Auttakaa en osaa Ruotsia

Mika Sainio

En osaa ruotsia vihaan ruotsia olen kauhean negatiivinen ruotsia kohtaan
vihaan Ruotsin kieltä yli kaiken en halua millään oppia ruotsia ja 4 tulee verbikokeista koska en osaa mitään ja en saa mitään ruotsin sanaa oikein
Haluaisin vain polttaa ruotsin kirjani ja hypätä ikkunasta ulos ja kuolla siihen paikkaan. Voisiko joku auttaa minua!!?!?!?!?!?!!!!

8

1625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukiolaislikka

      Mitäpä siinä muuta kuin että muutat asennettasi. Jokainen päättää ihan itse, mitä ajattelee. Sinä olet päättänyt vihata ruotsia (kielet kirjoitetaan pienellä!). Kanna seuraukset. Miten sinua kukaan voisi auttaa? Omat ovat valintasi.

      Jos väität, että ruotsi on vaikeaa, olet kyllä totaalisesti väärässä. Minäkin tunnen monia, jotka ovat siitä ihan kunnialla selvinneet ja oppineet sen vähän, mitä peruskoulussa edellytetään.

      • huusianna

        Kukaan ei saa syyllistää itseään jos pakkoruotsi ei maistu. Vika on pakkoruotsissa. Pakkoruotsia vaivaa sen tarpeettomuus ja pakollisuus.

        Suomessa yritetään osoittaa että pakkoruotsin opiskelijaa vaivaisi motivaation puute tai motivaation puute olisi oma yksilön vika. Näin ei kuitenkaan ole. Vika on ruotsinkielessä ja sen haitallisuudessa, turhudessa ja pakollisuudessa.

        Ruotsin pakollisuus on hyödyttömyyden seurausta. Jos ruotsin kieli olisi rikkaus Suomessa, se kantaisi itse itsensä, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Jos ruotsin kieli kuuluisi suomalaiseen identiteettiin, suomalaiset osaisivat tai sitten he opiskelisivat sitä vapaaehtoisesti, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle.

        Ruotsin pakottaminen koko kansalle alleviivaa ruotsin tarpeettomuuden ja valheellisen mantran ruotsin kielen rikkaudesta Suomelle. Tarpeettomuuteen panostaminen ei millään voi olla rikkaus vaan rasite. Suomessa tämä pakkorasite on tehty koko väestöä koskevaksi rasitteeksi, eikä sen haitallisia vaikutuksia saa aliarvioida.

        Koska poliittisin keinoin ei voida eikä onnistuta päättämään ruotsin hyödyllisyydestä, ollaan päädytty muodostamaan esteitä yksikieliselle suomenkieliselle toiminalle Suomessa, ruotsin kielen tukemiseksi. (virkamiesruotsi, pakkoruotsi) Siitä on syntynyt järjetön tilanne, jossa estetään suomenkielisen enemmistön kaikenlainen menestyminen ja sivistyksen kehitys, vähemmistön identiteetin tekohengittämisellä. Tämä ilmenee mm. siten, että Suomessa helpotetaan pääsyä opiskelemaan ruotsin kielellä huomattavasti vähäisemmillä tiedoilla ja taidoilla.

        Pakkoruotsin "rikkaus" on tehty keinotekoisesti aiheuttamalla haittaa niille, jotka eivät sitä osaa, käytä tai opiskele sillä kielellä. Tämä on aiheuttaa sen, että ruotsin kielentutkinto ja -taito vaaditaan työtilanteissa, joissa asia pystyttäisiin hoitamaan ja käsittelemään todellisesti yksikielisessä Suomessa pelkästään suomenkielellä. Näin on esimerkiksi Itä-Suomessa, jossa venäjän kieli ruotsin kielen sijasta, olisi paljon tärkeämpi hallita nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.

        Siten ruotsin kielen keinotekoinen hyöty on muodostunut jarruksi suomenkieliselle yksilölle ja koko kansantaloudelle.


    • hgfhjj

      Pidätkö sitten englannin kielestä? Jos vastasit kyllä, niin lähde maistraattiin mikäli olet yli 18v ja vaihda äidinkielesi.

      Mikäli et ole yli 18v, tarvitset vanhempasi tekemään sen. Ylä-asteella en tiedä miten se toimii, mutta käytännössä, rehtori voi antaa sinulle ruotsista vapautuksen mikäli äidinkielesi on toinen. Se tosin edellyttää, että tulet myös opiskelemaan äidinkieltäsi, tai ainakin lukiossa.

      Äidinkielen vaihtamisella käytännössä on hyvin pieni efekti elämääsi. Joudut ehkä joskus todistamaan suomenkielesi taidon esim. pääsykokeissa. Muuten ei pitäisi olla mitään ongelmia. Jos et hanki vapautusta ruotsista esim lukioon mennessä, joudut lukion jälkeen opiskelemaan sitä pakollisesti myös yliopistoissa yms. Eli mitä aikasemmin, sitä parempi.

      Meidän ylä-asteella oli rasistinen rehtori. Venäläisenä en hirveästi lohtua siitä saanut ja ruotsista ei tullut vapautusta.

    • 2kieleinen+++++

      Hyppää ikkunasta, tarpeeksi korkealta ja ulkopuolelle.
      Muista, ettet pääse itse näkemään minkä vaikutuksen teit, vaikka voin kertoa, et mitään ei maailma yhtä laiskaa opiskelijaa(peruskoululaista) kaipaa....

    • huusianna

      Kukaan ei saa syyllistää itseään jos pakkoruotsi ei maistu. Vika on pakkoruotsissa. Pakkoruotsia vaivaa sen tarpeettomuus ja pakollisuus.

      • 2xkielinen

        Vaikka ei maistukkaan niin suoritettava se on tai tyydyttävä johonkin ammattiin jossa ei ruotsia tarvitse osata...


      • huusianna
        2xkielinen kirjoitti:

        Vaikka ei maistukkaan niin suoritettava se on tai tyydyttävä johonkin ammattiin jossa ei ruotsia tarvitse osata...

        Noitahan ammatteja riittää. Pakkoruotsin voi korvata monessa ammatissa jollain muulla kielellä. Työnantaja vain kiittää siitä jos työntekijä osaa esim saksaa ranskaa tai venäjää ruotsin sijaan.


    • Anonyymi

      Älä huoli. Yritä jotenki kuitenki päästä läpi niin mää ajattelen. Itekki tunnen samoin vihaan ruotsion opiskelua sydämmeni pohjasta ja ruotsin tunnit ovat kidutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe