Asumiskustanuksissa voi säästää

?

vain sähkössä tai vedessä.
Jos sähkö ei ole lämmityksessä ei konsteja ole paljon, itse sain säästymään 1/3 taloussähkön vuosikulusta kun tarkastin elämän tapani. (3400 > 2070).

Jos asunnossa on vesimittari ja maksaa vain oman kulutusvetensä, siinä saa säästöä..
Kerrostalossa ei säästö saa itselle vaikka kuluttaisit alle 50 l/vrk jos naapuri kuluttaa 250 l/ vrk. jokainen maksaa keskiverto kulutuksesta.

Eniten säästö tulee WC vedosta, keskiverto käytöksi lasketaan 5-8 kertaa vrk Yksi kerta varmaan on se kiinteä uloste, joten 5-7 kertaa vedetään säiliöllinen puhdasta vettä 3- 8dl virtsaan. Itse pesen käteni juoksevan veden alla, mutta vatiin tulee 3-5 litraa kaadan sen WC ja vetoa ei tarvita.
Roskaa tai ruuan jätteitä ei saisi vetää WC, sen tiedottavat jo vedenpuhdistuslaitokset. Jäte ei kuulu vedenpuhdistamolle ja säiliöllinen vettä kuluu tähänkin huuhteluun.


Melkoinen määrä vettä lasketaan keittiön hanasta ennen kuin otetaan juomavesi, koska paikkakunnasta riippuen putkistossa seissyt vesi maistuu aika pahalle, jopa ruuassa kahvissa teessä mehussa...
Itse otan suihkun jälkeen, keittiössä, juomavettä teräksiseen kannelliseen 4 litran pönttöön. Lisäksi keittiön työpöydällä on 2 litran kannellinen kannu, jossa pidän myös juoma vettä, näin juoma tai kahvin keittoveden vuoksi ei valutusvettä tule.
Jos keittiö hanasta on valutettava vettä, käytän/kierrätän veden hedelmien pesuun, sekä vielä kukkien kasteluun. Otan vesi varastoa keittiöön aina, kun mahtuu, suihkun ja keittiön hanat ovat samassa seinässä.

Mitä vinkkejä sinulla olisi, sähkön ja veden säästöön.

6

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vrtk

      Pesen hampaani käyttäen mukia.
      pesen myös hammasharjan vispaamalla mukissa en juoksevan veden alla.

      Kun olen suihkussa, suljen hanan saippuapesun ja sampoon vaahdotuksen ajaksi.
      Lasken hanan auki ollessa suihkussa, 60/minuutti tarkastettu nopeus, talossa tulee hanasta 10 litraa vettä minuutissa.
      suihkuni kestävät 150-300 tapa peseytyä on aika hioutunut joten tarkastus lasku silloin tällöin jo riittää...

    • ts

      ahaa

    • Pena.

      Yksi tapa säästää on muuttaa pienempään asuntoon.
      Lapset kerrossänkyyn, pieni keittiö jne.

    • Facebookilainen

      Olin perjantain iltapäivästä - sunnuntain iltapäivään kylässä kaksiossa. Asukas oli emäntänä, vaikka olin tavallaan avustajana.
      Kaksi televisiota ja tietokone olivat päällä aamusta iltaan näiden yli pauhasi radio Koko asunto oli valaistu jopa suihkuhuone ja WC vaikka kukaan ei niissä ollut..
      Ruuan jätteitä vedettiin wc:stä ja vanutuppoja huuhdeltiin aamuin illoin meikkaamisen yhteydessä.
      Astiat tiskattiin juoksevan veden alla, hedelmiä pestiin samoin vihanneksia ja perunoita.

      Kävin suihkussa siellä lauantaina, emäntä kävi joka ilta ja aamu.
      Tuli vain mieleen, jos olisi asunnonvesimittari mitä lukuja se näyttäisi?

    • Säästövinkkimi€s

      - Jos minulla olisi parveke, jäähdyttäisin/jäädyttäisin siellä sapuskat ennen jääkaapin/pakastimeen laittoa. Säästää sähköä. Samoin voisin pakastaa vettä esim. mehukattipurkeissa ja laittaa ne sulamaan sit jääkaappiin. Keväällä ja syksyllä voisin säilytellä jääkaappitavaroita kylmälaukussa parvekkeella -> ei tarttis käyttää jääkaappia.

      - Jos haluan juoda kaakaota tms. lämmintä juomaa, laitan nesteen (maito, vesi) kuppiin ja kuppi µ:oon. µ-aaltouunissa lämmitän vain sen verran mitä tarvitsen, (= kupissa oleva neste) vedenkeittimessä tulisi lämmitettyä liikaa, liedellä taas pitäisi lämmitellä kattilaa ja liettä (ja ylimääräistä vettä).

      - Jos joisin vielä iltapäiväkaffet kotona, keittäisin aamulla koko päivän kiintiön yhdellä kertaa ja jättäisin iltapäiväkaffet termariin, näin säästyy hieman sähköä ja ainakin yksi suodatinpussukka. Tosin en ole enää pariin vuoteen juonut iltapäiväkaffeja.

      - Kaikki lamput ovat mallia energiansäästö enkä polttele niitäkään ylimääräisiä.

      - Lainasin kerran sähköyhtiöltä sähkönkulutusmittarin ja kartoitin asuntoni energiasyöpöt. Omaa ei kannata ostaa koska ei sillä sitten tee juuri mitään kun kaikki laitteet on kartoitettu.

      - Radiota voi kuunnella esim. (ladattavilla) AAA-paristolla toimivalla mp3-soittimella nappikuulokkeilla. Vie huomattavan vähän sähköä verrattuna sterkkoihin.

      - Nettiin pääsee näppärästi 3G-matkapuhelimen ja kaapelin kanssa. Puhelin kiinni tietsikkaan kaapelilla ja netti auki. Maksaa alle 10 €/kk (kiinteä hinta eikä datarajoituksia kotimaassa), nopeus on ihan OK, pärjää yhdellä liittymällä KUNHAN MUISTAA HANKKIA SIIHEN LIITTYMÄÄN SEN DATAPALVELUN. Jos olis ns. mokkula/nettitikku, siinä pitäis olla erillinen liittymä etkä sitten voi käyttää taas kännykän selainta. Kännykän omaa nettiä pääsee myös käyttämään samaan hintaan, esim. uutisten lukeminen, säätiedot, erilaiset aikataulut jne. jos tarvii. Tässä tarvii tietysti olla kännykän laturi jos pitempään surffailee, toki myös kaapelimodeemit syö sähköö jonkun verran.

      - Mulla on vesimittarit, taloyhtiölle maksetaan ennakko 15 €/kk/hlö. Tasaus kerran vuodessa tai sit muuton yhteydessä mittarin mukaan, jos olet kuluttanut enemmän, niin saat palautusta ja jos enemmän maksat taloyhtiölle puuttuvan summan. Koska meillä on mittarit, menee kaikki vesi omaan piikkiin, joten pihistäminen kannattaa.

      - Jos heittää ureat WC:hen, huuhtelen sen nykyisin täyttämällä pohjasta aukileikatun mehukatin HANASTA kylmällä vedellä (n. 1,5 l) ja sit kaadan sen pönttöön. Pyörittää kyllä mittaria mutta vähemmän kuin WC-pöntön oma pieni huuhtelu. "Minihuuhtelu" ei aina ihan riitä, mutta mitään hajuhaittoja ei enää tule koska hajulukossa oleva seos laimenee kuitenkin riittävästi, tarvittaessa voi kaataa lisää vettä.. Isommatkin jutut katoaa ihan kivasti pientä huuhtelua käyttäen.

      - Kaupassa valitsen maksutavan loppusumman perusteella: Jos loppusumman viimeinen desimaali on esim. 7, (8,07 €), se kannattaa maksaa käteisellä koska summa pyöristyy 8,05:een. Jos taas 8, (8,08 €) kaivan kortin esille koska maksan vain 8,08 € (enkä käteisellä, koska muuten summa olisi 8,10 €). Eihän tuo paljoa tietysti ole, mutta ainahan se on kotiin päin. Toi viimeinen desimaali kannattaa laskea samalla kun kerää tavaroita koriin.

      - En ole vuosiin enää ostanut biohajoavia, muovisia biojätepussukoita kaupasta vaan taittelen ne ilmasjakelulehdistä. Ihan hyvin kelpaavat siihen tarkoitukseen.

      Onhan näitä säästövinkkejä vielä vaikka kuinka paljon lisääkin...

    • ?

      "- Kaupassa valitsen maksutavan loppusumman perusteella: Jos loppusumman viimeinen desimaali on esim. 7, (8,07 €), se kannattaa maksaa käteisellä koska summa pyöristyy 8,05:een. Jos taas 8, (8,08 €) kaivan kortin esille koska maksan vain 8,08 € (enkä käteisellä, koska muuten summa olisi 8,10 €). Eihän tuo paljoa tietysti ole, mutta ainahan se on kotiin päin. Toi viimeinen desimaali kannattaa laskea samalla kun kerää tavaroita koriin."

      SULLA ON SITTEN PANKKI PALVELU ILMAISTA.?
      Sampo ottaa kortilla maksetusta 6 euroa per lasku.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe