Kebab-lihan alkuperä Jyväskyläläisissä ravintoloissa

Kebabskandaali

Missä uskaltaa syödä? Tietääkö joku minkä tukun kautta esim. kebab house, maria, jyväskylän kebab ja ali baba hankkivat lihansa? Troijan kebab on varmasti suomalaista joten siellä uskaltaa syödä.

52

2357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäri kertoi

      nojaa venetsiassa aikoinaan kävin usein syömässä. oli viikko kun en syönyt muutakuin pitsaa kolibakteeri tartunnan sain

    • huono tsäkä?

      itse usein käyn venetsiassa lounaalla kun lähellä koulua eikä vielä mitään pöpöjä ole tullut..

    • Halal-Free

      Niin ja asiaan liittyen tuli mieleeni, että kuinka moni etno-ravintola käyttää tuotteissaan Halal-teurastettua lihaa, tässähän eläintä ei tainnuteta ollenkaan vaan katkaisemalla eläimen kaulavaltimo eläin "valuu kuiviin" hereillä ollessaan.
      Mielestäni erittäin epäeettinen ja eläinrääkkäyksen merkit täyttävä toimenpide.
      Jyväskylässähän toimii Halal-lihaa tuottava yritys..Olisi erittäin kuluttajaystävällistä ja varmasti monia suomalaisia kiinnostava tieto jos yritys ilmoittaisi olevan Halal-vapaa ravintola.

      • Jäljet johtavat...

        Halal-lihaa toimittavan Parihta Oy:n hallituksen puheenjohtajalla myös kebap-kioski Kortepohjassa...


    • dfsyyustrhhsdf

      Kannattaa varmaan kysäistä suoraan ravintolan työntekijöiltä, tosin voi olla ettet ole enää tervetullut sen jälkeen ko. syöttölään...

    • lihamestari8+3

      Mitä tuossa jos lihat hetken vaikkapa lattialla, sehän on vain niinkuin esikypsyttämistä, mädättäminenkin on lihan kypsytystä samoin kuten esim lihan riiputtaminen. parempaa se vain on kun on huoneenlämmössä vaikka päivän.

    • erkki

      Juu,jos on suomalaisten omistama ruokapaikka kyseessä niin sehän on sitten varma ettei sieltä voi minkäänlaisia myrkytyksiä saada..ja ihan luottavaisia voi olla niiden kebabbienkin alkuperästä?hohhoo...

    • bse

      kyllä maha kurnuttaa ja paska lentää aina kun näitä etnisten mestojen lättyjä vetää.

    • erkki

      Ok.. Ja suomalaisten omistamissa pizza/kebab paikoissa se kebab liha sitten on mitä?jotain muuta kun lampaan lihaa?

      • erkki

        Ainiin,yks juttu vielä..Jos se PIIP lentää niin mahottomasti sen jälkeen kun on syöny pizzaa tai kebabbia(huom ulkomaalaisten omistamassa paikassa,ei missään nimessä suomalaisen omistamassa puljussa)niin eipä sitä kannata semmosiin paikkoihin mennä,ja sitten tulla tänne sivustolle siitä asiasta kertomaan,vai mitä.


      • suosi suomalaista
        erkki kirjoitti:

        Ainiin,yks juttu vielä..Jos se PIIP lentää niin mahottomasti sen jälkeen kun on syöny pizzaa tai kebabbia(huom ulkomaalaisten omistamassa paikassa,ei missään nimessä suomalaisen omistamassa puljussa)niin eipä sitä kannata semmosiin paikkoihin mennä,ja sitten tulla tänne sivustolle siitä asiasta kertomaan,vai mitä.

        taitaa erkilla tuo bse prioni kovasta nakertaa siellä aivojen takalohkossa


    • Erkki

      Ei saa kysymykseen vastausta.. Miinuksia vaa :) kummallinen keskustelupalsta

      • erkki kuule

        sitä saa mitä tilaa. suosin suomalaista luotan myös suomalaiseen sillä olenhan suomalainen.

        siellä agalissa mm. myivät huoletta riskiainesta minkä välityksellä esimerkiksi hullun lehmän tauti leviää. kyseessä on prioni jota meidän elimmistö ei tunnista ja monesti se havaitaankin vasta kymmenien vuosien päästä. kyseinen tauti ihmisellä tunnetaan paremmin nimellä Creutzfeldt-Jakobin tauti, tauti on tappava eikä siihen ole hoitokeinoa.

        nämä turkkilaisten kebab syöttölät ovat päässeet tosi helpolla niissä ei kovin usein jos koskaan käy terveystarkastajat mittaamassa pakasteiden kylmyyttä tai ilmastoinnin kattavuutta. kuinkas moni @£$ marketti tai suomalainen ravintolayrittäjä on jäännyt kiinni ihmiskaupasta, sosiaalitukien väärinkäytöstä, verottajan järjestelmällisestä huijaamisesta tai mm. hygieniasäännösten ohittamisesta ?


    • Erkki

      Niinpä,hyvä kysymys. Mutta sen voin kertoa että on kyllä monia monia paikkoja joissa terveystarkastajat ravaavat yhtenään,ja tuloksissa ei löydy mitään.eli ne turkkilaisten omistamat paikatkin voi ihan hyvin olla yhtä puhtaita kun suomalaisten. Vaikka mikä siihen olen mitään sanomaan että haluaa suosia suomalaista. Yleistämistä en sen sijaan hyväksy. tälläsellä menolla sitä mustamaalataan kaikki pizzeria yrittäjät,mitäs siihen sanotte.

      • Hannibal L.

        Ei Jyväskylässä eikä edes yleensä missään suomen kebabravintoloissa tehdä annoksia lampaanlihasta, joka oikeaan kebabiin kuuluu. Nautaa se on, onneksi ei sentään sikanautaa. Ihan sama, onko omistaja suomainen vai ulkomainen. On joku harvinainen poikkeus ja ne mustat lampaat kyllä asiantuntijat tietävät. Jyväskylässä niitä poikkeuksia ei ole. Itse suosin kylläkin sisäelimistä (ei lampaan eikä naudan) itse valmistamiani gourmetannoksia. Eikä kuvota yhtään.


      • europe says

        rikollisuus pesii just näissä turkkilaisten rafloissa niin muualla euroopassa kuin suomessakin vai onko suomen turkkilainen sitten jotenkin erilainen...

        ja toisaalta heidän epärehellinen toiminta syö pohjan koko alalta.

        Rehellisen toimijan kannaltahan tuollainen toiminta on kestämätöntä kun kilpailukyky häviää


      • Rehellinen suomi???
        europe says kirjoitti:

        rikollisuus pesii just näissä turkkilaisten rafloissa niin muualla euroopassa kuin suomessakin vai onko suomen turkkilainen sitten jotenkin erilainen...

        ja toisaalta heidän epärehellinen toiminta syö pohjan koko alalta.

        Rehellisen toimijan kannaltahan tuollainen toiminta on kestämätöntä kun kilpailukyky häviää

        Kävin viime vuoden puolella eräässä paikallisessa makeismyymälässä. Liekö unohti myyjä lyödä rahan kassaan, otti ensin setelin, vilkaisi sitten muita asiakkaita ja laittoi vaan hiljaa rahat kassaan ilman mitään ääniä. Kuittiakaan ei ulos tullut, no otin siitä karkit ja häippäsin. Suomalainen myyjä.

        Eräs tutun tuttu on äippälomalla ja tekee pimeenä kampaustöitä sukulaisille ym. Kaikki verottomana. Suomalainen nainen.

        Tuttu oli viime talvena auttelemassa lumen poistoa katoilta. Otti palkan käteisenä, ilman veroja. On myös tehnyt raksahommia. Suomalainen kaveri.

        Miksi te ette puhu näistä mitään? Eräs asiantuntija sanoi että ihmettelee kun puhutaan etteivät turkkilaiset pimeää työtä tekevät ole integroituneet Suomeen. Hänen mielestään he ovat integroituneet loistavasti, sillä pienyrittäjä vetää aina hieman omaan taskuun, tekee palveluksia kavereille ja hieman hiotaan kuitteja.

        Aika marttyyreja olette tekin, suomalaisista ei kirjoiteta varmasti mitään...


      • ttet
        Rehellinen suomi??? kirjoitti:

        Kävin viime vuoden puolella eräässä paikallisessa makeismyymälässä. Liekö unohti myyjä lyödä rahan kassaan, otti ensin setelin, vilkaisi sitten muita asiakkaita ja laittoi vaan hiljaa rahat kassaan ilman mitään ääniä. Kuittiakaan ei ulos tullut, no otin siitä karkit ja häippäsin. Suomalainen myyjä.

        Eräs tutun tuttu on äippälomalla ja tekee pimeenä kampaustöitä sukulaisille ym. Kaikki verottomana. Suomalainen nainen.

        Tuttu oli viime talvena auttelemassa lumen poistoa katoilta. Otti palkan käteisenä, ilman veroja. On myös tehnyt raksahommia. Suomalainen kaveri.

        Miksi te ette puhu näistä mitään? Eräs asiantuntija sanoi että ihmettelee kun puhutaan etteivät turkkilaiset pimeää työtä tekevät ole integroituneet Suomeen. Hänen mielestään he ovat integroituneet loistavasti, sillä pienyrittäjä vetää aina hieman omaan taskuun, tekee palveluksia kavereille ja hieman hiotaan kuitteja.

        Aika marttyyreja olette tekin, suomalaisista ei kirjoiteta varmasti mitään...

        entäs ihmiskaupaa kuinkas moni suomalainen sitä harjoittaa ? nyt kyse oli lähinnä näistä kebab yrittäjistä ja siitä kuinka heidän toimintatavat vie pohjan koko alalta. Oletko sitä mieltä että ravintola-ala pimeäksi kokonaan?


      • Mikä "pohja"?
        ttet kirjoitti:

        entäs ihmiskaupaa kuinkas moni suomalainen sitä harjoittaa ? nyt kyse oli lähinnä näistä kebab yrittäjistä ja siitä kuinka heidän toimintatavat vie pohjan koko alalta. Oletko sitä mieltä että ravintola-ala pimeäksi kokonaan?

        Jos te suomalaiset ravintoloitsijat ihan oikeasti antaisitte rahalle vastinetta ja hyvää palvelua, kyllä riittäisi asiakkaita eikä toiminnalta mene pohja.

        Mutta ruuan laatu ja palvelu aivan liian ala-arvoisia ja hinnat liian korkeita. Turha syyttää siitä ulkomaalaisia. Joka alalla on toimijoita jotka mainostavat olevansa hintavertailun johtajia. Silti riittää asiakkaita myös muille, niille jotka tarjoavat laatua ja jotka ovat rajanneet markkinoitaan erityisasiakkaille.

        Meillä on joitakin ravintoloita joissa on korkeat hinnat, ja silti riittää asiakkaita. En ole nähnyt Foodin, Haraldin, Rosson tai Amarillon olevan kovin pahoissa vaikeuksissa, päin vastoin. Joten mistä ihmeen "pohjasta" puhut? Jos puhut Kotipizzasta niin yrityksen pahin vihollinen on franchising, ei ulkolaisten pizzeriat. Ja nämä kalliit franchising-maksut ynnätään asiakkaiden maksettavaksi, säästetään tuotteen koossa sekä riittoisuudessa. Jos asiakkaat ei ole tyytyväisiä niin onko se heti ulkolaisten vika.


      • pää puskasta
        Mikä "pohja"? kirjoitti:

        Jos te suomalaiset ravintoloitsijat ihan oikeasti antaisitte rahalle vastinetta ja hyvää palvelua, kyllä riittäisi asiakkaita eikä toiminnalta mene pohja.

        Mutta ruuan laatu ja palvelu aivan liian ala-arvoisia ja hinnat liian korkeita. Turha syyttää siitä ulkomaalaisia. Joka alalla on toimijoita jotka mainostavat olevansa hintavertailun johtajia. Silti riittää asiakkaita myös muille, niille jotka tarjoavat laatua ja jotka ovat rajanneet markkinoitaan erityisasiakkaille.

        Meillä on joitakin ravintoloita joissa on korkeat hinnat, ja silti riittää asiakkaita. En ole nähnyt Foodin, Haraldin, Rosson tai Amarillon olevan kovin pahoissa vaikeuksissa, päin vastoin. Joten mistä ihmeen "pohjasta" puhut? Jos puhut Kotipizzasta niin yrityksen pahin vihollinen on franchising, ei ulkolaisten pizzeriat. Ja nämä kalliit franchising-maksut ynnätään asiakkaiden maksettavaksi, säästetään tuotteen koossa sekä riittoisuudessa. Jos asiakkaat ei ole tyytyväisiä niin onko se heti ulkolaisten vika.

        pikaruoka pizzeria kebabbila...

        kyllä veronkierrolla on jonkinlaista merkitystä "pikaruokien" myynnissä usein saatavilla olevien etnisten mestojen pikaruokien taso on aivan ala-arvoinen joskus suorastaa hengenvaarallinen.

        En ole vielä suomalaisessa paikassa syönyt mistä en olisi saanut asiallista kuittia. Näissä maahanmuuttajien paikoissa epämääräinen 'kuitti' / ei kuittia ollenkaan on ennemminkin normi kuin poikkeus. Jo pelkästään myymällä 50 pitzaa ilman veroja tekee aika huimat tulot vuosittain(verottomana).

        en tiedä miten jyväskylän seudulla saavatko yrittäjät tuota starttirahaa yhtä helposti kun täällä etelämmässä mutta kuitenkin..

        1. No, sitä starttirahaa saan sen jotakin 1,5 vuotta uutena, eli 18kk 750e = 13 500e

        2. Sitten otetaan lainaa yritykselle vaikka min. 20 000e

        3. Kierretään veroja se 1,5 vuotta, jolloin verottaja ei vielä ehdi puuttua asiaan. Siitä saa keskimäärin 5 euron pizzalla, 126 000e

        esim. 50 pizzaa sivuun per päivä 1,5 vuotta ilman veroja ja
        20 verojen kautta. Luvut reilusti alakanttiin.

        Eli 1,5 vuotta ja noin 160 000e verottomana. Tämä luku on jonkin verran alakanttiin se tietenkin riippuu mistä se roikkuu.

        niin ja sitten vielä mainittakoon se paska mitä ne meille syöttää, itse mieluummin jätän syömättä esimerkikisi hullun lehmän tautia aiheuttavaa riskiainesta onhan noita CJD tapauksiakin suomessakin tavattu
        http://www.youtube.com/watch?v=m4VrTb1DVNw&feature=related


      • kaosdasn
        pää puskasta kirjoitti:

        pikaruoka pizzeria kebabbila...

        kyllä veronkierrolla on jonkinlaista merkitystä "pikaruokien" myynnissä usein saatavilla olevien etnisten mestojen pikaruokien taso on aivan ala-arvoinen joskus suorastaa hengenvaarallinen.

        En ole vielä suomalaisessa paikassa syönyt mistä en olisi saanut asiallista kuittia. Näissä maahanmuuttajien paikoissa epämääräinen 'kuitti' / ei kuittia ollenkaan on ennemminkin normi kuin poikkeus. Jo pelkästään myymällä 50 pitzaa ilman veroja tekee aika huimat tulot vuosittain(verottomana).

        en tiedä miten jyväskylän seudulla saavatko yrittäjät tuota starttirahaa yhtä helposti kun täällä etelämmässä mutta kuitenkin..

        1. No, sitä starttirahaa saan sen jotakin 1,5 vuotta uutena, eli 18kk 750e = 13 500e

        2. Sitten otetaan lainaa yritykselle vaikka min. 20 000e

        3. Kierretään veroja se 1,5 vuotta, jolloin verottaja ei vielä ehdi puuttua asiaan. Siitä saa keskimäärin 5 euron pizzalla, 126 000e

        esim. 50 pizzaa sivuun per päivä 1,5 vuotta ilman veroja ja
        20 verojen kautta. Luvut reilusti alakanttiin.

        Eli 1,5 vuotta ja noin 160 000e verottomana. Tämä luku on jonkin verran alakanttiin se tietenkin riippuu mistä se roikkuu.

        niin ja sitten vielä mainittakoon se paska mitä ne meille syöttää, itse mieluummin jätän syömättä esimerkikisi hullun lehmän tautia aiheuttavaa riskiainesta onhan noita CJD tapauksiakin suomessakin tavattu
        http://www.youtube.com/watch?v=m4VrTb1DVNw&feature=related

        Nyt poika puhut ihan hanurista.

        "1. No, sitä starttirahaa saan sen jotakin 1,5 vuotta uutena, eli 18kk 750e = 13 500e"

        Yksikään pizzeria ei saa Jyväskylässä enää starttirahaa, ole saanut enää vuosiin. Syynä riittävä kilpailu.

        2. Sitten otetaan lainaa yritykselle vaikka min. 20 000e

        Yleensä yrityksen perustamiseen tarvitsee lainaa, paitsi jos on rikas. Jos ostaa jo toimivan yrityksen, hinta on 50 000-80 000 riippuen liikevaihdosta.

        3. Kierretään veroja se 1,5 vuotta, jolloin verottaja ei vielä ehdi puuttua asiaan. Siitä saa keskimäärin 5 euron pizzalla, 126 000e

        :D))) Hyvät naurut sain. Ja mihinköhän tämä laskutoimitus perustuu? Erittäin, HUOM. erittäin kannattavan pizzerian liikevaihto on kk n. 15 000. Tästä vuokra, raaka-aineet ja muut henkilöstökulut 10 000, käteen jää 5000. Pitääkseen yllä liiketoimintaa yrityksen on oltava kannattava. Tämän vuoksi ainakin 3000 voittoa täytyy olla verollista. Siitä jää noin 2000 pimeänä, tuskin sitäkään. Vuodessa voi tehdä pimeänä noin 24 000 euroa. Siis jos on myyntiä tasaisesti läpi vuoden.

        "esim. 50 pizzaa sivuun per päivä 1,5 vuotta ilman veroja ja 20 verojen kautta. Luvut reilusti alakanttiin."

        Mikä pizzeria voi myydä pimeänä 50 pizzaa päivässä ja verollisena 20 pizzaa ollakseen kannattava? 20*5=100 €/pvä joka tekee kuukaudessa 3000. Siitäkö maksat raaka-aineet, vuokrat, ym. kulut ja teet vielä voittoa??

        "Eli 1,5 vuotta ja noin 160 000e verottomana. Tämä luku on jonkin verran alakanttiin se tietenkin riippuu mistä se roikkuu."

        Lukusi eivät ole alakanttiin, vaan ne ovat vaan puhtaasti an*alista.


      • pää takaisin puskaan
        kaosdasn kirjoitti:

        Nyt poika puhut ihan hanurista.

        "1. No, sitä starttirahaa saan sen jotakin 1,5 vuotta uutena, eli 18kk 750e = 13 500e"

        Yksikään pizzeria ei saa Jyväskylässä enää starttirahaa, ole saanut enää vuosiin. Syynä riittävä kilpailu.

        2. Sitten otetaan lainaa yritykselle vaikka min. 20 000e

        Yleensä yrityksen perustamiseen tarvitsee lainaa, paitsi jos on rikas. Jos ostaa jo toimivan yrityksen, hinta on 50 000-80 000 riippuen liikevaihdosta.

        3. Kierretään veroja se 1,5 vuotta, jolloin verottaja ei vielä ehdi puuttua asiaan. Siitä saa keskimäärin 5 euron pizzalla, 126 000e

        :D))) Hyvät naurut sain. Ja mihinköhän tämä laskutoimitus perustuu? Erittäin, HUOM. erittäin kannattavan pizzerian liikevaihto on kk n. 15 000. Tästä vuokra, raaka-aineet ja muut henkilöstökulut 10 000, käteen jää 5000. Pitääkseen yllä liiketoimintaa yrityksen on oltava kannattava. Tämän vuoksi ainakin 3000 voittoa täytyy olla verollista. Siitä jää noin 2000 pimeänä, tuskin sitäkään. Vuodessa voi tehdä pimeänä noin 24 000 euroa. Siis jos on myyntiä tasaisesti läpi vuoden.

        "esim. 50 pizzaa sivuun per päivä 1,5 vuotta ilman veroja ja 20 verojen kautta. Luvut reilusti alakanttiin."

        Mikä pizzeria voi myydä pimeänä 50 pizzaa päivässä ja verollisena 20 pizzaa ollakseen kannattava? 20*5=100 €/pvä joka tekee kuukaudessa 3000. Siitäkö maksat raaka-aineet, vuokrat, ym. kulut ja teet vielä voittoa??

        "Eli 1,5 vuotta ja noin 160 000e verottomana. Tämä luku on jonkin verran alakanttiin se tietenkin riippuu mistä se roikkuu."

        Lukusi eivät ole alakanttiin, vaan ne ovat vaan puhtaasti an*alista.

        näin siis turun seudulla täytyy kyllä myöntää että minä en ole alan asiantuntija ja nuo luvut onkin veetty suoraa parinpäivän takaisesta kahvipöytä keskustelusta kavereiden kesken.

        Kaverilla tosin on paljon paremmin kokemusta ravintola alalta sieltä nuo luvutkin he myivät keskimäärin 80 pizzaa per päivä joskus päälle sata.. . pitää toki ottaa huomioon että useissa maahanmuuttajien rafloissa toimitaan niin että maksetaan työttömyystuki palkka piemeänä käteisenä käteen, käteis palkka on usein niinkin vähän kuin 3€/tunti luonnollisesti ei mitään lisiä (näinesim siellä agalissa) säästävät palkkakustannuksissa pitkän pennin. myös työeläkemaksuista ja muista veroluonteisista maksuista he ovat usein ottaneet erivapauden 'en minä ymmärrä' kortilla pääsee hämmästyttävän pitkälle.Raakaaineet kaivetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan kuulemma usein saksasta siellä on joku halpa maahanmuuttajien teurastamo/lihanleikkaamo.Eikä virkamies uskalla rangaista maahanmuuttajia samalla asteikoilla kuin meitä kanta-asukkeja. Meitä saa hutki, karvakäpälä vetää rassisti-kortin esiin ennenkuin hutkinta on edes aloitettu.. ja kuten mainittu kuittia ei saa ostoksesta välttämättä edes pyytämällä, mutta silti verottaja sallii toiminnan jatkumisen vuosia vaikkei ALV-tilityksiäkään kuulu..Räikeimmillään Pasilassa verottajan oma henkilökunta syö kuititonta 3,90€ maksavaa pitsaa/kebabia samassa rakennuksessa lounaaksi ........


      • Kssdjasfs
        pää takaisin puskaan kirjoitti:

        näin siis turun seudulla täytyy kyllä myöntää että minä en ole alan asiantuntija ja nuo luvut onkin veetty suoraa parinpäivän takaisesta kahvipöytä keskustelusta kavereiden kesken.

        Kaverilla tosin on paljon paremmin kokemusta ravintola alalta sieltä nuo luvutkin he myivät keskimäärin 80 pizzaa per päivä joskus päälle sata.. . pitää toki ottaa huomioon että useissa maahanmuuttajien rafloissa toimitaan niin että maksetaan työttömyystuki palkka piemeänä käteisenä käteen, käteis palkka on usein niinkin vähän kuin 3€/tunti luonnollisesti ei mitään lisiä (näinesim siellä agalissa) säästävät palkkakustannuksissa pitkän pennin. myös työeläkemaksuista ja muista veroluonteisista maksuista he ovat usein ottaneet erivapauden 'en minä ymmärrä' kortilla pääsee hämmästyttävän pitkälle.Raakaaineet kaivetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan kuulemma usein saksasta siellä on joku halpa maahanmuuttajien teurastamo/lihanleikkaamo.Eikä virkamies uskalla rangaista maahanmuuttajia samalla asteikoilla kuin meitä kanta-asukkeja. Meitä saa hutki, karvakäpälä vetää rassisti-kortin esiin ennenkuin hutkinta on edes aloitettu.. ja kuten mainittu kuittia ei saa ostoksesta välttämättä edes pyytämällä, mutta silti verottaja sallii toiminnan jatkumisen vuosia vaikkei ALV-tilityksiäkään kuulu..Räikeimmillään Pasilassa verottajan oma henkilökunta syö kuititonta 3,90€ maksavaa pitsaa/kebabia samassa rakennuksessa lounaaksi ........

        "Kaverilla tosin on paljon paremmin kokemusta ravintola alalta sieltä nuo luvutkin he myivät keskimäärin 80 pizzaa per päivä joskus päälle sata.. "

        Ai oli ihan pizzakuskina tai kassalla? Vai harjoittelijana? Sehän se asiantuntijan tekeekin... :)


      • puskasta vielä
        Kssdjasfs kirjoitti:

        "Kaverilla tosin on paljon paremmin kokemusta ravintola alalta sieltä nuo luvutkin he myivät keskimäärin 80 pizzaa per päivä joskus päälle sata.. "

        Ai oli ihan pizzakuskina tai kassalla? Vai harjoittelijana? Sehän se asiantuntijan tekeekin... :)

        yhtiö osakkaana... ja mitä tuohon esimerkkilaskelmaan tulee niin unohdin mainita että kyseessä olisi yksi 'kebabringin' ravintoloista se mikä sitten myydään/ajetaan konkurssiin. eli ruoka aineita ym.. voidaan kierrättää ringin kautta.. eikä yrityksen välttämättä tarvi olla tuottava, moni yritys tekee myös tappiota lol...


      • pääjohtajako ?
        kaosdasn kirjoitti:

        Nyt poika puhut ihan hanurista.

        "1. No, sitä starttirahaa saan sen jotakin 1,5 vuotta uutena, eli 18kk 750e = 13 500e"

        Yksikään pizzeria ei saa Jyväskylässä enää starttirahaa, ole saanut enää vuosiin. Syynä riittävä kilpailu.

        2. Sitten otetaan lainaa yritykselle vaikka min. 20 000e

        Yleensä yrityksen perustamiseen tarvitsee lainaa, paitsi jos on rikas. Jos ostaa jo toimivan yrityksen, hinta on 50 000-80 000 riippuen liikevaihdosta.

        3. Kierretään veroja se 1,5 vuotta, jolloin verottaja ei vielä ehdi puuttua asiaan. Siitä saa keskimäärin 5 euron pizzalla, 126 000e

        :D))) Hyvät naurut sain. Ja mihinköhän tämä laskutoimitus perustuu? Erittäin, HUOM. erittäin kannattavan pizzerian liikevaihto on kk n. 15 000. Tästä vuokra, raaka-aineet ja muut henkilöstökulut 10 000, käteen jää 5000. Pitääkseen yllä liiketoimintaa yrityksen on oltava kannattava. Tämän vuoksi ainakin 3000 voittoa täytyy olla verollista. Siitä jää noin 2000 pimeänä, tuskin sitäkään. Vuodessa voi tehdä pimeänä noin 24 000 euroa. Siis jos on myyntiä tasaisesti läpi vuoden.

        "esim. 50 pizzaa sivuun per päivä 1,5 vuotta ilman veroja ja 20 verojen kautta. Luvut reilusti alakanttiin."

        Mikä pizzeria voi myydä pimeänä 50 pizzaa päivässä ja verollisena 20 pizzaa ollakseen kannattava? 20*5=100 €/pvä joka tekee kuukaudessa 3000. Siitäkö maksat raaka-aineet, vuokrat, ym. kulut ja teet vielä voittoa??

        "Eli 1,5 vuotta ja noin 160 000e verottomana. Tämä luku on jonkin verran alakanttiin se tietenkin riippuu mistä se roikkuu."

        Lukusi eivät ole alakanttiin, vaan ne ovat vaan puhtaasti an*alista.

        Mikäs herra sinä olet muita poijittelemaan ?


      • Tuttuahommaaaa
        Rehellinen suomi??? kirjoitti:

        Kävin viime vuoden puolella eräässä paikallisessa makeismyymälässä. Liekö unohti myyjä lyödä rahan kassaan, otti ensin setelin, vilkaisi sitten muita asiakkaita ja laittoi vaan hiljaa rahat kassaan ilman mitään ääniä. Kuittiakaan ei ulos tullut, no otin siitä karkit ja häippäsin. Suomalainen myyjä.

        Eräs tutun tuttu on äippälomalla ja tekee pimeenä kampaustöitä sukulaisille ym. Kaikki verottomana. Suomalainen nainen.

        Tuttu oli viime talvena auttelemassa lumen poistoa katoilta. Otti palkan käteisenä, ilman veroja. On myös tehnyt raksahommia. Suomalainen kaveri.

        Miksi te ette puhu näistä mitään? Eräs asiantuntija sanoi että ihmettelee kun puhutaan etteivät turkkilaiset pimeää työtä tekevät ole integroituneet Suomeen. Hänen mielestään he ovat integroituneet loistavasti, sillä pienyrittäjä vetää aina hieman omaan taskuun, tekee palveluksia kavereille ja hieman hiotaan kuitteja.

        Aika marttyyreja olette tekin, suomalaisista ei kirjoiteta varmasti mitään...

        Niinpä miksei noista puhuta mitään?


    • Erkki

      No,tulihan sieltä asiallinenkin kommentti..Itse valmistamia ruokia ei tarvitse pelätä.Ei varsinkaan jos ne ovat oikein gourmetannoksia.

      • Haniibal. L.

        Suosikkini on kateenkorvamuhennos. Raaka-ainetta riittää suomalispohjalta.


      • Honeybal L.
        Haniibal. L. kirjoitti:

        Suosikkini on kateenkorvamuhennos. Raaka-ainetta riittää suomalispohjalta.

        Ja kerran tilasivat minut kokiksi yhteen kokoontumisajotilaisuuteen. Pääruokana tietysti vasikan aivoja.


    • xczvrfg

      Kannattaa välttää kebabpaikkoja missä takahuoneesta/keittiöstä kuuluu räkäistä naurua.

      • Tuttuahommaaaa

        Oon kokenut tiiän tuntee npp (nauroin perseeni pois)


    • Pate24

      Mitäs vika nauramisessa on? Itkeäkkö pitäis. Varo muuten itsekin nauramasta omalla työpaikallas.

    • Lecterin herkku

      Mua ainakin naurattaa nää jutut. Varsinkin kun on just kesken Hannibal-kirja. Tuo on ihan totta, jota joku kirjoitti ketjuun, että Suomen kebabpaikat ei lammasta käytä. Siinä kyllä evira mokasi, ehkä joku ilkiö vielä tahallaan, että julkisti ravintolat tekemättä tarkistuksia itse kebabpaikoissa.

      • kermatpäältä

        Eikös tässä männä vuosina ollut juttu jostain pitseriasta/kepappimestasta jossa pari karvakättä oli vatkannu ******* pitsan koristeeksi hieman ja naureskellen katsoivat kun nais-asiakas pitsaansa söi.


      • Pizza con crema
        kermatpäältä kirjoitti:

        Eikös tässä männä vuosina ollut juttu jostain pitseriasta/kepappimestasta jossa pari karvakättä oli vatkannu ******* pitsan koristeeksi hieman ja naureskellen katsoivat kun nais-asiakas pitsaansa söi.

        Urbaanilegenda mällipizzasta.


    • Söps

      Missä tommosta on tapahtunu????

      • Turvallisimpia ruoki

        Pizzauuni kyllä desinfioi pienet pöpöset. Lattialuutustakin tulee puhdas tiskirätti kun sitä lorvennetaan 300 asteessa.


    • näin englannissa

      Nuori englantilainen tyttö uskoo kaiken mitä joka paikasta päälletunkeva "rasisminvastainen" propaganda ja omat opettajat koulussa toistavat: Maahanmuuttajat ovat mukavia ja vain pahoilla ihmisillä on ennakkoluuloja heitä kohtaan. Blackpoolin keskustan pikaruokaloita pitävät "pakit" ovatkin mukavia 14-vuotiaalle tytölle. Hän saa joskus ilmaisen annoksen ja hänelle ollaan ystävällisiä. Sitten tehdään asioita, joihin tyttö on fyysisesti valmis mutta ei henkisesti tarpeeksi kypsä ymmärtämään tapahtuneen merkitystä.

      Charlene Downesilla on kireää kotona, ja eksoottiset aikuiset miehet pizzerioissaan tulevat osaksi hänen arkipäiväänsä. Hän ostaa ruumiillaan huomiota, jota vaille hän on jäänyt, ja itsepetoksen kierre syvenee. Jossakin vaiheessa rikolliset lapsiinsekaantujat, Iyad Albattikhi 29v. ja Mohammed Reveshi 50v., pelästyvät kiinnijäämisen mahdollisuutta, ja murhaavat tytön.

      Vaikka kaikki tragediat eivät pääty kuolemaan, Charlenen kohtalo on surullisen usein "se tavallinen tapaus" 2000-luvun Euroopassa.


      "Koulutytön ruumis pilkottiin kebabbiin."


      Uutinen useissa englantilaisissa lehdissä:

      "Oikeudessa kuultiin tänään, että 14-vuotias koulutyttö on murhattu pikaruokalan omistajan toimesta, ja epäillään tämän jauhaneensa ruumiin ja sekoittaneen vainajan ravontolassaan tarjottuihin annoksiin.

      Prestonin kruununoikeudessa kuultiin, että14-vuotiaan Charlene Downesin murhasi Iyad Albattikhi 29v., joka omistaa Funny Boyz -pikaruokalan Blackpoolissa. Murhaajan myös väitetään harrastaneen seksiä alaikäisen kanssa, jota hän puheissaan kuvaili "kinkyksi ".

      Charlene on vain yksi lukuisista nuorista valkoisista tytöistä, jotka hengailevat "Paki Alleyllä" harjoittaakseen seksiä pikaruokaloissa työskentelevien vanhempien miesten kanssa, kertoi syyttäjä Tim Holroyde jurylle.

      Charlene, joka asui Buchanan Streetillä Blackpoolissa, oli "hyvinvoiva ja onnellinen", mutta hänen kotiolonsa olivat kaoottiset. Tultuaan erotetuksi koulusta hän kulutti aikaansa Blackpoolin kävelykadun shopeissa. Hänet nähtiin viimeisen kerran varhain lauantai-aamuna marraskuun 1:nä v.2003. Hyvästeltyään äitinsä hän katosi omille teilleen, kertoi Mr.Holroyde oikeudelle.

      "Nämä ihmiset puhuivat seksistä valkoisten tyttöjen kanssa, ja Charlenen nussiminen myös mainittiin." "Albattikhi nauroi ja sanoi että Charlene oli hyvin "kinky" ja hyvin lapsi." Tämä on selvin mahdollinen osoitus, että Albattikhi valehteli poliisille kun väitti ettei tuntenut tyttöä.

      "Hän (Albattikhi) ja muut läsnäolleet kertoivat nauraen, että Charlene on mennyt kebabbeihin."

      • jatkuu...

        Charlene katosi lokakuun viimeisenä päivänä v.2003. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin poliisi saattoi tehdä pidätyksiä, ja kolmesta kiinniotetusta miehestä kaksi joutui oikeuteen syytettynä murhasta ja ruumiin kätkemisestä.

        Iayd Albattkhi , pidätettäessä (maaliskuussa 2006) 29 vuotias, eronnut, syyte murhasta.

        Mohammed Raveshi , 49v., poikamies, kiinteistönomistaja, sosiaalityöntekijä ja kasvatti-isä, syyte ruumiin kätkemisessä avustamisesta.

        Tutkiessaan Charlene Downesin katoamista poliisi löysi todisteita lapsiseksi-ringistä, jonka uhrit saattoivat olla vain 12-vuotiaita. Charlenea ja muita tyttöjä Blackpoolista uskotaan pakotetun prostuutioon ja myydyn seksikäyttöön. Tälläisestä toiminnasta on viitteitä myös paljon lähempääkin.

        Charlenen murhasta syytetty Iyad Albattikhi omistaa "Funny Boyz" -pikaruokalan, joka suljettiin poliisin toimesta: "Viranomaiset näkevät tarpeelliseksi peruuttaa näiden liiketilojen toimintalisenssin yleisen turvallisuuden takia, ja estääkseen lapsille aiheutuvan haitan, rikokset ja yleisen turvallisuuden ja terveyden vaarantamisen ." Blackpool Today 2006 Mar 24th.


      • Myös meillä Suomessa
        jatkuu... kirjoitti:

        Charlene katosi lokakuun viimeisenä päivänä v.2003. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin poliisi saattoi tehdä pidätyksiä, ja kolmesta kiinniotetusta miehestä kaksi joutui oikeuteen syytettynä murhasta ja ruumiin kätkemisestä.

        Iayd Albattkhi , pidätettäessä (maaliskuussa 2006) 29 vuotias, eronnut, syyte murhasta.

        Mohammed Raveshi , 49v., poikamies, kiinteistönomistaja, sosiaalityöntekijä ja kasvatti-isä, syyte ruumiin kätkemisessä avustamisesta.

        Tutkiessaan Charlene Downesin katoamista poliisi löysi todisteita lapsiseksi-ringistä, jonka uhrit saattoivat olla vain 12-vuotiaita. Charlenea ja muita tyttöjä Blackpoolista uskotaan pakotetun prostuutioon ja myydyn seksikäyttöön. Tälläisestä toiminnasta on viitteitä myös paljon lähempääkin.

        Charlenen murhasta syytetty Iyad Albattikhi omistaa "Funny Boyz" -pikaruokalan, joka suljettiin poliisin toimesta: "Viranomaiset näkevät tarpeelliseksi peruuttaa näiden liiketilojen toimintalisenssin yleisen turvallisuuden takia, ja estääkseen lapsille aiheutuvan haitan, rikokset ja yleisen turvallisuuden ja terveyden vaarantamisen ." Blackpool Today 2006 Mar 24th.

        Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin

        Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

        Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

        Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta. Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

        "Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria", sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

        Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule. "Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä", sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista. "Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta."


    • Halalii-Halaleii

      Mällipitsa on ehkä legenda, mutta se mällisalaatinkastike ei tasan tarkkaan ole, otin sen lehtileikkeenkin talteen aikoinaan, mutta se on nyt tietysti tähän hätään "jemma"-nimisessä paikassa. Mutta Jyväskylässä tapahtui ja ulkomaalaisten pitämässä pizza/Kebab-ravintolassa.

      • Ugala Bugala

        Luultavasti kebabissa käytetään runsaasti Afrikan mantereelta saatavaa mustaa lihaa!


    • Paska Stagioni

      onhan noita otsikoitu muistelen että aikoinaan jäivät kiinni rysänpäältä kun paskasormineen pizzaa pyörittelivät.

    • helsinki

      kierrät kaikki etniset paikat kaukaa niin hyvin menee.

    • nyt asiaan

      syökää kanaa

    • Shish kebab

      No helevetti. Otetaanhan ne foliohatut pois päästä ja koitetaan vaikka välillä käyttäytyä kuten aikuiset ihmiset (siis ainakin ne, jotka ovat). Itse ainakin suosin Jyväskylän Kebabia (ent. Kebab House). Siellä on Suomen paras asiakaspalvelija Mehmet ja helvetin hyvät kebabit. Ovat myös sitä myötä innoissaan siitä kebabista, että sitä kun ottaa pitsan päälle, nii se on kokonaan kebabin peitossa :) Kebabrulla/ranskalaiset valkosipulimajoneesilla, niin on herkullista, eikä ole tarvinnut koskaan vetästä "löysiä". Hyvää ruokaa ja ihan ammattimaiselta ja asialliselta näyttää kaikinpuolin loistava asiakaspalvelu.

    • Tuttuahommaaaa

      No ite oon vetäny kebabbii Jyväskylän Kebabissa ja siellä helmessä vai mikä firenze onkaan nykyään. Jkl kebab=maha sekasi välil tai mahaan sattuu ja sitte toi firenze no se oli kyllä jännä kokemus ku ois vetäny jotai aineit, menkää ite kokeilee mut muute iha hyvää on ollu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alahan tulla paikkaamaan tekojas

      Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.
      Suhteet
      31
      5836
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      39
      3842
    3. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      183
      3333
    4. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      12
      2778
    5. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      29
      2242
    6. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      12
      2197
    7. Tietääkö kaivattusi että

      olet häneen ihastunut? 🤠
      Ikävä
      162
      1906
    8. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      18
      1535
    9. Terveiset kaivatullesi

      kesän aluksi tähän ketjuun.
      Ikävä
      105
      1372
    10. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      25
      1263
    Aihe