Suomi 410

suomalainen

Suomi 410
Kirjoittanut: suomalainen, 28.6.2004 klo 21.06

Kokemuksia Suomi 410 veneestä? On edullinen eikä silmämääräinen tarkastelu vakuuta laadusta. Kuitenkin voisi olla 6-8 heppaisella koneella mukava pienvene. Valmistaja kauppaa laitosta myös pulpettiversiona. Onko mitään järkeä laittaa rattia noin pieneen veneeseen? Ainakin ahtaus lisääntyy veneessä. Löytyykö kilpailijoita vastaavilla ominaisuuksilla, mutta laadukkaammalla rakenteella?

16

12379

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Suomalainen

   Kokemuksia on Suomi 520:sta, joka on soutuvene. Työn jälki = viimeistely ei ole viimeisen päälle, mutta kaikki muu, eli käyttöominaisuudet = tukevuus, suoraan kulku, käytös aallokossa, kantavuus ovat OK.

   Jos hinta miellyttää, niin en epäröisi, ottaisin pulpettiversion = turvallisempi ja 10 hp koneella.

  • Johnson

   Minulla on ollut Suomi 410 jo parikymmentä vuotta... Venehän on kevyehkö ja pyöreä pohjainen, eikä näin ollen sovellu kovaan myrskyyn. Moottoreita minulla ko. veneesä ollut monenlaisia, 2,5 hv - 20 hv. Tällä hetkellä veneessä on 10 hv Johnson. Hyviä puolia veneessä on se, että sen saa pienelläkin koneella liukuun (2,5 hv:n kone melkein riitti jos meni keulaan istumaan). Isolla koneella (15-20 hv)vene alkaa "loikkimaan" jos ajat yksin takapenkiltä.
   Pidän venettä ihan toimivana ja laadukkaanakin kalastuskäyttöön. Moottorin tehoksi suosittelen 10 - 15 hv. Ja vielä lopuksi varoituksen sana; vene ei ole soutuvene, pyöreän pohjan vuoksi se on ikävä soudettava, jos meinaat päästä suoraan.

   • Anonyymi

    Suomi410 pitääkin soutaa takimmaisista hankaimista, silloin vene pysy hyvin suunnassa.


  • Jammu

   Omistin kyseisen veneen muutamia vuosia sitten, koneena 8 hv jammu. Vehkeellä oli mukava tehdä pikkuretkiä, liukui mukavasti 2 henkilön kuormalla. Ehkä 10 hv olisi sopiva, ehdottomasti ei suurempaa - vaikka olin tyytyväinen vakauteen, siitä on turha tehdä pikavenettä... Pulpetti on noin pienessä turha, sauvaohjauksessa on paras hintalaatusuhde.

   Jos hinta on ok, osta ihmeessä!

  • Hondan20hv

   Morjensta.. Minulla on kanssa kyseinen 410R Suomi jossa on 15hv Hondan kone moottorissa on hydrofoil siivekkeet joilla olen saanut paremman ohjattavuuden ja keulassa joku 20kg kivi lisäpainona hyvin lähtee liukuun mutta nyt ois tulossa Hondan 20hv moottori on varmasti liian iso mutta painoltaan ja kooltaan ihan samankokoinen tuleekohan tommosesta viritelmästä lentoon lähtö vehje? vaikos liekkö ihan turvallista ajella joskus vaikka täysiikin?? ihan uistelukäyttöön on tulossa vaan pikku siirtymii 10km mukava ajaa joskus kovempaakin? mitetenköhän bensankulutus liekkö uisteluvauhdissa tommosta 0,5-0,7l tunnissa? ja miten tommosella urkuauki lie kulutus?

  • Muikunsisko

   Ehkä hengenvaarallisin kaikista suomessa myytävistä pikkuveneistä, voi lähteä lapasesta yli 5-6hv koneella.
   En ikinä hankkisi itselle. Enemmin joku pikku Suvi esim 440. Kalapalta/kaveri.
   Se pyöreä pohja tekee siitä tappavan, ennen soutuun kuin moottorilla ajoon

   • Anonyymi

    Oh,hoh


   • Anonyymi

    Höpö höpö...Suomi410 on hyvä vene kun on järki päässä miten sitä käyttää.
    Kyllä pieni ja kapea lasikuituinen soutuvene on vaarallisempi kokemattomalle kuin
    Suomi410.


  • Muikunsisko

   Se keulakivi kun putoo/siirtyy aallokossayllättäen, voi päästä äkkiä tiloistoihin.
   Älä hanki mitään venettä mihin pitää näitä reppua isompia tasapainotuksia tehdä!

   • Anonyymi

    Soutaahan sillä jos pakko mutta ilman konetta tulee hulluksi. Mulla jäi tunne tuosta veneestä että se on joskus luissa ihan saatanan vaarallinen. Mutta samalla kätevä kun se tapahtuu pienellä koneella. Ja heitellessä kohtuullinen yksin ollessa eikä ihan turvallinen. On kaksikymmentä takaiset muistot. Ja ilman pulpettia. Pulpetiton venettä en enää hanki. Voimistua tasapainoisesti samoin kaasu on saatava kaukana. Kertokaa kokemuksia enemmän hyvistä ja huonoista puolista. Milloin mikäkin ilmenee.


  • Paasselkä

   Tuollainen oli kalaveneenä pari vuosikymmentä sitten. Siinä oli ohjauspulpetti ja 15 heppainen Evikka. Tuolla yhdistelmällä vauhtia piisasi riittävästi, eikä henkikään mennyt, vaikka kovassa myräkässä olisi joskus kaivannut korkeampaa varalaitaa...

  • Anonyymi

   itellä 9.9hv suzuki toimii todella hyvin

  • Anonyymi

   Minulla Suomi 410 ja 15hp johson , lähtee kuin nappi housusta. Hyvä laite tuohon hinta luokkaan

  • Anonyymi

   Vanha keskustelu, mutta edelleen monelle ajankohtaisia asioita. Vaikuttaa siltä, että näissäkin veneissä käytetään yleisesti valmistajan suosituksen vastaisesesti korkeampaa konetehoa, käsitykseni mukaan maksimisuositus olisi 10 hp.

   Aika moni ymmärtää, että liian suuri koneteho voi johtaa veneen hallinan menettämiseen - yllättäen - ja rakenteiden pettämiseen usein salakavalan hitaasti.

   Harvempi ajattelee vakuutuksia varsinkin tämäntyyppisille vanhoille veneille, joiden arvo harvoin on kovin suuri. Joissakin mökkivakuutuksissa on myös pienvene sisällytetty vakuutukseen, mutta hyvä kysymys on - mikä kuuluu vakuuksen korvauksen piiriin?

   Itse olen joutunut turvautumaan venevakuutukseen kaksi kertaa, perämoottorivarkaus 15hp ja myrskyvaurio telakoidulle puuveneelle, molemmat korvattiin yksilöidyistä venevakuutuksista, eikä koneet olleet ylitehoisia, ja vaikka olisivat olleet niin tuskin olisi vaikuttanut korvauspäätökseen. Eri asia on, jos yliteho olisi voinut vaikuttaa vahinkoon - käsittääkseni näissä tapauksissa korvaus pienenee tai jää täysin saamatta.

   Venevakuutuksissa on mielestäni yksi hyvin tärkeä lisäominaisuus, nimittäin vastuuvakuutus. Jos aiheuttaa veneellään esimerkiksi henkilövahingon, mikä voi tapahtua joko oman veneen matkustajalle tai ulkopuoliselle, niin korvaukset vamman aiheuttajalle - itselle tai vaikka jälkikasvulle jolle on luovuttanut veneen - voivat rasittaa taloutta loppuelämän.

   Oma mökkivakuutus korvaisi pienveneen vahingon, mutta olen silti ottanut veneelle moottoreineen (6 hp) erillisen vakuutuksen. Vakuutusyhtiön mukaan se korvaa myös yllä kuvatussa vahinkotilanteessa jos jälkikasvu aiheuttaisi vahingon. Mutta ruorijuopon aiheuttamia vahinkoja korvaa tietenkin ruorijuoppo itse. Tämä unohtuu usein kun pidetään pientä naukkailua vesillä harmittomana.

  • Anonyymi

   Itse en laittaisi Suomi410 veneeseen 15 heppaista konetta, ehdoton maksimi on kymppiheppainen.

  • Anonyymi

   Tappo vehje koko paatti, pitäisi ehdottomasti kieltää.
   Oikeitakin veneitä on ostakaa niitä.
   Sinne Ilosaaren kulmillehan pari tällä paatilla hukku jokuvuos sitten n.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   268
   1893
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   114
   1887
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1408
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   149
   1364
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   203
   1336
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   865
  7. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   36
   658
  8. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   61
   644
  9. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   91
   643
  10. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   262
   637
  Aihe