Ärsyttävä haukkuminen!

dumppelsson

Meillä 9kk lappari joka haukkuu kaikille koirille, lastenrattaille, sauvakävilijöille jne. Ongelmaa vaikeuttaa vanhempi koira. Kaksi koiraa kädessä on hankalampi, kuin yksi. On myös lenkitetty erikseen, mutta kun ei tiedä sopivia konsteja haukunnan lopettamiseen.

Koira ei tee pahaa mutta kun näkee vastaan tulevan kiran käy makuulleen jo 100m päähän ja ei hievahda, kunnes oinen koira on lähellä, jolloin "hyökkää" ja alkaa haukkua. Koira on pentu, joten haluaisi leikkiä, mutta muut omistajat uskovat pennun olevan vaarallinen ja kiertävät kaukaa meidät.

Toinen ikävä ongelma on kovat äänet. Oli ääni mikä tahansa kova ääni, niin pakoon on päästävä! Esim, jos imurin laittaa päälle koira juoksee yläkertaan "turvaan".

Onko joillain hyviä niksejä alkaa tässä olla jo epätoivoinen...

Koira on muuten hyvin koulutettu, joten ei tarvitse tulla valittamaan, että olisi muka jotenkin "pilattu" tai muuta vastaavaa.

Kiitos kaikille avuliaille ihmisille!

10

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canis.familiaris

      Tuosta on paha sanoa yhtään mitään, kun ei ole kuin mielikuva tilanteesta. Kokonaisuus pitää nähdä, mutta tuostakin voi sanosa, mistä kenkäpuristaa.

      Kuvaavaa tuossa on se, että koira tekee, vaikka se on ohjaajan työ, ennekoida ja tehdä/ohjata kun tiedetään mitä pitää ja missä pitää korjata, eli ennakoi ja toimi.

      "kiran käy makuulleen jo 100m päähän ja ei hievahda, kunnes oinen koira on lähellä, jolloin "...ennakoi ja toimi. Ei koira makaa, jos ei anna ja mielummin niin, että puutut ja korjaat jo kun näet ennen kuin koira alkaa makaamaan.

      Virhe on tapahtunut siinä, että koiran on annettu pentuaikana kohdata jotain mihin se ei ole ollut valmis (koulutus)
      Nyt se tekee mitä vain mitä sen on annettu tehdä, joskin tehostetusti.
      (epäjohdonmukaisuus)

      Hallintaa ja koiran yleistä käsittelyä pitää nostaa. Parhaiten se käy, kun menet paikallisen koiraseuran (r.y) vetämiin kursseihin

      Tämän tapaisiin oman paikkakunnan kuten tässä...ei kapallisiin
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10364721

      Kannattaa suosia oman paikkakunnan koiraseuroja ensisijaisesti, jos mahdollisuuksia siihen on.

      • Anonyymi

        Jos mahdollista niin olisi hyvä viedä koira pentukurssille tai vastaavalle missä koira saisi sosiaalisoida ohjatusti toisten koirien kanssa. Jos koira "hyökkää" epävarmuuttaan se saa itsevarmuutta toisten koirien kohtaamisesta ja jos taas kyse on innokkuudesta se saa käytettyä energiaansa toisten koirien kanssa eikä sillä ole enää samanlaista tarvetta "hyökkäillä". Muuten koiraa voi viedä vaikka koirapuistoon tai tuttuja koiria tapaamaan.
        Kannattaa viedä sitä tapaamaan monia eri ihmisiä ja asioita(autoja, pyöriä, lastenrattaita jne.) ulko-ja sisätiloissa ja palkata siitä. Käytöskoulutukseen kannattaa todellakin panostaa mahdollisimman nuorena, mitä vanhemmaksi koira kasvaa sen vaikeampi käytösmalleja/epävarmuuksia on purkaa.

        Haukkumisen lopettamiseen opettaisin koiralle jonkun käskysana kuten "riittää". Sano sana kun koira alkaa haukkumaan ja kun koira hiljenee niin palkkaa. Pidennä aikaa pikkuhiljaa ja vältä virheitä ja siirry lopulta oikeisiin tilanteisiin harjoittelemaan. Tätä kannattaa tehdä siis ohjatuissa tilanteissa ensin eikä vasta silloin kun todellinen ongelmatilanne tulee vastaan.

        Ja ääniin totuttamiseen juurikin tuo mainittu siedättäminen.


    • Keppi ja porkkana

      Jos dumppelsson asut kuopiossa tai lähiympäristössä niin voin näyttää kuinka noissa tilanteissa hyvä toimia ihan ilmaiseksi. Aika hankala saada ihminen täällä ymmärtämään asioita kun ei voi konkreettisesti näyttää :) PELKO POIS!

    • koirakouluttaja

      Ei pysty tällä tavoin selittää ota persoonallista apua!

    • afkkfakasf
    • ihme juttuja

      No osaako koirasi haukkua käskystä?Jos vastaus on ei niin älä ihmettele jos koira ei tajua koko haukkumistaan.Yksikään koira ei tajua ei hauku käskyä,jos ei sille ole opetettu ensiki mitä se haukkua sana tarkoittaa.Miksi annat sen jäädä makaan kun näkee toisen koiran vai onko jotain älyvapaan kirjoittamaa koirankasvatus opasta luettu liikaa.

    • jotain neuvoja

      Eikös tuossa iässä voi olla "mörköikä"?

      Itsellä 5kk pentu, joka alkanut haukkua ja pelätä vieraita koiria, roskiksia yms. Pitää vaan yrittää kiinnittää huomio muualle ja kehua/palkata koiraa kun on nätisti. Vaikuttaa ainakin, että epävarma koira.

      Meillä kouluttaja neuvoi opettamaan koiran kohtaamaan vieraita koiria lenkillä siten, että kiinnittää koiran huomion muualle (leluun, makupalaan yms) ja ohitetaan toinen koira sitten ihan huomaamatta. Ja kehutaan tietysti paljon. Koira saa itsevarmuutta kun huomaa ettei mitään pahaa tapahdu, ja oppii paremman tavan ohittaa muut koirat.

      Koirien ei saisi antaa tuijottaa toisiaan eikä tosiaan mitään pysähtymisiä. Jos koiran käytös on jo mennyt niin pahaksi ettei huomion kiinnittäminen leluun/makupalaan onnistu, niin pitää komentaa koiraa heti kun se alkaa tuijottaa toista koiraa liian intensiivisesti. Vanhemman koirani opetin pois pahasta tavasta (remmirähisijä) vähän Cesarin tyyliin tönäisemällä koiraa, että se havahtuisi pois vääränlaisesta mielentilasta (tuijotus, jäykistyminen). Ei siis mitään potkimista vaan pieni tönäisy että koira tajuaa ihmisen olemassaolon. Tämä keino siis jos tilanne mennyt pahaksi. Ja ehkäiseminen on järkevintä eli ei saisi koiran edes päästä väärään mielentilaan.

      Ja kannattaa myös muistaa näyttää koiralle ettei ole mitään pelättävää, koska pentu yleensä (näin olen ymmärtänyt) haukkuu koska on epävarma. Eli anna koiran haistella pelottavia asioita jos mahdollista, ja huomata ettei niistä ole vaaraa. Samalla voi myös palkata ja tietenkin kehua.

      Koviin ääniin voi yrittää totuttaa siedättämällä. Eli vaikka palkkaa/kehuu koiraa jos esim. istuu paikallaan äänen kuuluessa. Aluksi voi aloittaa vielä siedettävällä äänellä jota sitten koventaa vähitellen. Näin ainakin minä toimisin.

      Meidän pentu haukkui aluksi imuria, mutta kun käskin istumaan ja kehuin sekä palkkasin ja laitoin imurin päälle makupaloja yms., niin pentu oppi nopeasti olemaan pelkäämättä.

      Koulutuksessa on sekin etu, että koiralle pelottavissa tilanteissa voi aloittaa pienen koulutustuokion jolloin koira keskittyy siihen eikä huomaa ympärillä tapahtuvia asioita niin paljon. Tosin tämäkin yksilöllistä. Ja koulutus kehittää koiran itsevarmuutta, jolloin se selviää helpommin eri tilanteissa. Sanoit että koirasi on koulutettu, joten sinulla varmaankin suht hyvä suhde koiraan ja pystyt saamaan sen huomion.

    • Anonyymi

      Pitäis tappaa tommoset koirat

      • Anonyymi

        Taas tullaan siihen kysymykseen, että miksi kukaan hankkii lemmiksi tällaisen eläimen, josta on älyttömästi häiriötä ympäristölle, ellei sitä kouluteta olemaan häiriköimättä. Miksette hanki vaikka liskoa tai marsua.


    • Anonyymi

      Pentuna jo pitäisi opettaa "lällyttelyineen", että sieltä tulee 'kaveri'.
      Jos toinen huomaa sanoissa, tai ei-sanoissa kireyttä, niin hän "puolustaa laumaansa".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe