Vuokraamme metsästysmaata Alajärveltä

Seppo

Vuokraamme metsästyoikeutta Alajärveltä. Maksamme hyvän korvauksen riihikuivalla rahalla. Paras tuotto mitä voi metsästysoikeuden vuokraamisella saada. Yhteydentotot: [email protected]

70

2614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köyhä talonpoika

      Tätä olen jo pitkään odottanut että hyvävaraiset metsästäjät rupeaa rahan voimalla vyöryttämään metsästysmaita itselleen.

      • kolikolla on kaksi..

        Mielestäni tässä on nähtävissä myös positiivista kehitystä, kun monelle seuralle muistuu mieleen, että kuka ne vuokramaat omistaakaan.

        Siinä, kun käydään kiillottamaan julkisuuskuvaa, niin ehkä muistuu mieleen, että aina välillä voisi ottaa uusia jäseniäkin, jopa hirviporukkaan.
        Nykyään on vaikka mitä seuraa jotka maita vuokratessaan ovat olevinaan kovinkin yhteisöllisiä, vaikka todellisuudessa ollaan vuokraamassa maita vain hyvin pienelle porukalle. Ja ilmaiseksi totta kai.

        Eri asia on, jos metsästysoikeudesta voi saada myös rahaa.
        Nyt sitten, jos meinaa saada maat ilmaiseksi vuokrattua joutuu jo vähän perustelemaan, että miksi maat pitäisi vuokrata juuri kyseiselle seuralle ja miksi ilmaiseksi.
        Tai, jos haluaa välttää kysymykset, niin rahaa tiskiin.


    • Seppo

      Muutamia kiinnostuneita on jo ilmaantunut, lisää kaivataan. Alajärven maanomistajat rohkeasti tarjoamaan maita, enää ei kannata hirvikeitto palkalla vuokrata sille paikalliselle seuralle kun voi saada hyvän tuoton mailleen: [email protected]

      • Mehtämies

        Aika epätoivonen yritys päästä metälle. Onko välit menny paikallisiin metsästäjiin? Toivottavasti jää "Alajärvelle"tuo kokeilu.


    • Seppo

      Miksipä ei laajentaisi muuallekkin kinhan ensin saadaan yhdestä paikasta vuokrattua. Jos on hyviä maita ja innokkaita metsästysoikeuden vuokraajia muuallakin niin miksipä ei. Ei tässä mitään epätoivoa ole. On vaan niin vaikea päästä seuran jäseneksi jos ei omista itse maata niin lyödään rahaa pöytään sen verrran että saadaan vuokrattua. [email protected]

      • Mahdotonta hommaa

        Onneksi kaikki ei ole niin persoja rahalle. Meidän seurassa maan omistus on yhtenä kriteerinä seuran alueelta. Osta mielummin maapala niin pääset seuraan ja voit tehä polttopuut omasta metästä.


    • Laikuttaja

      Jospa ostaisit tai vuokraisit yhden seuran maihin liittyviä maista ja sitten maittesi voimalla kokeilisit jäsenyyden aukeamista. Ainakin meilläpäin on vallalla talonpoikaisjärki. Aluieiden pirtstoutuminen ei ole kenenkään etu.

    • Kaupunkilainen

      Ihmeellistä on se, että tälaista ei ole aiemmin tapahtunut. Tämä on seurausta vaikeasta pääsystä seurojen jäseniksi ja tulee varmaankin yleistymään. Mahtuuko porukkaan mukaan, maksan mielelläni oman osuuteni jos pääsee metsästämään?

      • Yrittäkääpä nyt

        Me päivitettiin vuokrasopimukset kaikessa hiljaisuudessa toistaiseksi voimassaoleviksi kaikelle riistalle.


      • Lisää maita kaivataa
        Yrittäkääpä nyt kirjoitti:

        Me päivitettiin vuokrasopimukset kaikessa hiljaisuudessa toistaiseksi voimassaoleviksi kaikelle riistalle.

        Nuo toistaiseksi voimassa olevat vuokrasopimuksetkin voidaan irtisanoa maanomistajan toimesta milloin tahansa. Olemme saaneet vuorattua jo myöskin alueita, joissa on ollut vuokrasopimus toistaiseksi voimassa. Muutamia määräaikaisia sopimuksia on siirtynyt meille ja joitain alueita joita isännät eivät ole aiemmin vuoranneet seuroille on saatu rahalla vuokrattua.


    • Noutaja iskussa

      Terve Seppo! Projekti etenee, taidetaan päästä aloittamaan kyyhkysjahdilla ja myöhemmin metsäkaurisjahtiin.

    • riitaiset seurat

      Hieno juttu, jos olette kovalla rahalla saaneet itsellenne metsästysmaat.
      Antaa kaikkien kukkien kukkia, pieni muutos tässä meikäläisessä harrastusmuodossa on aina hyvä asia, maanomistajatkin saavat jonkun euron ja asia myös vähän ravistaa, tätä kelottunutta seurajärjestelmää.
      Vaikka olenkin normaalin seuran puh.johtaja, tai ehkä juuri sen takia, näen että tuo on hyvä asia koko harrastukselle.

      • vai 5000euroa

        Tämähän sotii itseään vastaan tämä "Sepon malli" kohonneet vuokrakulut peritään jäseniltä kohonneina jäsenmaksuina ym.muina perintöinä. Eli miten suurta jäsenaksua aiotte esitellä tulevina vuosina esim.pienriistan metsästäjälle? Hirviporukan kuluista puhumattakaan? 1000euroako?


      • metsänomistaja
        vai 5000euroa kirjoitti:

        Tämähän sotii itseään vastaan tämä "Sepon malli" kohonneet vuokrakulut peritään jäseniltä kohonneina jäsenmaksuina ym.muina perintöinä. Eli miten suurta jäsenaksua aiotte esitellä tulevina vuosina esim.pienriistan metsästäjälle? Hirviporukan kuluista puhumattakaan? 1000euroako?

        Nykyinen mallihan on se että, maanomistaja sponsoroi metsästystä, tässä kustaan maanomistajaa silmään.
        Saisi metsästyskin jotain maksaa. Miksi metsästyksen pitäisi olla ainoa harrastus, jota persaukiset harrastaa?
        1000€ vuosimaksu on aika kova, mutta kyllä se voisi olla aika hyvä juttu, siitä riittäisi maksua maanomistajille korvaukseksi.


    • Seppo

      Kyykysjahtiin mennään. Laukaakin alka näyttämään siltä, että sieltä kasaantuisi metsätyskelpoinen maapläntti. Täytyy vielä tutkia millaista riistaa siellä liikkuu. Jos täällä on Laukaalaisia metsästäjiä tai halukkaita maan vuokraajia niin laittakaapas rohkeasti viestiä. [email protected].

      • Ahneita ovat

        Keskieuroopan mallia haetaan näköjään missä ei tavan maatalon pojalla ole MITÄÄN mahdollisuutta päästä sorsametsälle kun nämä sällit on leiponeet järjettömän mallin riistamaille. Koetatte kaupunkilaisia vain saada maaseudulle määräävään asemaan. En hyväksy ikinä maaseudun ihmisiltä päätös vallan vientiä edes rahalla.


    • Seppo

      Meillä ei ole mitään virallista seuraa (ainakaan vielä), joten varsinaista jäsenmaksua ei peritä. Meitä on muutama innokas kaupunkilainen metsästäjä emmekä itse omista maata, joten emme pääse seuroihin jäseniksi. Jos haluaa metsästää jää vaihtoehdoksi kerätä porukka, joka on valmis maksamaan maanvuokria. Jokainen maksaa osuutensa. Eihän tämä halvaksi tule mutta harrastukset maksavat ja päästään mekin nauttimaan hyvästä harrastuksesta. Osa vuokratuista alueista on tietenkin pois paikallisilta seuroilta mutta ei hekään meitä ole ajatelleet, joten miksi mekään välittäisimme heidän touhuistaan. Eiköhän me kaikki mahduta.

      • Repimistä

        Ette ole tainneet olla soveltuvia seuroihin? Yleensä niihin kyllä pääsee koejäseneksi. Kun ei tiedä taustoja enempää niin jätän keskustelun näihin uriin.


    • Masa

      Nimenomaan näin kannattaa tehdä jos ei itsekkään tiedä mistä puhuu.

    • Ukkoutuminen uhkaa

      Ei pääse edes koejäseneksi jos ei omista maata, mitä vuokrata metsästysseuralle. Olen kokeillut jäseneksi moniin seuroihin mutta aina vastaus on sama EI. Koska maat siirtyvät pikkuhiljaa kaupunkilaisten omistukseen olisi paikoillaan eriyttää metsästysoikeus maanomistuksesta. Pian olemme muuten tilanteessa missä metsästysharrastus loppuu kokonaan. Valitettavasti maalaiset eivät näe nokkaansa pidemmälle tässä asiassa. Nyt on jo nähtävissä, että riistanhoitotyö on loppumassa kun vanhat jäärät eivät jaksa enää kävellä metsissä. Hirvenmetsästyskin on jo muuttunut "autometsästykseksi", missä passipaikat ovat tien vieressä kun ei vanha pääse enää kauemmas metsään.

      • Homma pelaa

        Ukkoutuminen on tosi asia. Tuohon maanomistukseen sanon että pahimmat metsästyksen vastustajat löytyy näistä kaupungeista maalle muuttaneista. Pientä maapalaa vahditaan kuin puolukan varretkin olisi vitosen kappale. Itse olen vuokrannut maani (3palstaa) kahdelle seuralle. Käyn hirvikeitolla molempien seurojen peijaissa ja vastiketta ei muuta ole eikä tarvikkaan.


      • Ei rahallakaan
        Homma pelaa kirjoitti:

        Ukkoutuminen on tosi asia. Tuohon maanomistukseen sanon että pahimmat metsästyksen vastustajat löytyy näistä kaupungeista maalle muuttaneista. Pientä maapalaa vahditaan kuin puolukan varretkin olisi vitosen kappale. Itse olen vuokrannut maani (3palstaa) kahdelle seuralle. Käyn hirvikeitolla molempien seurojen peijaissa ja vastiketta ei muuta ole eikä tarvikkaan.

        Yksi kaapuntilaenen uudisasukas irrotti maat mets.seuralta ja yritti omia yhden ajorasitetien itselleen mikä kulkee maitteni läpi. Sanoin maaoikeudessa tuomarille että etten luovu tieoikeudesta. Siitä sai uudisasukas vähän maksella oikeudenkäynti kuluja Rovaniemelle. Tämä vain näin ääripäänä vuokrakeskustelulle kun muutamilta ei saa maita vuokralle rahallakaan koska joillakin sitä on jo ennestään.


    • Maanomistaja maksaa

      Tämähän on nyt vain puhtaasti seurausta ihan siitä, että paikalliset hirviseurueet (olivatpa ne sitten missä päin Suomea tahansa), eivät ole viimeisen kymmenen vuoden aikana verottaneet hirvikantaa tarpeeksi. Mistä on sitten tullut liian kalliita taimituhoja/taloudellisia tappioita maanomistajille. Tässä on hinta, ottakaa tai jättäkää mokomat punapellet! Enkä tarkoita tuolla suinkaan punaista vaatetusta.

      Sosialisteja on päästetty aivan suotta omille liian suurille lihaosuuksille porukoissa ja päättäämään verotuksesta. Siis suomeksi sanottuna hirvikanta päästettiin tarkoituksella lapasesta, verottamalla vain uroksia ja vasoja sekä tuottamattomia naaraita, jotta saataisiin sosialisoitua maanomistajien omaisuutta hirvenlihana. Tämä salakavala rikosvyyhtihän alkoi heti sen jälkeen kun leukaluita ei enää tarvinnutkaan toimittaa riistanhoitoyhdistyksille näytille - että oltaisiin voitu todentaa mitä oli verotetu ja minkä verran.

      • Silmätikku

        Itse kylläkin painoin viime syksynä 100 lasissa hirvien perässä. Viimeiseltä yritykseltä talutin pimeässä koiraa metsästä illalla kun toiset ampuivat jo ilotulitus raketteja taivaanrannassa. Että ainakaan minua pääse tökkäämään tikulla silmään tämän asian tiimoilta. 3-4 päivää aloituksesta hirvimetsällä.


      • Silmätikuksi
        Silmätikku kirjoitti:

        Itse kylläkin painoin viime syksynä 100 lasissa hirvien perässä. Viimeiseltä yritykseltä talutin pimeässä koiraa metsästä illalla kun toiset ampuivat jo ilotulitus raketteja taivaanrannassa. Että ainakaan minua pääse tökkäämään tikulla silmään tämän asian tiimoilta. 3-4 päivää aloituksesta hirvimetsällä.

        Tarkotin tietysti 3-4 päivää viikossa metsästyksen loppuun asti.


    • Idän Tietäjä

      Metsästysmatkailua tulisi kehittää myös kotimaan rajojen sisällä. Maaton kaupunkilais metsästäjä voisi katsella syksyksi metsästys paketteja esim.netistä sinne perustettavista ko.sivuista. Siellä näkyisi majoitus kapasiteetti,käytettävissä olevat luvat,metsästettävä riista ja millä hinnalla. Siihen kun saisi vielä sellaisen laskurin että syötät alkutiedot montako tulee,metsästys vuorokaudet ja mitä halutaan metsästää. Siinä mielessä olisi parempi malli "Alajärven"mallille että maa alueet säilyisi mahdollisimman laajoina ja näin mahdollistuu "kaiken riistan pyynti". Eikä varmasti tulisi ainakaan kalliimmaksi kuin "Alajärven" malli.

    • Vääntöä

      Miksi pienriistan metsästyslupia ei voisi myydä samalla tavalla kuin kalastuslupia? Kaikki halukkaat pääsisivät metsästämään. Eihän ne maanomistajat niitä eläimiä omista.

      • Swarovski

        Laki on maanomistajan sana. Suomessa yksityinen maan omistaja saa päättää itse antaako yleensäkään metsästää maillaan. Kalastuksesta muuten apro poo. Saako maanomistaja kieltää onkimisen maittensa sisään jäävällä lammella?


      • villit pohjolasta

        Ei omista, mutta omistaako se tuo kuvittelemasi lupamyyjä sitten ne myytävät riistaeläimet?
        Voimassa olevan lain mukaan maanomistaja on kuitenkin omille maille metsästysoikeus. Taitaa kuitenkin n. 90% yksityisistä maista olla vuokrattuna metsästysseuroille, jotka hallinoivat sit sitä jahtia niillä mailla.
        Valtion maille saa jokainen halukas riistalupia, kunhan on valmis hiukan matkustamaan.


      • Tiiätkö tämän ?
        villit pohjolasta kirjoitti:

        Ei omista, mutta omistaako se tuo kuvittelemasi lupamyyjä sitten ne myytävät riistaeläimet?
        Voimassa olevan lain mukaan maanomistaja on kuitenkin omille maille metsästysoikeus. Taitaa kuitenkin n. 90% yksityisistä maista olla vuokrattuna metsästysseuroille, jotka hallinoivat sit sitä jahtia niillä mailla.
        Valtion maille saa jokainen halukas riistalupia, kunhan on valmis hiukan matkustamaan.

        Vastaus: yksityinen pystyy kieltämään metsästyksen maillaan vaikka ei metsän eläimiä omistakkaan. Eläinten liikkumista mailtaan ei saa rajoittaa verkkoaidalla tai muuten. Koska luonnonvaraista eläintä ei omista kukaan. Tuo onkimisen kieltäminen lammelta on monisäkeisempi juttu kun onkiminen on jokamiehen oikeus Suomessa. Kysymys: saako esim.joku kalakauppias tuoda Thaimaasta onkijoita Suomeen ja jalostaa kalat ? Marjanpoiminnassa kierretään jo jokamies lakia.


      • villit pohjolasta
        Tiiätkö tämän ? kirjoitti:

        Vastaus: yksityinen pystyy kieltämään metsästyksen maillaan vaikka ei metsän eläimiä omistakkaan. Eläinten liikkumista mailtaan ei saa rajoittaa verkkoaidalla tai muuten. Koska luonnonvaraista eläintä ei omista kukaan. Tuo onkimisen kieltäminen lammelta on monisäkeisempi juttu kun onkiminen on jokamiehen oikeus Suomessa. Kysymys: saako esim.joku kalakauppias tuoda Thaimaasta onkijoita Suomeen ja jalostaa kalat ? Marjanpoiminnassa kierretään jo jokamies lakia.

        Toki pystyy kieltämään metsästyksen maillaan ja näin tapahtuukin monin paikoin. Lisäksi paljon tehdään vuokrasopimuksia, joka koskee vain osaa laillisesta riistasta esim. maat vuokrataan pelkästään hirven pyyntiin. Näin muut riistaeläimet saavat alueella ns. rauhoituksen. Tämä kaikki, vaikka maanomistaja ei omistaisikaan niistä eläimistä yhtään.
        Tuos lampien rauhoituksessa on mun tiedon mukaan voimassa ns. "umpilampilaki" ja lammen koko on määrätty milloin se on yksityinen. Isommat lammet, järvethän kuuluu aina jakokunnille ja näin ollen niissä onkimista ei voi kieltää, muuta kuin läänistä haettavalla kalastuskiellolla, jota käytetään Kirjolohi istutuksien yhteydessä.
        Ei muuta kuin Tuppiahvenet ja Särjet purkkiin ja Thaimaaseen myyntiin. Nyt tais vaan noi ulkolaiset marjanpoimijat joutua jäämään huomattavasti etelämmäksi, kun kesähalla vei pääosan lapin hillosadosta! Musta toi marjafirmojen thaimaalais homma hipoo jo orjatyövoiman käyttönimikettä ja ei mökinmummolla ole mukava, kun lähtee hakemaan lähistöltä mustikkasoppavärkkiä, niin marjat onkin kadonneet varsineen päivineen ahneiden marjafirmapomojen säilöihin thaimaalaisorjien mukana :)


    • hieno homma

      Hyvä että kierretään, muuten jäisi marjat mettään.

    • Näin olisi hyvä

      Mitäs jos sitä lakia muutettaisiin niin, että maanomistaja ei voikkaan enää päättää maidensa matsästysoikeudesta. Siitä päättäisi vaikka Riistanhoitopiiri. Riistanhoitpiirit myisivät lupia alueelleen ja luparahat käytettäisiin riistanhoitoon sille alueelle mistä ne n kerätty.

      • Ei toimi

        Kysymys kuuluukin? Ketkä riistanhoidon hoitaisivat? Käsittääkseni metsästysseurat tekevät tätä työtä talkoilla ja jäsenten omilla pelloilla. Vuokraako rhy tästä lähin riistapeltoa ja urakoitsija kylvää?


    • ei meille mitään

      Euroopassa on maita joissa riista ei kuulu maanomistukseen, vaan valtio päättää niiltäosain käytöstä.
      Riista on täysin kaupallistettu ja metsäinsinöörien oppiaineisiin kuuluu vahvasti myös riistanhoito ja esim. Unkarissa myös kieltenopiskelu, koska riista myydään isosta rahasta ulkolaisille metsästäjille. Valtio hoitaa riistanhoidon erittäin tehokkaasti, koska riista-alueet on jaettu reviireihin, joilla on ammattiriistanhoitajat.
      Toki siellä ne riistakannat on aivan toistaluokkaa kun meidän pohjoisissa metsissä, jotka eivät ole biotooppisesti lähelläkään Eurooppalaista tasoa.

      Asiassa on eräs meille vieras piirre. Metsästys ei ole köyhien hommaa, vaan rahaa palaa sitten kunnolla.

      • EU Tukia

        Kuulostaa samalta kuin EU. Ãänestän vastaan samalla lailla kuin eeuutakin. Maksaakaitne metsästystukea kuitenkin teille kun se on niin kallis harrastus.


      • tukitutkija
        EU Tukia kirjoitti:

        Kuulostaa samalta kuin EU. Ãänestän vastaan samalla lailla kuin eeuutakin. Maksaakaitne metsästystukea kuitenkin teille kun se on niin kallis harrastus.

        otappas selvää, millä rahoilla niitä "teidän" lintujärvejä kunnostetaan, et saa sit posauttaa muutaman tavinrääpäleen. kuulostaa ihan eu:n touhulta vai kiinalaisetko ne toin lystin maksaa :-D


      • Irti eeuusta
        tukitutkija kirjoitti:

        otappas selvää, millä rahoilla niitä "teidän" lintujärvejä kunnostetaan, et saa sit posauttaa muutaman tavinrääpäleen. kuulostaa ihan eu:n touhulta vai kiinalaisetko ne toin lystin maksaa :-D

        Vastustan kaikkea mikä eeuu rahalla tehdään ja teennäisesti luodaan.


    • Seppo

      Ketjun aloittajan näkökulmasta on aivan sama maksammeko suoraan maanomistajille vuokraa vai valtiolle metsästysoikeudesta. Ei tämäkään halvaksi tule. Ei ole halpaa golfin pelaaminenkaan. Harrastukset maksaa ja niihín myös mielellään rahaa laittaa. Monilla foorumella käydään keskustelua jäseneksi pääsemiseksi metsästysseuroihin ja hirviseurueisiin. Jos meno jatkuu tällaisena en usko että olemme ainut porukka, joka alkaa vuokraamaan metsästysalueita toisten seurojen alueilta ja maanomistajilta.

      • 800ha/1000e/ha

        Jos oikeasti rahaa piisaa noinkin paljon niin miksi et osta maata? UPM myy tällä hetkelläkin esim.pohjois Suomesta Oulun korkeudelta tuhansia hehtaareja jos ostajia vain löytyy. Meidänkin seuran alueelta UPM:än maista on jätetty jo ostotarjous.


    • Huhuurahapuhuu

      Voisin vuokrata Sepolle metsästysoikeuden hintaan 5€/h. Itellä maita noin 275 h kahtena palasena.

    • mo lehtimäeltä

      maksatko Seppo vuosivuokran aina etukäteen ennen metsästyskauden vaihtumista eli mikä on viimeinen maksupäivä.

      Sillä on tärkeä merkitys maanomistajalle.

      • Osta Osta Osta

        Osta itäsuomesta Kainuusta UPM myy maata. Saat metästää omilla mailla. Rahaa jos on niin näin kannattaa tehdä. Sitten vain myymään pienriistalupia.


    • peukkua Sepolle

      On hienoa kun Seppo saanut maata vuokralle, maan ostaminen on toinen juttu, tulee kyllä kalliimmaksi kuin vuokrata rahalla metsästysoikeus.
      Toinen asia on sitten se seuraan pääsy. Kun ostaa joltain pöllifirmalta syrjäkylillä myytäviä metsäpalstoja, niin pääsee mahdollisesti, johonkin riitaiseen syrjäkylän seuraan, se ei välttämättä ole onni ja autuus.
      Parempihan se on, jos on koottuna porukka, jolla on samansuuntaiset ajatukset siitä metsästyksestä ja kun kaikki ovat tasaveroisia, niin porukkapäätökset sujuvat mukavasti. Ei tarvia jonkin visukinttuporukan lihariitelyjä ja patavanhoillisia systeemejä ihmetellä, mitenkä heillä on mikäkin jahtimuoto ja tapa ollut, eikä siitä sitten saa poiketa.
      Sopisi tuollaisen seuruevuokramaiden yleistyä jonkinverran, niin ehkä tässäkin maassa metsästyskulttuuri vähän pääsisi kehityksen alkuun.

      • Vieläkö muuta ?

        Lopun alkua se olisi eikä mitään muuta tämä "Alajärven malli" Kukahan hullu vielä uskoo että näillä kovilla vuokrahinnoilla kerättyjä rahoja päätyisi riistanhoitoon? Ha ha isännät lyö liiveihin rahat ja lähtee viinakauppaan korkeintaan. Tuskin tämäkään Seppo niitä riistapeltoja tekee. Eikä muutkaan "seurueet". Ainut toimiva malli metsästys seura jossa riistanhoitotyöstä määrätyt pisteet joka jäsenelle. Eli jos et käy talkoissa maksat sakko maksua seuralle.


      • Ei ikinä !
        Vieläkö muuta ? kirjoitti:

        Lopun alkua se olisi eikä mitään muuta tämä "Alajärven malli" Kukahan hullu vielä uskoo että näillä kovilla vuokrahinnoilla kerättyjä rahoja päätyisi riistanhoitoon? Ha ha isännät lyö liiveihin rahat ja lähtee viinakauppaan korkeintaan. Tuskin tämäkään Seppo niitä riistapeltoja tekee. Eikä muutkaan "seurueet". Ainut toimiva malli metsästys seura jossa riistanhoitotyöstä määrätyt pisteet joka jäsenelle. Eli jos et käy talkoissa maksat sakko maksua seuralle.

        Toisin sanoen ensin porkkana ja jos ei kelpaa niin sitten keppi. On toiminu meidän seurassa ja polttopuutkin on tulleet tehtyä majalle. Nuolukivet nakottaa niin nätisti tolpan nokassa myös jotta ei paremmasta väliä. Vielä tässä ruetaan keski euroopan malleja Suomeen ajamaan sisään.


    • MO 500ha

      metsänomistajat haluavat hirvikannan nollaan ja kun perinteiset metsästys seurat eivät halua pyytää tuottavia naaraita niin ainoa mahdollisuus saada kantaa alas on tälläiset " Seppo tyyppiset metsästäjät". Metsänomistajat yhdistyvät ja tekevät yhtenäisen tarjouksen yli 1000ha alueesta tälläiselle taholle niin mo saa tuottoa maalleen ja metsästäjät saavat rahalla harrastus toimintaa.

      Tämä tulee olemaan tulevaisuuden toimintaa, kyllä metsänomistaja haluaa saada korvauksen siitä kun heidän kustannuksellaan rakennetuja teitä käytetään ja metsästysoikeus on samanlainen kauppatavara kuin kuntosali, golf kenttä tai tenniskentän pelivuoro.

      Jotkut vetoavat että metsästäjät pitävät kannat kurissa. Kannat pyritään pitämään tuottavalla tasolla ja se lisää metsänomistajan taimikkotuhoja.

      Perinteisten metsästysseurojen on alettava kuuntelemaan ja toteuttamaan metsänomistajien toiveita ja tavoitteita. Jos nämä ohitetaan niin ilmaiset metsästysmaat ovat taakse jääneitä unelmia

      • Tietoisku !

        Mo 500ha. Väärinpä olet ymmärtänyt! Riistakeskukset ja riistanhoitopiirit hallitsevat lupa politiikkaa eivät metsästäjät. Ja mitä pienemmälle alueelle lupia anotaan sitä vähemmän saa jos verrataan siihen niinkuin meidän seura joka liittoutui yhteislupaan kahden isomman seuran kanssa. Verotusta pystyy myös suunnittelemaan laajemmalle pinta alalle paremmin. Ja nyt tulee päivän pähkinä! Mikä oikeus ihmisellä olisi muutenkaan hävittää jotain riistaeläintä oman etunsa edestä? Hirvi kuuluu Suomalaiseen luontoon siinä missä ihminenkin. Itse vastuullisena metsästäjänä olen luonnon paras luontoaktivisti ja luonnonsuojelija kun hyväksyn sinne muutkin kuin itseni. Metsänkasvatuksessa on huomioitava sorkkaeläinten ravinto koska eivät ne kierrä sitä sinun viittäsataa hehtaariasi. Taimitiheys riittäväksi ja antaa taimikon varttua hirven ulottumattomiin ennen kuin tehdään mitään täys raivauksia. Lehtipuu kelpaa hirvelle nimittäin ennemmin talvella kuin pihkapuu mikä häiritsee ruuansulatusta. Suurin hölmöys on raivata 2-3m mäntytaimikosta kaikki koivu ja pihlaja nurin.


    • MO 500ha

      montako hehtaaria tietoisku omistaa?

      Miksi metsänomistajien on kasvatettava ILMAISEKSI hirvet taimikoissa, mänty maistuu talvella paremmin kuin lehtipuu kesällä hirvi syö lehtipuita.

      Tulevaisuus tuo metsästysoikeuden maksulliseksi. Suomenvaltio edes auttaa asiaa, koska pelto ja metsämaat liitetään kiinteistöveron vaikutukseen. Se kustannus erä on saatava niiltä jotka käyttävät alueitasi. Kannattaa metsästysseuroissa keskustella asiasta tulevana syksynä ettei asia tule yllätyksenä.

      vielä noista lupa-asioista. En ole väärin ymmärtänyt ja tunnen kyseiset toiminta mallit. Mutta nämä seurat säästävät tuottoisat naaraat ja ampuvat niitä jotka ei tuota.esim emä 2 vasaa ammutaan vain toinen vasa ja toinen jää tuottavan lehmän henki vakuutukseksi, kun ampua koko porukka jotta kannan kasvu saataisiin lopettua.

      en halua hirviä sukupuuttoon tappaa ainoastaan kanta sellaiselle tasolle joka turvaa metsien säilymisen tuhoilta eli alle 1/ 1000ha. Tottakai metsästäjät toivovat kannan olevan runsas.

      • ammu mitä tulee

        130 ha on. Meidän porukan johtaja määräsi kotiin takavuosina jos ampui naaras hirven. Sama johtaja edelleen vetäjä.


      • Porkkanakeppiä
        ammu mitä tulee kirjoitti:

        130 ha on. Meidän porukan johtaja määräsi kotiin takavuosina jos ampui naaras hirven. Sama johtaja edelleen vetäjä.

        Riistanhoito pitäisi velvoittaa metsästäjäkohtaiseksi siten että jos metsästät niin myös hoidat myös metsästämääsi riista lajia. Nykyinen metsästyskortti maksu ei kyllä vaikuta suoraan siihen mitä kukakin joutuu panostamaan riistanhoitoon. Ja se periaate että:"kyllä se joku ne riistapellot tekee"ei toimi.


    • Tuliko saalista ?

      Joko pääsitte kyyhkymetälle? Montako tonnia meni jo maanvuokraajien kukkaroon? Sorsista ja vesialueen metsästys oikeudesta kannattaa maksaa maltaita ja ajaa 500km edestakaisin että pääsee pelipaikoille.

    • Seppo

      Kyllä päästiin kyyhkyjahtiin ja joitan saatiin reppuunkin. Nyt on katseltu paikkoja metsäkanalintujahtiin. Ruokintapaikkoja metsäkauriille on jo valmiina parissakin paikassa. Sorsastamassa käytiin muualla.

    • tttnnntt

      tällääsiä raha veikkoja lisää, mutta sopimus vuodeksi ja maksu etukäteen. Muuten voi tyhjät hylsyt olla ainut vuokra

    • Seppo

      Maksoimme vuokrat sopimusten tekohetkellä. Reilu peli ja on kannattanut. Parin viime viikonlopun saaliina 3 metsäkaurista. Pari komeaa pukkia.

      • kaikki pois vaan

        No kohta on sitten kauriitkin sieltä ammuttu yhettömiin, että silleen käy, kun vuokraa ihmisille joilla ei mitään ymmärrystä kestävästä käytöstä.


    • Valon nähnyt

      Miksi heillä ei olisi tätä ymmärrystä? Onko ymmärrys vain paikkakunnalla asuvilla ihmisillä? Mistä tuo ymmärrys on heille tullut? Taivaan lahjanako? Myös paikallinen metsästysseura järjestää kaurisjahteja, eivät ymmärrä että ne kauriit loppuvat jos niitä metsästää.

    • Alajärveltä

      Toukokuussa saatiin nuori pukki houkuteltua hollille. Aika rajoille meni kun on pieni alue mutta kaatui kuitenkin "omalle" puolelle. Tämä oli työvoitto jos joku, ei ole helppoa tuo houkuttelu.

      Seppo

    • SeppoSepetius

      Nyt tuli hyvä kyyhkysaalis nam nam. Tais olla hyvin lintuja joka puolella. Alajärvellä lenteli niin maan hirveesti.

      Seppo

    • Suuttunut seuraan

      Vieläkö tarvitsette lisää metsästysmaata Alajärveltä? Olen ottamassa omia maitani (n.50ha) pois seuralta. Niistä voidaan neuvotella.

      [email protected]

    • Vuokralle tulossa

      Metsästysalue laajenee. Näin sen pitää mennäkkin, maanomistaja saa jotain muutakin kuin hirvisoppaa. Omille mailleni olen tehnyt pari ruokintapaikkaa metsäkauriille, jäniksille, metsäkanalinnuille sekä vesilintujen ruokintapaikan lammelle. Kanta näyttää nyt aika hyvältä. Tarkoitus on tarjota alue vuokrattavaksi tai myydä lupia yksittäin halukkaille metsästäjille, joilla ei ehkä muuten olisi pääsyä metsästämään.

    • Hatun nosto

      Sepolle. Itekin oon miettinyt kysyä vuokralle maita kun Metsästysseuroihin ei millään pääse. Ovat kuin omistaisivat kaiken maan. Pitäs niitä vähän näpäyttää. Jaloon harrastukseen kun pitäisi olla kaikilla halukkailla mahdollisuus. Miten oot saanut kontaktin maanomistajiin? Oletko ilmoittanut myös lehdissä vuokraamis halukkuudesta?
      Voisin itsekin hieman "sekoittaa pakkaa" tääl Turuus. Vuosi vuokra esim. 5€ hehtaarilt ja hyvält paikalt enempi. Sais nuo maanomistajatkin vähän korvausta ja etenkin maajussit kun ovat tätänykyä aika ahtaalla korvausten jatkuvasti pudotessa.

    • Seppo The Hunter

      Aluksi kartalta katseltiin rekisterinumeroita ja selvitettiin omistajat Maanmittauslaitokselta. Kun saatiin kontakti yhteen kyseltiin naapurimaiden omistajat. Sellaisilta maanomistajilta, jotka eivät enää itse asu paikkakunnalla saa helpommin vuokrattua. Alajärvi tuli sen vuoksi, että osa meistä on sieltä lähtöisin. . Onnistuttiin vuokraamaan meille sopiva alue, missä on mahdollisuus monipuoliseen metsästykseen. Sorsastuspaikkaa ei vielä ole. Nyt on ruokittu ja yritetty houkutella alueelle metsäkauriita ja muuta pienriistaa. Toisaalta haluttiin vähän sotkea pakkaa kun ei pääse seuranjäseneksi jos ei omista maata. Myös uuden metsästysseuran perustamista Alajärvelle on mietitty.

      Seppo

    • Laukaa

      Pitääpäs alkaa etsimään noita maanomistajia täältä Keski-Suomesta, jotka olisivat valmiita vuokraamaan maitaan. Itsekkin olen yrittänyt päästä seuraan mutta ei ole onnistunut. Vanhat pierut eivät halua uusia jäseniä.

    • Seuraton metsästäjä

      Totta joka sana; seuroihin on lähes mahdotonta päästä ilman maanomistusta tai vahvoja hyväveli-suhteita.
      Mutta toisaalta - mikä hinku sitten ajaa ihmisen saeurapakkomielteeseen?
      Itse olen käynyt erään metsästysseuran mailla vieraskortin turvin metsäsllä 28v eikä seuran jäsenyys ole minulle yhtään lähempänä kuin alussa.
      Mutta ei huolta - metsällä olen ollut ihan tarpeeksi. Hyvänä puolena tässä seurattomuudessa pidän sitä ettei minulla vieraskorttilaisena ole minkäänlaisia sitoumuksia tai velvoitteita seuran tai riistanhoidon suhteen vaan saan käydä ainoastaan poimimassa sattumat keitosta muiden tehdessä riistanhoito- yms talkoot!
      Mikä on sitten hyvä se jää makuasiaksi mutta seuraan kuulumattomuus ei ole este hyvälle ja reippaalle harrastukselle. Mielikuvituksen puute ja laiskuus sen sijaan on sitä.
      Minun puolestani "wanhat parrat" saavat pitää sisäsiittoiset seuransa!

    • 31012014

      vieläkö Seppo vuokrailee maata?

    • Seppooo

      Kyllä, uusi alue aina kelpaa mikäli se vain on sopivaa ja sopimukseen päästään.
      Vanha sähköposti ei enää toimi. Uusi on [email protected]

    • Noutajajaukko

      Pakko tähän kommentoida että näin pk-seudulla asuvana jolla omat maat yli 300km päässä olen ihmetellyt miksi kukaan ei julkisesti vuokraa metsästysmaitaan vaikka pienriistalle pari kymppiä päivä. Kiireisenä miehenä ei ole mahdollista yhden vapaapäivän kohdalle sattuessa ajaa yhteensä 600km koiran kera tallustelemaan omille maille ja maksaisin mielelläni käyvän korvauksen jos lähempänä löytyisi jänis/lintumaita. Ennaltasovitut kirjalliset pelisäännöt ja maksat ennakkoon luvan jonka jälkeen aamulla metsälle silloin kuin kalenterissa päivä täsmää lupaan. En kaipaa opasta/majoitusta joten olisin helppo lisätulonlähde vaikkapa jollekin maanviljelijälle jolla maita.. Meillä metsästyskulttuuri kaipaa tässä kohtaa uudistamista.

    • Eräjooseppi

      Haluaisin vuokrata metsästysoikeutta rahalla Pirkanmaalta mielellään Vesilahti, Akaa, Urjala, Punkalaidun ja Sastamala alueelta. Tarkoitus olisi saada kasaan 500 ha yhtenäistä aluetta Osittainenkin vuokraus tulee kyseeseen, eli esim. pienriista ja valkohäntäpeura. Tee rohkeasti tarjous osoitteeseen [email protected].

    • Jihad

      Tässä on kyllä ajatusta takana. Itsekin pyrkinyt seuroihin, mutta maattomana ei mitään mahdollisuuksia. Käynyt toistaiseksi vieraskorttilaisena jossain ja tietysti metsähallituksen paikat tulleet tutuiksi. Mielenkiintoista olisi katsoa saisiko koottua jonkun porukan millä sitten maita vuokraamaan. Tahtoo vaan osa omasta metsästävästä (ja maattomasta) kaveripiiristä olla niin pirun pihejä, että varmaan pitäisi itse rahoittaa koko toiminta...

      Ajatuksena heillä ilmeisesti tämä kun seurat ei maksa metsästysoikeudesta, ei maksa hekään. Homma vaan ei toimi siten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe