Vaihtoon Yhdysvaltoihin?

Sonja -96

Eli minulle on tullut aika kova innostus tällaisesta "käytännön" kielen opiskelusta, eli juurikin kielimatkoista ja vaihtarivuodesta jne. Olenkin nyt tänä kesänä lähdössä Britteihin kolmenviikon kielimatkalle, mutta yksi opettajani sai minut innostumaan myös vaihtarivuodesta kertomalla oman poikansa kokemuksista. Innostaisi siis lähteä Yhdysvaltoihin vaihtoon, mikäli kielimatkasta jää hyvä mieli ja saan vanhempani keräämään rahaa siihen tarkoitukseen.

Juuri nyt matka ei kuitenkaan ole ihan ajankohtainen, yhdeksännen luokan puolessavälissä mennään ja suunnittelin että ehkä voisi lukion kakkosella lähteä sitten vaihtoon.
Selailin STS- ja EF-matkojen sivuja ja mietin vain, että mahdanko kumminkaan pärjätä opinnoissa ulkomailla. Kuinka hyvää kielitaitoa vaaditaan että opetuksessa pysyy edes jollakin tavalla kärryillä? Kuinka haastava SLEP testi on?

EF vaatii ilmeisesti vähintään 7 keskiarvoa ja englanninnumeroa. STS USA:n osavaltiost riippuen vähintään keskitasoista menestystä yleisesti ja 6-8 englanninkielennumeroa... Mietinpähän vain, että mahtaakohan numero tipahtaa noiden rajojen alle kun päästään lukion puolelle? Tällähetkellä numero kiikkuu 7 ja 8 välillä, keskiarvon kanssa ei ole hätää. Mietin vain että kaatuuko koko haave sitten tähän? Ymmärrän suurimman osan kuulemastani puheesta (jos ei nyt ole ihan jostain avaruustiedettä yms. puheenaiheena) ja lukemastani tekstistä ja osaan puhua sen verran, että tulen kielellä toimeen arkiaskareissa. En kuitenkaan osaa kokeissa soveltaa niin hyvin opetettuja kielioppiasioita tehtävissä ja lukion puolella mietityttää miten kokeissa tulen pärjäämään...

Intoa olisi nähdä uutta kulttuuria ja saada ulkomaailainen opiskelukokemus... Ja tietysti olisi intoa myös luoda kansainvälistä ystäväverkostoa...

3

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.K.B.S.

      Hei,
      Vaihto-oppilasvuodesta voi tulla täydellinen helvetti ikävine muistoineen ja iso summa rahaa voi mennä täysin hukkaan, ellei ole tarkkana järjestön suhteen.
      Kehottaisimmekin olemaan erityisen tarkkana mainitsemiesi STS:n ja EF:n suhteen. Molemmat ovat kaupallisia, rahastavia järjestöjä, joita ei kiinnosta nuoret eikä heidän hyvinvointinsa sen jälkeen, kun on raha kilahtanut kassaan.

      Kannattaa tutustua huolella järjestön taustoihin, rakenteeseen sekä vastuuhenkilöihin, samoin kuullostella ja lukea ihmisten kokemuksia.
      Esitteet eivät anna missään määrin todellista kuvaa.

      Meillä on henkilökohtaisesti erittäin ikäviä kokemuksia STS:n toiminnasta. "Jälkipyykkiä" tullaan todennäköisesti puimaan vielä pitkään ja oikeudessa asti.

      Kehottaisimme varomaan!

    • Suomen turhuus

      Kirjoitan lyhyesti, koska jos tänne oikein panostaa niin se on turhaa. Aloittaja tuskin jatkossa tätäkään palstaa aktiivisesti seurailee.

      Kannattaa miettiä millainen se todellinen kielellinen hyöty noista on. Kielikursseja on tarjolla muullakin tavoin. Esimerkiksi erityyppisiä tapaamisia, kielen kehittämistä ym. on tarjolla erilaisissa yhteisöissä. Itsekin noita EF:n kursseja harkitsin, mutta on se aikamoinen raha parista viikosta. Muutenkin maassa pitäisi olla pidempään. Kun et käytä kieltä, se unohtuu varmasti.

    • portmadison

      Olen paraikaa Seattlessa vaihdossa AFS:n kanssa. Suosittelen vapaa-ehtoisavustajilla pyöritettyjä ja tuottoatavoittelemattomia yhdistystyksiä, kuten AFS:ää. Jos vain on mahdollisuus pyrkiä vaihtariksi, ei pitäisi tarvita miettiä kahta kertaa. Sekä muista, että puoli vuotta on auttamatta liian lyhyt aika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe