Kuinka korkea verenpaine sinulla oli kun sait lääkityksen?

kyselijäkyselijäkyse

Eli otsikossa kysymys, kiinnostaa myös minkä ikäinen olit ja kumpaa sukupuolta.

37

2845

  Vastaukset

  • Sain lääkityksen (Losartan) verenpaineilla 162/55. Minulla on vaikea aorttaläpän vuoto sydämessä. olen 46-vuotias nainen.

  • Sain lääkityksen 38-vuotiaana vuonna 1994 paineilla 150/70. Syynä oli munuaisten vajaatoiminta, omalla kohdallani diabeettinen nefropatia eli verenpainelääkitys lähinnä munuaistensuojalääkityksenä.

   Ai niin, olen nainen.

   • Mielenkiintoista, eli molemmilla edellisillä vastaajilla on ollut nimenomaan yläpaine koholla mutta alapaine hyvä. Lisää vastauksia!


  • Nainen 36v todettiin kakkostyypin diabeteksesta johtuva verenpaine.
   Alapaine hieman koholla. Ei lääkitystä, liikuntaa ja kasviksia lisännyt, sokerit ja vehnäjauhot pois.

  • 140/100. Olen nainen, 45 v., muuten täysin terve. Asun Jenkeissä, seuraan tätä palstaa mielenkiinnolla, koska olen suomalainen perimältäni ja mielenkiintoista seurata miten hoitokäytännöt jne. toimii Suomessa.

  • Olen 38v mies ja erään leikkauksen yhdeydessä mitattiin paineet jotka olivat luokkaa 170/130 ja ne olivat olleen kuulemma pitkään jo korkeat koska jälkiä näkyi ultrassa.
   Nyt syön kahta pilleriä päivässä ja nyt kun tänään viimeksi mittasin niin 120/71

   En ole ikinä tupakoinut,en käytä pahemmin alkoa,ja syön aika normaalisti ja en lisää suolaa ikinä ruokiin jos teen itse.

   • Minä sain lääkityksen jo 27-vuotiaana.Paineet olivet:140/90 luokkaa..Nyt monesta lääkkeestä johtuen paineet :170/95 luokkaa
    Että mitä enemmän ikää,sen enemmän paineita.


  • Olin 18-vuotias kun korkea verenpaine huomattiin, se oli silloin jotain 180/100.
   Nyt lääkkeiden ansiosta paineet 130-140/80-90.

  • Kuntopyörällä 280/130

  • Nainen 40 . Naama rupesi puutumaan. Lääkärissä mitattuna paineet 187/125. Ja ne mitattiin siellä 3 kertaa. Ekaksi jotan jotain lääkettä mitä en muista, ja sitten Losatrix 50mg. Ei vaan auta, joten olen itse, joskus kun on tuntunut pahalta, ottanut 100mg.

  • Noin 31v ja nainen,Paineet pari vuotta seurannassa 140/100.Ei aloitettu kuin aloin tosissani kinuta (olin hoikka ja urheilin ja sukurasitus)ja sitten löytivät sydämestä sivuäänen-Sisätautilääkäri aloitti heti lääkityksen ja ihmetteli työterveyden sangen pitkää ja turhaa seurantaa..nyt paineet pysyneet Bisoprolol 5mg Candexetil 4mg tasolla 120/70

  • Mies 48v, 200/110, todettiin sattumalta muun lääkärissä käynnin yhteydessä. Samantien lääkitys, nyt paineet 130/80 paikkeilla.

   • Minulla yli 200 yläpaine voimakas huimaus. Nyt sydäntä epäillään.


  • Nainen 53, n. 180/110, löydettiin vahingossa, Losatrix 50 mg aloitettiin, viikon käytön jälkeen paineet 120/78.

  • 190/130 piti olla että sain lääkityksen. Ilmeisesti eivät aiemmin myöntäneet, koska olen nuori ja halusivat välttää medikalisaatiota.

  • Olin alle 30 v. nainen, paineet 202/165, sukurasite.

  • ikä 35, nainen. En saanut lääkitystä paineilla (vastaanotolla mitattuna) 150-180/97-120. Yleislääkäri meinasi kirjoittaa, mutta laittoi sittenkin kuitenkin vielä sisätautilääkärille ekg:n ja verikokeiden jälkeen.

   Sisätautilääkäri laittoi minut kotiin mittarin kera ja totesi vuorokausivaihtelun olevan "tervettä" ja kotipaineet ok, ekg hyvä ja verikokeet ihanteelliset, että ei laita lääkitykselle (liian alhaisia kaliumpitoisuuksia kyllä löydettiin). kehotti myös kieltäytymään liiallisista vastaanottomittauksista ja tarkkailemaan kaliumin saantia.

   niin ja pahoitteluni, että vastasin ketjuun vaikken kuulunutkaan kohderyhmään, tahdon vain muistuttaa kaikkia verenpainelääkitykselle joutuvia ihmisiä tekemään/vaatimaan aina myös kotimittausjakson, jos nyt ei ole hoidon tarpeelle täysin selkeitä syitä.

   (huikeiden verenpainelukemien syyksi todettiin kohdallani vastaanottoverenpaine)

  • oma lääkitys alotettii noin 8v sitten ja olen 38v paineet oli 200/120 p.110 ja silti kesti kax vuotta ennen ku alotettii mitää lääkitystä..onko tehny jo tuhoja ku on tuntemuksiin ja ruumiin lämpö heittelee 35-33 ja tää on tosi t.j

   • Nosta kantelu!


  • itsellä 27 vuotiaana miehenä. alapaine 70-78 vaihdelle. Yläpaine 125-170 riippuen missä mittaa. Kotona näyttää usein n.130-140 ja lääkärissä helposti vähintään 160-170. Koko elämän urheillu kilpaa. Ja olen huippukunnossa. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia tuon yläpaineen takia. Vaihtelee älyttömästi.. varmaan 10 vuotta sitä itse seuraillu...ei ole koskaan lääkäri edes miettinyt mitään lääkitystä

  • 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif hyötybakteereilla tehdään ihmeitä! Hänellä verenpaineet lääkäreiden kauhu: Yläpaineet 125-135/ Alapaineet 95-100, eli lääkkeillä ei pystytä laskemaan vain toista painetta, MUTTA noilla kolmella hyötybakteerilla SE ONNISTUU:

   ............jatkuu.
   Ensin ajattelin, että ei tämä voi olla totta, koska lääketieteen korttipakka menee kerralla uusjakoon ja Lääke-tieteestä tuleekin Terveys-tiedettä. Päätin, että sehän on helppo todistaa:
   -Aloin 9/2006 syömään po limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteeria jatkuvasti n.15 miljardia bakteeria/vrk ja jos olen väärässä, niin siinä menee korkeintaan henki ja jos olen oikeassa, niin tautini paranevat!
   - 3,5 kuukauden kuluttua parani laktoosi-intoleranssi ja migreeni,
   - >>>>>>>4 kuukauden kohdalla tapahtui jo ensimmäinen verenpainelääkityksen(=synteettinen) vähentäminen. Tämä verenpaineen normalisoitumisen nopeus yllätti minut täysin.
   - >>>>>>>8,5 kuukauden kuluttua verenpaineeni normalisoitui kokonaan!
   - >>>>>>>Reilun vuoden kuluttua veriarvoni/rasva-arvoineen olivat normaalit, jolloin lopetin kaikkien synteettisten-lääkkeiden syönnin ja jatkoin ainoastaan L-a, L-b ja Bif bakteerien syöntiä!
   - Sellainen jännä ilmiö tapahtui ja tapahtuu koko ajan: Hiukseni alkoivat tummumaan!
   Eli testasin itse ensin näiden bakteereiden turvallisuuden ennen kuin uskalsin tehdä testejä ulkopuolisilla henkilöillä!
   Potilastesteissä palaute oli 100%.sti positiivista silloin kun Probiootti-bakteerien käytössä ei oltu tehty virheitä!
   Lisäys 29.12.2012:
   Sillä rahamäärällä mikä minulta meni aiemmin vuodessa(!) synteettisiin lääkkeisiin, niin v.2008 jälkeen samalla rahamäärällä olen saanut 2,5 vuoden hyötybakteeri-tuotteet ja mm flunssan sairastin viimeksi reilut 4-vuotta sitten! Jatkuu...........
   Kokonaan linkissä:
   http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-rankat-bakteeri-kokeet/

   P.S. Yläpaine aikuisella pitää olla alle 140 ja alapaine alle 90 ja paine-eron pitäisi olla yli 40!

  • Olin 21v kun aloitettiin verenpainelääkkeet, paineet olivat ilman lääkkeitä alimmillaan 180/100. Nyt olen kohta 11v syönyt verenpainelääkkeitä.

   Ennen lääkitystä oli muistikatkoksia, tajuttomuuskohtauksia ja jatkuvaa päänsärkyä.

   • Olen nyt 62 v. Lääkitys. 19- vuotiaasta. Alapaine 110-120. Pari kertaa sairaalassakin verenpaineen taka. Toisella kertaa aineet 206/156 kun otettiin sisään.
    Muita sairauksia nivelpsori, SLE, keuhkosarkodoosi, krooninen lymfosiittikoliitti, sjögrenin syndroma, monimuotoinen valoherkkyysihottuma. Munuaiskivet kahdesti olleet, maksa-arvoissa häippää, ihosarkoidoosi, iriittejä.


  • 28 v. paineet 180/125.

  • Aina ollut koholla mutta nyt vasta 31 vuotiaana antoivat lääkkeet(160/120 ). Aiemmin vaan sanottu että nuorella pitää olla paineita

   • Joo, tyypillistä. Täälläkin paineet olleet koholla niin kauan kuin muistan ja aina lääkäri vaan todennut, että "pikkusen koholla, mutta eipä tuosta tarvinne välittää". Enpä sitten osannut tuosta itsekään huolestua kun lääkäritkin vähättelivät asiaa.
    Nyt kun ikää ja järkeä on tullut lisää ja tajusin alkaa itse tutkiskelemaan aihetta, niin totesin, että lääkitys olisi pitänyt saada jo vähintään vuosikymmen sitten. Vaatimalla vaadin vuorokausimittauksen jonka myötä lääkkeet sitten aikani jankattua sainkin (paineet 148/105).

    Haluaisin lisätutkimuksia, koska usein nuorena alkanut verenpainetauti voi johtua jostakin muusta (munuais- yms.) sairaudesta, mutta eipä lääkäreitä kiinnosta alkaa sitä(kään) tutkimaan. Pitäisi päästä jonkun pätevän erikoislääkärin juttusille, mutta sinne taitaa päästä vasta kun/jos jotain vakavia komplikaatioita ilmaantuu.


  • Minä sekä lähisukulaiseni (vanhemmat ja veli) kärsimme erittäin vaikeahoitoisesta verenpainetaudista useita vuosia. Lääkitys jo 30 vuotiaana aloitettiin. Kukaan meistä ei ollut ylipainoinen, vaan päinvastoin hoikkia ja söimme kuten ravintosuosituksissa sanottiin. Edes kolmen-neljän lääkkeen yhdistelmälääkitykset eivät saaneet paineita pysymään hyvinä. Lisäksi kärsin migreeneistä ja turvotuksista jaloissa ja mahassa. Vuosi sitten kokeilimme ohjelmaa nimeltä Whole30, jossa jätetään 30 pvän ajaksi pois kaikki viljat, sokerit, alkoholit ja maitotuotteet. Tämä tehdään, jotta saadaan elimistössä mahdollisesti oleva tulehdustila pois ja voidaan alkaa "testaamaan" yksi ryhmä kerrallaan mitkä aiheuttavat oireita. Jo kahden viikon kuluttua tuon ohjelman aloittamisesta sekä minä, veljeni että isäni olimme päässeet eroon verenpainetaudista, jota kukaan ei ollut sitä ennen osannut hoitaa! Syynä verenpainetaudillemme oli siis ollut jatkuva tulehdustila, joka johtui viljoista sekä sokerista. Meidän sukumme on yliherkkä kaikille viljoille (niiden proteiineille) ja näiden yhdistäminen sokerien kanssa oli pitänyt tulehdusta yllä. Nyt elämme kaikki terveinä, ilman lääkityksiä, kun emme syö viljatuotteita lainkaan. Sokereita hillitysti. Pääosa ravinnostamme perustuu low carb high fat-ruokavalioon. Sen ansiosta kaikkien kolesteriarvotkin ovat parantuneet ja ovat nyt erinomaisia! Huvittavinta kyllä, kenenkkään lääkäri ei ole "hyväksynyt" uutta ruokavaliotamme tämän parantumisen aiheuttajaksi. En ole myöskään kärsinyt mahavaivoista enkä migreenistä tämän muutoksen jälkeen. myös energiatasoni ovat olleet kuin pienellä lapsella eli huipussa kaiken päivää. Kehoitan kokeilemaan. Et häviä mitään kokeilemalla elämää ilman viljoja. Voit päinvastoin voittaa terveen elämäsi takaisin.

  • Lääkärin mittaamana paineet 140/100. Kotimittauksessa 135/85. Mittarit tarkistettu että näyttävät samaa. Ilmeisesti jännitän, tai en ehdi levätä tarpeeksi kun käyn mittaamassa lääkärillä.

   Taitaa lääkäri haluta vaan provikat lääkkeistä. En ymmärrä miksi hieman koholla olevat paineet pitäisi hoitaa lääkityksellä, kun laihdutus on kokeilematta, jonka pitäisi luonnollisesti laskea paineita.

   No molempien vanhempien puolelta on tosin vakavaa sydän ja verisuonitauteja, että ehkä siksi...

   • 5 kg painonpudotus alentaa verenpainetta 10%


   • Mikäli olet perusterve n. 30 vuotias nuo paineet on normaalit. E todellakaan tarvi olla alle 120/70


  • Hei!

   Yksiselitteistä vastausta kysymykseesi ei voida antaa. Kuitenkin jos yläpaine on toistuvasti mitattuna yli 160 tai alapaine yli 100, lääkitys aloitetaan, mikäli elintapamuutoksilla ei saada paineita alas.

   Varsinainen hoidon kohde ei kuitenkaan ole itse verenpainelukema, vaan potilaan kokonaisriski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tämän vuoksi on tapana arvioida myös muita riskitekijöitä, kuten tupakointia, ikää ja kolesterolitasoa. Mikäli näiden kautta sairastumisriski on koholla, voi verenpainelääkitys olla tarpeen jo matalammillakin arvoilla.

   Halutessasi voit lukea tiiviin tietopaketin verenpainetaudista, sen tutkimuksista ja hoidosta esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/verenpainetauti

   Paineetonta loppusyksyä toivotellen:

   -Klinikin lääkäritiimi

   Klinik - terveyspalvelusi netissä
   www.klinik.fi

  • Minulla oli 18-vuotiaasta asti verenpaine todella korkealla. Korkeimmat mittaukset taisivat olla 220/120 luokkaa. Useimmiten kuitenkin vain 160-170/90-100. Kävin monta kertaa lääkärillä, muttei suostuttu antamaan lääkeitä nuoren iän ja matalan kolesterolin vuoksi (kokonaisriski kuulema pieni).

   Lopulta sain kovan taistelun jälkeen lääkkeet 27-vuotiaana. Minulla oli jatkuvaa päänsärkyä ja välillä joitain päiviä siten, että minulla oli ihmeellisiä aukkoja päivän tapahtumissa. Aivan kuin yhtäkkiä tietty ajanjakso olisi hävinnyt päivästä tai kulkenut sen sumun läpi. Kun vaatimalla vaatien pyysin saada edes lievän verenpaine lääkkeen, sain sitten lievän verenpainelääkkeen.

   Kontrolliaika oli eri lääkärillle kuukauden päästä, koska alkuperäiselle lääkärille en päässyt. Tämä lääkäri moninkertaisti lääkkeen annostuksen saman tien ja ihmetteli, kuinka sitä ei ollut aloitettu jo vuosi sitten. Kyllähän se olo oli niin helpottunut, etten ollut edes tajunnut lääkityksen jälkeen. En ollut edes tajunnut millaisen usvan seassa olin jo vuosia kävellyt ilman lääkitystä!

  • paineet pasahti illalla hyvin valvotun yön ja päivän töisä olon jälkeen lukemiin 220/170
   menin maate vähäksi aikaa ja paineet sitten 138/95
   joten mikä mätti

   • Sama täällä korkea yläpaine, kolme pvää sairaalassa. Yhden kerran kaaduin seinästä kiinni pitäen kävelin. Välillä hyviä päiviä


  • 25-vuotiaane vuonna 2003. Yläpaine taisi olla jotain 170 ja alapaine 110. Diovanilla on hoidettu. Ensin oli 80 milligrammaa sitten nostettiin 160 milligrammaan johon lisätty vielä tiatztidini 12.5 milligrammaa.

  • yläpaine 224, alapaine 138. En saanut lääkitystä työterveyshuollosta vaan ravitsemusneuvoja ja kehotuksen laihduttaa normaalipainoon. Näin toimii mehiläinen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   126
   4522
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   98
   3710
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   184
   3704