125 neliön omakotitalo syö 43200 kWh vuodessa! APUA

Kaluttu puhtaaksi

Miten helvetissä voi olla mahdollista että tuli uusi talomme on syönyt sähköä 9 kuukauden aikana 24000 kWh joka tekisi karkeasti 32000 Kwh vuodessa koska laskutus alkaa 1.4.2011?? -> kuluts käyrä tosin on hurjassa nousussa! (lopussa lisää)

Talo on vaivaisen 125 neliöö sisältä ja lisäksi 25 neliön varasto. Sisällä poistoilmalämpöpumppu vesikiertoinen lattialämpö sekä varaava takka joka palaa 2 kertaa viikossa. Sauna lämpeää kerran viikossa ja varasto on sähköllä mutta pienellä lämmöllä. Seinät on paksuinta uuden tariffin mallia ja kodinkoneet kaikki uusia jos ainutta töllöä ei lasketa.

***** talo kuluttaa muka 2 ihmisellä enemmän kuin 250 neliönen suorasähkölämmitteinen 4 hengen talous!!??

Mitä ******! Sähköyhtiö kuittasi että aikaisempi lasku oli arvio ja sano että oli siksi arvio kun etäluenta ei toiminut. Onko mittari rikki vai voiko joku harveli viedä tolkuttomasti sähköä. Katselin mittaria ja se juoksee vaikka sähkövehkeet on pois päältä (ok jääkaappi ja pakastin päällä se ***** Nilanin DC9 poistoilmalämpöpumppu) 5 kW tunnissa eli 120 kW päivässä ja kuukaudessa 3600 kW ja tällä menolla uuteen ennätykseen 43 200 kWh vuodessa.

Mitä perkelttä teen?

1. Menen sähkölaitokselle ja rikon paikkoja jos asiaa ei tutkita?
2. Menen ja vedän pääkytkimen alas ja käytän kynttilöitä ja takkaa
3. Annan työnantajalleni sähkölaitoksen tilinumeron jonne palkkani voi maksaa
4. Onnistun jotenkin mittamaan mikä ***** vie sähkä noin homona (miten)
5. Muu mikä?

81

14647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nilanisti

      Poistoilmalämpöpumppu vie talvikuukausina tuon verran. Kesällä ei sit kulu juuri yhtään. Siellä on 9000 watin vastukset mitkä lämmittää sun taloo.

    • Itämaan tietäjä

      Siinä se nyt nähdään.
      Mun suorasähkö LTO-ilmastoinnilla, ILP ja varaavalla takalla lämpiää nytkin LÄHES koko talo 2xvaraavan takan lämmöllä. Käyttösähköineen 1.1-24.1 kulunut aika tarkasti 1000kwh! Meillä jäätäneen tänä vuonna alle 10 000kwh ja autotalli on 14 astetta ja siellä on auto jäisenä kaikki illat ja yön aikana jo sulanutkin!
      Sanoisin, että tässä taas hyvä esimerkki vesikiertoisen lattialämmön kulutuksesta. On kova energiasyöppö ja vaikea hallita.

      • Itämaan tietäjä

        Siis tarkennan 1 takka, muta palaa 2xpäivässä!!


    • Manu200

      Se taitaa olla noissa PILP vehkeissä ominaisuus tuo järkyttävä sähkönkulutus, kenenkään en oo kuullu niitä kehuvan. Jopa suoralla sähkölämmityksellä lämmittää halvemmalla , onko teillä raitisilma räppänät ulkoseinässä josta pilppi ottaa "raakana" korvausilman vai onko tuloilmassa joku esilämmitys.

      • PILP huoltoon yhteys

        Ei ole PILPin ominaisuus. Todennäköisesti on vika.
        Saisiko sieltä Nilanin valikoista ihan kulutuslukemat esiin ? Jos saa ja vika on siellä niin soita huoltoon. Jos ei saa, huolto voisi silti olla fiksu asia.

        Meillä menee vajaan 1,5 kerroksisessa 200 neliön PILP vastavirtaleivinuuni puuhella -talossa n. 10 000 kWh / vuosi. Toki poltamme puuta nytkin joka päivä.

        Eli joku sulla on rikki ja kuluttaa koko ajan sähköä täydellä iskulla. Todennäköisimmin PILP. Mutta voi olla myös kylmälaitteet.

        Tai sitten naapuri vie sähkönsä sinulta (kuulostaa ehkä hullulta, mutta eräs sähkölaitoksella töissä oleva sukulainen on sanonut että näitä jää vuosittain joku kiinni...).


    • Referenssiä

      Meilllä on 131 m2 suoralla sähköllä ja menee 15 600 kWh vuodessa.
      2 aik 1 lapsi
      Rv 2005

      • lisään referenssiä

        Meillä on 146m2 suora sähkö ilpo enervent ja meni viime vuonna 15531kwh.
        2 aikuista
        Rv 1970


      • Näin Savossa
        lisään referenssiä kirjoitti:

        Meillä on 146m2 suora sähkö ilpo enervent ja meni viime vuonna 15531kwh.
        2 aikuista
        Rv 1970

        Meillä on, huoneisto 140m2 suora sähkö uuni.Autotalli ja varasto noin 60m2 siellä parit patterit, noin 6 astetta lämmintä. Viime vuosi mentiin 12700kwh. 2 aikuista.


    • LVI asentaja

      kuulostaa huonolta provolta mut pumpun asetukset ei oo kohillaan.

      pitäs käydä noin 10-15 min ja tunnin huilata.(kovilla pakkasilla)

      näin leudoilla keleillä ei pitäs käydä kuin silloin tällöin

    • javascript:void(0)

      On joskus käynyt niinkin, että ilmanvaihdon putkien paikat ovat sekaisin koneella. Eräässä kohteessa poistoilmaa lämmitettiin.

      Jos talossasi yritetään ottaa lämpöä tulevasta ilmasta, niin huonosti menee.

      • putket ristissä

        Tämä olisi syytä tarkastaa ensimmäisenä... Vielä jos on tuloilmaa jäähdyttävä kone ja putket on väärin päin, niin talvella läämitetään ulos puhallettavaa ilmaa ja jäähdytettään sisälle puhallettavaa. Vastuksella pitää sitten lämmittää todellinen lämmitystarve ja sen päälle vielä pilpin tekemä kylmä.


    • sähkölämmittäjäIV

      Puuttuuko ihmisiltä looginen ajattelu?

      Kokeile hyvä mies että mikä kuluttaa ja näyttääkö mittari oikein!

      Ensin vedät pääkeskuksesta kytkimen nollaan, mittarin pitäisi silloin pysyähtyä. Jos ei pysähdy, niin sulla on usempi keskus tai mittari rikki tms.

      Seuraavaksi laitat keskuksesta kaikki sulakkeet nollille ja pääkytkimen takaisin päälle, edelleen mittarin pitäisi olla seis.

      Sitten laitat sähkön johonkin pistorasiaryhmään jossa ei saa olla mitään kytkettynä kiinni. Edelleen mittari kuolleena? Tämän jälkeen laitat tuohon pistorasiaan jonku suuritehoisen laitteen, jonka teho on suunnilleen tiedossa, vaikka fööni. 1000w fööni kuluttaa 1kWh tunnissa, seuraa mittaria toimiiko oikein?

      Jos tähän asti kaikki ok, niin sitten nostelet sulakkeita päälle yhden kerrallaan ja seuraat aina välissä että mitä mittarilla tapahtuu, kun huomaat minkä sulakkeen nostolla kulutus kasvaa, niin selvitä mitä laitteita siellä on ja tutki toimiiko ne oikein.

      Koska et itse osannut tehdä omin keinoin edellämainittua kokeilua, niin hanki avuksi joku joka ymmärtää jotain sähköstä tai ylipäätään tekniikasta.

      Arvaan että kulutus on suurta jossain lämmittävässä laitteessa jonka toimintaa et ymmärää.

      Sähkölaitos kyllä tarkastaa mittarin, mutta ei muuta ja sinä maksat jos mittari toimii.

      Käy kertomassa mitä selvisi.

    • on joo hurja kulutus ... vielä vuosi sitten lämmitin sekä öljyllä että sähköllä ja lämmityskauden päättyessä nuo yhteensä arvioin vieneen vuodessa 14500 kWh. Talo 50-luvulta purueristein plus eräin lisätyin mineraalivilloin. 90 neliötä pääkerros, täyskellari ja yläkerrassa 20 neliön pikkuasunto

      pilp antaa nirkoset kilowatin tai kaksi eli merkitsee suunnilleen sähkölämmitystä

      joulu-, tammi- ja helmikuu vievät tyypillisesti jokainen 15 prosenttia vuoden lämmöntarpeesta. Suosittu nyrkkisääntö on että kolmena kylmimpänä kuukautena kuluu noin puolet vuoden tarpeesta

      käyttöveteen sit' saa kulumaan halutessaan paljonkin

    • mhos

      Meillähän kävi uuteen taloon muutettaessa sellainen kämmi, että laitoin nuo "itsesäätyvät" lämmityskaapelit tulevaan käyttöveteen. Ensimmäisen vuoden sitten ihmettelin, kun pitää kylmää vettä laskea 2-3 min, ennenkuin on oikeasti kylmää... Se siitä itsesäätyvyydestä. Ekana vuonna 4800kWh kylmän käyttöveden lämmitykseen! :)

      Ekan tasauslaskun jälkeen kipaisin aika kiiruusti sulaketaululle ja napsuttelin läpi ja syyllinen löytyi. Ei ole sitä sulaketta sen jälkeen päälle laitettu.

    • mk

      Laita patterit 17-19 asteeseen niin vähenee mutta kyllä on kova sähkönkulutus kun yhdellä tutulla 120 m talo ja sähköön menee 1000€ vuodessa sisältäen kaiken sähkön. Sinulla on joku laite joka syö sähköä vaikka on pois päältä. Muuta sauna kiuas puullä lämmitettäväksi niin säästöä syntyy kun kias on vähintää 6 kw että sillee.

    • tyytyväinen

      Minulla sama ongelma aikoinaan. 124m2:n talo ja kulutus 100-120kwh/pv. Soittelin Nilanin huoltoon (PILP kun on). Päivitettiin asetukset ym. muutakin neuvoja sain. Ystävällistä/kärsivällistä porukkaa siellä. Lopuksi selvisi, että yksi PILP:n vastuksista oli pimeänä. Se vaihdetiin takuutyönä. Nyt kovilla pakkasillakaan ei kulutus nouse yli 80kwh:n ja lämmintä on.

      • nyt en tajunnu

        Miten kulutus voi kasvaa siitä että vastus on pimeämenä?


    • ladetsy

      Minulle kävi todella monta vuotta sitten että kesämökin jääkaappi hajosi siten että se kylmensi liikaa. En käynnyt mökilläusein ja tajusin vasta puolen vuoden jälkeen asia. Olin kyllä huomannut että saunaoluet oli todella kylmiä. Olin ostanut sen jääkaapin jostain kierrätyskeskuksesta ja se oli muka testattu. Tuli 1500 euron tasauslasku. Ei siinä auttanut kuin soittaa sähköyhtiöön ja sopia että maksan usemassa erässä. Piti sitten hommata väliaikainen viikonlopputyö että sai sen maksettua. Eli kylmälaiteet vie ihan älyttömästi sähköä jos ne on epäkunnossa.

      • Joo-o

        Jääkaapin kompura on teholtaan 130-150kW. Oletetaan, että se käy koko ajan.

        1/2 vuotta generoi sähköä toiseen muotoon
        0,14 kW x 24h x 180 = 600kWh

        Onko teillä tosiaan hintana 25 s/kWh?


      • Joo-o kirjoitti:

        Jääkaapin kompura on teholtaan 130-150kW. Oletetaan, että se käy koko ajan.

        1/2 vuotta generoi sähköä toiseen muotoon
        0,14 kW x 24h x 180 = 600kWh

        Onko teillä tosiaan hintana 25 s/kWh?

        Kompura ei ole 130 kW, vaan 130 W, eikö vain. Pitäisi muuten olla
        aika tämäkkä sähkönsyöttö.


    • mummi50

      www.fortum.com/countries/fi/...kulutusmittari/.../default.aspx tuolta saa lainaksi mittarin, jolla voit tarkastaa mikä vie tuon hirveän sähkömäärän...

    • mk

      LAitappa se veden lämmitys siihen takkaan niin säästää paljon koksa vesi lämpiää samalla kuin taakkakin ja iso noin 2m3 varaaj vedelle niin säästää.

    • Nyt pelaa

      Meillä oli myös suuri kulutus aikanaan pelkällä PILP:llä. Kyselin sukulaismieheltä syytä ,koska toimii alalla. Sanoi ,että lämpö on tehtävä jollakin mulla Pilp ottaa vain lämpöä sisältä talteen. Hivenen arvelin asiaa ,mutta Ilmalämpöpumppu tuli hommattua hänen kehoituksesta ja kulutus putosi todella merkittävästi. Eli joko jatkuvasti takaa lämpöiseksi tai ilmalämpöpumppu PILP:in kaveriksi ,muuten on sähkövastus päällä jatkuvasti. PILP tekee kuitenkin lämpöisen veden ja kierrättää ilmalämpöumpulla tehtyä lämpöä koko huoneistoon tasaisesti.

    • Herra Hoo
    • hirveetä--

      Ton täytyy olla provo,edes "teoreettisesti" ei voi mennä noin paljon sähköä,vaikka ilma lämmitettisiin pelkillä vastuksilla!?

      • javascript:void(0)

        Eräässä Pälkäneläisessä hieman vanhemmassa painovoimaisesti ilmaa vaihtavassa talossa meni 56000 kWh. Sähkölaitos vaihtoi mittariakin. Lopuksi selvisi, että keittiön ilmaa poistava hormi toimi älyttömän tehokkaasti. Eli silkkaa ilmanvaihtoa oli koko liikakulutus.

        Sinne ilmapuolelle pitää suunnata ensin. Ja aloittajan sopii olla mukana tässä kun kerran kyselee. Eli joko ristiin rastiin väärin kytketyt ilmaputket ovat korjattu?


    • sfasfsafaf

      samat neliöt 130 autotallin kaa
      rv 1986
      suora sähkö
      lattialämmitys sähöl saunas ja psh
      ilppi mitsu fd 25
      varaava takka
      puukiuas
      10 mottia halkoja omast metäst vuodes
      12 000 kwh /vuosi

    • javascript:void(0)

      Provo mikä provo.

      Ei ole kertonut missä vika. Eli ei vikaa.

      Normaaleissa taloissa voi tulla kova sähkölasku:
      1. Hallitsemattomasta ilmanvaihdosta
      2. Käyttävesi valuu kuumana suoraan viemäriin
      3. IV-koneen putket sekaisin
      4. Joku varastaa sähköt

    • Palataan

      Täytyy käydä pissalla

      • onneton tunari

        juu taas oli aloittajan kaveri hommannu laitteen mihin ei aloittajalla ole varaa niinpä pitää yrittää selittää kuinka huono laite on .normikateutta sanoisin


    • isolintu

      Tuli mieleen että jokin sähkölaite on päällä esim. pihalla. Kuten joku sanoi tässä viestissä viallinen jääkaappi kuluttaa enemmän sähköä.

      Meillä 1973 rakennettu talo 117 neliö , kulutus 12 000 kwh. Asutaan Satakunnassa jossa on yleensä vähän pakkasta. Yleensä kovat pakkaset ovat itä- ja pohjois-Suomessa

    • jep,

      Jep.

      Löytyihän rehellinenkin aloittaja tänne valehtelijoiden joukkoon. Tätä se sähkölämmitys pilp- ja muilla vermeillä todellisuudessa on.

    • hoopo 1000

      Hei kyllä meilläkin sähköä kuluu paljon enemmän kuin tilastot.
      Talo 2005 kastelli varaava sähkö vesikiertoinen lattialämmitys.
      Kulutus 32300kw/vuosi, 3 henkilöä,neliöt 218 korkea olohuone, kuutioita 500(muistaakseni) talo vantaalla

    • Sähkölämmittäjä

      PILP:n asetukset täytyy olla aivan päin mäntyä. Ensimmäisenä pitää tarkastaa suodattimet yms. ettei ole jotenkin estynyt sen lämpimän paluuilman hyötykäyttö. Paljonko ne lämpötilan pyynnit on koneella ja paljonko on sisäilman lämpötila?

    • Minulla 150 m2 kahdessa kerroksessa.
      Sähköä kuluu n.10000 kw/v.
      En käytä sähköä lämmitykseen, enkä paljoa keittämiseenkään.
      Puuta olen varannut 20m3 vuodeksi jota ei kuitenkaan niin paljoa kulu.
      Asun eteläsuomessa.
      Pidän tätä 10000kw:täkin aika kovana kulutuksena, enkä tiedä tarkkaan
      mihin se kuluu.
      Ilmälämpöpumppua pidin kesällä päällä jäähdytykseen.
      Emäntä piti koko joulukuun kynttelikköjä ikkunoilla.
      Niistä kertyi yllättävän suuri lasku/kk.
      7x3w x 24 x 40 = . Tässä on yksi kynttelikkö ja niitä olin 16 kpl.
      Joten, näistä kaikista pienistä.

    • Tyhmääkin tyhmempi

      Lattialämmitys vie paljon sähköä, jos osa lattioista kivilaatoilla .Takkaa pitäisi lämmittää joka päivä, että siitä jotain hyötyä olisi.Ilmanvaihtokoneisto vie sähköä n. 500e/ vuosi, uusien jätevesikaivojen sähköinen fosforinpoisto myös (luin netistä ) 500e, jääkaappipakastin .n.100e, tietokone vie myös paljon ja yli 42 tuuman tauluteeveet jne.jne . Sähkönkulutuksessa piilee se juju, että meidät pakotetaan laittamaan taloihin kaikkia härveleitä jotka kuluttavat yhdessä sähköä ja kohta ei ole varaa pitää taloa lämpimänä. Kävin kylässä 2007 tehdyssä talossa (lattialämpö,kaikki muut pelit) ilmanlämpöpumppu vinkui oh:n nurkassa ja takka kylmänä, ulkona -22. Olin aivan jäässä! Seinillä ei lämpömittareita, mut arvaan et oli alle 20. Piti lähtee äkkiä kotiin lämmittelemään! Meillä on vain patterit ja puulattiat. Sähkölasku 130e kahdelta kuulta. Käydään puusaunassa joka toinen päivä, jos se asiaan kuuluu, muuten kuin lämpimän veden kulutuksen takia.

      • terv, rouva 77

        Niin ja tarkotin nimimerkillä itseäni, en herroja täällä.


    • Hatsa 10

      Hei!

      Millä tämä lattilämmitys vesi lämpenee?
      Onko putket eristetty lattian ulkopuolella?
      Poistolämpöpumpun saat kyllä pois päältä ja katsottua onko vaikutusta asiaan.
      Poistolämpöpumpussa voi ollaa vikaa, mikä vie sähköä.

    • ILPO

      Meillä 1-kerroksinen ok-talo 125 neliötä. Kulutus viime vuonna 13300kwh. Lämmitys on suora sähkö, ilpo, kosteissa tiloissa on lattialämpö lisäksi takka takkasydämellä! Mielestäni kulutus ei ole paha!

    • kallisko?

      Senhän piti olla HALPAA HALPAA......

    • air

      5. Hanki sähkäri katsomaan taulusta virtamittarilla ryhmäkohtaisesti mikä vie eniten virtaa "normaali"tilanteessa. Saat haarukoitua vian, ei tarvi arvailla.
      Itse epäilen kanssa PILPpiä, niitten säätämisessä on monella ollut ongelmia.

      • javascript:void(0)

        Ei tuo provoilija mitään hanki. Heitti tuollaisen paxa-aloituksen foorumilaisten riesaksi.


    • syjuy

      Täällä samat neliöt, yösähkölämmitys, LTO, leivinuuni/takka joka lämpiää 2-3 päivän välein ja puusauna. Karvan alle 10000kwh/v.

      Lattialämmitys on pois käytöstä luonnollisesti 6-7kk kesäaikana.

    • Jokeriman

      Nyt on jokin pahasti pielessä kun kulutus on tuota luokkaa.Itselläni on myos 125 m2 1965 rakennettu vanha betoniharkoista muurattu talo,seinissä 75mm korkkilastueriste,yläpohjassa sahanpuru puhallusvilla,ei takkaa,sauna lämpiää puilla.Vuotuinen sähkönkulutus 18000 kwh (sisältyy kaikki sähkö,ulkovalastuksia ulkovarastoa myöden.Vinkki= Vuokraa lämpökamera ja kuvaa talosi,niin syy löytyy,jos se johtuu rakenteista jota vahvasti epäilen vaikka on uusi koti.
      T: Rakennusalan ammattilainen.

    • Jakkeloinen

      Meillä 161 m2, suorasähkö varaava takka enervent, rv 2009 ja kulutus 12500-11500 kWh / vuosi.
      Etelä-Suomi

    • Isukki58

      Kannattaa mitata jäteilman lämpötila PILP:in jälkeen (siis ulosmenevästä kanavasta). Mikäli lämpötila lähellä huoneen lämpötilaa, niin kyseinen laite ei ota mitään talteen. Jäteilman lämpötilan pitäisi olla jonkin verran alle ulkolämpötilan.

    • lämpöpihalle

      Sanonpa vain, että painovoimainen ilmanvaihto hakkaa PILPitalot mennen tullen. Tosin painovoimaisessa sisäilma ei ole yhtä raikasta pakkasilmaa.
      Eikun tiivistele ikkunat ja ovet sanoo kohta taas palstan tilkitsijämestari sillä tiivis talo on energiataloudellinen.
      Ja hitot, älytöntä tehdä tiivis talo ja puhaltaa lämmöt pihalle turhan ilmavaihdon kautta. Ikkunoiden ja ovien tiiviydellä ei ole mitään merkitystä kun näin tehdään sanoi uretaani tiivistalo tilkitsijämestari mitä tahansa.

      • eljii

        > älytöntä tehdä tiivis talo ja puhaltaa lämmöt pihalle turhan ilmavaihdon kautta

        ettet vaan riskeeraa terveyttäsi?
        RMK edellyttää moneen kertaan mainittua puolen huonetilavuuden raitisilmamäärää tunnissa (hengityshiilidioksidin ja rakennusmateriaalien päästöjen kurissapitämiseksi)

        ilmanvaihto kuluttaa energiaa ja siksi nykyään käytetään lämmön talteenottoa


    • Ei tuo voi pitää paikkaansa. Minulla kulutus on 128 kWh/m2 (~170 m2)/vuosi. Talossa kaikki toimii sähköllä, ilmalämpöpumppu, varaava takka (kulutus 5 irtomottia per vuosi), talteenottava ilmanvaihto Rh-ohjauksella ja puoli metriä puhallusvillaa vintillä. Talo on täynnä tekniikkaa, on kuivausrummut yms. sähkönsyöpöt.

      Ajatuksia kysymyksiisi: "Mitä perkelttä teen?"

      1. Menen sähkölaitokselle ja rikon paikkoja jos asiaa ei tutkita?
      - ei näin, vaan lasket yhteen kaikkien laitteiden tehot ja arvioidun käyttöajan per vrk ja painelet sähkölaitokselle laskelman kanssa
      2. Menen ja vedän pääkytkimen alas ja käytän kynttilöitä ja takkaa
      - tästä Haavisto pitäisi, mutta veikkaan, ettet sinä pidä
      3. Annan työnantajalleni sähkölaitoksen tilinumeron jonne palkkani voi maksaa
      - vielä parempi idea
      4. Onnistun jotenkin mittamaan mikä ***** vie sähkä noin homona (miten)
      - pihtivirtamittarilla voit mitata ampeerit eri vaiheilta tai sitten ostat Lidlistä tai muualta pistorasiaan tökättävän energiankulutusmittarin
      5. Muu mikä?
      - näin talvella voisit mittauttaa talosi tiiveyden lämpökameralla

    • Fortum sopi meille

      Meillä on 210 neliön talo jossa kaikki sähköllä.37413 on vuotuinen kulutus.En pidä sitä paljona.Sopimus on Fortumilta ja siirto paikalliselta kaupungilta.Sähkntuottajia voi kilpailluttaa.Tee se

      • yksi sähkölämmittäjä

        Meillä on 200 lämmintä neliötä vesikiertoisella yösähköllä. 10 vuoden kokonaiskulutukset ovat olleet talvesta ja käyttöstä riippuen 25.000 - 31.000kWh. Alin lukema tuli kun olin työttömänä ja oli talvikuukausien aikana aikaa tuhertaa enemmän takan kanssa, tosin ei silloinkaan montaa tuhatta kwh:a oikeasti säästäny, max 3000.


    • kalu puhtaaksi

      HäHHäää, proviskuu kaikki tyynni

    • Halvalla hyvä tulee

      Talo on rakennettu päin helvettiä.. Ultimate fightin house system.

    • mökkiukko232

      Mulla 1945 tehty 50 neliön mökki, suora sähkö. Joskus lämmitän takkaa, useimmiten en ja sähkölasku reilu 100 euroo/kk talvella. Samalla sähköllä lämpiää suorana myös 20 neliöö varastoa 14 asteessa.

      Mökissä makkarissa 18 astetta ja keittiössä 15 astetta. Jos kämppä tupla kokoinen nin voisi olettaa, että 200 euroo riittäs kuukausessa lämmitykseen ilman mitään ihme vimpaimia..

    • mp

      meillä suorasähkö 160neliöä kulutus päivä 10000kw yö 8000kw rakvuosi91

    • elämää ja elekron...

      Vanha talo (-54) n. 100 m2 normikulutus n. 25 000 Kwh.
      Ehkä 4 tv:llä, pelikonsoleilla, 3 tietokoneella, digiboxeilla, av-laitteilla kahdella erillisellä pakastimella on asian kanssa jotain tekemistä.....

      • Töttöröö

        Joo, ne kaikki lämmittää taloa.
        ..joka ei tuo kyllä hyötyjä jos kesälläkin kaikki tulilla.


    • javascript:void(0)

      Jollain pistorasiavehkeellä ei ole mitään tekemistä aloittajan kulutuksen kanssa. Siellä on totaalimoka jossain. Ilmaa lykätään kuumana pihalle tai sitten kuumaa vettä valutetaan viemäriin. Lieneekä ylivuotoa paineventtiilistä jatkuvana norona.

    • wäsäilijä

      Itsellä kävi samoin.Syynä oli vikaantunut sähkömittari joka oli alkanut "laukkaamaan".Vantaan sähkössä sanoivat sen olevan yleistä tietyn tyyppisillä mittareilla.
      Totesivat vikautuneeksi, ja sain palautusta puoleltatoista vuodelta.
      Kannattaa laskea onko kulutus edes käytännössä mahdollinen.Osaavat kyllä sähkölaitoksellakin huollon puolella.

    • sähkön_säätäjä

      Etäluettavat ja -kirjoittavat sähkömittarit lisäsivät tulleessaan sähkökulutusta Suomessa rajusti. Itseasiassa sähköä kuluu enemmän kuin mistä stiä tuotetaan. Mistähän se johtuu?

    • yliarvostettua

      HEHHEH loppuu se pröystäily! Muuta kerrostaloon!

    • ek

      Käytä paikalla sähkömiestä ja pyydä selvittämään mittaamalla minne sähköteho häviää. Mittaritaulusta kansi auki ja kulutusmittaus kertoo 100% varmuudella minne energia menee. Joskus vika on myös sähkömittarissa, sekin on helppo sähjkömiehen todeta onko vika siinä.

    • ventteeli

      kannattaa tarkistaa, ettei käyttö- ja lämmitysvesi sekoitu keskenään.

      • javascript:void(0)

        Ja mikähän viisaus tässä sitten on takana?


    • tietäjämies.

      60 neliön kerrostalos sähköä kuluu 2300 kwh vuodessa. jos lapsia tai muita ihmisiä ni tuskin se enempää ku 2 kertaa toi on.
      jos maksais 10cent per kilowattitunti on se 230€ vuodessa. jos lapsia ni kyl alle 500e per vuos pärjää. 10c/Kwh on normitaksa kun otetaa sähkönsiirto huomioon. keskimäärin 9centtiä on hinta, mut pyöristetyt luvut ovat helpommin hahmoteltavia.
      tuo 43000 kwh maksaa 4300e€v vuodessa, sehän on lähes 360€ kuussa.
      tuolla hinnalla saa jo yhen yksinönkin vuokrattua. elämä on kallista. vuokra-asunnoissa asuminen on halpaa kuitenkin kun ei tartte mitää yhtiövastikkeita maksaa tai mitää lämmityssähköjä.
      vuodessa asuntoon menee rahaa mulla 7430e eikä tartte edes lumitöitä tehä.

      vinkki:
      kaikki sähkölaitteet kulutusmittarin taakse ja tulos muistiin. mittareita voi lainata sähköyhtiöiltä tai ostaa omaksi 10€ kappalehintaan. joku tehosyöppö talossa on joka vie sähköä koko aika paljon. 125 neliöön mahtuu paikkoja jonne on saattanut sähkövempeleitä jäädä päälle.

      lattialämmitys kuluttaa jatkuvasti sähköä päällä ollessaan, niissä on kyllä yleensä termostaatti, mutta vesi luovuttaa paljon lämpöä nopeasti jolloin vettä joutuu kokoaika lämmittämäään.. jos lattialämmitystila on pieni vessa ni lämmitysteho on n.200w ja se kokoaika päällä tekee 175€ / 1752Kwh per vuosi. . jos on isompi lattialämmitys ja aina päällä ni tuplasti toi. jos suuriosa talosta on lattialämmössä voi se viedä sähköeuroja huomattaviakin summia. esim jos ison olohuoneen lattian pitää lämpimänä on se 500€ vuodessa vähintään. kyllä nämä lattialämmitykset saa jotenkin kytkettyä pois päältäkin. vessassa kannattaa joku lämmitysmuoto olla kosteuden vuoksi. olohuoneessa sitä ei välttämättä? tarvita.
      LATTIALÄMMITYS on tehosyöppö. tarkista paljonko se tekee rahallisesti vuodessa. mukavuudesta voi tinkiä.

      poistoilmalämpöpumppu kuluttaa jatkuvasti 2-3kwh sähköä vakioteholla säästä riippumatta. luin tiedon netissä, jos se pitää paikkansa on sähkökulutus 2kwh teholla vuodessa 17520Kwh , eli n. 1752€ . kylmillä kausilla on lisäksi sähkövastus joka kuluttaa sähköä myös.
      POISTOILMALÄMPÖPUMPPU on tehosyöppö. tarkista paljonko se kuluttaa rahallisesti vuodessa. jos se on liian tehokas ja vie kokoaika enemmän sähköä kuin tuo 2-3kwh ni kannattaa vaihtaa toiseen malliin.

      varaava takka on tehosyöppö jos se toimii sähköllä. tarkista paljonko se on vuodessa. tää mies ei nyt äkkiseltään tiedä mikä on varaava takka.
      lämpöhäviöt kannattaa myös tarkistuttaa lämpöilmaisimella. tietoa ja firmoja löytyy netistä joka tämän tekee myös. lämpöilmaisin eivät omaisuuksia nykyään maksa.

      SULAKKEET : siis pääsulakkeiden arvot. jos tulosulakkeet on 3x25A on sen sähköyhtiön hinta paljon vähemmän kuin 3x50A sulakkeet. tarkistuta nämä ja ota sähköyhtiöiltä selvää mitkä sulakkeet riittäis.

      VALAISTUS: pienloisteputket sekä ledit kuluttavat vähän sähköä ja antavat hyvin valoa. jos hehkulamppuja ja spotteja joka paikassa on se pelkkä valaistuskin pelkästään 200€ vuodessa.

      varaston lämmitys kannattaa sekin tutkituttaa. siel saattaa sitä lämmönhävikkiä olla enemmänkin ja sen takia lämmitys ottaa ison palan sähkölaskus.

      Tos nyt oli vinkkejä mitä tuli heti aluks mieleen. ite veikkaan lattialämmitystä ja liian tehokasta tai liian suurella teholla toimivaa ilmalämpöpumppua. ainakin on puhdasta sisäilmaa talossanne, jotain hyvää siinäkin.

      Terveisin valmistunut sähköalan opiskelija, eli työtön sähkömies.

      • 38 v. työllistynyt s

        tuolla asiantuntemuksella pysyykin työttömänä sähkömiehenä.


    • jormavie

      Jos Jorma Ollila ei olisi koskaan syntynyt nostamaan polttoaineen- ja sähkön hintaa niin ei tarvitsisi painia näiden asioiden kimpussa!?!

    • Halvalla hyvää

      Viron pojat unohtanut eristeet?

    • kaluttu puhtaaksi

      Jaahas, alkujärkytyksestä on nyt toivuttu. Aloitusviesti oli valitettavasti aivan totta. Tuo saakelin toosa söi tosiaan tuon 5 kW tunnissa kepoiseen pikku pakkasillakin. Se mitä se teki kesällä on täysin mysteeri koska tajusin tilanteen vasta nyt.

      Homma meni nyt kuitenkin niin että en tullut ajatelleeksi koko sähkönkulutusta koska aikaisemmin saatu eka oikea lasku oli pieni (rakennusaika) ja arviolasku perustui rakennusajan ja talon iän ja koon mukaiseen arvioon 13 000 kW. Tämä oli arviolaskutettu kuten kuuluu mutta sitten ittarin etäluenta tosiaan ei toiminut joten sain lähes vuoden tasauksen kerralla. (oikean laskun piti tulla useammin) Tästä kävi ilmi tämä kaamea kulutus. Vitutus sai taas kirjoittamaan tänne ilman sen kummempia esitutkimuksia.

      Vinkit asetuksiin löysin lampopumput.info sivulta jonka Nilan aiheketjuun tästä kirjoitinkin tarkatkin vanhat arvot laitteesta ja löytämäni uudet asetukset. Luulen että monella säädön korjauksella oli vaikutusta tuohon kulutukseen mutta suurin syy oli lämpötilapyyntö joka oli jäänyt 19 asteeseen. Tämä tarkoitti sitä että laite sylki lämpöä pihalle ihan ilolla mitä enemmän sisätiloja takalla lämmittelin. Eli sellaista iloa. No nyt kulutus on tällä pakkasella -19 ollut keskiarvolla 1,5 kW tunnissa ja pienemmällä kelillä noin 0,4 kWh joten voidaan jäädä vielä henkiinkin. Tämä koulu makso sitten pari tonnia ylimääräistä oppirahaa joten eiköhän mennyt jakeluun. Eli ei ollut provo ja sille joka epäili että ei voi talo kuluttaa noin paljon edes teoriassa niin sanon että vittu kyllä se vaan voi. Valitettavasti...

    • Kirjaudu sisään

      Aivan... Siis miten?

    • halvaalaa parasat

      siis miten mahdollista? Täällähän se on sanottu, eli halvalla saa hyvää. nurkat vuotaa, eristeet märkiä/unohtuneet, ikkunat/ovet kierot..

      noista se Vapaavuori puhui asuntoministerikaudellaan, rakentamisen laatu!

    • minulle sähkölaitos epäröi asentaa yösähköä koska heidän laskelmiensa mukaan vuosikulutus olisi vain seitsemäntuhatta (7000) kilowattituntia.

      ei huonosti arvattu: Juuri ennen vuodenvaihdetta mittari lähti nollasta ja juuri nyt on lukema 6183 kWh. Kun tähän lisään vanhaan mittariin 23.10.2011 jälkeen kertyneet 1528 kWh, on vuosikulutus 7711 kWh. Hyötysuhde sähköllä on hyvä koska öljynkulutuksista laskien olisi pitänyt kulua paljon enemmän

      purueristetty 50-luvun talo, tiloja kolmessa kerroksessa. Pääkerros ja kellarikerros molemmat jotain 80 neliötä, yläherrassa 20 neliön "yksiö", yksin asun, lämpimän veden käyttö säästeliästä. Takkaa ei ole. Painovoimaista ilmanvaihtoa tehostettu toissa kesänä huippuimurilla

      energiankulutuksella kai ei ole mitään ylärajaa. Valpas asuja voi säästää monessa

    • Teukkanen

      125m2 rv -86 2aikuista lapset 16v 12v 10v. Suorasähkölämmitys

      Sähköä 13500 Kwh pellettiä 220e/vuosi

      kattolämmitys, luulen etteikannata ostaa ilp,tä? ei maksa ilp ikinä itteään takasi?

    • homma kuntoon

      tässä nähdään kuinka paska systeemi pilp on onhan se nyt selvä ettei poistoilmalla voida lämmittää taloa koska eihän se poistoilman lämpö itsestään synny. jollainhan se ensin täytyy lämmittää että voidaan ottaa lämmöt talteen. se lämmitetään sähköllä ja muuten pilp on ihan surkea nparempi vaikka swegon casa w130.

      pilp pois ja tilalle vaan maalämpö ja swegon casa w130 niin alkaa homma luistamaan ja maksaa parissa-kolmessa vuodessa itsensä takaisin tuolla sähkön kulutuksella. pilp kauppiaat on perseestä ja mainostavat rämiseviä paskarakklineitaan netissä ja muuallakin niin että jotkut hölmöläiset menee vipuun ja hommaa paskat sysdeemit.

      maalämmöllä sähkönkulutus putoaa todennäköisesti alle 10000kwh per vuosi ja sen jälkeen ei tarvitse mittaria tuijottaa tai naama noessa takkaa miiluttaa pitkin öitä. kyllä se vaan on surkeaa kun ei ihmiset ymmärrä kuinka maaläpö on poikaa.

      ota maalämpö jo tänään.

    • Aloittaja.

      Jaahas, alkujärkytyksestä on nyt toivuttu. Aloitusviesti oli valitettavasti aivan totta. Tuo saakelin toosa söi tosiaan tuon 5 kW tunnissa kepoiseen pikku pakkasillakin. Se mitä se teki kesällä on täysin mysteeri koska tajusin tilanteen vasta nyt.

      Homma meni nyt kuitenkin niin että en tullut ajatelleeksi koko sähkönkulutusta koska aikaisemmin saatu eka oikea lasku oli pieni (rakennusaika) ja arviolasku perustui rakennusajan ja talon iän ja koon mukaiseen arvioon 13 000 kW. Tämä oli arviolaskutettu kuten kuuluu mutta sitten ittarin etäluenta tosiaan ei toiminut joten sain lähes vuoden tasauksen kerralla. (oikean laskun piti tulla useammin) Tästä kävi ilmi tämä kaamea kulutus. Vitutus sai taas kirjoittamaan tänne ilman sen kummempia esitutkimuksia.

      Vinkit asetuksiin löysin lampopumput.info sivulta jonka Nilan aiheketjuun tästä kirjoitinkin tarkatkin vanhat arvot laitteesta ja löytämäni uudet asetukset. Luulen että monella säädön korjauksella oli vaikutusta tuohon kulutukseen mutta suurin syy oli lämpötilapyyntö joka oli jäänyt 19 asteeseen. Tämä tarkoitti sitä että laite sylki lämpöä pihalle ihan ilolla mitä enemmän sisätiloja takalla lämmittelin. Eli sellaista iloa. No nyt kulutus on tällä pakkasella -19 ollut keskiarvolla 1,5 kW tunnissa ja pienemmällä kelillä noin 0,4 kWh joten voidaan jäädä vielä henkiinkin. Tämä koulu makso sitten pari tonnia ylimääräistä oppirahaa joten eiköhän mennyt jakeluun. Eli ei ollut provo ja sille joka epäili että ei voi talo kuluttaa noin paljon edes teoriassa niin sanon että ***** kyllä se vaan voi. Valitettavasti...

    • Arska0132

      se ilppi, minkä cop talvella on 0,25

    • jalääminon

      Itellä ilmakiertoinen legalett ei takka liittymällä rv2005 asunto lämmin takalla lämmitän 100 neliöö sähkölasku kun suorasäkö 11500 kwh kuluneen vuotena ei paha

      • ashdsdsd

        Meillä 2003 rakennettu talo Espoossa 180 m2 kahdessa tasossa IVT pilp varaavatakka ja puulämmitteinen kiuas sähkönkulutus vuodessa 7000-7500 kWh sisältäen kaiken sähkön. Takka polttelen kun pakkasett alkaa 0-10 pakkasta n. joka toinen päivä ja yli 10 pakkasta joka päivä. Poistoilma säädetty talvelvikaudeksi (n.1.11-31.3) 1 pykälä pienemmälle, kuin ohjearvo jonka ilmastoinnisn säädössä asetettiin, koska Takka vaihtaa myös ilmaa.


      • Kyllä säästät
        ashdsdsd kirjoitti:

        Meillä 2003 rakennettu talo Espoossa 180 m2 kahdessa tasossa IVT pilp varaavatakka ja puulämmitteinen kiuas sähkönkulutus vuodessa 7000-7500 kWh sisältäen kaiken sähkön. Takka polttelen kun pakkasett alkaa 0-10 pakkasta n. joka toinen päivä ja yli 10 pakkasta joka päivä. Poistoilma säädetty talvelvikaudeksi (n.1.11-31.3) 1 pykälä pienemmälle, kuin ohjearvo jonka ilmastoinnisn säädössä asetettiin, koska Takka vaihtaa myös ilmaa.

        Takan ilmanvaihto riittää yhden huoneen ilmanvaihtoon takan palaessa.

        Mutta ei ilmanvaihdon tinkimisessä ole mitään uutta.


    • tdi123

      Asun 1800 luvun lopussa valmistuneessa hirsitalossa, tuulettuva alapohja n.130m2 (alakerta) jossa uudet ikkunat ja ullakko on nyttemmin villoitettu. Luonnon kivijalan "isot" tuuletus aukot pistän syksyllä umpeen kangas säkillä joka vähän hengittää (ja eihän tuo luonnonkivijalka mikään tiivis ole siellä kyllä ilma kiertää) kun pakkanen rupee olemaan 24h ja keväällä samoin kun päivällä pääsee plussalle. Pönttöuunia olen lämmittänyt ainakun kerennyt eli n 4kertaa viikkoon jos sitäkään ja tuo uuni on jo parhaat päivänsä nähnyt varaavaksi sitä ei voi juuri kutsua. Vintillä on yksi huone (varasto) johon lämmin ilma pakenee patteria siellä ei talvella tarvitse pysyy n.11-14'c ilman mitään. Muuten ollaankin sähköpattereiden varassa. Tasan 10000 kw meni nyt vuodessa joka ei mielestäni ole ollenkaan hullummin, Että kyllä ne entis aikaan ovat jo osanneet :)

    • Artsi1972

      Hei,

      Vastaukseni tulee varsin myöhään, joten syöppö on varmaan jo selvinnyt, mutta jos ei ole selvinnyt, niin kysyisin, että onko talossa mahdollisesti tuulettuva alapohja?

      Teetätin omaan taloon 2013 energiatodistuksen ja sen tekijältä kävi ilmi, että normaalisti maavaraisenlattian kautta katoaa n. 25% lämmöstä, mikä oli itselleni ainakin suuri yllätys. Itselläni on 20cm villaa laminaatin alla, joten meillä katosi vain 20% lämmöstä lattian kautta, mikä mielestäni sekin oli ällistyttävä lukema.

      No, jos lattiarakenne on tuulettuva ja siellä on esimerkiksi ontelolaatat ja näiden päällä 20cm styroxia ja näiden päällä 10cm valu, jossa vesikiertoinen lämmitys, niin tämähän sitä energiaa syö!! Tuulettuva alapohja pitää huolen siitä, että ontelolaatta imee styroxien läpi lämpöä kesät talvet asunnosta.

      Siitä huolimatta, että alapohja on tuulettuva, naapureilla pysyi alapohjassa lämpötila plussalla 20 asteen pakkasellakin, miettikää!!!

      Itse selvittäisin tuollaisessa tapauksessa rakennustarkastajalta, että voiko ontelolaattojen alapintaan vetää esim. sikaflexillä styrox-levyt tai jonkun muun lämpöeristekerroksen. Mikään vettäeristävä lämpöeristekerros ei saa olla (kuten finnfoam), mutta hengittävää materiaalia pitäisi mielestäni voida laittaa esim 50mm.

      T: Artsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe