Naistenklinikka VAI Kätilöopisto?

kumpi

Eli kysymys kuuluu (etenkin pääkaupunkiseutulaisille): Kumpi on mielestäsi parempi synnytyssairaala Naistenklinikka VAI Kätilöopisto? Kummassa olet ollut synnyttämässä tai kumpaan olet menossa synnyttämään? Miksi valisit kyseisen sairaalan? Huonot ja hyvät puolet kummastakin olisi myös mukava tietää.

16

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiskäää

      Itse olin kättärillä ja tykkäsin kyllä. Valitsin sairaalan siksi koska olin kuullut että se on ns.perhekeskeinen sairaala. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevia. Jotkut luulee, että kun nimessä on "opisto" että siellä on joitain tunareita harjoittelemassa, mutta ei pidä paikkaansa:) itse jouduin sektioon ja kaikki sujui oikein hyvin! Jos toinen lapsi tulee niin kättärille menen. Niin ja kyllähän niitä harjoittelijoita on joka paikassa aina välillä, mutta ammattilaisten kanssa ne silti työskentelee.

    • m-pyy

      Mulla on äiti on synnyttänyt meidät kaikki kolme paapero naistenklinikalla ja siksi olen näillä näkymin itsekin sinne menossa. On kuulemma laitosmainen mutta siellä on apu lähellä jos jotain sattuisi synnytyksessä. Olen käynyt muutenkin muutamissa hoidoissa naistenklinikalla ennen raskautta ja henkilökunta oli todella ystävällisiä ja osaavia. Tämä keksustelu kyllä kiinnostaa minuakin vaikka synnytys vasta ensi kesänä edessä. Vaihtoehtoja kun on hyvinkää (neukkumamma ei suositellut sitä ollenkaan), naistenklinikka ja kätilöopisto.

    • Janna855

      Itseäni kiinnostaa kanssa, koska valinta edessä heinäkuuta ajatellen. Mua kiinnostaa kummassa olis paremmat mahdollisuudet saada perhehuone, vaikka eihän sitä etukäteen tiedä millanen ruuhka silloin on...

    • Äiskäää

      Kättärillä on haikaranpesä jossa siis ollaan synnytyksestä kotiutumiseen samalla osastolla. Siellä saa käsittääkseni aina perhehuoneen, mutta mikäli juuri silloin on ruuhkaa kun menee synnyttämään niin joutuu tavalliselle synnytysosastolle. Itse olin menossa haikaranpesään mutta kun jouduin sektioon niin meninkin sitten tavalliselle lapsivuodeosastolle. Haikaranpesään edellytetään tiettyjä vaatimuksia, kuten normaali raskaus ja terve äiti. Lisäksi h.pesään pääsy edellyttää sairaalan valmennuksiin osallistumista, jotka olivat erittäin hyvät. Ainut miinuspuoli h.pesässä oli mielestäni se, että kun siellä synnytetään ja ollaan sitten vauvan kanssa niin ympäri käytäviä raikuu juuri synnytyksessä olevien äitien voihkinta :). Itse siis totesin sen silloin kun kävin siellä valmennuksessa. Olin osasto 2:sella ja mielestäni se oli ihan viihtyisä. Siellä miinusta oli yhteiset suihku ja wc tilat. Muutamissa huoneissa oli oma kylppäri. Lisäksi osasto oli ehkä hieman pintaremontin tarpeessa, mutta ihan hyvin viihdyttiin tuo muutama päivä.

      • hmmm..

        Mitä perhehuone maksaa?


      • Äiskäää
        hmmm.. kirjoitti:

        Mitä perhehuone maksaa?

        Olisiko ollu mun osalta n 60e vrk ja mies 30e vrk. Jos nyt en ihan väärin muista. Mutta siis 4 yötä oltiin sairaalassa ja koko lysti maksoi muistaakseni noin 300 e. Sitäkään nyt en muista että onko h.pesässä samat hinnat.


    • ...........

      Kiinnostaisi tietää että miksi ei Jorvi? sehän on kolmas vaihtoehto kättärin ja naistenklinikan lisäksi.

      • kumpi

        Me asutaan Vantaalla ja ei oo autoa, niin nuo Helsingin sairaalat ovat helpoimman matkan päässä. Siksi Kätilöopisto tai Naistenklinikka.

        Olen miettinyt tuota Naistenklinikkaa siksi, että siinä on lähellä se Lastenklinikka (vai mikä se oli?). Että jos vauvalla onkin jokin hätänä niin ei tarvitse heti kuljettaa erikoishoitoon kovinkaan kauas.

        Kätilöopistossa mua mietityttää se, jos siel on paljon niitä opiskelijoita.

        Haluaisimme perhehuoneen, jos mahdollista.

        En ole kumminkan vielä päättynyt enkä tarkemmin selvitellyt kummankin hyviä ja huonoja puolia, joten kuulen mielelläni lisää mielipiteitänne asiasta.


      • Äiskäää
        kumpi kirjoitti:

        Me asutaan Vantaalla ja ei oo autoa, niin nuo Helsingin sairaalat ovat helpoimman matkan päässä. Siksi Kätilöopisto tai Naistenklinikka.

        Olen miettinyt tuota Naistenklinikkaa siksi, että siinä on lähellä se Lastenklinikka (vai mikä se oli?). Että jos vauvalla onkin jokin hätänä niin ei tarvitse heti kuljettaa erikoishoitoon kovinkaan kauas.

        Kätilöopistossa mua mietityttää se, jos siel on paljon niitä opiskelijoita.

        Haluaisimme perhehuoneen, jos mahdollista.

        En ole kumminkan vielä päättynyt enkä tarkemmin selvitellyt kummankin hyviä ja huonoja puolia, joten kuulen mielelläni lisää mielipiteitänne asiasta.

        Niin kuin jo tuolla edellisessä viestissäni kirjoitin niin ihmisillä on usein tuo käsitys, että kättärillä on opiskelijoita. Kyllähän niitä siellä on, mutta ihan samalla tavalla myös naikkarilla. Tuo kätilöopisto nimi on jäänne niiltä ajoilta kun se vielä oli kätilöopisto. Nykyään kätilöt tulevat amk:sta ja tekevät harjoittelut sairaaloissa, joissa on synnytysosastot. Myös kättärillä on vauvojen teho-osasto, mutta toki jos jotain erityishoitoa tarvitaan niin lastenklinikka on naikkaria lähellä ja sinne pääsee naikkarilta ihan maan alaista reittiä eli ei tarvita edes ambulanssia. Itselläni on oman työni kautta kokemusta naikkarin synnytysosaston henkilökunnasta, joista sai jokaikisestä sen kuvan, että ovat työhönsä kyllästyneitä tai sitten työyhteisössä jokin oli vialla. Ja niin kuin joku jo aiemmin mainitsi niin siellä synnytykset hoidellaan vähän niinkuin liukuhihnalta. Mutta toki jokainen valitsee niin kuin tykkää. Varmasti molemmissa on turvallista synnyttää! :)


    • ...........

      Kiinnostaisi tässä yhteydessä kuulla myös jorvista kokemuksia? Se olis mulla lähin paikka, naistenklinikka ja kättäri kauempana.

    • kaksilasta.

      Olen synnyttänyt kaksi lasta kättärillä ja sieltä vain hyvää sanottavaa. Saatiin ensimmäisen kanssa perhehuone, vaikka niihin oli jonoa, mutta me vähän niinkuin "kiilattiin" vauvan ja minun huonon kunnon takia muiden edelle. Ehkä törkeetä jonkun mielestä, mutta minun kunnolla en pystynyt yksin vauvaa silloin hoitamaan ja koska isä oli halukas auttamaan, päättivät antaa perhehuoneen meille. Muutoin olisivat varmaan joutuneet viemään vauvan johonkin eri osastollekkin ym. koska pystyin just ja just vain imetykset hoitamaan ja nekin avustuksella.

      Opiskelijoita ei ole ollut kummassakaan synnytyksessä, vaikka minua ne eivät olisi haitannut.

    • Kättäristä

      Jos aikoo synnyttää Kättärillä, niin kyllä ne siirtää Naistenklinikalle jos raskaudessa havaitaan jotain ongelmia. Ja jos synnytyksen aikana käy jotain niin en usko etteikö Kättärilläkin pystyttäis hoitamaan, sitäpaitsi ei oo kovin pitkä matka Kättäriltä Naistenklinikalle tai lastenklinikallekaan jos on pakko :)

    • elelemme

      Synnytin ensimmäisen lapsen Naistenklinikalla. Vaihtoehtona olivat juuri Kättäri ja Jorvi. Kättäristä olin kuullut ikävähköjä juttuja,... siksi valitsin Naistenklinikan, vaikka oli kauempana. Enkä katunut valintaa ollenkaan. Kokemus Naistenklinikan henkilökunnasta oli kiitettävä, ja koko ajan oli turvallinen olo ja henkilökunta oli osaavaa ja itseä se rutinoitunut (?) toiminta rauhoitti, sehän tarkoittaa, että asiat ovat "selkäytimessä" ja yllättävät tilanteet ja komplikaatiot huomaa helpommin, ja nopeammin normaalista. Eihän mikään synnytys toki ole toisensa kaltainen, vaikka kuinka hyvin menisi, kaikki ne on yksilöllisiä.

      Perhehuoneeseen päästiin, ja sielläkin sai osastolla aina apua kun tarvitsi. Joskus saattoi joutua odottamaan hetken (oli keskikesän "ruuhka-aika") mutta aina apua sai. Henkilökunta oli kiireestä huolimatta ystävällistä ja asiallista, ja ei tullut tunnetta, että olisi esittänyt tyhmiä kysymyksiä/huolehtinut turhaan/huolta ei vähätelty. Jos vielä tulen uudelleen raskaaksi menen kyllä Naistenklinikalle synnyttämään, en edes harkitse muita.

      Yksi opiskelija oli sitten osastolla meitä pääosin auttamassa aina, mutta ei hänen tapansa työskennellä tai toimia mitenkään eronnut muiden tavasta toimia. Hänellä tuntui ehkä olevan vielä enemmän aikaa kuin muilla :)

      Huonoja puolia jos pitää kaivaa, niin mietitytti, että jospa lapsi päättää syntyäkin ruuhka-aikana: Helsingin Töölöön ajaminen olisi vienyt varmaan hiukkasen pidempään kuin sen puolisen tuntia, mitä nyt aamuyöstä ajaessameni. Ja kun esikoinen kyseessä, niin eihän sitä tiedä kuin nopeasti kaveri aikoi tulla :)

      Sairaaloitahan ne synnytyslaitokset pohjimmiltaan on, että siten ei varmaan siitä laitosmaisuudesta oikein mihinkään pääse. Mutta kauanhan ei siellä tarvitse olla, jos kaikki menee ihan hyvin, sitten pääsee perheenä kotiin. Itseä se laitosmaisuus ei vaivannut ollenkaan.

      Hyvää loppuodotusta !

    • Joulumasu 2011

      Olen synnyttänyt molemmat lapset kättärillä ja hyvät kokemukset kyllä! Toinen poikani syntyi 7.12.2011. Ihanat kätilöt oli,ammattitaitoiset ja auttavat.. Erittäin hyvä kokemus.

    • Kätilönkäytösmuuttui

      Kättärillä kätilö oli aamuyöstä töykeä; lähetti miehen ja lapset kotiin- ei ole lasten paikka. Meillä ei ollut sukulaisia kuin 700 km päässä. Ei toki synnytyssali olekaan lasten paikka, mutta oli hyvin töykeä. Lisäksi sanoin, että aiempi synnytykseni oli nopea, silti jätti minut yksin. Mitä tapahtui? Lapsi syntyi syöksysynnytyksenä LATTIALLE!!!

    • diidi

      Olin valinnut Kättärin, mutta perätilan vuoksi varattiin mahdollinen sektioaika, joten synnytyssairaalaksi vaihtui Naistenklinikka. Tosi paikan tullen sain kuitenkin kokeilla pt synnytystä alakautta ja osaavissa käsissä kaikki menikin loistavasti! Synnytyksestä jäi todella hyvä mieli. :) Olin jo aiemmin kerinnyt vierailla NKL osastolla 42 ennen aikaisten supistusten takia muutamaan otteseen. Kätilöt ja henkilökunta ovat olleet poikkeuksetta aivan ihania, lämpimiä ja ammattitaitoisia ihmisiä. Siellä tiesi olevansa hyvissä käsissä. Niin vauvasta kuin minusta huolehdittiin. Lisäksi Naistenklinikalla valmiudet paremmat jossei kaikki aivan oppikirjojen mukaisesti menekään. Toivoisin itse pääseväni sinne taas synnyttämään! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe