WOT:n liikennevalot tuovat lisäturvaa käyttäjille

Hei käyttäjät!

Ilmoitimme teille alkuviikosta, että tuomme Suomi24 Keskusteluun uuden turvallisuustoiminnallisuuden, joka auttaa käyttäjiä välttämään keskusteluissa ilmenevät haitalliset linkit. Uusi turvallisuustoiminnallisuus on toteutettu yhteistyössä Web of Trustin (WOT) kanssa. WOT on suomalainen luotettavaa Internetiä edistävä palvelu, joka perustuu aitoihin käyttäjäkokemuksiin. Palvelulla on 30 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. WOT:n avulla on luokiteltu yli 34 miljoonaa verkkosivustoa, joista tunnetuimpia ovat muun muassa Facebook ja Mail.ru, joka on Venäjän suurin ilmaissähköpostin tarjoaja.

Suomi24:n käyttäjät tulevat jatkossa näkemään keskusteluviesteihin liitettyjen linkkien yhteydessä ”liikennevalot”, jotka kertovat kuinka luotettava ja turvallinen linkki on. WOT-palvelu kerää miljoonien netinkäyttäjien kokemuksia ympäri maailmaa ja laskee niiden perusteella nettisivuille maineet. Internetin käyttäjät arvioivat käyttämänsä nettisivustot niiden luotettavuuden, asioinnin turvallisuuden, tietosuojan ja lapsiturvallisuuden perusteella. Arviot perustuvat aitojen käyttäjien kokemuksiin, ja siten varoittavat käyttäjiä myös uhkilta, jotka jäävät virustorjunnalta huomaamatta, esimerkiksi tietojenkalastukselta, verkkohuijauksilta ja epäluotettavalta sisällöltä.

WOT on täysin ilmainen palvelu ja sen saa suojaamaan netinkäyttöä myös Suomi24:n ulkopuolella. Voit ladata selaimellesi ilmaisen lisäosan osoitteesta www.mywot.com, jolloin saat linkkien luotettavuuden kertovat liikennevalot näkyviin myös esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa, sosiaalisessa mediassa ja muilla suosituilla sivuilla. Ilmainen WOT on asennettavissa Internet Explorerille, Firefoxille, Google Chromelle, Safarille ja Operalle. Kukin WOT:in käyttäjä voi itse osallistua palveluun arvioimalla käyttämiään nettisivuja.

Terveisin,
Mari
Suomi24

42

3011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hermotmenijoo

      Senkö takia tää tökki viimeiset paripäivää ja hermot meni muutaman sataa kertaa?

    • iutr

      Ai sultakin, luulin olevani ainoa. "Hauska" kuulla että on kohtalotovereita. Kyllä täällä kaksnelkulla ainankin toi tökkiminen osataan, se on sitä asiakaspalvelua.....

    • Joku joskus jossain päin nettiä taisi jo valmiiksi sanoa WOT:sta ettei se paljoa sen turvallisemmaks sitä liikkumista tee tai ettei o riittävän tarkka...

      Kaipa tuo on parempi kuin ei mitään... mutta tsemppiä...

    • visapää107

      Totta vai ei,eikö sitten jos tuon lataa koneelleen,niin jatkossa sitten enään pääse,ns"niille sivuille,jotka joku on määritellyt sellaisiksi sivuiksi,joista voi olla haittaa?????

    • wot:tin käyttäjä

      kyllä koneela pääsee "turvattomille" sivuille siinä tulee vain pongahdusikkuna missä on ilmoitus turvattomuudesta ja siinä saa klikattua että mene sivulle

    • jeps.

      Kiitos Aller.. Suomi24.

    • En pelkää Wottia

      Minulla on omat valot joita hoitaa avast viruturvaohjemani, joten mitä vittua jollakin wotila teen ? Palomuuri ja muut nuuskiat katsovat kyllä firefox ohjelmassa ettei myrkkyjä iske teidän sivuilta kimppuuni. Firefox sulkee sivut jos myrkky iskee ja Avast lähettää punaisen viestin, sivusto on turvaton se suljettiin.

      • f-sökerö

        Ei palomuuri mitään katso, se sulkee ja aukoo portteja :D. Taitaa olla vielä hakusessa sullakin noi turvahommelit :D


    • asdgasg
    • DElbow

      Wotin liikennevalot on hyväntahtoinen ele. Näyttää punaisella ne yhteisöllisesti todetut pahimmat spam/scam//malware saitit. Harmittaa varmaankin monia kun oman paskasaitin vieressä on punaista.

      • Liikenne Valo

        Tällä palstalla taitaa jopa liikennevalojen merkitykset joutua merkityksettömyyden raiskaamaksi ennekuin ne ovat edes käytösssä. Niille tolloille, jotka eivät omaa parastaan tajua, niin kehoitettakoon "ajamaan" vaan tällä sivustolla punaisia päin. Sieltä se worm sitten tulee ja kone sanoo tilt!

        http://www.youtube.com/user/21per3?feature=mhee#p/u/0/t3GXri7izYI


    • jsaskaokswww

      "Palvelulla on 30 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. WOT:n avulla on luokiteltu yli 34 miljoonaa verkkosivustoa"

      Maailmassa on yli kuusi miljardia (!) ihmistä. Mikä mahtaa olla verkkosivustojen määrä ?

      En,näin maallikona,laittaisi paljoakaan painoarvoa moiselle WOTille.

      Käsittääkseni kukaan eikä mikään kontrolloi arvioiko netin käyttäjä jotain sivustoa rehellisesti vai 'kiusallisesti'

      • just just

        Ja reilusti alle puolella on netti käytössä ja ylipäätään sähköjä. Vai etkö ole tajunnut, että esim. Intiassa asuu yli miljardi ihmistä, ja siellä suunnalla ihmiset asuvat kaduilla ja kaatopaikoilla. Samoin on afrikassa, eli jos otat selvää tästä pallosta, niin huomaat kuinka harvalla on netti käytössä, tai edes kännykkä.


      • Faktaa?
        just just kirjoitti:

        Ja reilusti alle puolella on netti käytössä ja ylipäätään sähköjä. Vai etkö ole tajunnut, että esim. Intiassa asuu yli miljardi ihmistä, ja siellä suunnalla ihmiset asuvat kaduilla ja kaatopaikoilla. Samoin on afrikassa, eli jos otat selvää tästä pallosta, niin huomaat kuinka harvalla on netti käytössä, tai edes kännykkä.

        Intiassa vajaa 10% asuu kaduilla tai metsässä. Ilmasto sallii tämän. . Itse siellä monesti käyneenä olen huomannut että suunnilleen kaikilla niin haluavilla on omat kodit. Tai sitten asuvat vuokralla.


    • jk

      ninkö

    • Tetsaaja
    • susipasko

      HEI HALOOTA VAAN!!

      Käyttäjät reittaavat sivuja turvalliseksi tai ei????

      Jokaisen vähänkään apinan tason yläpuolella pitäisi jo tajuta ettei 90% käyttäjäjistä tajua sivujen turvallisuudesta hevon peetä. Käyttäjille kaikki on mielikuvatodellisuutta ja reittaavat sivuja sen mukaan tykkäävätkö vai eivät.

      Voi hevonper..

    • Urho Neuvomeri

      Suojatie ei suojaa jalankulkijaa, vaikka vihreä valo palaakin jalankulkijalle ! Perustelen sillä seikalla, että auto on painava jalankulkijan suhteen ! Ei autoilija
      joskus havaitse jalankulkijaa, jonkin syyn ja seurauksen johdosta.

    • Wotti

      Hieno homma tuo WOT. Tullut käytettyä selaimissa jo pari vuotta.

    • UUTISHAI
    • vaikea on lähteä availamaan kielitaidottoman.

    • mies23

      HEI.

      Annoin Suomi24:n kolmelle eri sivulle huonot arvosanat, koska ette välitä käyttäjistänne.

      ps. Kohta menee arvonne pakkaselle WOT:ssA, kun muutkin alkavat samoin tehdä

    • Valot pois

      Ärsyttääkö WOT liikennevalot? Onneksi ne saa piiloon pienellä kikkailulla Firefoxissa:

      1. Kirjoita Firefoxin osoiteriville:
      about:support
      (huom. sellaisenaan, ilman http-etuliitettä)

      2. Avautuneella sivulla klikkaa nappia, jonka vieressä lukee profiihakemisto tai profiilikansio (englannin kielisessä firefoxissa napissa lukee Open Containing Folder)

      3. Avautuneessa hakemistoikkunassa avaa chrome-niminen kansio

      4. Klikkaa avaamasi chrome-kansion tyhjää aluetta hiiren kakkosnapilla ja valitse Uusi -> Tekstitiedosto (New - Text document)

      5. Tiedoston nimellä ei tässä vaihessa ole väliä, se muutetaan kohta.

      6. Avaa luomasi tyhjä tekstitiedosto Muistio-ohjelmaan (Notepad). Yleensä tuplaklikkaus riittää.

      7. Kopioi muistioon alla olevat kuusi riviä tekstiä:
      @-moz-document url-prefix(http://keskustelu.suomi24.fi/) {
      span.wotCont {
      display: none !important;
      visibility: hidden !important;
      }
      }

      8. Valitse Muistion Tiedosto-valikosta kohta Talleena nimellä... (File -> Save as...)

      9. Anna tiedoston nimeksi (huom! lainausmerkit mukaan)
      "userContent.css"

      10. Sulje Muistio ja sen jälkeen Sammuta Firefox ja avaa uudestaan.

      Nyt WOT-liikennevalot pitäisi olla näkymättömissä kaikkialla keskustelu.suomi24.fi:stä.

      Taustatietoa:
      Firefox mahdollistaa sekä selaimen mukauttamisen että katseltavien sivujen mukauttamisen niin kutsutuilla tyylitiedostoilla. Tässä ohjeessa tehtiin sivustokohtainen tyylitiedosto osoitteelle keskustelu.suomi24.fi, missä kerrottiin selaimelle, että WOT-liikennevalot sisältävää elementtiä ei näytetä.

      http://www-archive.mozilla.org/unix/customizing.html

      http://www.google.fi/search?q=firefox per site custom css

      • Valot pois

        Hmph... suomi24 rikkoi ohjeen tekstin. Tässä tulee korjausyritys kohtaan 7, josta puuttuu muutama tärkeä merkki.

        7. Kopioi alla oleva rivi muistioon
        @-moz-document url-prefix(http://keskustelu.suomi24.fi/) {span.wotCont{display:none !important; visibility: hidden !important;}}

        Rivin lopussa pitäisi olla puolipiste ja kaksi kappaletta aaltosulku-merkkejä.


    • 16+4

      Tuonhan voi kiertää antamalla "turvallisen" osoitteen, josta selain ohjautuu automaattisesti toiselle sivulle. Eli turha.

    • jonnexdespärinöizä

      Kapaas ei tää tarkottanukkaa World of tanksia

    • Että semmoiset valot
    • Ent Suomi24 käyttäjä

      WOT antaa enemmän äänivaltaa joillekin käyttäjilleen, ja he äänestävät silti jonkin sivuston vaaralliseksi, vaikka heillä ei olisikaan niistä tarpeeksi henk. koht. hajua tai kokemusta. He usein luottavat sokeasti muihin "luottamus"-työkaluihin.

      Sitten on vielä nuo uskonnot, elämänkatsomukset ja makuasiat. Niidenkin mukaan siellä äänestetään, jotta voisivat rajoittaa heidän kanssaan eri mieltä olevien sananvapauksia.

      Tuossa WOT:n isoimmat ongelmat. Sen vuoksi monet luottavat omiin vaistoihinsa sen sijaan.

    • WOT:in suuri ongelma juurikin se, että monet äänestävät palveluita joista eivät pidä vaarallisiksi tai epäluotettaviksi, vaikkei tämä pitäisikään paikkaansa. On aika vaikeaa käsittää miten esimerkiksi lähes kaikkien rahoitusyhtiöiden WOT ratingit ovat Suomessa punaisia. Ainoa selitys lienee, että ihmiset mieltävät ne ns. "pikavippi"yhtiöiksi ja äänestävät punaista koska ovat yleisellä tasolla pikavippejä vastaan.

      Tämän vuoksi WOT ei mielestäni toimi niin hyvin kuin pitäisi, sillä arvostelijat eivät osaa olla objektiivisia.

    • suomi24 huoneseen ei pääsi kun kokeilee sisään niin jää latamaan

      • Tuttusi sun

        Katsopa profiilisi yksityisviestit


    • Älkää hyvät ihmiset kiroilko julkisesti ! Se on niin "vitun rumaa" !

    • yokohama

    Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      54
      895
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      809
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      764
    7. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      756
    8. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      754
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      744
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe