Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lumen auraajia?

Ja-Pe Tekniikka

Kertokaapa fiksummat kannattaako ison piha-alueen auraukseen ottaa traktori vaiko kauhakuormaaja jossa aura keulalla ? Traktori vissiin tekee hitaammin työn mutta myös halvempi ? Missä hinnoissa tuollaisten kuormaajien tuntiveloitukset ovat auraustöissä?

17

4895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyaymällä

      asit selviää mutta tämä on väärä foorumi.

    • Alalla oleva

      Iso piha-alue on niin suhteellinen käsite... Meillä pienen rivitalon parkkialueen hoitaa traktori 50€ alv per kerta.

      • JaPe-Tekniikka

        No tämä on piha/pysäköinti alue ja puhutaan kokoluokasta n. 2-3 hehtaaria. Olen vain katsellut että joissakin paikoissa traktorin sijaan käy tuollainen kuormaaja jossa aura keulalla. Työ käy mielestäni nopeammin mutta millaista tuntihintaa tuollaiset kuormaajat ottavat?


    • auraaja

      ei ole mitään nopeuseroa. raktori tulee halvemmaksi ja tuntiveloitus on sama

      • Linkolasse

        Ja voihan siinä traktorin keulallakin olla etukuormaajassa aura, jos se aura nyt tässä on se kynnyskysymys. Traktori on joka tapauksessa menne tullen ketterämpi ja nopeampi kuin pyöräkuormaaja noissa lumihommissa.


    • cat972

      Pyöräkuormaajan nokkaan saa vaikka 5m auran, kilpaileppa nopeudessa semmoisen kanssa. Ja ketterämpi varmasti.

      • Silminnäkijä!!

        Meilläpäin on nähty samanlaisia isoja pyöräkoneita joissa valtava aura edessä. Työntää sellaista lumikasaa edessään että pitäisi olla valtavan kokoinen maataloustraktori ennenkuin sellainen sillä työntyisi!! Ja varmasti sen kokoluokan traktori maksaa samanverran kuin keskikokoinen pyöräkuormaaja. Ketterän näköisesti nuo pyörittelee sellaista linkkukonetta. Traktorit näkyyvät harrastavan sellaista vekslausta kun ei ole niin ketterä. Siinä vaiheessa linkkukone onkin jo kentän toisessa päässä ;)


      • Kilibailut
        Silminnäkijä!! kirjoitti:

        Meilläpäin on nähty samanlaisia isoja pyöräkoneita joissa valtava aura edessä. Työntää sellaista lumikasaa edessään että pitäisi olla valtavan kokoinen maataloustraktori ennenkuin sellainen sillä työntyisi!! Ja varmasti sen kokoluokan traktori maksaa samanverran kuin keskikokoinen pyöräkuormaaja. Ketterän näköisesti nuo pyörittelee sellaista linkkukonetta. Traktorit näkyyvät harrastavan sellaista vekslausta kun ei ole niin ketterä. Siinä vaiheessa linkkukone onkin jo kentän toisessa päässä ;)

        Eipä liiku minkäänlainen linkkukone ketterästi parkkipaikoilla 5m leveä aura nokalla. Mutta laitappa 7710 Jontikkaan 3.2 alueaura etukuormaajaan ja alle FMG alaterä niin lähtee lumi ja polanne vähän toiseen tyyliin.


      • mryppy
        Kilibailut kirjoitti:

        Eipä liiku minkäänlainen linkkukone ketterästi parkkipaikoilla 5m leveä aura nokalla. Mutta laitappa 7710 Jontikkaan 3.2 alueaura etukuormaajaan ja alle FMG alaterä niin lähtee lumi ja polanne vähän toiseen tyyliin.

        No tuo kyllä vitun vale, minulla 16 tonnin kuormaaja ja laatikko aura eli leveyttä voi säätää 2m- 4,5m niin tuo jontikka häviää kättelyssä kuormaajalle, kun olen kokeillut sitäkin, eihän 7m pitkä traktori kuonnu mihinkään ahtailla pihoilla, vaan kuormaaja kääntyy keskipisteessä, katsoppa video youtub mryppy, ja mene kuormaaja kauppaan.


    • kkhjhjkjh

      8t tonnin pyöräkone ja siipilumikauha, jäät pontikan kampuras kanssa ihmettelemään kun pyöräkoneella on tehty jo pari pihaa enemmän...

    • Lumi-Eemeli

      Olen tehnyt lumihommia sekä pyöräkuormaajalla että traktorilla. Kummallakin hommat hoituu eikä nopeudessa juurikaan ole eroa. Homma on aika pitkälti kuskista kiinni, toinen tykkää tyttärestä toinen äidistä. Minulle sopii kumpikin yhtä hyvin. Nykyisissä pyöräkuormaajissa ja traktoreissa ei nopeuksissa ole mitään eroja, eikä muussakaan kun lumen aurauksesta on kyse. Jos on lumen kuormauksesta kyse, niin silloin pyöräkuormaaja on parempi. Onhan se tehtykin enemmän kuormausta silmällä pitäen.

    • Snowgrip

      Oon ajellu 25 vuotta erilaisia lumikoneita ja en enään ikinä istu traktorin hyttiin ku lumitöistä on kyse. Traktori on hyvä suurilla pihoilla ja haja-asutusalueella mutta minun aurausalueet on kaupungin keskustassa ja siellä on oltava linkkukone, muuten ei taivu ahtaissa pihoissa mitenkään, 8t. maksimi kokoluokka. Wille on tietysti hyvä pihoissa mutta kallis ylläpitää pieneen pyöräkoneeseen verrattuna ja kallis hankkia. Elikkäs kaupungissa toimivin paketti on linkkukone ja siipilumikauha. Siksi siipikauha että saadaan samalla laitteella suuri työleveys, voi kaventaa ahtaissa paikoissa ja joka paikassa ei lumia voi vaan työntää kasaan, vaan on saman tien pystyttävä nostamaan toiseen paikkaan.

    • caterpillaronparas

      Meillä ajetaan 10 tonnin pillarilla ja siinä on pikkuse vajaa 4m2 kauha ja kyllä työntää edessä hirveen kasan lunta ja on ketterä ja nopeasti tulee tehtyä työt parit pihat aukastaan ja välillä vähä mitä muuta pitää tietä ja sen semmosta voittaa raktorin 100-0 raktorillakii tehään välillä mutta ei se oo niin hyvä ei työnnä niin paljoo kun ei oo painoo niin paljo ja etukuormaajan kans niin ne on niin rihveleitä noissa raktoreissa että ihan leluja ja lingotkii on hitaita eikä niillä lähe polanne kunnolla ja alaterävehkeissäkii pitää olla jo hirveen painava ja tehokas kone eikä sekään oo oikein niin ketterä kun linkkukone

    • etelävetelä

      Kävin lapissa ja mittasin kun paikallinen koneurakoitsija kävi pyöräkuormaajalla lumet pukkaamassa niin leveys oli 6m siipilumi kauha oli kyllä näkyy pohjoisen pojilla olevan kunnon kamppeet ja 27 asteen pakkanen ei haitannu menoa volvo 90 näky olevan

    • komatsumän

      Jos aloittaja tarkoitti tuollaisen alueen aurauksen teettämistä urakoitsijalla niin parhaan vastauksen saa kun pyytää tarjoukset muutamilta paikallisilta urakoitsijoilta. Asia kun ei pelkästään rajoitu tuohon kone kysymykseen siinä mielessä että tarjouksen hintaan vaikuttaa sekin kuinka paljon ko. urakoitsijaa kiinnostaa kyseinen kohde.
      Sehän riippuu taas paljon siitä kuinka hyvin kohde sopii auraus kierrokseen. Jokainen jolla kierrokseen mahtuu ottaa mielellään lisää kohteita jotka ovat matkanvarrella, tai lähellä sitä. Kohde joka aiheuttaa edes takasin ajelua pitäisi olla niin hyvin hinnoiteltu että saa siirtoajollekkin palkan.

      Kysymys on sitten ihan toinen jos meinaa hankkia itselle koneen jolla hoitaisi tuon aurauksen. Jos koneella ei ole tarkoitus urakoida muille niin kriteerejä tarpeeksi edullisen hankinta hinnan lisäksi voisi olla siihen suhteutettuna luotettavuus, pitkä ikäisyys ja se että kone on sellainen missä ei ole odotettavissa kalliita remontteja. Tässä tulee vastaan se traktori vs. pyöräkuormaaja asetelma niin päin että perus traktori ilman muunnin lootia ja isoja hydrauli pumppuja on halvempi korjailtava. Työn nopeus on silloin toissijainen juttu.

      Taas urakka käytössä johon hankitaan uusi tai ainakin vähemmän käytetty kone jolla pitäisi saada työhön tehoa on valinta kriteerit hieman eri pohjalla.

    • VolvoL110E

      30 tonninen pyöräkone on vielä ketterämpi kuin traktori. Ison parkkialueen lumitöissä pyöräkuormaaja on ehken 30 % nopeampi/tehokkaampi traktoria. Traktori on kuin norsu posliinikaupassa.

    • läpikulkija

      Meilläpäin ainakin maajusseilla on aivan liian isot rattorit lumitöissä.
      Kolme rattoria yhtäaikaa pikkupihassa, puista lähtee oksat, nurmikot on rullalla
      ja räystäsrännit tippuu. Mutta onhan se hienoa kun on komiat vehkeet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe