Rasvainen uloste

ninni888

Viime keväänä minulle iski ihmissuhdestressin yhteydessä, ja täten jokseenkin luultavasti siitä johtuen rasvainen ripuli. Kesti yhteensä muistaakseni viisi päivää. Aluksi kakka oli aivan löysää, ja seassa oli paljon täysin sulamatonta ruokaa (herneenversoja kokonaisina jne..). Lopulta vaiva loppui eikä pitkään aikaan uusiutunut.

Nyt, noin 9kk myöhemmin, tuon taannoisen ihmissuhdestressin yksi osanen nousi esiin elämässäni uudestaan, ja vain hetkeä myöhemmin kakkasin taas ripulin hajuista öljyä. Kyseinen asia on kuitenkin tässä välillä ollut läsnä elämässäni tasaisin väliajoin muutenkin – tällä kertaa tosin ehkä jälleen hieman stressaavammassa yhteydessä.

Voiko vaiva johtua kyseisen asian stressaavasta vaikutuksestaan, vai onko koko juttu vain sattumaa ja vaiva johtuukin jostain muusta? Ruoalla ei tunnu olevan merkitystä; syön kaikenlaista terveysruoista perusmurkinan kautta roskaruokaan, ja suhteellisen säännöllisesti. Minkään ruoka-aineen en ole huomannut olevan yhteydessä oireiden ilmaantumiseen.

Kannattaako minun puhua lääkärille asiasta, vai odottaa vaivan menevän ohi? Miten muut vaivasta kärsineet selviävät oireista? Takamuksestani valuu ja tulee ilmavaivojen sekä ulosteen mukana jatkuvasti kakkaakin pahemman hajuista kultaisen ruskeaa öljyä, jota on tosi hankala pyyhkiä tai pestä pyllystä pois, ja sitäkin hankalampi kankaista... Olo on muuten hyvä, mutta joudun olemaan töistä vaivan takia poissa, sillä en halua haista töissä miltään ydinjäteripulilta.

Taustatietoja: olen reilu parikymppinen, normaalipainon alarajalla keikkuva, päivittäin kevyesti/keskiverrosti liikkuva nainen. Joskus teininä sain säännöllisiä erittäin kovia vatsakipukohtauksia, mutta viimeksi tällainen on ollut arviolta 15-16 -vuotiaana, ja muutoin vatsani on toiminut pääosin oikein hyvin.

Kiitoksia oikein paljon vastauksista jo etukäteen... Tästä vaivasta löytyy sangen vähän tietoa netistä muutoin kuin kroonisten sairauksien oireena.

3

3513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marjaana K

      Hei!

      Minä en ole lääkäri, mutta minulla oli samankaltaisia vaivoja ja olen päässyt niintä omalla ruokavaliollani. Lääkärit eivät ole ymmärtäneet asian päälle yhtään mitään. Suosittelen, että luet nuo minun juttuni ja kokeilet tepsiikö sama ruokavalio sinulle. olen sataprosenttisen varma, että tepsii.

    • rasvaulosteet

      Todennäköisesti sinulla ei rasvat/ruoka imeydy riittävän tehokkaasti ohutsuolesta. Ongelma voi olla jossakin ruoansulatuskanavaan erittävässä elimessä (haima, maksa, sappirakko) tai ihan ohutsuolessa itsessään. Sinuna menisin lääkäriin. Mikäli et käytä mitään rasvaa sitovaa lääkitystä (esim. allia), niin rasvaulosteet eivät ole fysiologisesti normaali-ilmiö.

    • Anonyymi

      Hei marjaana , miten voisin lukea sinun neuvot?? Tarvitsen ne.kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1066
    Aihe