Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taksilla hotelliin

kuntaliitto

Hei!
Tietääkö kukaan paljonko on matkaa taksilla (esim. ajallisesti) lentokentältä Monopol hotelliin joka sijaitsee Taxim aukion lähistöllä? Kuinkahan paljon matka maksaa taksia käyttäen?

9

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihana istanbul

      Hinta näkyy olevan 25 euroa tällä hetkellä. Suosittelisin käyttämään tästä linkistä löytyvää palvelua (itse käyttänyt monet kerrat). Jos vielä palaat saman firman autolla on matka vain 20 euroa. Palvelu on erittäin hyvää ja matkalla tarjotaan juotavaa ja snacksejä. Isot vanit kuljettaa ja ei muita kyytiin. Se linkki :http://www.backpackerstravel.net/Airport-Transfers-backpackersmenu876349827634-mod76345. Toisaalta tulohallin alla lentokentällä on metro, jolla aloitat matkan. Zeytinburnun kohdalla vaihdat ratikkaan ja ajat päätepisteeseen. Päätepisteestä lähtee tunnelijuna joka menee taxim aukiolle ja siitä ei varmaan ole hotelliisi kovin pitkälti matkaa ja matkan hinta on n euron (tammikuu 2011). Kannattaa ostaa ns. akbil-avain/kortti, johon voi ladata rahaa eri kioskeista (niin ne kioskit myy niitä avaimiakin - pantti n. 3-4 euroa, jonka saa takaisin kun palauttaa). Kaikki matkat ovat silloin halvempia ja jos vaihtaa kuljetusvälinettä matkan hinta puolittuu. Kelpaa jopa lautoilla aasian puolelle ja hinnaksi tulee vain n. 0.40 euroa (todellakin). Ja tuolta löytyy ne hinnatkin:http://www.iett.gov.tr/en/metin.php?no=70

      • istanbul taas

        Kirjottelun tuoksinassa unohdin , että matka ruuhkasta riippuen kestä kentältä hotelliin n. 25-40 min ja matkaa on n 25 km. Ja hinta tuolla taksilla on kiinteä. Muut taksit saattavat kikkailla kiertelemällä, mutta eivät pelleile mittarien kanssa. Yleisesti aika luotettavia taksit.


      • niin näin ja noin

        Näyttää tuo sun linkittämi sivu vanhoja hintoja! Vuodelta 2010.

        Yksi matka Istanbul-kortilla (tai akbililla) maksaa 1,75TL ja vaihtohinta ei todellakaan puolitu, mutten nyt muista paljon se oli, hiukan hinta laskee, muttei sentään puoleen. Mistä sä keksit tuon 0,40 euroa? 1,75TL on aika tarkkaan 0,80euroa.
        Jetonilla (2TL)/matka.

        JA älä vaihda turhaa vielä Zeytinburnussa, vaihda vasta Yusufpasassa.


    • Tarkennusta

      Suurin osa matkoista maksaa tuon 1,75TL mutta on myös halvempia ja kalliimpia hintoja joka kannattaa ottaa huomioon. Reiteilla joilla hinta on tuo 1,75Tl niin ensimmainen vaihto 2 h sisalla on 1TL.

      Zeytinburnun edut v Yuşufpaşa: Linjat lahella toisiaan jolloin ei eksymisvaaraa.
      Zeytinburnussa tramissa on viela paremmin tilaa ahtautaua laukkujen kanssa

    • Günesli

      Olen itse lähdössä 3 vkon päästä hotelliin, joka on Galata-sillan lähettyvillä.Lähin pysäkki Karaköy tai Tophane. Matkaa lentokentältä on 14.2 km (Booking.com sivujen mukaan). Hotelli tarjoaa shuttle-kyytiä hintaa 45 e. Aivan liian kallis. Viime lokakuussa lentoasemalla tultiin laukkuhihnalle tarjoamaan taksikyytiä keskustaan 20 eurolla. Tosin valitsin julkinen, joka kadutti sitten. En ole vielä päättänyt millä menen, mutta jos tuolla 20 eurolla vielä pääsee (tai no ehkä 25 e), voin harkita sitä joukkoliikenteen sijasta. THY:n lento on perillä 17.30, joten ilta siinä pikkuhiljaa pimenee. En ole ollut Galatan puolelle, joten en ehkä löytäisi laukkuja raahaten heti perille. Siksi olisi järkevää ottaa taksi. Takaisinhan pääsee kimppataksilla etukäteen tilaten, on tähän asti maksanut aina 5 e.

      Nytkin menen arkipäivänä (ti), samaan ruuhka-aikaan kuin viimeksikin. Hyvää lomaa eli iyi tatiller sinullekin, sitten kun menet.

      • Günesli

        Löysinkin 3 hintaa tälle hotellin tarjoamalle kuljetukselle: meilinä tuli tarjous 35 e, kotisivuilla se on 90 liiraa ja jossain muualla googletin tuon 45 e, joka tosin voisi olla Sabihan-kentän hinta.

        Vieläkö ainakin lokakuu 2011 toiminut akbil (johon jäi vähän arvoa) on käytössä? Toki ostan uuden kortinkin, mutta voisihan tuon käyttää loppuun.


      • Karaköyssa

        Mä kyllä edelleenkin ottaisin metron lentoaseman alakerrasta, vaihtaisin Yusufpasassa ja hyppäisin pois Karaköyssa tai Tophanessa (ja tarvittaessa siitä taksi, jollet löydä googlen kartan avulla perille). Selviät alle 4 liiralla (noin 1,75e) riippuen onko sulla Istanbul-kortti/akbil vai maksatko jetoneilla.

        Törkeät on noi taksihinnat 45 tai 25 euroa!!

        Tervetuloa, hosgeldiniz!


    • 11+11

      Hei kaikki apua kaipaavat. Olemme muutaman kerran matkustaneet istabuliin ja silloin olemme saaneet apua siellä asuvalta suomalaiselta rouvalta. Hän on järjestänyt meille kuljetukset ja muutakin jos olemme tarvinneet. Toisessa keskustelussa olikin jo mainittu osoite joten uskallan sen tähänkin laittaa.
      [email protected]

    • Ataturkin kentältä pääsee mm. busseilla Taksimin aukiolle suht helposti. Lähtevät siitä terminaalin edestä. Toinen suht helppo tapa on ajaa metrolla lentokentältä Aksarayn pääteasemalle, joka on siinä Sultan Ahmedin lähellä. Siitä sitten dolmuksella, eli sellaisella pikkubussilla sinne minne haluaa, niillä on kyllä tietyt reitit, mutta turkkilaiset neuvovat mielellään oikean dolmus-aseman. Yksi on aika lähellä Aksarayn päättäriä. Dolmukset ovat yleensä keltaisia Transit-pikkubusseja. Matka maksetaan kuljettajalle matkan aikana. Ajoin noilla viimeksi viime torstaina. Jos kokee, ettei millään osaa liikkua, sitten vain taksilla joka on kalliimpaa kyytiä. Taksilla ei välttämättä pääse tiellä paljon nopeammin, samassa ruuhkassa kun seisovat. Dolmuksissa on taas vähän omaa haeskelua, mutta on hyvä vaihtoehto jos niiden reitit tulevat tutuiksi. Mistään en ole netistä niitä löytänyt. Jos jollain on olemassa Istanbulin dolmuksien reittikartat, vaikka summittaisetkin, mielelläni tutustuisin.

      -Pena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe