyllä se ei pääse pois sieltä. Etsi joku kolo mistä tunkea käsi maton alle, huomaat kyllä.. Ja siellä on juuri sitä mille autossa haiseekin, eli hometta!


    • Blue Cat

      Kaikissa ilmastointilaitteissa kehittyy ajan myötä tietty bakteerikanta, joka tuoksahtelee varsinkin sen jälkeen, kun laite on ollut vähemmän käytössä. Kennon alla on huopa, johon kondensiovesi valuu ja jonne bakteerit kehittyvät.
      Ongelmallista on se, että kenno ja huopa sijaitsevat hankalassa paikassa kojetaulun alla, jonne ei oikein fyysisesti pääse helposti työskentelemään purkamatta koko ilmastointilaitetta.

      Saatavana on kemikaaleja, joita voi suihkuttaa suoraan auton sisäilmanottoon puhaltimien ollessa päällä. En ole kuitenkaan itse kokeillut.

    • pimp car??

      Joku on roiskinut sinne.
      Vanha sperma yms. eritteet tuoksuu kamalalle.

      Ei lähde pesemälläkään.

    • Hane

      Hei,
      Ellei aiemmat neuvot auttaneet, tässä yksi:

      XJ Ser.1-3 malleissa on yleistä että joko takalasin tiiviste tai etulasin tiiviste tai molemmat vuotavat ajan myötä aiheuttaen ruostumisen lisäksi hometta.

      Jos takalasin tiiviste vuotaa, kastuu ensin hattuhyllyn pahvi (joka on helppo tarkistaa avaamalla pari kromipulttia ja irroittamalla hattuhyllyn pahvi sitten). Joskus vesi on päässyt takapenkin alle tehden lammikon ja pahimmillaan ruostuttaen siellä olevan peltikaukalon ja homehduttaen kangasmateriaalit.

      Tuulilasin tiivisteen vuotaminen aiheuttaa ns. A-pylväiden ja etujalkatilojen ruostumisen jne.

      Ellei homeen haju tule em. paikoista, kannattaa irroittaa ovipahvit.

      Halvin ennakkohuolto em. ongelmia vastaan on varmistaa tiiviys tiivistemassalla ja jos tuulilasin tai takalasin tiivisteissä on "sanomista", kannattaa ne heti uusia (ei kalliita) ja varmuuden vuoksi käyttää lisänä tiivistemassaa.

      Jos ovipahvi, matto, tai penkit on kerran päässeet homehtumaan, ei se pesemällä lähde pois. Homeen poisto vaatii reilun 100 asteen lämpötilan tai homehtuneen osan uusimisen. Onneksi ainakin XJ ser3:een on kohtuu hintaan saatavissa hyväkuntoisia sisustuksen osia. Vanhempiin jaggeihin hyvien käytettyjen sisustusosien saanti on vaikeampaa. Suosittelisin jopa että jos varastotilaa piisaa ja suunnitelmissa on pitää ko. uudempi jagge pitkään, kannattaisi hankkia siisti käytetty sisustus "talteen" ja varastoida se oikein (nahkaosien toistuva käsittely). Nahkasisustuksen teettäminen jaggeen maksaa taatusti aikanaan enemmän kuin nyt ostaa 1980-1990-lukulaisen jaggen käytetty hyväkuntoinen sisustus.

      Minusta XJ ser.1-3 malleissa tuulilasin ja takalasin reunan sivuprofiili on liian matala (minusta suunnitteluvirhe) eikä pelkkä tiiviste takaa tiiviyttä tiivisteen vähänkin kovetuttua.
      XJ ser.1-2 malleissa sekä tuulilasi että takalasi on kumitiivisteellä.

      Yksi lisähuomio: Jos vaihdat tuulilasin tiivistettä XJ ser.1-2 malleissa ja tuulilasi rikkoutuu irroitettaessa/asennettaessa, uuden lasin onneksi saa melko edullisesti mutta varaudu siihen että uusi tuulilasi ja tiiviste eivät välttämättä "istu" paikalleen kunnolla (samaa usein e-typessä). Se usein jää "irvistämään" jostain kulmasta niin ettei keskinauhaa saa kunnolla paikalleen, saati tiivisteen keski-kromia. Silloin on ikkunan aukon tiivisteen ja uuden tuulilasin mittaero arvioitava/mitattava ja merkkauksen jälkeen (lasiliikkeessä) hiottava jostain reunasta siivu lasia pois. Onnistuu mutta vaatii kärsivällisyyttä. Ja keskikromin asennus vielä pitempää pinnaa. Teetä ammattilaisilla ellet halua oppia eikä pitkää pinnaa.

      Oho, tulipas pitkä tarina. Toivottavasti auttaa useampaa harrastajaa ainakin pohtimaan asiaa.

      Terveisin Hane

      • pena2006

        käytin autoni juuri huollossa ja autoon vaihdettiin raitisilmasuodatin sekä desifioitiin ilmastointilaite. Auto on vuoden vanha ja sillä ajetaan päivittäin. Ongelmana on kun laittaa ilmastoinnin päälle niin silloin tulee kuin sellutehtaan hajua hetken. Samaa ei tapahdu jos vain puhallin on päällä. Ongelma ei poistunut vaikka tehtiin k.o huollot korjaamon huollossa. Ainoa mitä sai oli desifioinnista yli 20 euron lasku !! Odotin kyllä että täimöiset asiat hoidetaan takuuseen kun auto on melko uusi ? Huollot vaan tuntuvat rahastavan eikä asioita edes saada kuntoon. Tämmöiset asiat ei kuulu kuulema takuun piiriin ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe