Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

weimarinseisoja

metsästäväparimaalta

elikkä, olemme mieheni kanssa halunneet jo pitkään weimarin.ongelmana on vain se että mistään ei tahdo löytyä.netistä olemme selailleet kaikki weimarisivut tms.
tampereella olisi yksi varteenotettava kasvattaja, mutta kun luin kotisivuja tulkitsin että koiran kanssa pitäisi käydä näyttelyissäkin joka ei kyllä minulle ole järkeenkäypä juttu kun on metsästyskoira kerran.

eli paljon metsällä käyntiä olisi luvassa ja tarhakoiraksi ei joudu.
mutta vaativatko useimmat weimarikasvattajat että tarvisi niissä näyttelyissä pyörähtää?
en hae kuitenkaan mitään kauneussalongin fifiä vaan kunnon metsästyskoiraa/perheenjäsentä jolla käyttöominaisuudet vastaavat/natsaavat kolmen muun koirani kanssa.


jos joillain teistä on weimari, kertokaa ihmeessä onko ollut näyttely pakkoa ja mistä olette hommanneet?

6

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pientä vaivaa vain

      Koiranäyttelyt eivät hävitä koiran viettejä mihinkään, eikä näyttelyissä käyminen niin vaivalloista ole, varsinkaan kun weimarinseisojan turkki on niin helppohoitoinen. Niillä näyttelyvaatimuksilla kasvattajat varmaankin koittavat testata koiriensa pentujen omistajien viitseliäisyyttä ja luotettavuutta. Ja näyttelyissä koira kasvaa rohkeaksi ja sopeutuvaksi, eikä ala niin helposti pelkäämään melua tai varautumaan vieraita kohtaan sekä tottuu yhteiseloon muiden koirien seurassa. Ehkä kasvattajat ottavat juuri nämä sopeuduttamisasiatkin huomioon. Mutta koiranäyttelyt eivät ole noin helppohoitoiselta rodulta paljoakaan vaadittu.Minulla on cockerspanieli, jonka kanssa käyn koirani kasvattajan pyynnöstä näyttelyissäkin, eikä se hankalaa ole, vaikka harrastan koirani kanssa metsästystä ja joudun pitämään sen turkin siistinä valtavalla uurastuksella. Koiranäyttelyistä ei ole koiralle haittaa sen enempää kuin normaalista kyläilystäkään. Se on koirallekin mielekiintoista.

      Oletteko tutkineet Saksanseisojakerhon sivustoa ?

    • kittyuifru

      Kuinkahan sairaita nuo weinmarit on? Sukutauluja kun lonii ei voi kyllä ku ihmetellä.

    • weimari ja meillä sijoituksessa. Kasvattaja saattaa itsekkin käyttää koiraa näyttelyissä jos niikseen vaatii... Meidän koira haettiin belgiasta asti, kun on vielä sen verran harvinainen suomessa :)

    • JA katsokaahan sitten, että on metsästyslinjainen weimari, näyttelylinjaisilla ei ole riistaviettiä lainkaan :)

      • WeimaR+

        Ensinnäkin, Suomesta ei kauheasti löydy näyttelylinjaisia weimareita, on kasvattajien tietoinen valinta että rotu halutaan pitää metsästävänä ja hyvä niin. Joten se riski, että suomalainen weimaripentu olisi näyttelylinjainen on hyvin pieni. Sen lisäksi, itsellä on ulkomailta tuotu pitkän linjan näyttelysuvun weimari, jolla löytyy hyvin riistaviettiä eli seisoo kaikki peltopyystä metsoon ja siltä väliltä sekä löytyy intoa myös rusakolle, oravalle ja muullekin pienriistalle (myös esimerkiksi kissat saavat kyytiä, sekä porot...).

        Aloittajalle sen verran, että hyvä vaan jos kasvattaja haluaa että koiraa käytetään muutamassa näyttelyssä - sehän tarkoittaa vain sitä, että kasvattaja haluaa panostaa myös kasvattien rodunomaisuuteen/laatuun sekä pitää huolta siitä, että koira pääsee kotiin jossa sen eteen ollaan valmiita panostamaan. Hyvä kasvattaja haluaa varmistaa sen, että jokaisella pennulla on koti joka on valmis näkemään vaivaa koiran eteen, eivätkä muutamat näyttelykäynnit koiran elämän aikana ole edes kovin suuri vaiva. Ja jos haluaa koiran joka on tarkasti suunnitellusta pentueesta (sukusiitosaste kohdillaan, terveet vanhemmat fyysisesti ja luonteen puolesta, näyttö- ja käyttötulokset kohdallaan jne), on parempi ottaa pentu hyvältä kasvattajalta kuin sellaiselta joka ei vaadi pentujen ostajilta mitään. Siinä vaiheessa pitäisi itse asiassa hälytyskellot soida... Näyttelyt ovat myös hyvää treeniä koiralle, oppii samalla olemaan tilanteissa joissa on paljon koiria ja muita ihmisiä.

        Kannattaa muistaa myös se, että weimarinseisoja on erittäin aktiivinen ja energinen rotu, eikä sille todellakaan riitä että sen kanssa harrastetaan metsästystä metsästyskauden aikana ja sen jälkeen lomaillaan puoli vuotta tai enemmänkin. Weimari tarvitsee aktivointia ympäri vuoden, joten metsästyskauden ulkopuolella on hyvä harrastaa esimerkiksi tottelevaisuuskoulutusta, agilitya, ihmis- tai verijälkeä tms., ihan mitä vaan missä koira pääsee purkamaan energiaa, pääsee käyttämään nenäänsä ja saa aivojumppaa. Ja ei, metsästyskoira ei mene pilalle siitä että sen kanssa käydään näyttelyssä tai harrastetaan muutakin kuin metsästystä, päinvastoin yhteistyö metsällä paranee kun koira pääsee ympäri vuoden harrastamaan yhdessä omistajansa kanssa. Mutta, jos olette valmiita panostamaan koiraan ympäri vuoden, on weimari hyvä valinta - innokas metsästyskaveri ja loistava perheenjäsen :)


    • Saksalainen ja lyhytkarv

      En itse ottais kyseistä rotua metsästyskoiraksi. Laiskahakuisia joilta metsästysinto puuttuu. Lisäksi raskasrakenteinen koira joille pitenmät mettäpäivät on liikaa. Lisäksi suomessa kun sukutauluja kattelee ei näillä koirilla ole paljoakaan koe ykkösiä eikä edes kakkosia. Näyttelyisäkkään kun ei ole kilpailua on helppo saada titteleitä yms..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe