diVision HDTC600, onko siitä mihinkään?

kannattaako ostaa?

Mitä olette mieltä otsikossa mainitusta boksista? Ainakin se on edullinen (noin 170 euroa) verrattuna muihin antenniverkon HD-bokseihin. Ja toi ei ole mikään vanhaa mallia DVB-T HD vaan DVB-T2/MPEG4 boksi joten sopii nykypäivän antenni-HD lähetyksiin, myös CI modulille on paikka, boksissa on sisäinen Conax-lukija SD-kanaville ja USB:llä voi tallentaa myös HD-kanavilta. Kaapeliinkin tuo sopii kun siinä on DVB-C HD viritin. Antenna Ready HD-hyväksyntää toi ei ole saanut mutta riittänee varmaan että itse korttimoduli on sen hyväksynnän saanut.

Ne muut antennipuolen HD-boksit on niin pirun kalliita ja suurin osa niistä melkoista páskaa, etenkin Wbox 2:t ja moni muukin, niin ei viitsi sellaseen rahojaan tuhlata.

diVisionilla on ollut aiemmin vähän huono kaiku, mut mites nyt tämän laitteen kanssa?

29

4128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+19

      Tässä käyttöohjeesta lista ominaisuuksista:

      2 OMINAISUUDET

      Tukee SD / HD (MPEG4 AVC/H.264)

      Käyttäjäystävällinen asennus

      Yksi Common Interface -liitäntä CI korttipaikka

      Yksi Smartcard -korttipaikka

      Yksi USB -portti (1x takana )

      USB PVR -toiminto (käyttämällä ulkoista kiintolevyä)
      - Ajansiirto-toimintotila (käyttämällä ulkoista kiintolevyä)
      - 1 kanavan tallennus, 2. kanavan katselu samasta lähettimestä

      Teräväpiirtovideolähtö: HDMI ja komponentti
      SCART -lähtö

      Tekstityksen tuki : OSD & VBI
      8-merkkinen VF-näyttö

      Kanavan lajittelu FTA:n, salauksen (CAS) mukaan, aakkosjärjestyksessä

      EPG : Nyt ja seuraava ja 7 päivän elektroninen ohjelmaopas

      Videolähdön resoluutio: 576p, 720p, 1080i, 1080p

      Käyttäjän valittavissa oleva lähdön resoluutio

      Monikielinen kuvaruutunäyttö (OSD)

      Nopea kanavanvaihto
      Ohjelmoitavissa 5.000 kanavaa (TV ja radio)

      8 suosikkilistaa & rajoittamaton määrä ohjelmia kuhunkin
      Kanavan muokkaustoiminto
      - Siirrä, Poista, Muokkaa suosikkeja
      - Lapsilukko, Kanavan uudelleennimeäminen, Kanavan ohittaminen

      Manuaalinen PID- ja verkon haku

      Optinen S/PDIF-lähtö digitaalista ääntä Dolby AC3 –ääntä varten

      Ohjelmiston päivitys USB-kaapelin kautta

      Monisyöttötoiminto käyttäjän alikanavia varten

      Tekstitelevisio, jossa pääsy alasivuille

      Virrankulutus valmiustilassa < 1 watti

    • jaavainiin.

      Jimmssin tiedoissa luki että CI paikka näyttää HD lähetyksiä, että siihen täytyy luottaa vaikka ei ole antennaready hyväksyntää. Parempi onkin että nuo kiintolevyt voi itse valita, ja tarvittaessa helposti vaihdella. Mielenkiintoista voisi olla sitten ottaa tuolla laitteeella käytetty kiintolevy jossa HD ohjelmia tallennettu, ja laittaa se tietokoneeseen, ja katsoa näkyykö kuvaa ja voiko kopioida. Telkkarien USB kiintolevyt ei toimi tietokoneessa, johtuen antennaready määräyksistä.

    • kannattaako ostaa?

      Ja lisään vielä tarkennuksena tohon aloitukseeni että tarkoitin tuolla kysymykselläni lähinnä sitä että toimiiko tuo boksi niinkuin sen pitää toimia, vai onko paljonkin vikoja? Ominaisuudet on nuo mitä on jo tässä keskustelussa mainittukin, yhtä kanavaa voi tallentaa kerrallaan mutta sitä nyt ei voi laskea viaksi vaan ominaisuudeksi ja itselleni se riittäisi eli laitteen ominaisuudet on puolestani ok, mutta miten tuon luotettavuuden ja toimivuuden laita?

    • sevoitoimia.

      Vähän on kokemuksia usb tallentavista digibokseista, mutta yleensä nuo ongelmat on kasaantuneet tallentaviin bokseihin. Miten tuo division tulee toimimaan, sitä ei kukaan tiedä.

    • Kuusirinne

      diVisionia en tunne laitteena, mutta Topfieldit ovat tuttuja. Toinen kappale ko. laitteita on nyt käytössä.

      Laitteeni ovat toimineet aivan hyvin. Edellistä päivitin sitä mukaa, kun tehdaspäivityksiä ilmaantui. Jälkimmäiseen ei ole vielä uutta päivitystä tullut.

      Edellinen Masterpiece tuli matkansa päähän noin viiden vuoden kovan käytön jälkeen, vaikka se oli vielä varmaankin pelastettavissa tuolla paljon mainostetulla "konkkien vaihdolla", jota tumpelona en osaa tehdä. Huoltoliikkeitäkin tietysti voisin käyttää, mutta en tiedä sellaista paikkakunnallani.

      Jälkimmäinen kaapelityypin 520 toimii PlasmaEPG:n kanssa hyvin. Ei mitään valittamista huonoa kauko-ohjainta lukuunottamatta.

      En osaisi olla ilman tallentavaa digiboksia, sillä suorana en ehdi millään kaikkia mieleisiäni ohjelmia katsoa enkä muutenkaan viitsi istua aina tv:n ääressä, kun elämässä on muutakin tekemistä!

      • kannattaako ostaa?

        En kylläkään kysynyt Topfieldista vaan diVisionista joten vastauksestasi ei ollut mulle mitään apua.

        En aio ostaa Topparia, en Samsungia, en wBox 2:sta enkä Handaniakaan. Ovat kaikki ylihinnoiteltuja. Sen sijaan tuo uusi diVision HD-boksi vaikuttaisi olevan vielä kohtuuhinnassa.


    • kmaz

      Hankin tuon diVisionin HDTC600 boxin tammikuun alussa yhdessä TVViihde HD-aloituspakkauksen kanssa (sisältää esilinkitetyn CI modulin ja kortin). Olen ollut boxiin tyytyväinen (hintaansa nähden hyvä), mutta yksi asia kummastuttaa, HD-kanavat (MTV3 HD, Nelonen HD) eivät näy kun laitan kortin CI moduliin ja CI modulin boxin CA-paikkaan. Sen sijaan laittaessani kortin boxin Conax-korttipaikkaan HD-kanavat näkyvät ( eli CI moduli jonka kanssa kortti on linkitetty ei ole boxissa ollenkaan). Kortti/CI moduli on kyllä toimivaksi testattu kaverin T2-virittimisessä telkkarissa (Samsung 8000 sarja). Miten on mahdollista että boxi aukaisee HD-kanavat kun kortti on laitettuna boxin Conax-kortinlukupaikkaan ?.

      • kannattaako ostaa?

        Mut jos toi boksi avaa sisäisellä Conax-lukijalla sulle kaikki HD-kanavat jotka vaatii linkityksen niin onko tuosta sitten mitään haittaa ettei se CI lukija niitä avaisikaan..


    • Sepponen

      Ostin pari päivää sitten Prismasta. Ihan surkea vekotin. Käynnistyminen (silloin kun suostuu käynnistymään) kestää tosi pitkään. Kuva pätkii, nykii, jumittaa ja lopulta vehje jämähtää täysin. Mikään muu ei auta kuin virrat katkaisijasta pois. Kun laitoin PlusTV:n kortin niin laitteen näyttöön ilmaantui mystinen "ERR" teksti, kanavat kyllä näkyivät. Aina kun ko. teksti ilmestyi näyttöön laite ei suostunut sammumaan muuta kuin päävirtakatkaisimesta ja sen jälkeen ei käynnistynyt kunnolla vaan jumittui aloituskuvaan. Usean virtojen katkaisun jälkeen toimi taas hetken. Tehdasasetusten palautus auttoi jonkin aikaa. Ohjekirja sanoo että uuden laitesoftan voi asentaa... jostain nettisivulta jota ei kerrota, ei ainakaan Schneiderin sivulta, ne haluaa tietysti siitä laskuttaa. Yritän palauttaa vekottimen tänään, jos sen vaan saa palautettua.

    • Päivitys disioniin

      Päivitysliikkeet
      Uusia ohjelmistoja voi tarvittaessa päivittää takuuaikana veloituksetta päivityshuoltoliikkeissämme kautta maan edellyttäen, että ongelmasta on soitettu Digi Tv infoon sekä laitteeseen on tehty tehdasasetusten palautus ja kanavien uudelleen viritys ohjeiden mukaan.

      Käyttötukea antaa
      Digituki
      0600 - 15115
      1,95e/min pvm/mvm
      Avoinna ma-pe 9-18

      • Terskas

        1,95e/min pvm/mvm

        Huh minkä hintainen puhelu. =(


      • Häijyä

        veloittaa tuollaisia summia, jos on myyty laite, joka ei toimi. Ohjekirjassa tosiaan sanotaan, että jostakin sivustolta voi ladata päivityksen, mutta ei sellaista mistään löydy. Hankin juuri kyseisen laitteen ja alusta asti se on kadottanut tallennetut ohjelmat kovalevyltä. Aluksi saattoivat pari päivää pysyä, mutta nyt viikon käytön jälkeen laite alustaa kovalevyn aina käynnistettäessä. Piti pääsiäisenä nauttia leffoista, mutta jää nyt tekemättä.


      • Rampo2

        Buu divisionille ja Suomen Schneiderille:

        1) Laittakaa päivitys nettiin

        2) Laittakaa ohje nettiin

        3) Kukaan ei halua soittaa kalliiseen palvelunumeroonne.

        4) Ennen kuin 1)-2) toteutuvat ja boksi toimii oikein, suosittelen ostajia viemään laitteen takaisin kauppaan.


    • Heips

      Koskee laitetta division HDTC600
      Vastaus päivityskyselyyn 25.4.2012

      Moi

      uutta päivitystä laitteeseen ei ole vielä saatavilla. Laitevalmistajalla on kyllä tekeillä.

      Ystävällisin terveisin / Best regards

      Jari Lehtonen
      Oy Suomen Schneider Ab/huolto
      Jousitie 2
      20760 Piispanristi
      [email protected]
      www.suomenschneider.fi

    • kaapelikaveri

      Mulla on ollut Divisionin 8800 malli käytössä vähän yli 2 vuotta,puolentoista vuoden käytön jälkeen kiintolevy hajosi,se korjattiin takuuseen,muuten on pelannut hyvin,softaan en ole ollut laitteessa oikein tyytyväinen ja olisin toivonut että päivityksiä olisi tullut enenmän kuin kerran, kun laitteessa on muutamia softasta johtuvia pikku bugeja, ja vehe takertellee joskus jonkin verran.Maksoin laitteesta kuiteski aikanaan vain 169e että siihen nähden hinta laatusuhde on ok.

    • Masa

      Vision T bokseista runsaasti kokemusta. Meni asennettuina asiakkaille runsaasti (n 1000 kpl) ja toimineet hyvin. Muutamiin piti päivitellä ohjelmistot kun olivat olleet pitkään käyttämättömänä esim. mökeillä talvisin ja olivat missanneet näin antennin kautta ajetun päivityksen. Yli 80 % ongelmista johtuu puutteellisesta signaalista (vikaa antenneissa, jakoverkossa, haaroissa vahvistimissa tai välikaapeleissa) kun asennukset tehtiin antennimittarin kanssa jolla varmistettiin antennipuolella signaalin olevan kunnossa ennen asennusta ja korjattiin viat ennen asennuksia.
      Huoltoon tuli päivityksien lisäksi muutama yksittäinen salaman rikkoma laite ja muutama kondensaattorivikainen 5 vuoden käytön jälkeen.

      T2 boksit testissä joista kokemusta vähän myöhemmin

    • voi ostaa

      Ostin HDTC600 Digiviihde DVB-T2 HD kanavien katseluun. Siinä toimi hyvin. Hieman hitaasti käynnistyy ja HD kanavan kuvan saaminen kestää mutta kun kuva on ruudulla mitään pätkimistä ei ole.

      Laite on toiminut muuten hyvin mutta tallennuksen kanssa on ongelmia. Toistuva tallennus ei ole toiminut ja välillä yksittäisetkin tallennukset häviää. Jospa olisi mahdollista saada ohjelmistopäivitys asiaa korjaamaan? Boksissa on muuten miellyttävä käyttöliittymä ja erinomainen status näkymä josta näkee koodekin, signaalin tasot, resoluution, bittinopeudet ym signaalin siirtoon liittyvää tietoa.

      Digiviihteeen lopetettua laitoin VHF antennin katolle ja yhdistin taloverkkoon, taas näkyy DNA kanavat vallan mainiosti, HD kanavia kylläkin vain YleHD ilmaisena. Yhteenvetona jos ei halua päivittää TV:tä ja haluaa HD kanavat näkyville niin siihen tätä voi suositella.

    • lastenhuone

      Selviä virheitä:
      - HD-kanavien tallenteissa ääni jätättää nopeasti > 2 s.
      - Ns. YLE:n tekstitys (DVB-Subtitling) katoaa säännöllisen epäsäännöllisesti.
      - Ohjelmiston päivitys ei voi onnistua USB:tä käyttäen, ellei sitä julkaista jossakin ensin ladattavaksi. Kuukausia kulunut...

      Ao. yksilön ohjelmistoversio on 3.32 inforuudun mukaan.

      Laitteen käyttömukavuus ja laatu ovat makuasioita, mutta merkin tukisivujen hyödyllisyys selviää nopeasti osoitteesta: http://www.suomenschneider.fi/tuotetuki-huolto/

      • ttretjak

        Ostinpa kyseisen digiboxin, kun oli oikeastaan ainoa järkevän hintainen laite. Aiemmin minulla oli Soneran koti-TV paketin mukana tullut boxi, jonka kuvanlaatuun olin erittäin tyytyväinen, mutta Soneran hinnoittelu palvelulle on niin metsässä että päätin luopua siitä. Divisionin kuvanlaatu on jopa vielä parempi kuin soneralla, ja normaali SD lähetyskin näyttää hävyttömän terävältä HD-telkussa!

        Käynnistyminen kestää kyllä aika pitkään, mutta se onkin ainoa huono puoli boxissa. Aluksi huonolaatuisella antennijohdolla oli vaikeuksia saada kanavia näkymään, mutta kaapelia vaihtamalla ongelma ratkesi. Toistaiseksi olen ollut erittäin tyytyväinen hankintaani.

        Digikuvaaja.net


    • Juuri nyt

      DiVision HDTC600 myyntikiellossa 8.8.2012

      • palovaroitin ok?

        Ohps!
        TUKES mainitsee palovaarasta, joten käänny jälleenmyyjän puoleen. Käsittämättömän löperö lausunto viranomaiselta, kuka noilla tiedoilla ei vaatisi kaupan purkua välittömästi?

        TUKES, vaaralliset tuotteet, DiVision HDTC600:
        http://marek.tukes.fi/Julkaisu.aspx?id=917


      • awer
        palovaroitin ok? kirjoitti:

        Ohps!
        TUKES mainitsee palovaarasta, joten käänny jälleenmyyjän puoleen. Käsittämättömän löperö lausunto viranomaiselta, kuka noilla tiedoilla ei vaatisi kaupan purkua välittömästi?

        TUKES, vaaralliset tuotteet, DiVision HDTC600:
        http://marek.tukes.fi/Julkaisu.aspx?id=917

        File list näyttää, että kiintolevyllä on 11 gb tallenteita, mutta ainoa näkyvä tiedosto on 2h pitkä SD tallenne. Tietokoneella muut tallenteet näkyvät. Ei kai sen ihan näin kuulu olla?


      • Awer
        awer kirjoitti:

        File list näyttää, että kiintolevyllä on 11 gb tallenteita, mutta ainoa näkyvä tiedosto on 2h pitkä SD tallenne. Tietokoneella muut tallenteet näkyvät. Ei kai sen ihan näin kuulu olla?

        Jaha... eivät näy Pclläkään, vaan hävisivät täysin!


    • tyytyväinenkäyttäjä

      Oma diVision (silloinen Vision) toimii edelleen täydellisesti. Maksoi uutena alle 200 euroa ja onkin yksi tämän talouden pisimpiin kestäneistä viihde-elektroniikkalaitteista. Tallentaa ohjelmat luotettavasti ja vain viisi kertaa on ohjelman tallennus epäonnistunut (siis vuosina 2006-2012). Ihmettelen kyllä suuresti, että halpa voi olla näinkin hyvää. HD-boxin ostan varmasti division merkkisenä!!

    • jepa

      uusi päivitys 3.36 division hdtc 600 on saatavilla suomenschneider.fi joka korjaa kaikki viat!!!!

      • kuu menee

        Sittenpä tekstitysten katoaminen ja huulisynkan puuttuminen tallennuksista ovat DiVisionin ominaisuuksia, jos kerran "kaikki viat on jo korjattu!!!"


    • Ostin tämän. Minulla on ulkoisella kovalevyllä ohjelmia, mutta miksei "file list" näytä niitä eli en pysty niitä siis katselemaan? Mihin ovat hukkuneet? Kovalevyllä kuitenkin ovat kun ilmoittaa että 100Gb on tilaa...OUTOA!!

    • UUSI PÄIVITYS
    • Kohu-luomuviljelijä

      No eipä sitten kannata ostaa etenkään käytettynä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe