Helmikuu São Miguelilla

Keskimääräinen maksimi päivälämpötila Ponta Delgadassa kipuaa vajaaseen (16,8 C:een, yöllä on viileimmillään 11 C. Vettä helmikuussa sataa runsaat 107,3, mm sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) kertyy 19. Tuulen nopeudet ovat tyypillisesti luokkaa 10-50 km/t (2,7-13,5 m/s), puuskissa saattaa nopeus hetkellisesti nousta korkeammaksi.

Yölämpötila saattaa Ponta Delgadassa helmikuussa laskea alimmillaan 6-7 C:een eikä päivällä nouse kuin nippa napan yli 10 C:n. Näin viileitä päiviä on tavallisesti vain 1-2 talvessa.

Meriveden lämpötila on helmikuuhun mennessä laskenut 16-15 C:een, joista lukemista se ei enää putoa.

Helmikuun lopussa aurinko nousee klo 7.25 ja laskee klo 18.44. Talvisaikaan arvioidaan aurinkotunteja São Miguelilla olevan vuorokaudessa noin neljä.

Talven kukkivien kasvien kuningatar São Miguelilla on kamelia, jonka kukinta jatkuu paikka paikoin aina toukokuulle saakka. Kamelioiden kehto São Miguelilla on Terra Nostran puutarha Furnasissa. Noin 300 siellä tavattavista lajikkeista ei enää kasva missään muualla. Näitä antiikkisia ja muita kamelialajikkeita esitellään vuosittain helmikuun viimeisenä viikonloppuna (25.-26.2.2012) tai maaliskuun alussa (3.-4.3.2012) Furnasin kasinolla pidettävässä näyttelyssä.

Suotuisilla talvisäillä saattaa atsalean kukinta alkaa jo helmikuussa. Puutarhoissa ja puistoissa ilahduttavat silmiä kolibrikukat (Strelizia reginae) pitkälle kevääseen saakka.

Joulun juhla-aika São Miguelilla päättyy tammi-helmikuun vaihteessa laulutapahtumiin nimeltä Cantar às Estrelas, lauletaan tähdille. Lauluilla kunnioitetaan kahta Neitsyt Marian hahmoa – Nossa Senhora da Estrela, tähden Neitsyt Maria ja Nossa Senhora das Candeias, kynttilöiden Neitsyt Maria.

Suurin – pitkälti yli 1000 laulajaa - Cantar às Estrelas -tapahtuma järjestetään Ribeira Grandessa. Lauluryhmät, joita viime vuosina tähän paraatiin on osallistunut kolmisenkymmentä, kerääntyvät Ribeira Granden terveyskeskuksen (Centro de Saúde) kohdalle, josta ne marssivat laulaen palokunnan soittokunta etunenässä kaupungin keskustaan ryhmittyen kaupungintalon (Paços de Concelho) edustalle. Paraati lähtee liikkeelle 1.2. noin klo 20.

Lähimpänä Ponta Delgadassa yöpyvää matkailijaa ovat Lauletaan tähdille -konsertit kaupungintalon edessä (Praça do Município) ja Portas do Marin satamakeskuksessa. Molemmissa paikoissa esiintyy useita lauluryhmiä kunnan eri alueilta. Kaupungintalon edessä pidettävässä konsertissa on viime vuosina ollut tilaisuus kuulla Azorien perinteisin jousisoittiminen Viola da Terran soittoa. Molemmat konsertit pidetään mitä todennäköisimmin 1.2. Kaupungintalon konsertti alkanee klo 19.30, Portas do Marin konsertti oletattavasti samoihin aikoihin.

Suomessa ystävänpäivänä 80-luvulta saakka tunnettu 14. helmikuuta on Portugalissa säilynyt rakastavaisten päivänä (Dia de enamorados, Dia de São Valentim)

Ponta Delgadan merkittävimmät karnevaalitapahtumat ovat lasten karnevaalikulkue (Cortejo infantil) kaupungin vanhassa keskustassa (17.2.2012) klo 10-12 – tapahtuma saa liikkeelle nelisen tuhatta karnevaaliasuista lasta ja nuorta leikki-ikäisestä teiniin, neljät karnevaalitanssiaiset teatteri Coliseu Micaelensessa ja vesipussitaistelu (Batalha de limas) tiistaina karnevaalipäivänä (21.2.) klo 15 alkaen Ponta Delgadan rantakadulla (Avenida Infante Dom Henrique).

Karnevaaleja seuraava lauantai (25.2.2012) aloittaa São Miguelilla kuuden viikon mittaisen pyhiinvaelluskauden (romarias de São Miguel), joka päättyy pääsiäisviikolla. Näiden kuuden viikon aikana vaeltaa jalan São Miguelin ympäri myötäpäivään noin 2500 poikaa ja miestä satoi tai paistoi. Noin 250 km:n pituinen vaellus kestää lauantaista lauantaihin ja kunkin viikon aikana tien päällä taivaltaa kymmenisen ryhmää, joista jokainen lähtee matkaan eri paikasta.

Aikavälillä 25.2.-7.3. autolla liikkuvan on syytä noudattaa erikoista varovaisuutta ajellessaan São Miguelilla. Pyhiinvaeltajien sauvat on merkitty heijastimilla.

SATA Rally Azoresin (23.-25.2.), joka aikaisempina vuosina on pidetty kesällä, aloittaa tänä vuonna tämä kansainvälisen IRC-rallisarjan (International Rally Challenge). Viime vuonna Azorien osakilpailun voitti Juho Hänninen. Huoltokeskukset sijaitsevat Portas do Marin satamakeskuksessa. Monet erikoiskokeista ajetaan São Miguelin luonnonkauniilla seuduilla, kuten Sete Cidadesin kraatterin reunalla ja jylhässä Nordestessa. Voittajat esiteltäneen ja palkinnot jaettaneen kaupungiporttien luona Gonçalo Velhon aukiolla lauantaina 25.2.2012. klo 17/18.00.

Azorien tapahtumista kerrotaan valikoiden kotisivuillani osastossa ”Azoreilla tapahtuu”, jonka painike on etusivulla. Kirjoittaja antaa mielellään lisätietoja. Tästä tarinasta julkaistaan kohta puoleen pitempi versio kotisivuillani osastossa Azorit/Minun Azorini/São Miguel kuukausittain.

1

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hispanian vuoden 2012 matkailukauden alkuun viikolla 8 on aikaa parisen viikkoa. Niin kuin olen jo aikaisemmin kertonut. talvi Azoreilla on tähän mennessä ollut poikkeuksellisen niukkasateinen ja tavallista lämpimämpi ja aurinkoisempi. Olemme juuri aloittaneet tilastollisesti vuoden viileimmän kuukauden (keskimääräinen maksimi päivälämpötila 16,8 C, yön vastaava 11 C). Maksimi päivälämpötilat ovat enimmäkseen olleet luokkaa 17-18 C, yöllä lämpötila on kerran pari laskenut 10 C:n tuntumaan. Tuulet ovat olleet keskimäräistä heikompia ja sumustakaan ole ollut haittaa.

      Vaikka sadetta onkin saatu normaalia vähemmän, luonto on täysin vihreä, sillä haihtuminen on tähän aikaan vuodesta melko vähäistä. Kauden kukat, kamelia ja atsalea, ovat edullisten sääolosuhteiden vuoksi puhjenneet kukkaan tavallista aikaisemmin. Niiden kukkaloistosta voi matkailija nauttia täysin siemauksin pitkälle kevääseen.

      Kauden ensimmäisen viikon matkailijat saapuvat Ponta Delgadaan karnevaaliajan toiseksi viimeisenä päivänä. Tiistai 21.2. on varsinainen karnevaalipäivä ja kansallinen juhlapyhä. Ponta Delgadan karnevaalitapahtumista on silloin jäljellä joukkueiden välinen vesipussitaistelu rantakadulla klo 15 alkaen. Kun vesipusseja saattavat niskaansa saada myös katsojat, kannattaa tapahtumasta pysytellä hieman etäämpänä.

      Viikon 8:n merkittävin tapahtuma on kansainväliseen IRC-rallikilpailuun kuuluva SATA Rally Azores 23.-25.2. Kilpailuun osallistuvat tiimit pystyttävät komentokeskuksensa Portas do Marin satamakeskukseen Ponta Delgadassa. Erikoiskokeet ajetaan eri puolilla São Miguelia luonnonkauniisssa maisemissa. Tapahtumasta on tietoa mm. osoitteessa http://www.satarallyeacores.com/. Ilmoittautuminen ralliin päättyy 10. helmikuuta. Suomalaiset saanevat jälleen jännittää, miten viime vuoden voittaja Juho Hänninen pärjää.

      Rallin viimeisenä päivänä, lauantaina 25.2., alkaa São Miguelilla 6 viikon pyhiinvaelluskausi, jonka aikana saaren ympäri rannikon tuntumassa kulkevia teitä pitkin vaeltaa noin 2500 miestä ja poikaa pimeästä aamuvarhaisesta pimeään iltaan. (Aurinko Ponta Delgadassa nousee 25.2. klo 7.31 ja laskee klo 18.40). Tuona kuuden viikon aikana kehotetaan São Miguelilla autoilevaa matkailijaa noudattamaan erikoista varovaisuutta.

      Sunnuntaina 26.2. pidetään teatteri Teatro Micaelensessa perinteisen azorilaisen instrumentin Viola da Terran konsertti, joka alkaa klo 17.00. Tämän eräänlaisen kitaran sointia voi kuunnella Youtubessa, jossa sitä soittaa mm. yksi instrumentin tämän hetken parhaista taitajista nimeltä Rafael Carvalho.

      Tapahtumista São Miguelilla ja muualla Azoreilla kerrotaan tarkemmin kirjoittajan Internet-sivuilla osastossa Azoreilla tapahtuu ja kirjoittajalta voi aina kysyä lisätietoja. Furnasin vuosittaisen kamelianäyttelyn ajankohtaa ei ole vielä kerrottu julkisuudessa se voisi olla 25.-26.2. tai 3.-4.3.

      Portugalissa ja siten myös Azoreilla eletään taloudellisti rankkaa aikaa, sillä taloudessa on meneillään eräänlainen sopeuttamiskausi, jonka ehdot ovat sanelleet Europpan unioni, EKP ja maailman valuuttarahasto. Investoinnit ovat minimissään ja työttömyys kasvussa. Menoja karsitaan voimakkaasti ja samalla lisätään veroja. Tilanne maassa on rankoista toimenpiteistä huolimatta tähän saakka ollut rauhallinen. Mantereella on toimeenpantu muutama määräaikainen lakko, mutta Azoreilla on säästytty niiltäkin.

      Hintataso on Azoreilla säilynyt entisellään, sillä välillisten verojen , kuten alvin mahdollisia korotuksia ei ole vielä pantu toimeen saariryhmässä. Ne tuskin peruselintervikkeiden hintoja korottavat. Näinpä hintataso on suomalaiselle matkailijalle vielä erittäin edullinen eivätkä sitä mahdolliset alvin korotukset tule merkittävästi nostamaan. Kun matkailu Azoreille on vähäistä, ei mitään niin kutsuttuja turistihintoja tunneta.

      Lämpimästi tervetuloa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      91
      1864
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1466
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1270
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1049
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      976
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      946
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      943
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      48
      913
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe