Vihkiminen juhlapaikalla - mutta mihin aikaan?

Pikapika!

Olemme menossa mieheni kanssa naimisiin ensi kesänä ja päädyimme siviilivihkimiseen. Maistraatista on lupautunut henkilö juhlapaikalle vihkimään meidät, mutta hän tiedusteli kellon aikaa. Miten on yleensä käytäntö tälläisissä tilanteissa, että kaikki vieraat ehtisivät paikan päälle vihkimistilaisuuteen. Eli onko siis vihkiminen aivan ensimmäinen asia, mitä juhlissa tapahtuu? Ei sitä ennen puheita, maljoja...? Jos juhlat olisivat vaikka klo 14-22 (tilavuora sis. 8h) niin moneltako vihkimisen olisi hyvä alkaa? Meillä siis kaikki saman katon alla, vihkiminen, ruokailu, ohjelma.....

5

2324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä sulateltavaa..

      No vieraat tietenkin itse huolehtivat, että ovat ilmoitettuna ( = toivottuna) ajankohtana paikalla.

      En ole tuontyyppisissä häissä koskaan oikeastaan ollut...
      Mutta mietitäänpä.

      Parin vanhemmat ovat tietenkin ovella vastaanottamassa vieraat. Hääparia ei tässä vielä tarvita. Häävieraat tuovat lahjat ja antavat ne kaasolle tai muulle lahjavastaavalle, joka toimittaa ne lahjapöytään.

      Vieraille annetaan tässä vaiheessa malja mukaan pöytään vietäväksi.

      Seremoniamestari tai muu tällainen henkilö pitää pienen alkujuonnon, eli miten homma menee. Maistraatin henkilö on jo paikalla mutta on hääparin kanssa jossain muussa tilassa.

      Maistraattihenkilö tulee saliin. Tässä vaiheessa voidaan soittaa musiikkia (livenä tai soittimesta). Hääpari astelee "käytävää" pitkin vihkipaikalle.

      Sitten normaali vihkikuvio, toki voi olla runonlausuntaa tai muuta puhetta tai esitystä. Kun on tahdottu ja sormukset vaihdettu, hääpari saa pussata ja vieraat taputtaa. Morsiamen isä voi huikata että nostetaan malja hääparille.

      Seuraavaksi pari voi siirtyä sellaiseen paikkaan, että kun vieraat tulevat tietyssä järjestyksessä kättelemään, he saavat mennä suoraan ottamaan ruokaa. Tämän tavan ongelma on se, että hääpari saa vain rääppeet. Toisaalta ihmisten liikkuminen voi olla hankalaa, jos heitä on isokin määrä. Toisin sanoen, ensin menet maljan kanssa pöytään. Sitten nouset siitä kättelyjonoon, palaat takaisin ja kohta menet taas ruokajonoon ja lopuksi kahvijonoon.

      Toisessa vaihtoehdossa, kun pari on vihitty, muodostetaan onnittelujono, jonka jälkeen saa käteensä maljan ja saa palata omalle paikalleen. Sitten on puheita ja maljan nosto ym. Seuraavaksi on ruokailu, jonka pari aloittaa.

      Kyllä vihkimisen pitää olla se ensimmäinen tapahtuma. Ei sitä voi oikein viimeiseksikään jättää :D

    • vinkkiä

      Luonnollisesti vihkiminen on ensimmäinen tapahtuma. Ehkä nyt tosiaan ekan vastaajan vinkin mukaan kannattaa ottaa huomioon häävieraisen asettuminen paikoilleen pöytiin, jos heidän omilta paikoiltaan on tarkoitus vihkimistä seurata. Muttei sellaiseen tarvitse varata aikaa enempää kuin joku vartti. Kirkkovihkimisessähän porukka tulee ajoissa paikalle ja odottaa, että morsian tepsuttaa käytävää ilmoitetulla kellonlyömällä, eli kyllä samaa kaavaa voi noudattaa juhlapaikalla tapahtuvassa vihkimisessäkin.

      Huomioi myös, että aina on vieraita, jotka pitkän matkan, lastenhoidon tms. syyn takia eivät viivy juhlissa loppuun saakka. Jos pääasiallisia ohjelmanumeroja eli vihkimistä ja sen jälkeen ruokailua kovin viivytellään, voi joku joutua lähtemään ns. kesken jälkiruoan. Leikeistä ja kimpunheitoista ei kukaan niin paljon välitä, että kauheasti pahastuisi, vaikkei niitä näkisi. Mutta pääasia eli vihkiminen ja sen jälkeen ruokailu ovat sellaisia, että monia voi alkaa harmittamaan, jos ei kerkiä ko. ohjelmanumeroon mukaan, jos niiden kanssa on kovin viivytelty.

    • Vihitään ensin

      Kyllähän se vihkiminen on ensimmäinen.
      Sovitaan, kuka ottaa vieraat ja lahjat vastaan. Vieraat asettuvat paikalleen ja sitten vihkijä asettuu paikalleen ja vihkipari saapuu.

      Kun vieraat tietävät, että kyseessä on vihkiminen kello 14.00 niin tietävät tulla ajoissa paikalle. Vihkimistä seuraa onnittelut ja onnittelujonon jälkeen on maljatarjoilu. Kohotetaan maljat ja sitten alkaa ruokailu. Morsiuspari ensimmäisenä, tietysti.

    • Ojby

      Meillä kanssa kaikki saman katon alla, eli maistraatista vihkijä juhlapaikkaan, joka on siis ravintola.mutta siellä on siis erillinen alue meillä. Juhla alkaa klo 14, ollaan ite siinä vastaanottamassa vieraita, sit jonkinlainen alkumalja, ja vihkiminen alkaa klo 15. Sen jälkeen buffet ruokailu..ohjelmasta ei vielä tiedetä...

    • 16-24

      Meillä häät hotellissa, siviilivihkiminen pienemmässä juhlasalissa ja juhla isommassa. Vihkimisaika klo 16 ja samalla tavallahan se menee kuin missä tahansa juhlassa/tilaisuudessa eli 16 on alkamisajankohta (ja tietysti siis vihkiminen ensin).

      Meillä ei ole kaasoja ja bestmaneja emmekä muutoinkaan halua vaivata vieraita juhlien järjestämisellä tai sujumisella. Ei vielä tiedetä, kuka vieraat ottaa vastaan ja ohjaa, luultavasti hotellin hovimestari tai joku muu seremoniamestari (esim juhlasuunnittelija, jota myös käytämme jo pelkästään koristelemisessa ja muissa pikku jutuissa, joista tietää enemmän kuin me ja on aikaa ja ammattitaitoa hoitaa asioita).

      Vieraat siis saapuvat omaan tahtiinsa ennen vihkimistä, menevät paikoilleen ja vihkimisen jälkeen maljat ja alkupalat (ei vielä tiedetä että vihkimis- vai juhlasalissako).

      Ruokaa nyt tietenkin varataan sen verran, ettei kenenkään tarvitse rääppiäisistä 'nauttia'. Varmasti ihan hyvä idea, että vieraat istuvat paikoillaan tai käyskentelevät vapaasti eikä tarvitse heti kaikkien rynnätä buffettiin tai edes muodostaa mitään kilometrin jonoa. Tapaaminen keittiömestarin kanssa on vasta edessä, mutta luulisin että buffet-pöytä/poydät voisivat myös olla niin isoaja, ettei tarvitse yhdessä jonossa madella. Samoin ei kaikkea ruokaa tarvitse vuoreksi kasata yhdelle lautaselle perisuomalaiseen tapaan (meillä puolet vieraista muualta, joten tuskin heille ainakaan käy edes mielessä ottaa kaikki samalla kertaa.). Ruuan asettelussakin toivon, että on mahdollista loihtia kaikesta syömisestä sellaisia visuaalisesti kauniita pikku 'taideteoksia' mitkä vielä omalla lautasellakin näyttävät samalta sellaisen ruokakasan sijaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe