Hirvenmetsästys ja maanvuokra

Kieroilua

Kysyn neuvoa arvoisat asiantuntijat.
Minulla on ollut metsästysmaat vuokralla käsittäen hirvenmetsästystä.
Vuokrasopimuksessa on aika sovittu toistaiseksi.Sanon irti sopimuksen perustaen,että vanha sopimus oli epätarkka.Tämä johtuen siitä syystä,että vuokra sovittiin lihana.Määrää ei kirjattu.No tämä vuokrassa ollut korvaus on vaihdellut 5-3 kg suorituksena ja laatu on ollut mahdollisimman luista.Viimesyksynä sain vain neljä purkkia säilykettä.Jänteitä sisältävää mössöä se oli ainakin avatuissa purkeissa ollut.
Nyt annoin mahdollisuuden samalle porukalle kärttämisestä johtuen tiedon,että laittavat rahatarjouksen maista ja naapuriporukoille on tarjouksesta laitettu myös tieto.Olenko menetellyt oikein?

47

2803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hirviä miäs

      Tiedä sitten kun kaikilla on olevinaan hirmuisia toiveita lihan suhteen. Silloin on parempi hankkia luvat ja liittyä porukkaan. Jos hirviä ei saada niin ei silloin lihaakaan tule satoina kiloina maanomistajille. Ideahan on jakaa elukka suurimmaksi osaksi metsästäjien kesken. En minäkään hirviä ammu pelkästään sen takia että itse jään nuolemaan näppejäni ja metsästämättömät kerää koko potin. Meillä maanomistajat on jokaista omistajaa myöden olleet tyytyväisiä siihen kun heidän mailleen kaatuu hirvi saa mo kyseisen hirven PAREMMAN etulavan eli sen ei verisen huom! Kellään ei ole ollut kiukuttelemista koskaan. Jos purkkeja tai makkaraa on tehty hirvistä ja peuroista on niitäkin jaettu maanomistajille milloin mistäkin syystä kiitokseksi ja homma pelaa!

    • jutun aloittaja

      No eipä täällä ole porukka etulapaa tuonut vaikka suullisesti luvattu onkin.Monta hirveä kaatui minunkin maalle ja jos joku porukasta ehdotti ,että maanomistajalle on luvattu etulapa niin porukan johtaja oli tuumannut ,että ei anneta.Minusta tällainen on hyvinkin epärehtiä toimintaa.Siksipä juuri rahallinen korvaus on ainut vaihtoehto.Luulisi se suomalaisen miehen sana pitävän,mutta eipä ole luottamista.

    • Korpilaki korvessa

      Hirviän miehen juttuun otan kantaa sillä,että hyvin olette homman hoitaneet.Jutun aloittajan nim.kieroilua kehoittaisin kyllä tuossatilanteessa jättämään maat vuokraamatta ko.porukalle.Siinäpähän sitten miettikööt tekemättäjättämisiään.

    • Garmin Astro 320

      Se mitä vuokrasopimuksessa lukee,sitä on noudatettava.Vuosikokouksessa tehkää maanvuokra ohje miten vuokrat hoidetaan.Maanomistajat saattavat muuten hämmentyä kun toisille annetaan sitä ja toisille tätä.Kohta ollaan siinä tilanteessa että kukaan ei hallitse syntynyttä tilannetta.Jutun aloittajalle sanoisin että tee selväksi metsästysseuran puheenjohtajalle huolesi.Hän ottaa asian vuosikokous käsiteltävänä asiana ja kirjaa asian tulleen tietoonsa 2viikkoa ennen yhdistyksen vuosikokousta.Vuosikokous joutuu käsittelemään asian ja tekemään päätöksen mikä sitoo VALITTAVAA METSÄSTYKSEN JOHTAJAA TULEVANA /TULEVINA SYKSYINÄ!
      Jos metsästys porukka ei vieläkään noudata sopimusta sinun puolestasi maan vuokraajana olet tehnyt kaikkesi ja antanut vielä seuralle mahdollisuuden korjata teidän välit. Jos ei tämä tehoa sano maat irti sopimusrikkomuksesta.

    • keksitty juttu

      Outoa on aloittajan puheet "luisesta lihasta" Kyllä ne lihat leikataan ihan luuttomaksi, kun lihoja leikataan. Kirvespaloittelua kukaan tuskin enään harrastaa ja jos niin ne lihat on arvotonta mössöä läpi ruhon, joten sitten ei väliä mitä saa.
      Ja säilykeissä ei enää mitään jänteitä näy, kun purkkeja on 2 tuntia painekattilassa keitetty, niin siellä jänteet pehmenee.

      • MullisaEiOlihhhaaaaa

        Aivan kyllä säilykkeet järjestään on hyviä olleet ja tuollaiset jänne puheet on provoja. Mitä muuten tulee hirven ja peuran purkittamiseen on minun mielestäni kalliin lihan haaskausta. Tietenkin pitäisi olla "ylpeä" että tämä nyt on meidän syksyllä ampumaa hirveä mutta eipä tuossa makueroa ole tavan sian ja naudanliha purkkiin jota saa halvemmalla kaupasta. Itse olin tänä syksynä koko purkki/makkara touhuja vastaan ja lihat jaettiinkin arvolihoina jokaiselle ja näin jokainen sai päättää "pilasko" määränsä purkittamisella vai söikö kotona kunnon paisteina tai jauhelihana.


    • HIRVI 2012

      ML-6 PYKÄLÄ MÄÄRITTELEE OIKEUTESI-MAHDOLLISUUTESI
      -JATKA VALITSEMALLASI LINJALLA. JA EI OLE PAKKO VUOKRATA KENELLEKKÄÄN

    • lohinivan seko heko

      Täällä Lapissa roin pohjois osassa lohinivassa "lossereitten kylä" on muuten hirviseurue/länkkäri mies joka jakaa kaikki hirvilupansa hirvet maanomistajalle,tosin tänä vuonna ei saanu ku yhen hirven ite ei syö ku kynsiään tai turistien eväät länkärivaellusratsastus touhuissa. Pitäsköhän tämä tapa ottaa koko suomeen käytännöksi muutetaan vielä lakiin tälläinen losseri kylän hieno/pökö systeemi

      • Liha navan hekodeko

        Tottakai! Metsästyksessäkin maanomistaja on se "porvari" ja metsästäjä "työläinen/talonpoika". Maksakaamme hirviluvat ja syötetään lihat muille. Pirkanmaallakin on sellainen porukka (täälläkin kirjoitettu) jossa isä ja poika vie lihat tai myyvät ne eteenpäin saaden itse rahat. Kaatomaksut kyllä otetaan muilta.


    • ellslee

      MOI! Mun mielestä ei pitäis metsästää. Kaupan hyllyt on jo täynnä ruokaa. Jos ootte samaa mieltä vastailkaa. :)

      • p.o.r variantte

        juu se liha kasvaa kukkaruukussa eks vaan?


    • Garmin Astro 320

      Pirun mukava lukea lapin miehen kommentti.Itselläni on ollu koko pienen iän kumma veto sinne "kultalaan"Onko se vain illuusiota paremmasta erästely ympäristöstä mene ja tiedä.Hirvenmetsästys on metsästystä siellä lapissa pitkien etäisyyksien vuoksi.Ilman eväs reppua ei taida kannattaa suunnata kairoille?Täällä kainuussa saa "välipalaa"automiehiltä joka tien ylityksessä jos haluaa.Ja teitähän täällä piisaa.Kirjota varsin minkälainen on metsästyksen luonne siellä?Yövytäänkö esim.hirvijahdissa usein laavulla/autiotuvissa?

      • Lähde laphin

        Ääh kuka sitä kairaan lähtee. Pitkät etäisyydet ja minimoitu valvonta auttaa siihen että se lupa hirvi ammutaan auton ikkunasta. Vasoista ei välitetä vaan se seudun komein haetaan jostain hakkuuaukion laidalta autolla. Kaatoryyppyjen jälkeen onkin sitten mukava köllähtää pakun perälle koisimaan.


    • Luirojoki

      Minähän olisin sitten ihan yksin kairoilla jahissa kun te paikalliset ruikitta tienvarresta net hirvet?Tämähän alkaa kuulostaa hjuvalta.Tuuttakaitte vetämään sillä Polariksen mönkijällä sen valtasonnin sieltä puronvarresta?En kehtaa olla kaavolla niin kauan että syötyä saisin elukan, niinku karhu.

    • aslakki

      Samaa mieltä Lähde Laphin kanssa.Hiacen ikkunasta nättein niitata
      Sitten porokämpillä viikko kännissä.

    • lohinivan seko heko

      Niin täällä Roin pohjois osassa on tuo kuuluisa lossereitten kylä Lohiniva hirvenpyynti perinteisesti Naakimalla/kävellen kyllä onnistuu mutta onhan se aika ahdasta toisinaan ku koiria ja ukkeleita/lossereita ja surullisen kuuluisa länkkärimies häslää seassa ja teitä piiisaa meijänki perillä. On muuten kaukana John Wayne touhuista tuollla länkkäri Iivanalla ratsu/metsästys touhut ihan pökö ukko.Kaikenlaista pyyntitouhua täällä kyllä on mutta monesti ne muualta tulleet tekee niitä ei niin mukavia juttuja kiire ja kallit luvat aiheutta varmaan joillekki paineita.Ps.Molkojoki alueella Roin puolella ei juuri näy koskaan muualta tulleita hirviseurueita on muuten hyvät valtion maa alueet ,pyyntiä harrastaa ei ole kuin pari paikallista seuraa jokka hilluu ja omii aluetta vaikka kaikkilla olis luvan saaneilla porukoilla lupa pyytää siellä ,joten tulukaa ihmeessä pyytään sinne ,myös hyviä lintumaita piisaa siellä.

    • lihanhimo

      Pikaisesti funtsittuna oman hirvienvähentämispalvelu-talkoiden kanssa kävisi aloittajan kertoman lihavaatimuksen perusteella siten, että metsästäjänä saisin alle 10kg lihaosuuden vuosittaisesta n. 20vrk talkoosta, pyyntilupamaksukustannuksia tulisi 200E per metsästäjä. Muut aiheutuneet kulut tietenkin lisäksi.
      Laskelmassa ei ole huomioitu sitä lihhaaaaa, jota maanvuokraajaana metsästäjiltä vaatisin.

      Maanvuokraajana voisin tukea metsästäjiä vaikkapa 1-2E/ha vuosittaisella maksulla sen turvaamiseksi, että alueeni hirvikanta saadaan harvennettua sopivalle tasolle.

    • penkinalta

      Meidän mets.seuralla oli tänään vuosikokous.En kehtaa aikaani kuluttaa turhempaan kuin se on.Aikamiehet huutaa toisilleen kokoustilassa niin että tekareita saa etsiä penkkien alta kokouksen jälkeen.Muutaman kerran olen käyny ja se riitti.Mulle aivan sama miten päin asiat päättävät,lakia joutuvat noudattamaan joka tapauksessa.

    • Loponokka

      Hirvimäärät vaihtelee, siksi ei voi sopia mitään vakio korvausta. Hirvenpyynti on harrastus ja se loppuu jos joutuu maksamaan maista vuokraa koska siinä on muutenkin paljon kuluja joita ei voi vähentää verotuksessa. Koirat, polttoaineet. aseet, puhelimet, menetetty työaika ym. Meidän seura antaa lihaa saaliin mukaan, mutta vuokraa ei makseta. Maanomistajat ovat perustaneet metsästysseuran johon pääsee myös alueella asuvat mukaan. Jäsenet saa omaisuuteen käyttöoikeuden mutta seurasta lähtiessä ei mitään mukaan. Liity porukkaan jos koet jotain häviäväsi...

    • MoneyMoneyMoney
      • Tasavertaisesti

        Me ei oteta porukkaan justiin nuita raharikkaita koska kohonneet kulut estää viimeisenkin nuoren pääsyn metsälle. Metsästys järjestetään siten että KAIKKI ovat tasaverta
        isia eikä henkilökohtaisella varallisuudella ole merkitystä. Jos joku iso maanomistaja rupeaisi kukkoilemaan meidän seurassa sillä periaattella jos ette tee nyt niin ni otan maat pois. Me annetaan kenkää jo siitä syystä että jäsen koettaa vaikuttaa muiden mielipiteisiin esim.kokouksien ulkopuolelta.


      • Maanomistaja maksaa

        Tämähän on nyt vain puhtaasti seurausta ihan siitä, että paikalliset hirviseurueet (olivatpa ne sitten missä päin Suomea tahansa), eivät ole viimeisen kymmenen vuoden aikana verottaneet hirvikantaa tarpeeksi. Mistä on sitten tullut liian kalliita taimituhoja/taloudellisia tappioita maanomistajille. Tässä on hinta, ottakaa tai jättäkää mokomat punapellet! Enkä tarkoita tuolla suinkaan punaista vaatetusta.

        Sosialisteja on päästetty aivan suotta omille liian suurille lihaosuuksille porukoissa ja päättäämään verotuksesta. Siis suomeksi sanottuna hirvikanta päästettiin tarkoituksella lapasesta, verottamalla vain uroksia ja vasoja sekä tuottamattomia naaraita, jotta saataisiin sosialisoitua maanomistajien omaisuutta hirvenlihana. Tämä salakavala rikosvyyhtihän alkoi heti sen jälkeen kun leukaluita ei enää tarvinnutkaan toimittaa riistanhoitoyhdistyksille näytille - että oltaisiin voitu todentaa mitä oli verotetu ja minkä verran.


    • outoa on ajattelu

      Suomeen on luotu malli, jossa maanomistjat kustantavat metsästäjien harrastuksen.
      Tuossa ylenpänä joku laskeskeli, että jos lihaa jaettaisiin maanomistajille, niin itselle jäisi alle 10kg ja tulisi 20 päivää ilmaisia talkoita, metsästyksen muodossa ja luvan hinta päälle.
      Hei haloo ! Eikö metsästys pitäisi olla kaikille harrastus ja saalis vain pilkku iin päälle?
      Hirvenpyynti on vinoutunutta lihan himoa, jos lähtökohtana on vain se saatava hirvenlihan määrä.
      Seurat on saaneet maat käytännössä ilmaiseksi käyttöönsä, koska maanomistajat on itsekin olleet pääosin seuran jäseniä.
      Nykyään rastitaan sopimuksiin "vain hirven pyyntiin" oikeuttava sopimus, ja usein nykyään maanomistaja ei enää ole seuran jäsen, koska asuu itse kaupungissa, eikä harrasta metsästystä.
      Jos hirvimiehet jatkavat tuota lihan pyytäjän linjaansa, saattaa vielä tulla päivä, kun maat alkaa oikeasti maksamaan, niitä ei mokomille ahmateille enää haluta ilman korvausta vuokrata.
      Vähän pitäisi pystyä näkemään nókkaansa pitemmälle, vaikka kuinka egoisti olisikin.
      Kaikki harrastukset nykyään maksavat rahaa, mikä kumma se on, että metsästystä pitäisi ainoana harrastamaan ilmaiseksi ja vielä saamaan siitä, korvausta ilmaisen lihaosuuden muodossa?

      • korotuksia tuli

        Siksi kun siitä ei tehdä porvareiden rahantekovälinettä. Tällä mahdollistetaan kohtuu hintainen harrastus. Riistakeskus uudistus vain vei väärään suuntaan tätä periaatetta koska kaikki lupa hinnat nousi.


    • asiast perillä

      jos aloittajalla on hehtaareita reilusti ja maat ovat hirvenmetsästyksen onnistumisen kannalta tärkeällä paikalla eli hyvä passitus alue, niin ei muuta kuin rahallista korvausta pyytämään 0.4 -1.00 €/ ha / vuosi. Tämä on edessä kaikilla seuroilla jotka käyttävät yksityisten maita metsästykseen n.2 vuoden kuluessa johtuen siitä kun metsät ja pellot menevät kiinteistöveron piiriin. Joka on väistämätön kun verotus kohdat joista saa helposti tuloa yhteiskunnalle.

    • lihanhimo

      Ilmaista??

      Noo, kaupasta sitä lihaa ainakin saa, ei ilmaiseksi, mutta halvemmalla, kuin itse metsästäen.

      Hirvenpyynti ei ole harrasteena halvimmasta päästä.

      Ja hei haloo vaan, seuramme on yhteisluvan toisille osakkaille antanut mahdollisuudet monien hirvien saalistamiseen, sekä ollut näissä jahdeissa mukana talkoissa, mutta ILMAISEKSI, koskapa alueemme hirvikantaa tuhojenkin vuoksi täytyi pienentää enemmän kuin yhteisluvan jakopäälliköt suunnittelivat.
      Näin egoisteja olemme, että keinoja kaihtamatta leikkaamme hirvikantaa siedettävälle tasolle!
      Lähtökohtana ei ole lihan määrä, ei suuret lihatiinut, vaan vain ja ainoastaan vähentää metsästämällä ennalta sovittuun tiheyteen hirvenpäiden määrä/ 1000ha.

      Yleisesti, hirvenmetsästäjät kyllä melko tarkkaan käyttävät sen saalistusmahdollisuuden, mitä viranomaiset pyyntilupia myöntää.

    • lihanhimo

      Vajaa 40 vuotta taapäin aloin hirvien pyynnin, vanhat jäärät silloin pilkke silmäkulmassa valistivat noviisia, että hirven ruho painaa 1000kg, ollen pelkkää umpipaistia.

      • Hirviä nurin

        Mepä ammuttiin kerran 90-luvulla Suomussalmella melkein kaikki sen syksyn hirviluvat n.20kpl kahdesta ajoketjusta. Lauantai aamuna ensimmäinen ajo alkoi klo.8.00 ja toinen ajo oli ohi jo klo.11.30 18 kpl hirviä nurin. Metsästyksen johtaja määräsi metsästyksen päättyneeksi ja komensi miehet vetoporukoihin että saatiin hirvet metsästä pois. Koko seuraava päivä jaettiin lihoja.


    • hölmön hommaa

      Niin mitä niitä turhaa riiputtamaan, turakaiset vaan leikkaa elukat palasiksi ja kassit jakoon, kaikki saa sellasta kelttulihaa, että juuri koirille kelpaa.

      • Riskipeliä

        Kyllähän nuo kelpasi jos vielä oikein muistan. Kukaan ei lihojaan pöydälle jättänyt. Jos ei ole asianmukaisia riiputustiloja niin viisain ettei ota sitä riskiä että kun avaat vajan oven niin sieltä löyhähtää elttaantuneen veren tuoksu vastaan. Muistelen että jossain päin Kainuuta meni kerran monttuun ko.tapauksen takia kaikki ruhot joita oli useampia. Ilmanvaihto järjestettävä ehdottomasti jotenkin vaikka koneellinen jos ei muuta ratkaisua.


    • ammattilaiset erikse

      lihaa pitää saada ja halvalla, sitähän tuo on. jos vähänkään olisi järkeä päässä, niin tekisitte kunnon lahtivajan ( niinkuin valveutuneet seurat) ja riiputtaisitte ruhot kunnolla. leikkaisitte niikuin opetettu on ja sitten kunnon kammiokoneella vakuumiin.
      Ei tuollasia turakaisia enää onneksi ole kuin jossain itäisessä Suomessa, eikös siellä ole laulettu sitä nälkämaan marssiakin aikoinaan?

    • hienoa nykyään

      kai sitä mikä vaan lihanriepu, jos ei kerran paremmasta tietoa.
      meillä ammattimiehet leikkaa ja lihaa tulee monenlaista. On leikattua ossobucco kiekkoa ja kylkirulla lihaa, kaikenlaista herkkua tulee.
      On kyllä hirmu parannus entiseen, jossa tärkeintä oli saada tasamäärät.
      Nykyään kun on kaikki normit täyttävä lahtivaja, niin voidaan ruhot riiputtaa kylmiössä ja jakaa taikka myydä, silloin kun sopiva määrä on riiputettu ja leikattu.

      • hienoa

        Ompa hienoa


      • 5 lauk.4 nurin
        hienoa kirjoitti:

        Ompa hienoa

        Olisippa meilläkin ollu tuollaiset kylmiöt käytössä kun elukoita tuli vajalle 3-4 samassa peräkärryssä. Yksikin passimies niittasi 4 elukkaa passitornin juureen . Yhdelle ampu armolaukauksen,4 hirveä ja 5 laukausta ammattimies kieltämättä "Jokke"


    • rahaa meillekin

      Vaatii vähän viitseliäisyyttä ja lahtivajaa pukkaa. EU-ta aina haukutaan, mutta meidän lahtivaja tehtiin pääosin EU-tuilla. Noh työ tehtiin oman seuran talkoilla, työtunnit ylös ja niistä tuli osuudeksi noin 40%. EU-tukea projektille olikin sitten se 60% rahallinen osuus.

    • Iso, komea Sonnimies

      Minä löisin tuollaista koijaria, mikä sinä olet, paskapussilla päähän. Hoh, hoh, hoooooooo, ei nostakaa minut ylös kuolen nauruun tuon tollon takia. Kuseksi suuhusi, siinä sinulle vuokraa.

      • Matami Savosta

        No, jaa. Edessä metsästysvuokrasopimus paperit. Mitähän tämän keskustelun jälkeen uskaltaa sopimuksen ehdoiksi kirjoitaa?? perheessä pari vuosia metsästäjää jo suosia. Nyt olis maata vuokrata, kuka neuvoo pikku vuokrajaa???
        muutama euro /v kusetusta kirjanpitoon?? lihhaa kiloja? jos hirviä ei ole??


      • Tasapuolisesti
        Matami Savosta kirjoitti:

        No, jaa. Edessä metsästysvuokrasopimus paperit. Mitähän tämän keskustelun jälkeen uskaltaa sopimuksen ehdoiksi kirjoitaa?? perheessä pari vuosia metsästäjää jo suosia. Nyt olis maata vuokrata, kuka neuvoo pikku vuokrajaa???
        muutama euro /v kusetusta kirjanpitoon?? lihhaa kiloja? jos hirviä ei ole??

        Matami laita KAIKELLE RIISTALLE vastikkeetta mutta vaadi muiltakin samat sopimukset tai ei tule mitään sopimusta.


    • Paragooni

      Matami, ota selvää millaset sopimukset on aiemmin ollut, jos olet ostanut, perinyt t. päässyt osakkaaksi kuolinpesämaahan. Omistusvaihdoksessa on mahdollista irtisanoa t. jatkaa entistä.

      Tasapuolisesti:n ohjeella selkeytyisi tilanne jahtimailla.

    • kuikka20

      Oli minunkin maat hirviporukalla, mutta ei ole enää. Vuokrasopimuksessa luki, että paisti vuosittain. Ei tippunut eikä lirissyt lihaa edes luusoppaan saatikka purkkia jänteistä säilykettä. Eivät kitupiikit edes myyneet pientä erää kun ois pitänyt ostaa puoli ruhoa.
      Sanoin sopimuksen irti. Ostan hirvenlihaa naapuriseuralta ja antavat kaupantekijäisenä vielä koirille luita.

      Ei mulla oo vaikeeta!

    • 125 ha

      ei muuta kuin vuokrasopimukset irti. Ja sitten vuokraus rahaa vastaan sille joka tarjoaa eniten €/ ha korvaus riippuu alasta ja kuinka tärkeä alue on hirvenpyyntiin eli onko luontaisia kulkureittejä sopiva hinta n 3-5 €/ ha / metsästyskausi.

    • mulkullenmulkkuilua

      Jahtiseurueeni vuosittain tarjoaa alueemme asukeille hirvikeiton ja kahveet, ohjelmassa kutsutuille ilmaiset liha-arpajaiset, missä n. 75% osallistujista saa paketin, perheeseensä saattaa tulla useampiakin osumia.

      Sattuipa erään parinkymmenen hehtaarin maanvuokraajan kanssa, että hän alkoi vaatia vuosittaisia lihapaketteja vielä erikseen tai ei ole ainakaan viiteen vuoteen asiaa tulla metsästysoikeutta kyselemään. Me vastaantarjosimme lihapläjäyksen viiden vuoden jaksosta ja nokitimme vielä viidellä vuodella, eli jos ei kelpaa, turhaa on tulla maatyrkylle kymmeneen vuoteen.

    • Hyvin tuttua?

      Vai että oikeen nokititte,

    • minävuan1234567890

      En ole ymmärtänyt tätä maanomistajien ahneutta. Periaatteessa heidän pitäisi maksaa siitä, että hirvikanta pidetään siedettävänä ja näin estetään taimikko vahingot. Jollain ihmisillä on myös sellainen käsitys että hirvi on 100% paistia. Tottakai maanomistajan muistaminen lihalla jos hänen maalleen kaatuu tai miten nyt onkin sovittu, mutta kyllä tässäkin ahneus aina välillä nostaa päätään....

    • kalpeatpassimiehet

      6 §
      Alueen omistajan metsästysoikeus

      Oikeus harjoittaa metsästystä ja määrätä siitä kuuluu alueen omistajalle, jollei jäljempänä muuta säädetä.



      23 § (22.12.2009/1469)
      Metsästyksen rajoittaminen yleisen turvallisuuden vuoksi

      Jos yleisen turvallisuuden kannalta on erityisen tärkeää

    • ettätuokin

      31 §

      Pyynnin häiritseminen

      Laillisen metsästyksen estäminen tai vaikeuttaminen saattamalla pyyntiväline toimintakunnottomaksi tai häiritsemällä muulla tavoin pyyntiä on kielletty.



      Oleskelu alueella?????????????????????

    • Kiinnostunutmetsästäjä

      Mielenkiinnosta olisi kiinnostavaa tietää miten tämän ketjun aloittajan metsästysoikeudenvuokraus eteni? Teitkö uuden sopimuksen, jos teit millaisen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe