Malta - mysteeritapaus

SerafiiNa

En tiedä kuuluuko aihe tänne Eurooppa-palstaan...

Pointtina on kuitenkin Malta eli piskuinen saari välimerellä. Siitä on keskustelua niukasti/ei lainkaan näillä kaikilla S24-palstoilla joten ajattelin tiivistää Malta-keskustelun tähän yhteen otsikkoon.

Eli kertokaa KOKEMUKSIA ja MIELIPITEITÄ Maltalla matkailusta. Onko siellä minkälaiset kelit kesällä/talvella, rantaominaisuudet, hintataso, paikalliset kulttuurit/tavat, kaikkea maan ja taivaan välillä. Miten matkata, onko lähellä muita mestoja joissa käydä samalla, yms tms jne.

KIITOS ja KUMARRUS kaikille vastanneille (teille tod. näk. kolmelle henkilölle tms)

7

1275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Signorelli

      Eihän se Malta nyt noin ihmeellinen saari ole - turistimatkojakin sinne tehdään oikein urakalla. Kiehtova valtakunta, ilmat hyvät - onhan se keskellä Välimerta - kulttuurisesti jännä: omaa, italialaista, arabi- ja brittikulttuuria sekaisin. Uimarantoja tietysti runsaasti, mutta ei mitään turistislummimeininkiä. Hintatasosta en mene sanomaan, se nyt aina riippuu... Itse olen käynyt vain kerran - laivalla Siracusasta Sisiliasta. Muitakin tapoja on.

    • Matkustaja

      Miksei Malta-aihe Eurooppa-palstaan kuuluisi?

      Kävin Maltalla kevättalvella ensimmäistä kertaa ja saari vaikutti oikein kivalta. Ihmiset puhuivat englantia joka puolella, onhan se toinen virallinen kieli. Atmosfääri oli sellainen hauska välimuoto englantilaisesta (punaiset puhelinkopit ym.) ja italialaisesta, ehkä myös ripaus afrikkalaista eksotiikkaa joukossa. Ruoka miellytti erikoisesti, koska siinä oli onneksi enemmän Italian kuin Englannin vaikutteita. :-) Tosin kansallisruoka eli kani (fenek) ei niin sytyttänyt.

      Lentokoneen laskeutuminen Maltalle oli mielenkiintoinen kokemus, kone heilui ja hytisi niin, että mietittiin jo päästäänkö ehjinä perille. Kuulemma Maltan yllä onkin useasti turbulenssia ja tuuli oli laskeutuessa aika kova. Turistikausi ei ollut vielä alkanut, joten kesällä saarella on varmasti vilkasta ja voisin veikata, että myös varsin lämmintä. St Julians Vallettan kyljessä oli viihtyisä paikka ja Mdinan vanha kaupunki hieno elämys. Kuulemma myös Blue Grotto (sininen luola) etelärannikolla on hieno nähtävyys, valitettavasti itse en sitä nähnyt.

      Ihmisistä jäi mieleen ystävällisyys, eivät ole tyrkyttäjiä vaan englantilainen kohteliaisuus on hienosti yhdistetty välimerelliseen rentouteen. Vaate- ja kenkäkaupoissa oli yllättävän kallista, hinnat yleensäkin aika lailla Suomen tasoa. Lähtisin Maltalle uudestaankin, jos saisi ajankohdan valita, niin menisin ehkä toukokuussa, ennen hirveitä helteitä ja turistiruuhkaa.

    • Niira

      Itse olen ollut Maltalla kerran, noin 6 vuotta sitten. Siitä on siis melko kauan, mutta tuskin asiat kauheasti ovat muuttuneet. Olin saarella 3 viikkoa, ja ehdin kiertää ja katsella melkoisen hyvin.

      Kaikki rannat ovat käymisen arvoisia. Hiekkarantoja on vain muutama, mutta kalliorannat ovat ainakin omasta mielestäni parempia ja hienompia. Maltan kyljessä sijaitsevat pikkusaaret Gozo ja Comino kannatta katsastaa myös, ja luolat ym. ovat kivoja nähtäviä.

      Valletassa saa myös aikaa kulumaan, ja lähellä sijaitsevat puistot ja puutarhat ovat kivoja eväspaikkoja. Karnevaaliaikaan on kiva katsella paikallisten juhlimista, ja St. Juliansissa juhlamieltä löytyy joka päivä. Ylipäätään paikallisten pikkukylien tutkiminen, paikallisilla linja-autoilla kulkeminen ym. ovat hauskaa puuhaa.

      Maltalta löytyy vähän kaikille jotain, joten valkkailee omien mieltymysten mukaan. Tunnettu paikka on myös sukellusvesistään, oli joku tuttava tavannut pienen hainkin. Oli sitten totta tahi tarua, niin paljon on vedenalaista nähtävää.

    • Maltalla

      Olin Maltalla 16 vuotta sitten. Sen jälkeen on varmaan moni asia muuttunut, tai sitten ei. Uimarantoja ei käytännössä ollut, vaan hotelleilla oli omia lidoja eli merivesiuima-altaita meren äärellä tai uima-allas hotellin katolla. Kulkukoiria ja -kissoja oli paljon. Kadut olivat esim. Kreikan saariin verrattuna epäsiistejä. Littanoita vesipulloja oli joka paikassa kaduilla. Vesijohtovettä ei siis juotu ainakaan silloin. Olin 3-v. lapsen kanssa matkalla ja otin hotellista puoli- tai täysihoidon. Hotellin ruoka oli tehty englantilaisturisteille, joita siellä enimmäkseen olikin. Vasta haukkaamalla palan harmaasta möykystä, sai selville, oliko kyse lihasta vai kalasta.
      Valtio oli tietysti näkemisen arvoinen, mikä ei olisi. Ei mitään järin kummallista, paitsi paikallinen englanninkieli, josta oli paikallisbusseissa hauskoja, kirjallisia 'kielikukkasia'.

    • pjh

      Oltiin noin 8 vuotta sitten 10 päivää. OIKEIN mukava
      paikka. Tässä vähän plussia ja miinuksia:

      Paljon nähtävää historiaa, niin Vallettassa kuin esim. Mdinassa.

      Valletta on mukavan tunnelmallinen kaupunki muureineen ja kapeine kujineen.

      Paikalliset ihmiset ovat hyvin ystävällisiä, ja
      turistia kohdellaan "ihmisenä" eikä oman edun tavoittelun lähteenä kuten monessa muussa etelän maassa. Palvelu on ystävällistä.

      Maltalaiset ovat erittäin rehellisiä, eikä esim. taskuvarkaista ole pelkoa. (paikallisen tarinan mukaan turisti unohti kalliin kameran ulkoilmakahvilan pöytään Vallettassa, mutta kun käveli pari päivää myöhemmin kahvilan ohi, oli kamera edelleen pöydällä :)

      Veikeät paikallisbussit ovat hyvä liikkumaväline ja pala tieliikenteen historiaa (kaikki 40-60 luvulta!) ..no ainakin 8 vuotta sitten.

      Ruoka oli ihan ok. Omasta puolestani en malta
      olla kommentoimatta että ITALIALAISTA RUOKAA oli
      PARANNETTU LISÄÄMÄLLÄ SIIHEN REILUSTI
      BRITTIVAIKUTTEITA!!! En yleensäkään ymmärrä miksi
      Brittiruokaa on tapana niin paljon mollata. Itse
      olen rehellisesti saanut brittipubissa PALJON maittavampaa ruokaa kuin esim. yhdessäkään ravintolassa Ranskassa missä olen syönyt !!!!

      No, takaisin asiaan:

      Miinuksia:

      - Ei ehkä paras kohde "rantalöhölomalle", jos joku
      nyt sellaiselle haluaa.

      - Luonto aika "yksitoikkoinen" (kuiva ja tasainen)


      Yleisvaikutelmana jäi ehdottomasti positiivinen mielikuva. Kannattaa käydä!!

    • hanna

      olin maltalla joskus kun paavi oli siellä ja siten älytön hulabaloo. kaikki oli kallista eli suomen hinnoissa. taisin yöpyä radisson sas:ssa, jossa oli niuho henkilökunta.

      muinaiset rauniot ja katakombit oli hienoja. samoin 'hiljainen kaupunki' ja rannat.

    • sidc

      Malta on todella ihana maa ja kannattaa käydä! Vaikka onkin vain pikkuinen valtio. En tiedä, ehkä malta sopii parhaiten vähän nuoremmalle väestölle (ehkä 16-30) kun on kuitenkin painottunut tuohon yö elämä puoleen..kokemusta on ;)
      Heti kun pystyn lukiolta niin takaisin aion ehdottomasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe