Savoy Gardens

Nenämme matkaavat helmikuussa Madeiralle - hotelli Savoy Gardensiin. Haluaisin täällä jutustelevilta ko hotellissa asuneilta ihmisiltä hieman näkövinkkeliä esim. pukeutumisesta ym ;)

1) Hotellin esitteessä lukee "siisti pukeutuminen illalliselle" - tarkoittaako tämä miehillä suoria housuja VAI voiko sinne mennä esim siisteissä farkuissa? Entä naisilla? Täytyykö olla silkkinen hieno iltapuku vai riittääkö esim. "vähän parempi" mekko? Saako olkapäät olla paljaina?

2) Matkamme ajoittuu viikolle 8. Forecan sään mukaan silloin Madeiralla on 15 .. 21. Ajattelin pakata matkalaukkuun mukaan kuitenkin ainakin hupparin ja pitkähihaisen neuleen, näillä varmasti pärjää iltaisin? Entä pärjääkö päivisin värjötellä altaalla biksuissa?

3) Vuokrasimme auton koko viikoksi. Luin monista paikoista näistä levadoista; onko jotain tiettyä suosikkia mitä helmikuussa kannattaa mennä katsomaan vai ovatko kaikki katsomisen arvoisia? Laittakaa myös osoite, koordinaatit tms, nuo paikat eivät sano mitään :)

4) Autosta vielä .. kuulemma vuoristoteillä saattaa olla vaikea pienellä autolla ajella, mutta mikäli ymmärsin muista viestiketjuista, että saaren läpi pääsee suht kätevästi myös tunneleita pitkin?

5) Muita vinkkejä otetaan myös mielellään vastaan! ;)

7

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommenttini koskevat etupäässa kohtaa 2 eli säätä. Pitkän aikavälin helmikuun keskimääräiset lämpötilat ovat seuraavat: päivän maksimi 19,1 C, yön minimi 12,8 C. Näistä luvuista on luonnollisesti poikkeamia, ts. voi myös olla viileämpää. Helmikuu on Madeirallakin vuoden viilein kuukausi ja sää saattaa joskus olla oikullinen, vaikka kuluva talvi tähän mennessä onkin ollut varsin leuto. Helmikuussa saattaa myös sataa, vaikka se ei vuoden sateisin kuukausi olekaan, keskimääräinen sademäärä 87,2 mm, sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) 11.

      Madeiralla on saaren pinnanmudoista johtuen useita eri ilmastoja. Vuoristoalueita ja pohjoisrannikkoa varten kannattaa varata mukaansa villapaidan - keskikesälläkin - ja sadevaatetta, esim. sadeviitan tai vastaavan. Saarella toki myydään pehmeitä lämpimiä neuleita varsin edullisesti.

      Madeiralla on tietunneleita yhteensä runsaat sata kilometriä.

    • osa 4

      4) Pieni auto on vuoristoteillä parempi, kunhan siinä olisi moottori mikä jaksaa vääntää... Moottoriteillä taas vaappumaton ja tehokas auto parempi.
      Moni parempi näköalapaikka on niiden vanhojen teiden varrella, paljon jää näkemättä pelkkiä uusita teitä ja tunneleita ajaessa, mutta paljon nopeampia ne ovat eli käytä niitä siirtymiseen lähemmäs kohdealuetta.
      Vuoristoon ja pohjoispuolelle mukaan tuulta- ja vettäpitävää asustetta. Esim. Pico do Arieirolla voi olla 1 ja lumi maassa, vaikka hotellin altaalla olisi biksukelit iltapäivällä.

    • FCH

      Ajaminen ei Madeiralla poikkea Alppien vuoristoteistä, tietä annetaan jos paikka on ahdas, muistakaa että tämä toimii myös vastavuoroisesti.. Kannattaa vuokrata pieni diesel-auto jonka ajettavuus vuoristoteillä on bensa-autoa parempi.

      Levadoja varten kannattaa ostaa Levada opas, esim.

      Rolf Goetz: Rotherin vaellusopas (suomenkielinen, suosittelen! hyvät kartat)
      Pentti Korpela: Madeira Patikoitsijan paratiisi

      kirjoja saa esim. Akateemisesta, kirjoista löytyy selkeat ajo- ja saavutusohjeet levadoille sekä kartta kustakin levadasta, vaikeusasteet ym. hyödyllistä.

      Hauskaa matkaa!

      • Fun Chal

        Kävin hiljattaiin tutustumassa Savoy Gardensiin. Ensivaikutelma oli ihan positiivinen. Huoneet varsin siistit. Näkymät yli kaupungin merelle varsin hienot. En asunut hotellissa, joten aamiaisesta yms. ei ole tietoa.
        Huonona puolena pitäisin hotellin sijaintia melko jyrkän mäen päällä. Jos kiipeily ei rasita, niin sitten on ihan ok, mutta muuten taksin käyttöä suosittelisin.
        Pukeutumissuositus tarkoittanee yleensä sitä, että ei mennä uimavarusteissa tai shortseissa esim. syömään. Yleensä asiakkaat pukeutuvatkin asiallisesti Madeiralla.
        Levadoilla kannattaa noudattaa varovaisuutta. Viime vuoden tilastoissa kirjattiin 33 levadaonnettomuutta ja tammikuun alussa kaksi tanskalaista turistia menehtyi pudottuaan levadalta.


    • Kuulostaa aivan uskomattoman ihanalta! Kiitos kaikille vastaajille! Aivan tohkeissani jo odotan tulevaa reissuamme. Luulen, että auto taisi olla bensakäyttöinen, tiedä sitten saako sitä enää muutettua. Varasimme auton matkatoimiston kautta; varmasti jos heihin ottaa yhteyttä saa muutettua.

      Ostin kaikissa näissä matkatohinoissani aivan uuden iltapuvun. Paljetit ja kaikki. Miehelle ostin siistit farkut ja kauluspaidan illallisia ajatellen. Meninköhän liiallisuuksiin? :D

      • et sillee

        Pukeutumiskoodi smart casual.Simppeli homma,nauttikaa.


    • jokapaikanmatkailija

      Savoy Garden on rempattu juuri. Ennen nimi oli Vila Ramos, mielestäni normaali siisti pukeutuminen riittää, olen asunut pari kertaa, iltapukuja en todellakaan ole nähnyt..Paljon englantilaisia, ihan mukava ilmapiiri.
      Jos reissunne on ensimmäinen suosittelen opastettua vaellusta näin alkuun, levadat ovat eri tasoisia mahtavia vaellusreittejä vesikanavien reunoilla ympäri saarta.Esim. Queimadas on upea,Rib.Frio-Portela myös.
      Kun lähdette hotellinne oikealta puolelta katua ylös jonkin matkaa on edessänne muutama porras ja olette levadalla, näin voitte tutustua mitä levada tarkoittaa. Olette kaupunkilevadalla, maisemat ovat hienot sekä merelle että Funchalin rinteille.Autossa saa olla vääntöä, ette tosiaankaan ajele pelkissä tunneleissa."Mutkamäkeä" kyllä riittää.Tuulta pitävää vaatetta suosittelen myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe