Outo rasahdus kylmästartissa

Avensis -06

Kyseessä -06 Avensis 1.8 VVT-i -koneella. Tämän talven pakkasilla on joutunut silloin tällöin käynnistämään koneen täysin kylmänä ja startin jälkeen kuuluu jostain päin konetta lyhyt rasahdus tai nopea kalkatus. Ihan kuin hammasrattaat pyörähtäisivät vastakkain. Ääni kuuluu aina kylmästartin jälkeen, ei koskaan esilämmitetyn tai jo lämpimän koneen startissa. Tyhjäkäynnillä sitä ääntä ei kuulu. Lähinnä tulee mieleen, että starttimoottori jäisi hetkeksi päälle, mutta luulisi sen tapahtuvan lämpimälläkin koneella. Muistan kun edellisestä Avensiksesta meni startti ja se kyllä rääkäisi jokaisen käynnistyksen jälkeen. Ovatko muut havainneet samaa ja kenties selvittäneet, että mikä voisi olla kyseessä?

17

2684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilikoli

      Mikäs sen jakoketjun kiristää Avessa? Onko öljynpaine? Epäilen että jakoketju kilistää kunnes öljynpaine on ok. Kylmänä käynnistäessä rajut kylmäkäyntikierrokset ja ketju löysällä. Siinä eräs syy.
      Entäs venttiilivälysten säätö. Onko sekin öljynpaineella Avessa?

    • Ave I

      Alkuperäinen akku, joka on lopuillaan ja aiheuttaa ongelmia?

      • Avensis -06

        Tässä molemmille vastauksia.

        Öljynpaineella toimivat sekä ketjun kiristys että venttiilivälysten säätö. Liekkö öljymerkillä osuutta asiaan, kun nyt on Mobil1 käytössä ja aikaisemmin Shell Helixiä. Viskositeetti on kuitenkin sama 0W-40.

        Akku on alkuperäinen ja huollossa olivat mitanneet, että se olisi kunnoltaan 79%.


    • ave

      Mulla sama juttu, 2006 1.6 avensis. Kuulostaisi että startti jää hetkeksi päälle. Mulla se tapahtuu vain silloin jos on ajanut märällä loskakelillä ja sen jälkeen tulee pakkanen ja auto seissyt yön yli. Ääni tulee vain ensimmäisellä starttauksella ja sen jälkeen on ilman ääniä kunnes taas on kosteaa ja pakkanen sen jälkeen.

      • Avensis -06

        Mikähän siihen on sitten syynä, että se startti jäisi päälle? Itse en nimittäin tätä huomannut viime talvena, vaikka silloin oli puolet enemmän pakkasta. Ei nyt luulisi, että 120tkm kohdilla startti olisi finaalissa. Tuo akku kyllä varmasti menee piakoin vaihtoon.


    • ave

      Jos yritän startata, mutta kuitenkin keskeytän sen ennen kuin käynnistyy, niin silloinkin pitää sitä outoa ääntä jonkun aikaa yrityksen jälkeen, jos on pitääkseen. Ehkä ei olekaan startissa vika.

      • Ave I

        Pari talvea sitten oli tuollainen ääni. Se kuului kovien pakkasten aikaan aina aamulla pihassa startatessa, mutta ei ikinä iltapäivällä työpaikalta startatessa. Siitä vaan sitten päättelin että se liittyi jotenkin akun jännitteeseen. Ääni hävisi itsestään ja ei ole sen jälkeen kuulunut, mutta ompa myöskin pätkäajokin vähentynyt eli akku on paremmassa varauksessa.

        Virtalukon pohjakin voisi olla yksi vaihtoehto, jos startissa on jotain outoutta.


      • qw

        TARTTI mootoori kaipaa huoltoa puhdista ja voitele se niin kyllä se sitten pelaa. Itsellä samallainen ääntä päästävä tartti avensiksessä ihan kuin olisi jäänyt pääle käynnistyksen jäälkeen tartti moottorikin kaipaa voitelua


    • aave

      Jos se on startista tuleva ääni niin veikkaan että bendix on likainen ja jumittaa.

      • Marjanpoimia

        Onhan täällä tietäjiäkin.


      • Avensis -06

        Ei tuokaan välttämättä selitä sitä, että miksi se kuuluu VAIN silloin, kun auto on seissyt esim. yön yli tai vähintään 8-tuntia kylmänä. Kuten tuossa aloituksessa mainitsin, niin T22 -mallin Avensiksestani kun meni startti, niin se rääkyi joka käynnistyksessä.


    • bemu_man

      osta Bemari

      • Provotuinen II

        Halvempi ratkaisu on käydä pidennysklinikalla Virossa kuin ostaa bmw....


    • sesiitä.,.

      Joo, bendix laitteen pikeentyneet rasvat pakkasessa jäykistyvät, ja kunnollinen palautuminen vaikeutuu. Tulee vaikutelma että startti jää päälle, ja niinhän se hetkeksi jääkin.

      • mhp

        03 2.0 avensis ja oli samaa ongelmaa,syy hiilet loppu. korjaus maksoi 10euroa,siis itse vaihdoin uudet hiilet,suht helppo homma ja aikaa meni noin tunti.


      • Avensis -06
        mhp kirjoitti:

        03 2.0 avensis ja oli samaa ongelmaa,syy hiilet loppu. korjaus maksoi 10euroa,siis itse vaihdoin uudet hiilet,suht helppo homma ja aikaa meni noin tunti.

        Varmasti päteviä syitä muuten, mutta edelleenkään kumpikaan noista ei selitä sitä, että miksi se ääni kuuluu vain ja ainoastaan kylmästartissa.


    • Ju.ha.n

      Meillä Versossa sama vika. Luulin myös äänen aiheuttajaksi bendixiä, mutta merkkiliikkeessä huomasivat käyttöhihnan olevan kovettunut ja halkeillut. Se aiheutti kylmänä käynnistäessä oudon äänen, kuin startti jäisi hetkeksi päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe