Rauhanturvaajaa ei pidä rinnastaa sotaveteraaniin

Resalik vm. 2002

Kerran televisiossa eräs rauhanturvaaja selitti, että "siellä on ihan sota, sieltä tulee uusia sotaveteraaneja." Hän vaati näille ex-rauhanturvaajille parempia oikeuksia ja terveyspalveluja.

Mielestäni hän loukkasi sotaveteraanien kunniaa tällä harkitsemattomalla letkautuksellaan. Oikea sotaveteraani on asevelvollisena käskystä puolustanut isänmaataan. Oikea sotaveteraani meni oikeaan sotaan oikeaa vihollista vastaan. Oikea sotaveteraani ei voinut odottaa selviävänsä hengissä tai terveenä. Hän otti sen vaatimattoman aseen mikä hänelle annettiin ja marssi rintamalle. Oikeassa sodassa ei raportoida jokaista käsiaseen laukausta.

Rauhanturvaajat taas ovat omasta tahdostaan halunneet lähteä seikkailemaan kaukaisiin maihin. Poikasten leikkejä veronmaksajien rahoilla. Sorry vaan.

Siinä on vissi ero.

Kaikki kunnia Suomea puolustaneille urhoollisille, jotka viimeiseen veripisaraan ja luotiin asti taistelivat haaveensa puolesta.

62

2224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • phumba

      Olet oikeassa että rauhanturvaajat ovat vapaaehtoisia palkkasotilaita. mutta niin oli osa sotaveteraaneistammekin armeijan palkkalistoilla olevia upseereita ja alipuseereita. Sotaveteraaniksi saa kuka tahansa kutsua itseään ja heille myönnetään etuuksia. joka on ollut armeijassa sota-aikaan 1939-45 sotilasarvosta ja siitä riippumatta, haavoittuiko vai ei, sekä lotat, suojeluskuntalaiset ja sotatoimialueella toimineet työvelvolliset. Myös v 1945 jälkeen raivaajatehtävissä merellä toimineet saavat samat etuudet kuin sotaveteraanit. Mielestäni YK-joukoissa sotatoimialueilla palvelleilla, jos he ovat haavoittuneet, pitää olla samat oikeudet kuin varsinaisilal 2. maailmansodan veteraaneilla.

    • fggffgfg

      Olen samaa mieltä kuin phumba.. Haluan vielä täsmentää tuota kommenttia "ei raportoida jokaista laukausta".. Ei raportoida sielläkään.. Jos raportoidaan laukaus, niin sata jää raportoimatta.. Kyllä.. Suomessa on sensuuri ja
      kaikkea ei kerrota. Ja jos haavoittuu niin pitäisi sama oikeus olla.. Oli vapaaehtoinen tai ei, niin valtion leivässä mennään.. Muuten voisimme poistaa suomi-duunarilta kaikki vakuutukset: "vapaaehtoisena menit tuohon töihin ku vahinko sattui joten ei mitään korvata".. Rauhanturvaaja on "töissä" siinä missä muutkin..

    • höpö löpö

      resalik puhuu täyttä asiaa.
      Pitäisikö tosiaan tuleville "urhollisille" veteraaneillemme" antaa samat etuudet (jotka taitaa pitkälti jäädä järjestöille kun veteraanit ovat hyvää vauhtia vähentyneet) kuin oikeille veteraaneillekin.
      Kyllä se näin on, että rinnastetaan ne tulevat "veteraanit" normi duunareihin eikä todellakaan oikeisiin sankareihin eli sotiemme veteraaneihin.
      Nämä kaksi asiaahan ovat kuin yö ja päivä.

      • vigilante.man

        höpön löpölle:
        ..."nämä kaksi asiaakin ovat kuin yö ja päivä..." Kyllä suomalainen duunarikin
        On sankari, työn sankari! Sotaveteraani on ilman muuta sotasankari, ja rauhanturvaaja veteraani rauhanturvasankari.
        Kaikki työ on arvokasta, paitsi työttömillä, vajaakuntoisilla,opiskelijoilla, ulkomaalaisilla ymsmyms. teetetty
        Ilmainen työ, joka häpäisee tekijäänsä mutta onneksi yhtä paljon halventajaa -
        alipalkan maksajaa.


    • vigilante.man

      Niin ja nämä erilaisissa töissä, sodan, rauhan tai siinä välimaastossa tehdyissä
      Töissä sattuneista vammoista korvauksien maksamatta jättäminen osoittaa vakuut-
      tavan laitoksen (useissa tapauksissa valtiokonttori) häikäilemätöntä välinpitämättö-
      myyttä ja petollista lurjustelua, kun vielä väitetään, että vakuutukset on kunnossa.
      Enpä jaksa uskoa Wallinin pilottihankkeeseen rt kuntoutuksesta, muutamaa ukkoa
      Pyöritellään näytiksi oliko se nyt Laitilassa,ettei kukaan nyt järkevimmistä Libanonin koulutukseen lähdössä olijoista heittäisi pyyhettä kehään.

    • LCPL, A-Coy

      On se kumma kun tämä asia rassaa niitä enemmän joilla ei ole osaa eikä arpaa asiaan. Kansainväliset veteraanijärjestöt ovat toivottaneet suomalaiset turvaajat tervetulleeksi ja ovat ilmoittaneet, että heidän osaltaan suomalaiset turvaajat ovat kelvollisia veteraani statukseen. Suomessa veteraanijärjestöjä johtaa sellainen kaarti, joka oikeasti vähät välittään talvi- ja jatkosodan veteraaneista...toisin on turvaajien piireissä. Turvaajat kunnioittavat ja auttavat henkilökohtaisella tasolla meidän vanhoja veteraanejamme. Useat 2. maailmansodan veteraanimme ovat itse ehdottaneet, että kun viimeinen iltahuuto on saatu päätökseen on turvaajien aika kantaa heidän soihtuaan. Ensimmäinen ryhtiliike on potkia nykyiset keski-ikäiset roistot pois veteraanijärjestöjen kassalippaalta ja palauttaa kunnioitus ja huolenpito heille joille se kuuluu.

    • raimo nurmi

      Sotiemme 1939 - 1945 veteraaneja on palvellut UNTSOssa, Kyprolla, Suezilla, Kashmirissa ja Siinailla.

      Siipeilijöiden on turha tulla tänne kertomaan mielipiteitään. Asiaa pitää olla.

      • jääkäri yk 73-74

        Ei rauhanturvaajat mitään sota-veteraania ole..itsekin olen ollut 73-74 niissä hommissa.Ei sotketa asioita!!!


      • Korvenkontio
        jääkäri yk 73-74 kirjoitti:

        Ei rauhanturvaajat mitään sota-veteraania ole..itsekin olen ollut 73-74 niissä hommissa.Ei sotketa asioita!!!

        Täällä vaan kruunun raakit avautuvat vaikka eivät tiedä asioista mitään, mutta ovat kuitenkin kylän baarissa kaljatuopin äärellä puhumassa "kovista kertauksista" heh heh hee, kun on joskus ollut kokopäivän vesisadetta ja ruoka kylmää eikä ssanut käyttää kännykkää eikä pelata pelejä ja äitiäkin oli vähän ikävä. kyllä me tiedetään veteraani status kenelle se kuuluu eikä sitä olla omimassa päin vastoin, mutta sitä asiaahan ei näköjään ymmärrä tämä puujalkapataljoona joilla pyörii sama levy jatkuvasti johtuneeko sitten kateudesta (ei ole mitään syytä siihen) tai sitten vaan yksinkertaisesti ei ole hyväksytty Rt hommiin sehän taitaa olla monesti syynä negatiivisuuteen tätä alaa kohtaan.


    • Vai veteraanit!!

      Vitut!

      • 011018

        No onhan sinua nimellä nakattu...kertakaikkiaan.


    • tytymtm

      Veteraanien keräykset ovat huijausta.

    • Se nyt vain on niin.

      Turha tästä on täällä kenenkään kätistä.

      "Sotaveteraani on sotatoimiin osaa ottanut sotilas, joka on jäänyt henkiin."
      -lähde: Wikipedia

      Sama se sille, mitä termillä "sotiemme veteraani" tarkoitetaan. Suomalaiset rauhanturvaajat ovat sotaveteraaneja, jos ovat ottaneet osaa sotatoimiin(kuten suurin osa on).

      Mielestäni se ei ole mikään mielipide-kysymys.

      • Omien ampuminen ja kännissä riehuminen lasketaan nykyään "sotatoimiksi"?


      • Niinhän ne on...
        peenori kirjoitti:

        Omien ampuminen ja kännissä riehuminen lasketaan nykyään "sotatoimiksi"?

        ...aina sotatoimialueilla laskettu


    • fjjbhk

      Sotaveteraanit puolustivat käskystä, rauhanturvaajat puolustavat omasta tahdostaan. Olet oikeassa, näissä on vissi ero.

      • Wietnamin_sotilas

        Eli esim. Vietnamista selvinneet sotilaat eivät ole Veteraaneja, koska heitä ei pakotettu taistelemaan?


    • Ylil evp

      Lammaspaimenia ja rauhanturvaajia voi hyvin verrata toisiinsa. Lampaat ovat ruoholle ahneita ja YK-miehet rahalle.

      • Harald Hirmuinen

        Taitaa oikosulkulutia vaan vituttaa kun ei ole hyväksytty kv:een rt tehtäviin. Ja mikä vitun evp oletko ollut pv:n palveluksessa tuskin...pelkästään wannabe.


      • waitteri holisti

        Ja viinalle.


      • hittheliving
        Harald Hirmuinen kirjoitti:

        Taitaa oikosulkulutia vaan vituttaa kun ei ole hyväksytty kv:een rt tehtäviin. Ja mikä vitun evp oletko ollut pv:n palveluksessa tuskin...pelkästään wannabe.

        Milloin viimeksi olit kauravellillä?

        Ei ei kelpaa kokemukseksi 2 vuotta ... stanan PELLE olet SINÄ.


    • Palveluksessa

      Osoitetaan kiitollisuutemme meidän rauhanturvaveteraaneillemme.

      Toivotaan, että Suomessa ei tule enää koskaan sotaveteraaneja, mutta rauhanturvatehtävissä ja kriisinhallintatehtävissä palvelleista ja sillä terveytensä menettäneistä tai muuten tukea tarrvitsevista pidetään huolta.

      Ei annetaan hyvän asian mennä nimen mukana. Rauhanturvaveteraani on varsin oiva nimi. Kansainvälisesti ja mm. Pohjoismaisessa yhteistyössä käytetään sanaa veteran.

      Puolustusvoimat hoitaa asiansa hyvin. Rauhanturvatehtäviin on valintakriteerit, tehtäviin haetaan vapaaehtoisesti, henkilöt valitaan, henkilöt koulutetaan ja koulutuksen aikana "testataan", henkilöt varustetaan parhaalla mahdollisella sotavarustuksella, henkilöillä on vakuutusturva, operaation aikana hoidetaan operaatioturvallisuus, lääkintöhuolto ja henkinen huolto. Operaation jälkeen on huolto- ja palautejakso. Asiaa tutkitaan Maanpuolutuskorkeakoulussa.

      Mutta tämän jälkeen? Tukea tarvitseva rauhanturvaajaa pallotellaan luukulta toiselle. Valtiokonttori kesksii kaikki keinot, jotta korvauksia ei tarvitse maksaa menetetystä terveydestä.

      Entä itse tärkein, kansalaisten asenne. Olisiko meillä jotain opiksi otettavaa vaikka USA:sta. Siellä veteraanit otetaan operaation jälkeen vastaan sankareina. Yleinen sanonta veteraaneille on Thank you for your services - kiitos palveluksestasi. Kiitos valtion ja kansalaisten puolesta. Kiitos tehtävästä, johon valitut hakevat ja harvat pystyvät.

      Kiitos, kaikille rauhanturvaajille tekemästänne, palveluksesta.

      • Kongo 74

        Lasten leikkiä toi on,jos ei mies pärjää niin kotilento-odottaa.Ei ollut henkistä huoltoa ennen.tässä kirjoittelee ent,YK mies ja ammattisoturi.Vois nyt nää niin sanotut turvaajat kirjoitella vastauksia...vai onko niitä?????


      • Harald Hirmuinen
        Kongo 74 kirjoitti:

        Lasten leikkiä toi on,jos ei mies pärjää niin kotilento-odottaa.Ei ollut henkistä huoltoa ennen.tässä kirjoittelee ent,YK mies ja ammattisoturi.Vois nyt nää niin sanotut turvaajat kirjoitella vastauksia...vai onko niitä?????

        Näyttäisi näillä kaikkitietävillä turhaajilla olla jo omat mielipuoliset vastaukset valmiina tyhjässä pääkopassa muhineet kuten sinullakin.


      • Thänks_för_juur_servise

        Thank you for your service, se onkin ainoa mitä he saavat. Iso osa veteraaneista Usa:ssa jäävät kodittomaksi sodan jälkeen. Jep, otetaan mallia usa:sta.


    • voi vee

      Thank you for your services - kiitos palveluksestasi.

      -Ketä suomalaiset palvelee. Lähinnä sinne mennään tienaaman ja tuomaan veroton auto. Juodaan alkoa ja sekoillaan. Jokaiselta suomalaisten operaatiolta tulee raportteja sekoiluista. Sudanissa polttivat kännissä jkoko leirin. Afganistanissa ammuttiin omia kännissä. Jne.

      Usalaiset on oikeita veteraaneja. Usalaiset hoitaa Afganistanissa laueita joissa on oikeasti vaarallista. Suomalaiset partioi mukavasti turvallisilla alueilla. Silti ei meinaa päät kestää. Arvosta näitä sitten

      • YK-jääkäri Ensan aik

        Ent.YK-rauhanturvaaja kirjoittelee nyt...Kyllä noi yk-hommat on ihan leikkiä verrattuna isiemme sotaan.Olen ollut sotatoimialueilla 73-74 yk hommissa.Tottakai sodassa ammutaan ja joku kuolee,mutta toi Motin raporti ja noi itkijät olin jostain syvältä Peeeeestä..Vai traumojakin tuli,,,ha haa..On varmaan väärä mies silloin,,,kuuluis johonkin muuhun kuin YK hommiin..


      • 017011
        YK-jääkäri Ensan aik kirjoitti:

        Ent.YK-rauhanturvaaja kirjoittelee nyt...Kyllä noi yk-hommat on ihan leikkiä verrattuna isiemme sotaan.Olen ollut sotatoimialueilla 73-74 yk hommissa.Tottakai sodassa ammutaan ja joku kuolee,mutta toi Motin raporti ja noi itkijät olin jostain syvältä Peeeeestä..Vai traumojakin tuli,,,ha haa..On varmaan väärä mies silloin,,,kuuluis johonkin muuhun kuin YK hommiin..

        Vai sotatoimialueella ja sitten tuli sulkaa...


    • PP60

      Kuule Poika et tiedä mistä puhut
      Me rauhanturvaajat näitä isien perinteitä vaalimme
      Me sinne niin mieli muuttuu

      Katso MOT18.2
      TERV PP

    • Miälenkiintoista

      Rauhanturvaaja"lesket" juuri televisiossa. Toinen juttelee ihan kuin mies olisi sodassa, itsehän mies sinne on halunnut! Hehe. Äiteellä käy siivooja ja naapuri tuo valmiit ruuat hänelle. Naapurissa asuu lääkäri, jonka hän herättää vaikka keskellä yötä jos lapsi kipeenä. Tämä on viihdettä parhaimmillaan! Miksi mennä televisioon itkemään, kun mies on työssä ulkomailla. Niin on monella muullakin. Ja onhan meitä yksinhuoltajaäitejäkin. Täyttä sontaa. Vaimot kertovat kun mies tulee suomeen niin on niin kuin lapsi odottaisi joulupukkia! Mitähän ne miehet siellä komennuksella puuhaavat, kun malttavat jättää vaimonsa. Taitaa olla siellä kauniimpi nainen, joka ei nalkuta ja tyytyy vähempään.

      • 026

        No sinä nyt taidatkin käyttää vaan Irina 500 ja Burana 600


    • Haukanpanostaja

      Aiwan selvästi maitojunamiehen mietteitä.

    • En tuonut autoa

      Tästä keskustelusta paistaa ilmiselvä kateus tai katkeruus. Jos se on niin helppoa ja sieltä saa paljon rahaa, niin eiku menoksi. Ai niin, ei sinne kaikkia vätyksiä huolita, sorry. Täällä näyttää raivoavan kaikki äidin kammarinpojat tai keskiolutbaarin kaikkitietävät kotipsygologit. Kaiken kruunaa täysi tietämättömyys keskustelun aiheesta tai siitä millaista siellä oikeasti on. Ainoa tietolähde näyttää olevan lehdistön kohuhakuiset kirjoituset, tai ns. urbaanit legendat rauhanturvaajien ryyppäämisestä, naisseikkailuista ja muusta (jota muut suomalaiset miehet eivät tietenkään tee?). Rauhanturvaaja kun ottaa lomalla kaljaa, niin sehän on aivan kauheaa. Kun aikoinani olin alueella, niin 29 rauhanturvaajaa kuoli ja kannoin kaksi suomalaista sinkkiarkussa. Ei mitenkään miletäylentävää, kun kaveri kuoli... mutta olimmehan vapaaehtoisia, tähän tuntuu monen kirjoitus nojautuvan. Kun se on niin leppoissa ja rahakasta, niin ei muuta kuin paperit vetämää. Todellisuus voi olla muuta. Tarkistakaa vielä mitä veteraani tarkoittaa, ei muuta.

      • PeeJiiPee

        Aina sotatoimien alettua rauhanenkelit evakuoidaan oikeiden sotilaiden jaloista pois


    • Rauhan veteraanit

      "Rauhanturvaajaa ei pidä rinnastaa sotaveteraaniin "

      Rauhanturvahommissa on ollut niitäkin tapauksia, joissa on ammuttu kovilla. Kyllä niistä tilanteista tiukemmat kokemukset jää kuin vaikka siitä, että on ollut sodassa, mutta jossakin rintaman takaisella varastossa kakkossyylinkimikkona.

      Ja sitten on puhetta siitä, että rauhanturvaajaksi mennään vapaaehtoisesti. Ettei ole siksi kova juttu. Sepä juuri kerryttääkin kunniaa, että tekee silloinkin kun ei ole pakko. Sotaveteraanien kunniaa en tosiaankaan halua vähätellä, mutta mitä ansiota ihminen siitä itsellensä kerjää, jos kerran on pakolla viety.

      • Tätä aikaa

        Passitonta pleikkarikansaa ketuttaa kun kepin vetkuttamisesta ei saa veteraanin statusta.


      • rankat aamut
        Tätä aikaa kirjoitti:

        Passitonta pleikkarikansaa ketuttaa kun kepin vetkuttamisesta ei saa veteraanin statusta.

        Status on silloin "vetoraani". Näistä termeistä enemmän tietoa Lapinjärven käyneilltä tosimiehiltä.


      • KäsityölehdenTieto
        rankat aamut kirjoitti:

        Status on silloin "vetoraani". Näistä termeistä enemmän tietoa Lapinjärven käyneilltä tosimiehiltä.

        Onko totta, että Lapinjärvellä ei pelkästänsä vedetä. Että siellä vieläpä vedätetään?


    • Resalik vm 1975

      Juuri näin kuin Resalik vm 2002 kirjoittaa.

      • P-seellä käyty?

        Ollen Lapinjärven leima pehvassa.


    • järkipäähän

      Vähintäänkin KRIHA tehtävissä taisteluun osaa ottaneet ja/taI haavoittuneet tulee laskea veteraaneiksi.

    • siinai

      Olen itsekkin ollut sotilaana yk joukoissa, mutta joku muu nimi meille pitää keksiä kuin sotaveteraani. Ei meitä voi verrata sotiemme veteraaneihin kun pieneltä murtoosalta. Mutta muistutan että sodissamme oli myös paljon vapaaehtoisia rintamilla.

      • PeeJiiPee

        Järkipuhetta kokeneelta


      • veterani

        Nyt tämä virallinen veteraani -status on totta: ja huomatkaa, siinä ei ole mitään sotaveteraaniutta tai muutakaan itseään aiheettomasti ylentävää tavoittelevaa ... ainoastaan toteamus kiistattomasta veteraaniudesta, joka muissa Pohjoismaissa on ollut jo ennestäänkin selviö.

        Veteraanikorttia - ja siihen liittyviä etuuksia - odotellessa ...


    • Gona_pappa

      Eikö tavallaan kaikki miehet ole veteraani statuksen ansaitsevia? Armeijaan tai siviilipalvelukseen jouduttiin ja ei paljon mielipiteitä kyselty, tienaamaan ei lähdetty ja monelle jäi siitä laitoksesta traumoja. Elämää joutui suunnittelemaan uusiksi ja monella meni talous sekaisin.
      Monikaan rauhanturvaaja ei ole muuta kuin päivystänyt jossain tarkastuspisteellä ja saanut siitä vielä palkkaa. Toista se on armeijan metsäleirillä märkänä ja kylmissään, tietäen että tästä saa vain sen kusisen päivärahan.
      Eikä ole etelän lämmöstä tietoakaan kun pakkasessa odotellan ruokalan ovien avautumista.

    • siniparetti

      "Monikaan rauhanturvaaja ei ole muuta kuin päivystänyt jossain tarkastuspisteellä ja saanut siitä vielä palkkaa. Toista se on armeijan metsäleirillä märkänä ja kylmissään, tietäen että tästä saa vain sen kusisen päivärahan."

      Tie rauhanturvaajaksi käy näiden "ääriolosuhteiden" kautta ...

      • Gona_pappa

        Hieman pilke silmäkulmassa heitin tuon jutun;)
        Taannoin kun tuosta oli juttua uutisissa ja tässäkin keskustelussa on ollut puhetta veteraani statuksen ansainti perusteista.
        Kommenteissa vaahdottiin, että veteraani voi olla vain aseisiin pakotettu ei omasta valinnasta palkkatyöhön lähtevä. Eikö silloin kaikki maanpuolustusvelvolliset ole kriteerin täyttäviä veteraaneja? Heh heh..
        Niin kauan kuin on ollut rauhanturvaajia, niin niistä on puhuttu veteraaneina sillä erotuksella ww2 veteraaneihin, että eteen on yleensä lisätty puheessa palvelupaikka esim Kyproksen veteraani tai Bosnian veteraani.

        Itselläni ei ole mitään rauhanturvaajia vastaan.


    • Kypros

      Huomasin että suurin osa kommenteista jotka arvostelevat yk-veteraanistatusta on lähtöisin perisuomalaisesta kateudesta. Ilmeisesti myöskin nämä arvostelijat eivät nähtävästi ole eläissään panneet "rikkaa ristiin" siis eivät ole yhtään työpäivää tehneet yhteskunnan hyväksi vaan elävät sosiaaliturvan varassa. Oli joskus työtilanne Suomessa niin huono että moni lähti vapaaehtoisesti rauhanturvatehtäviin. Ei sinne näitä arvostelevia vätyksiä huolittu - ainoastaan valioyksilöitä.

    • kymmenenprossalainen

      "Teidät on valittu tuhansien joukosta ... " Vielä 90 -luvulla rauhanturvatehtäviin haki n. 10 000 henkilöä vuosittain, 10 % pääsi komennukselle ...

      Kriittisyys rauhanturvaajien veteraanistatukseen saattaa väkevimmillään ilmetä 90 %:n joukosta ... tai niistä, jotka "olisin minäkin päässyt" -repliikkiä viljelevien ryhmästä.

    • vitunveteraaniin

      kuva mekossa vienan karjalassa

    • 883338883838

      Ällöttää kun jotkut tehtailevat uusia aloituksia koko ajan! Tingittäiskö vähän omasta "erinomaisuudesta" ja keskusteltaisi entisten aloitusten pohjalta. Noin pääsääntöisesti.

    • vanhempivillottaja

      Sääliä saa ilmaiseksi, mutta kateus pitää ansaita...

      Kyllä näitä kateellisia aina löytyy, jotka ei jostain syystä koskaan itse rauhananturvaajaksi päässyt!

      Hatunnosto ja kiitos kaikille barettiveljille!

    • Sotaveteraanit

      Se mistä tämä lähti on, että eräs sotilaslakimies/rauhanturvaaja esiintyi tuomarina käräjäoikeudessa ja veti TÄYSIN perättömän jutun läpi ja koppasivat tuhansia euroja rahaa.JA TULEE REPEÄMÄÄN KÄSISTÄ SE KUSETUS TÄMÄN SUOJASTATUKSEN MYÖTÄ! Ensin jätkä piilotettiin sitten ne alkoivat puuhaamaan tätä suojastatusta. Sen sijaan että se jätkä olisi pantu vastuuseen ja sotilasura ohi, niin ovat valmiita häpäisemään veteraanimme,jotka ovat OMAA ISÄNMAATAMME PUOLUSTANEET.

      Veteraaniemme pitkän iän salaisuus on varmasti myös se,että

      he ovat tehneet jotain todellista tämän oman

      ISÄNMAAMME hyväksi. He ovat sotiemme

      veteraaneja. Ja kun heitä ei enää ole, niin ei

      ole veteraaneja.piste.

      Ps: vierailla mailla isolla palkalla aseeseen

      nojaaville rauhanturvaajille annettava

      veteraanistatus on vain rötöstelijöiden suoja

      status. Pahoitteluni.Tiedän miten asiat on. Niin tietää Niinistökin.
      On siinä valtionjohdolla selittelemistä. Vai 40 000 "uutta veteraania" huh huh.

    • Sotaveteraanit

      http://www.ksml.fi/kotimaa/Sotilaiden-rötöstely-lisääntyi/736334

      Sotilaiden rötöstely lisääntynyt.

      Ei ne pelkästään juopottele, vaan paljon muutakin. Eiku kunnia kansalaisia niistä! Hyvä Suomi. Vai bussiliput saa vaan hah! Ei todellakaan mene bussilla,vaan verovapaat autot alla. Ja sairaanhoito jo täysin järjestetty.Ihan täyttä puppua .

      Siis karmeeta lässytystä ne selitykset. Kunnian osoitus mitä ovat tehneet "isänmaamme hyväksi" Onko meidän isänmaa Irakissa? :)

      • Valtiovallan_tahtoa

        siinä vain toteutetaan.
        Eipä kukaan itsenäisesti lähde rauhaa turvaamaan - kyllä siinä on valtion tahto takana.
        Ja "verovapaan auton" saa hommata kuka tahansa ulkomailla työskentelevä.
        Siispä hopi hopi sinne hommiin, ettei tarvitse kuola valuen toisia kadehtia.


    • villoittaja

      Ja verovapaata autoa ei saa enää tuotua. Koska säästöleikkaukset...

    • hjuio

      Ne jotka puolistivat omaa kotimaatamme, tekivät nyt sen määräyksestä tai vapaaehtoisesti kohdistui meihin kaikkiin suomalaisiin. Rauhanturvaajat saavat hyvää palkkaa ja päivärahoja, joita sodissamme palvelleet eivät ole koskaan saaneet.

      Lisäksi heidän ei ole pakko mennä sinne sotimaan, tosin eivät he rintamalla ole siellä, moni hakee taloudellista hyötyä tai sitten pakenee elämää täältä kotimaasta, perheelliset ovat sillä jättävät lapsensa ja puolisonsa tänne yksin pärjäämään.

      Varmasti monelle tulee koti ja Suomi mieleen, kun sinne aavikoille ja erilaisiin sisäisiin kyttäyksiin menevät, pää menee sekaisin ja eli aivopesu ihan oikeasti tapahtuu, ei heistä enää kunnon perheen jäseniä koskaan tule, ovat määräileviä sotahulluja lopun ikäänsä. Kannattiko tuhota elämä yhden merkkiauton vuoksi.

      Mutta mitään tarvetta ei ole verrata omiin sotaveteraaneihimme, heillä ei ollut vaihtoehtoja, eikä heille maksettu kuin mitätön päiväraha. Sillä ei ostettu kuin se tupakka siellä rintamalla , korsuissa asuen ja maakuopissa eläen.

    • Haiskahtaa

      "Oikeat" veteraanit vähenevät (kuolevat vanhuuttaan pois) joten veteraaneja ja heidän tukemista varten rakennettu järjestemä kuolisi pois jos uusia veteraaneja ei tule. Joillakin on oma lehmä ojassa kun veteraanijärjestöt pitää pitää hengissä.

      Vieläkin on veteraanikeräyksiä jne. Muutamat jäljellä olevat veteraani pitäisi elää kuin kuninkaat mutta näin ei ole. Minne, eli kenen taskuun kaikki rahat häviävät?

    • UNDOFIFORSFORTOIFORKFOR

      Rauhanturvaajaveteraani ja sotaveteraani eivät ole sama asia. Tuo status ei tuo kriisinhallintajoukoissa palvelleille mitään välittömiä rahallisia etuja. Paikallisessa terveyskeskuksessa asioidessaan voi mainita tästä statuksesta ja silloin siellä tiedetään ohjata oikealle luukulle. Tämä on erittäin tärkeää esim. henkisistä vammoista kärsiville. Valtionkonttori on onneksi muuttanut käsityksiään kriisinhallintatehtävissä sattuineiden vammojen / sairauksien suhteen ja nykyisin korvauspäätökset tulevat nopeasti ja kuntoutukseen pääsee. Aiemmin VK:n kanssa joutui vääntämään asiasta vuosia, jopa vuosikymmeniä.

      Se, että jotkut perustelevat väitteitään sillä, että kriisinhallintatehtäviin mennään vapaaehtoisesti ja tuodaan auto, ovat aika ohkaisia väitteitä. Ensinäkin kriisinhallintatehtävien hoito on Suomelle laissa ja eri kansainvälisissä sopimuksissa määrätty velvollisuudeksi. Suomen on siis pakko lähettää joukkoja kriisinhallintatehtäviin. Jostain ne joukot on saatava ja koska meillä on yleinen asevelvollisuus ja paljon ammattitaitoisia reserviläisiä, joilla on lisäksi lähes aina joku muu ammatti/ammattitaito, niin on mistä valita. Joskus ei tarvise edes hakea kuin kerran ja sitten soitetaan perään, että lähtisitkö uudelleen. Vapaaehtoista kyllä ja palkallista kyllä (kukapa lähtisi ilman palkkaa?).

      Eikä se olo siellä kuitenkaan aina ole ollut ruusuilla tanssimista: aiemmin oli jopa niin, että yksityisen palveluksesta oli irtisanouduttava (valtion homista eli posti, armeija, poliisi ja tulli sai virkavapaata) ja siinä meni usealta työpaikkakin kotimaassa alta. Autoja ei ole kannattanut tuoda enää 15 vuoteen ja nehän ovat huonoimpia sijoituksia.

      Suomalaiset kriisinhallintajoukot on monessa yhteydessä todettu parhaimpien joukkoon kuuluviksi. Kyllä sieltä saa "sulan", jos ei joukkoon sopeudu ja viina virtaa liikaa. Olemme haluttua porukkaa aivan joka puolelle maailmaa.

      Suomessa katsottiin 60-luvulla hieman pahalla silmällä, kun sotaveteraaniyhdistyksiä perustettiin ja alkoi olla tarvetta kuntoutukseen. "Itsehän sinne menitte" sanottiin. Nuo silloiset veteraanit olivat tuolloin 40-55 vuotiaita. Tällä hetkellä vanhimmat rauhanturvaajat ovat jo yli 80 vuotiaita ja nuorimmat "alhaalla" vammautuneet ovat 20-30 vuotiaita.

      Eli puheissa ihmisillä menevät sotaveteraanit ja rauhanturvaajaveteraanit sekaisin. Viranomaistaholla käsitteet eivät mene sekaisin.

      Ei sotaveteraanikeräystä järjestetä rauhaturvaveteraanien hyväksi eli antakaa vaan edelleen rahaa sotaveteraanien keräyksiin! Täällä paikallistasoilla veteraaniyhdistyksissä toiminnoissa on mukana paljon reserviläisiä ym. eli ei veteraanien rahoja mihinkään kupata. Ei myöskään valtakunnan tasolle. Ja uskomuksia liikkuu veteraanijärjestöjen omaisuudestakin aika tavalla. Jos sotaveteraanijärjestöjen kaikki omaisuus realisoitaisiin, niin tukea olisi noin 300-500 euroa/veteraani.

      Veteraaneista puheen ollen, onhan meillä veteraaniurheilijoitakin... :-)

    • demarienvihollno1

      ..rauhanturvaajat , tai YK-sotilaat, ovat maamme nykyajan etu-linjassa. Sotaa käydään ja ihmisiä murhataan tuhansittain. Suomi on osallistunut Afganistanissa jne. maissa rauhaanpakottamiseen. Turvannut rauhaa monissa maissa. Oltu maailman politiikan välikappaleinakin.
      Miksi ihmeessä he eivät ole veteraaneja? Sotaveteraaneja jne.

      On ihan varma, että lähi-idässä, afrikassa tarvitaan sotatoimin rauhoitettavia konflikteja joita muslimit aikaansaavat. Ranska pyysi äskettäin jopa suomelta sotilaallista apua.

      Eihän se niin voi olla, että vain kollaalla taisteleva on oikeutettu olemaan suomalainen sotaveteraani?

      Maailma muuttuu Eskoseni, rintama on nyt Belgiassa tai Ranskan Nizzassa jne. Pro patria tauluun pääsee tai joutuu ; pikkulapsia , naisia, viattomia kansalaisia ,poliiseja ja sotilaitamme...

    • coyote67a

      67a 9-51

    • Yk-veteraani

      Ei meitä rauhanturvaajia sotiemme veteraaneiksi rinnastetaan millään tavalla. Kunnia heille itsenäisyydestämme. Me ollaan siintä huolimatta nykypäivän veteraaneja siinä samassa kuin esim. jenkkiläiset vasta parit.

      Alkuperäisen viestin argumenttiin että oikeat veteraanit eivät tieneet että selviävätkö hengissä tai terveenä. Ei me nykyveteraanitkaan tiedetty tuleeko kaikki kotia terveenä. Kaikki kyllä tultiin onneksi.

      Ei operaatioillakaan saa valita asetta mil lähtee. Sil mennään mitä annetaan.

      Itseäni pidän veteraanina mutta en sotiemme veteraanina vaan enemmänkin nykyajan veteraanina.

      Kyllä pitää paikkansa et oltiin omasta tahdosta lähdetty seikkailee ja kyllä oltiin veronmaksajien rahoilla. tienatiin hyvää tiliä siellä , mut ku suomeen palattiin niin oli korkeampi veroprosentti vuoden loppuun asti, vaikka tulot oli enään murto osa.

      En näe mitään väärää rauhanturvaamisessa tai veteraani statuksen myöntämisessä. Onpahan jotain tunnustusta siintä että on tehnyt jotain erilaista.

      Sitä paitsi mikä estää alkuperäistä kirjoittajaa itse lähtemästä tienaa rahaa operaatiolle? Ottais maksamistaan veroista omat takas.

      Kysymyksiä herättää et mitä mieltä alkuperäinen kirjoittaja on sitten ihmisistä jotka elää loisina yhteiskunnassamme? Vai kuuluko hän itse tähän loisten kastiin? Itse olen maksanut vero rahoilla saadusta tulosta veroja ja vielä sen jälkeenkin kun olen suomeen palannut. Olen kantanut osani yhteiskunnan hyväksi.

      Baretin nosto meille nykyajan veteraaneille

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe