En saa korvatippoja laitettua koiralleni

kokemuksia...

Saimme eilen eläinlääkäriltä korvatippoja,joita pitäisi laittaa korvaan 2 kertaa päivässä. Hän itsekin sanoi että ensimmäiset päivät voivat olla haastavia,mutta en olisi ajatellut että tämä näin vaikeaa on :( Koira lähtee pakoon heti kun näkeekin tipat. Kun yritän laittaa,rimpuilee yms ja itsestäni tuntuu että tämä on mahdoton tehtävä..
Miten saisin koiran pidettyä paikallaan ja laitettua tipat molempiin korviin?

21

7946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+15

      Tipat vaikka taskuun niin että koira ei nää koko pulloa, koira kiinni kunnon kainalo-otteeseen ja samalla kädellä pidät päästä kiinni ja tipat korviin. Perään annat jotain herkkua. Siinä se. Älä tee asiasta numeroa, hoidat vaan homman ja vähän kehut ja jatkatte normaalisti.

      • MK

        Toinen hyvä konsti on käydä polvilleen lattialle ja istuttaa koira syliinsä, jolloin se ei pääse peruuttamaan pakoon. Sitten vain tiukka ote päästä ja tipat korviin. Pienen koiran kanssa myös sylissä pitäminen voi toimia, isolla koirilla taas voi kokeilla jalkojen välissä pitämistä kun itse seisoo, mutta niin, että takana on esim. seinä tai muu este, joka estää pakoon peruuttamisen. Mitä nopeammin, "eleettömämmin" ja rauhallisemmin ja varmoin ottein käyttäytyen homman saa hoidettua, sen vähemmän se koiraa kiusaa/stressaa. Koiralle ei myöskään turhaan kannata puhua (hermostuneisuus, turhautuminen jne kuultaa puheesta helposti läpi ja saa koiran hermostumaan entistä enemmän). Mieti vaikka etukäteen homma läpi, miten toimit ja missä järjestyksessä, katso, että kaikki tarvittava on käden ulottuvilla, ja sitten vain tuumasta toimeen. Älä jahtaa koiraa tippapullo kädessä, vaan kutsu koira luoksesi (mutta pistä pullo piiloon jotta tulee). Jollei muulla tule, niin houkuta namilla tms. Älä myöskään homman loputtua päästä koiraa pois jos se rimpuilee, vaan odota että rauhoittuu ensin, jotta tietää, että rimpuili ei auta mihinkään. Kun homma on ohi, kehu koiraa ja palkkaa se vaikka leikillä tai namilla. Tai jollei sitä kiinnosta ja pitää välimatkaa (eli vähän epäilee toimiasi) niin jatka omia hommiasi niinkuin mitään ihmeellistä ei olisi tapahtunutkaan.


      • 3124212341341

        "Tipat vaikka taskuun niin että koira ei nää koko pulloa"

        Mitä


    • vilin muisto

      Onko mahdollista saada apuvoimia. Toine pitää koiraa ja toinen laittaa tipat? Jos yrittää purra niin kounokoppa, kuonon sitominen auttaa. Ja tiukka päättäväisyys, että nyt tehdään nöin, ja sitten namia tai vaikka lenkille lähtö heti tippojen jälkeen.

    • gaasga

      Juuri näin, otat apurin joka laittaa tipat, voit itse pitää kiinni. Ja toimet mielellään rauhallisia, aloitetaan siitä että koira ohjataan esim vessaan, jossa ei pakopaikkoja juuri ole, tai koira on hihnassa. sitten syliin, mieluummin kyljelleen,k, riippuu koirasta, apruri vetää vähän korvan reunasta, jotta korvakäytävä tulee hyvin näkyviin, ja tipat kaitetaan, sitten kehu, ja ehkä herkku.

      Jos iso koira, koira kaadetaan, joku istuu lavan päälle ja pitää pään paikallaan ja samat konstit.
      tosin, koiralle pitäisi kaikki nämä jutut opettaa jo pentuna, ehdottomasti.
      se ei todellakaan ole mahdotonta, ei eres kovin vaikeaa. Nyt vaan toimeksi ettei tulehdus kovasti ehdi pahentua.

      • MK

        Aina ei sitä apuria kuitenkaan ole tarjolla, joten kannattaa opetella toimimaan myös ihan itsekseen, jottei ole pulassa kun ei apua ole saatavilla.


      • 12+19
        MK kirjoitti:

        Aina ei sitä apuria kuitenkaan ole tarjolla, joten kannattaa opetella toimimaan myös ihan itsekseen, jottei ole pulassa kun ei apua ole saatavilla.

        Ja se voi ahdistaa koiraa vielä enemmän että joku ylimääräinen tyyppi tulee jo valmiiksi koiran mielestä inhottavaan hommaan mukaan, ja ahdistetään vielä pieneen vessaan ja pakotetaan kyljelleen ja suurinpiirtein istutaan päällä...


    • 007 112

      Joo ei kannata pyytää ketään perheen ulkopuolista apuun tollasessa. Meillä pentua koitettiin korvatipattaa niin et yks ulkopuolinen hlö piti väkisin (oooo mikä idiootti oon ollu ku tehnyt noin :O) ja sen jälkeen toi koira pelkäs pitkään hulluna eritoten eläinlääkärillä. Myöskin kaikkia vieraita miehiä.

      Sitten se onnistu kun otin koiran pyyhkeen sisään varovasti ja kyljelleen syliin niin ettei se tienny mitä meinasin. Sitten lirautin korvaan tippoja salaa ennen ku huomas. nyt ne menee aivan miten päin vaan.

    • 007 112

      PS. Hysteerinen koira on aika vaikee pidettävä ihan niinku tolleen kuvailuna sellasille ihmisille, jotka ehdottaa tuohon ongelmaan tyyliin nakkia ja päättäväistä äänenpainoa. Jostain syystä voin kyllä kuvitella, että juuri korvatippojen pistäminen on ehkä vaikein toimenpide oppia joillekin koirille =)

      Ja sitten voikin joku sanoa taas, miten ne koirat pitää kasvattaa alusta asti niin etteivät saa hysteerisiä kohtauksia koskaan... ;)

    • ....................

      kannattaisi ennemmin tehdä tipoista kiva juttu.
      tappelin oman koirani kanssa tippojen laitossa, eikä se ollut kivaa kummallekaan. sen lisäksi ainetta oli ihan jossain muualla ku korvissa. ja koira todella laitto hanttiin, ja pää ei pysyny paikalla.

      sitten aloin herkun kanssa huijaamaan koiran aloilleen, pullo piilossa. kun koira ei päässyt karkuun esim sängyn alle koska estin kulkureitin, tulin iloisesti viereen "TIPAT!". rapsuttelin hetken, annoin haistaa ja tein tilanteesta rauhallisen. palkkio hyvästä suorituksesta.

      jos väkisin yrität koiran kiinni, pidät väkivakolla, SE EI KOSKAAN ANNA TIPPOJA SUOSIOLLA LAITTAA!
      en käyttänyt paljoakaan aikaa siihen (pari päivää) että harjoiteltiin. voit harjoitella myös laittojen välissä ilman että laitat tippoja, vaan vaikka katsot vaan korviin.
      tämän jälkeen kun tippoja on tarvinnu laittaa, huudan vain "tipat" ja koira ryömii luo ilmeellä "no jos on _ihan_ pakko". ei se siitä tykkää, mutta enemmän kuitenkin jos pakolla tarvis laittaa.

    • Kikkansa löytänyt

      Me laitamme tipat nukkuvan koiran korviin. Kun se on alkanut yöunille ja aamupäiväunille, laitetaan tipat ensin toiseen korvaan, käännetään koira ja sitten toiseen. Hierotaan korvaa heti tiputuksen jälkeen, se rauhoittaa koiran. Yleensä ei tee muuta kuin hetken ravistelle korvia.

      Samalla tavalla on opetettu turkin harjaus. Harjaus sujuu nyt hereilläkin tosi hienosti.

      Pentukoiraa voi alussa hyvin sylittää ja samalla tutkia korvia, tassuja ja suuta. Kun se tottuu alusta "nypläilyyn", ei oikea hoito ole enää kummallista.

    • OOOPas

      Melko sikeästi nukkuu koira jos ei tippoihin herää! Olikohan tuo nyt "oikea" vinkki =) Sais vaan lopulliset traumat tuosta hei!!! :D

    • Koirankorvanpuhdista

      1. Otat tippapullon kaapista tms, et tee asiasta numeroa. Lämmitä pulloa hetki käsissä; kylmä aine ei tunnu taatusti hyvältä koirastakaan.
      2. Et kutsu koiraa luokse (koska ei se tule kun näkee pullon...) vaan menet itse sen luokse; rauhallisesti ja määrätietoisesti.
      3. Kaulapannasta kiinni, pujotat käden pannan alta ja tartut samalla kädellä hoidettavasta korvalehdestä että saat sen tieltä pois.
      4. Ujutat oikealla kädellä (jos olet oik.kät.) pullon suuosan korvakäytävään ja puristat nestettä sinne.
      5. Pidä koiran pää mahdollisimman hyvin paikallaan, rimpuilu saattaa satuttaa pullon suuosan osuessa korvan sisälle ikävästi.
      6. Pullo pois käsistä ja hierot korvakäytävää ulkopuolelta jotta aine leviää kaikkialle.

      Veikkaan että monilla koirilla korvien puhdistustrauma on a) siitä että korvaan tungetaan jääkylmältä tuntuvana puhd. aine b) pullon kärki tökkii kipeästi korvan sisälle kun koira saa riehuttua c) omistaja tmv ei osaa asiaansa vaan saa oman hermostumisensa tarttumaan koiraankin. Avainsanat siis lämmitetty aine (joitakin puhd. aineita voi lämmittää ihan vesihauteessakin; tulehdustippoja luultavasti ei. Monesti noissa lukee sis.luettelossa jos altistaminen lämmölle ei ole suotavaa ), napakka ote/pehmeäkärkinen pullo ja määrätietoinen ja kylmähermoinen operoija.

      Huudolla, väkivallalla ja väkisin alistamalla ei saa mitään hyvää aikaiseksi, ei tässäkään asiassa.

    • Ite kun puhistan oman koirani korvat niin se pelkää, mutta ei rimpuile ollenkaan. Lähtee karkuun jos näkee pullon. Yleensä laitan pullon taskuun ja nostan koiran pöydälle ja puhditan korvat. Ihan hyvin sujuu VIELÄ! :D

      • resque

        Pienen koiran kanssa on ehkäpä helpompaa, mutta auttakaapa minua jolla on 38 kg säkä 50 cm 3,4 vuotias koira jota on hakattu erilaisilla esineillä, joka vaistoaa heti jos kädessä on jotain ylimääräistä, kuinka tällaiselle kaverille saisi tipat korviin. Ei auta ylläolevat neuvot joista kirjoitus jossa on 1. -6. Kohtaa on oikeasti toimiva, mutta ei onnistu nyt tämäkään. Miten voisin ehkä saada tipat korviin?


    • vaihtoehtojankinvoiolla

      Kokeile pari tippaa omaan korvaan, koskeeko kovasti? Jos koskee omaan korvaan ei ihme että koskee koiraan. Tällöin voi miettiä löytysikö sellaista laääkettä joka ei olisi niin kivulias yksi lääke sopiii yhdelle toinen toiselle. oma koirani antaa helposti laittaa sellasia lääkkeitä joista on sille apua ja ei millään sellasia joista tulee kipeämmäksi. Joskus voi lääkkeen sijaan paranemisen tuoda jokin vaihtoehtohoito. Esim englanninkielisillä sivuilla voi olla hyödyllisiä vinkkejä vaikkapa haulla natural treatment ear mites. Tai ehkä lääkäri voi kirjoittaa jonkin sinun koiralle sopivamman lääkkkeen.

    • fasdfasfas

      Koiran rimpuillessa tipat voi annostella myös perssilmään.

    • alkuhankalaamyös

      Rapsuttele koiraa , ja laita vaivihkaa tipat.Tai pyydä kaveria syöttämään herkkuja ja lääkitset samalla.Meillä kesti ekakerralla 30 min,mutta kun koira tajus et korvathan paranee tipoilla, niin tippojen laitto olikin ihan helppoa.

    • Anonyymi

      Meillä sama kaksi kertaa päivässä viisi tippaa toiseen korvaan. Koira on 63säkä painaa 40kg sakemanni. Tippoja ei saa edes kuonokopan kanssa tahi sitten isännän kiinnipitäessä. Edellisessä paikassa laitettu väkisin kuonokopalla ja sitomalla jalat. Mutta kuuri nähtävästi jäänyt kesken. Pelkää kaikkea kosketusta korvaan ja varsinkin pulloa jonka haistaa jo kaukaa. Kaikki vaan sanoo että kuonokoppa ja pidä kiinni.

    • Anonyymi

      Meidän koira sai korvatipat/nestemäisen korva lääkkeen joka meidän täytyy laittaa ruiskulla, mun mielestä on huono idea haittaa ruiskulla se kun se aine oikein lennähtää korvaan (tietenkin prosessi on vähän nopeampi kun ei tarvii tippoja tiputella korvaan) koira kyllä aavistaa kun on aika laittaa tipat ja siksi rauhallisuus ja kärsivällisyys on avaimet. Teen ensin nii että pyydän koiran istumaan eteeni keittiöön kaappien ja itseni väliin (ei pääse peruuttamaan taakse mutta ei tunne oloaan yhtä ahdistetuksi nurkkaan kuin vaikka jos vessaan mennään laittamaan)
      1. Rapsuttelen vain korvan alueelta vähän ja palkitsen heti kun ei väistä mun kättä
      2. etenen koskemaan lähemmäs korvakäytävää, mutta en nosta korvaa vielä ylös (luppakorvainen koira)
      3. Sitten nostan korvan ja palkitsen raas heti sitten taas jatkan lähemmäksi korvakäytävää ja palkitsen todella paljon
      4. Sitten heitän koiralle eri suuntaan nameja ja kun hän etsii niitä otan ruiskun selän taakse ja pyydän taas istumaan
      5. Vaikein osuus: koitan saada kädellä jossa ruisku on niin korvan taas ylös kuin vain koskettaisin kädellä samalla tavalla kuin kohdassa 3 mutta yritän siinä samalla ruiskauttaakin aineen korvaan (ei ole yhtä helppoa miltä kuulostaa, koira nousee ylös ja on stressaantuneen näköinen eikä malta istua ja katsoo kättä joka on korvan lähellä, aine on voimakkaan hajuista mikä pilaa aina välillä tämän prosessin) MUISTA PALKITA RUNSAASTI kun olet saanut aineen korvaan
      6. Vielä vaikeampi osuus: Toinen korva. Se on niin vaikeaa nyt kun koira tietää mitä on tulossa, joten otan jotain erityisherkkua ( kalkkunaa, lihapullaa tms) tietenkin vain vähän mutta tähän tilanteeseen en ole keksinyt muuta. Noh joskus koira ei vaan halua pysyä paikoillaan ja silloin on vaan otettava jotenkin kiinni ja laitettava aine nopeasti muista PALKITA HURJAN PALJON HETI kun olet saanut aineen korvaan (nameja, iloista ääntä, leikkimistä, koiran innostamista hyvästä työstä)

      Vinkki: laitan välillä lattialle nameja ja samalla kun koira syö niin yritän vaivihkaa sen aineen sinne laittaa ( ei aina onnistu mutta välillä toimii) Tiedän nyt, että seuraavan koiran kanssa kannattaa aluksi heti opetella että korvaan saa koskea oli tilanne mikä tahansa, onnea kaikille ketkä taistelevat tämän asian kanssa:)

      • Anonyymi

        Muistakaa myös varoa ettei silmään mene ainetta eli mielummin vähän silmästä pois päin jottta menee vaikka korvalehteen ja siitä sitten hierotte ulkopuolelta jotta jotain menisi vähän edes korvaan, jos et osaa laittaa ilman että menee minne sattuu, älä laita tippoja. Parempi ilman tippoja kuin silmätulehdus johon kuitenkin tarvitsee silmätippoja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe