Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Astmaatikon tarina.

Perttipuuseppä

Morjens!

Oli pakko itsekkin kirjoittaa tänne kun tästä palstasta on ollut paljon apua astmadiaknoosista lähtien ja haluan nyt kertoa oman tarinani ja toivon että siitä on apua muille.


Astmadiaknoosin sain 8/2010 siitä asti puusepän hommat oli vaakalaudalla.
Työntekoa ja sairauslomaa kesti 6/2011 asti. Jolloin tehtiin 3 työpaikka pef-seurantaa. Tässä vaiheessa oli jo selvää että kyseessä on myös työssäpaheneva astma. 7/2011 alkoi sairausloma ja työnteko jäi. Ammattitautia lähdettiin Työterveyslaitokselle metsästämään siinä kuitenkaan onnistumatta. Jälkikäteen on helppo sanoa ettei ammattitauti diaknoosia saa ellei tiedä tarkalleen astman aiheuttajaa. Ja itselläni astma oireet alkoivat työssä vasta parin päivän viiveellä niin oli ilmeistä ettei Työterveyslaitoksen 15min altistuksella saatu tarvittavia oireita. Ei tullut ammattitautia, mutta ei pidä masentua tästäkään. :)
7/2011 työterveyslaitokselta minulle annettiin loppuvuosi sairauslomaa jonka aikana selvitettiin työeläkeyhtiön uudelleen kouluttamis mahdollisuutta.
Ei muutakuin hakemaan kuntoutusrahaa eläkeyhtiöltä 8/2011.
Hain syksyn yhteishaussa liiketalouden AMK opintoihin ja pääsinkin sisään.
Minut irtisanottiin 9/2011 entisestä työstäni vedoten terveydellisiin syihin.
1/2012 Koulu alkaa ja Hyväksytty kuntoutusraha päätöskin tuli.

Siinäpä se lyhykäisyydessään. Omasta mielestä meni paljon aikaa että sai kaikki kuntoon, mutta puolitoista vuotta astmadiaknoosista koulunpenkille taitaa olla lopulta nopeaa. Ymmärrän kyllä niitä jotka meinaavat jättää tutkimukset kesken ja vaihtaa itse työpaikkaa, mutta se ei pitkällä tähtäimellä ole järkevää. Voisi ajatella että puolisen vuotta sairauslomaa olisi parasta mitä voi käydä, mutta ei se sitä ollut. Tälläinen pitempi aikainen sairausloma ei tee lopulta ollenkaan hyvää.

Nyt alkaa koulu ja uusi sivu elämässä. Tosin puusepän hommia olisi iso hinku tehdä. Piippua kun jaksaa aamun illoin vedellä niin mikäs tässä.

3

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lady xx

      Tsemppiä uudelle urallesi ja toivottavasti keuhkosi ja koko mies voitte paremmin! Minä en edes jaksa hakea sisäilma-astmastani diagnoosia -mulle nyt riittäköön tämä astmadiagnoosi ja sitten työpisteen vaihto sisäilmastaan parempaan paikaan..:) En pystyisi tekemään nyk,työpaikassani pef-puhalluksia kun menen 10 min tukkoon ja ääni katoaa..ja lääkäri piti sitä terveydelleni vaarallisena.

      • menossa syksyllä

        Oletko Perttipuuseppä käynyt vakuutusyhtiön tai kelan kustantamana astmaatikoille tarkoitetun sopeutumiskurssin..siellä saisit uusinta tietoa taudista ja hoidosta ja vertaistukea.:)


      • Perttipuuseppä
        menossa syksyllä kirjoitti:

        Oletko Perttipuuseppä käynyt vakuutusyhtiön tai kelan kustantamana astmaatikoille tarkoitetun sopeutumiskurssin..siellä saisit uusinta tietoa taudista ja hoidosta ja vertaistukea.:)

        Ei oo tullu käytyä sopeutumiskursseja. Tällä hetkellä astma on tosi hyvin hallinnassa ja kontrollissa kävin juuri.

        Melkein olis voinu palkata juristin hoitamaan näitä selvityksiä ja yms. Mutta eiköhän ne ihan oikein mennyt. Ja itselle kävi hyvin kun sain hyväksytyn kuntoutus päätöksen vaikka "korotankin" omaa aikaisempaa koulutustani. 3,5 vuotta eteenpäin varmaa "tuloa".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe