Teräaseiden myynnistä tulee luvanvaraista

Suomessa!

STT. Alahärmän koulupuukotuksen johdosta hätäkokoukseen kutsuttu valtioneuvosto on kuullut sisäasiainvaliokuntaa tapaukseen liittyen. Sisäasiainvaliokunnalta tilatun selvityksen mukaan koulupuukotuksen kaltaisten tapahtumien ehkäisemiseksi on ryhdyttävä välittömiin toimenpiteisiin.

Ratkaisuna valiokunta ehdottaa teräaseiden hallussapidolle 18 vuoden ikärajaa ja luvanvaraiseksi tekemistä. Lisäksi teräaseiden, kuten puukkojen, keittiöveitsien, vesurien, viikatteiden ja niihin rinnastettavien ihmishengen riistämiseen soveltuvien leikkaavien tai viiltävien välineiden myynti tulee siirtää aseliikkeisiin.

Poikkeuksen tästä tekisivät vain tavanomaiset tylppäkärkiset ja leikkuuterältään hengen riistämiseen soveltumattomat ruokailuvälinesarjoihin kuuluvat veitset, joita valiokunnan mukaan saisi edelleen myydä haarukkojen ja lusikkojen mukana ruokailuvälinesarjojen osana.

Selvityksessä ehdotetaan, että edellämainittujen luvanvaraiseksi tulevien teräaseiden hankkiminen edellyttäisi erityisen, tätä tarkoitusta varten suunniteltavan kurssin käymistä. Lisäksi teräaseiden säilytyksen tulisi tapahtua kotona lukitussa teräasekaapissa.

Henkilön kelpoisuus luvanvaraisen teräaseen hankkimiseen arvioitaisiin ennen kurssille pääsemistä poliisilaitoksella suoritettavan psykologisen testin sekä poliisiviranomaisen haastattelun avulla. Luvan myöntämisen jälkeen henkilön tulisi käydä vuosittain poliisilaitoksella uudelleen haastateltavana. Psykologisen testin suorittamista uusintakäyntien yhteydessä valiokunta ei pidä tarpeellisena.

Sisäasiainvaliokunnan selvityksen kuultuaan ja arvioituaan valtioneuvosto on tehnyt päätöksen ottaa esitetyt toimenpiteet käyttöön mahdollisimman nopeasti. Tarkoituksena on saattaa voimaan uusittu laki teräaseiden hallussapidosta jo ennen tulevaa kesää.
YLE

7

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satunnainen seikkail

      Taas tätä päättäjien logiikkaa. Tosin arvelin jo aselain 1. kiristysvaiheessa, että tähän tullaan vielä menemään. Saa nähdä, mutta veikkaan, että seuraavaksi laitetaan luvanvaraiseksi kaikki työkalut, joilla voi tehdä metallilevystä teräaseen. Tai teroittaa ruokailuveitsestä teräaseen.

    • Satunnainen seikkail

      Ja taas...

      Lueskelin tässä iltani kuluksi muutamia päiviä vanhoja uutisia, ja huomasin ainakin nämä kaksi uutista teräaseilla tyhdyistä ryöstöistä.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/01/1481633/kioski-ryostettiin-teraaseella-uhaten---tunnistatko-kuvan-miehen

      http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/01/1481277/kaksi-siwaa-ryostettiin-puukolla-uhaten-uudellamaalla

      En yhtään ihmettele, että virkavalta, ja poliitikot ajavat taas uutta kiristystä lakiin. Mutta herää kysymys, että auttaako se yhtään mitään. Kyllä tuollaiset tyypit aina jonkun keinon keksivät, jolla yrittävät saada jonkun ryöstettyä. Nyt pitäisi lisätä poliisien määrää, eikä vähentää niitä. Tai määrätä jokaiselle kansalaiselle pakolliseksi kerran vuodessa psykologilla käynti, ja vaaralliseksi todetut jatkuvaan kontrolliin. Tai jotain muuta vastaavaa, eikä hankaloittaa ihmisten elämää aina vaan enemmän.

    • 4t3erdf

      Ei olet väärässä:

      " Lisäksi teräaseiden säilytyksen tulisi tapahtua kotona lukitussa teräasekaapissa. "
      Tämä ei kuulu suunnitelmaan. Sen sijaan sanamuoto kuuluu.

      "Lisäksi teräaseiden säilytys tulisi tapahtua vartioimisliikeluvan omaavan vartioimisliikkeen tai poliisin hallinnoimassa keskitetyssä varastossa, josta henkilöllisyystodistusta ja teräaseen hallussapitolupaa vastaan teräaseen saisi perustellusta syystä käyttöönsä määräajaksi".

    • Satunnainen seikkail

      Elämä menee jo hankalaksi, jos lakia aletaan sorvaamaan tuohan suuntaan, että teräaseiden säilytys sallittaisiin ainoastaan poliisille, tai vartiointiliikkeelle.

    • 212233446t

      joo toi ei hyödytä mitään haistakaa vittu koko suomen laki

    • 12345qwer

      Se joka haluaa saa aina kyhättyä teräaseen tai vaikka ampuma-aseen. Tuskin heitä tuollaiset säädökset kiinostaa. Heille vaan parempi kun ei normaali kansalaisella saa olla mitään millä puollustautuisi.

    • lankaan menitte taas

      Taas tämä hörhö keksinyt päästään jutun kuten aina ennenkin.Ja toiset idiootti uskoo kun laittaa STT ja Yle johonkin kohtaan:=)heh heh heh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe