3 viikkoa kestänyt kurkkukipu

kettuuntunut

Todellakin jo kolme viikkoa kärsinyt kurkkukivusta, välillä tuntuu että loppuis,mutta ei. muita flunssan oireita ei ole, ei ollut angiinaa tms. onko muilla ollut tällaista lähiaikoina?

49

15242

  Vastaukset

  • mulla oli ensin kurkkukipu, se kesti viikon, sitten joku 4 päivää kurkku oli jo normaali. nyt alkoi kurkkukipu taas!

   ei muita oireita kun tämä kurkkukipu täälläki

   • Eikö Bafucinkaan auta? Nythän on sitä "kurkkuflunssaa" liikkeellä. Minullakin oli loppuvaiheessa jatkuvaa yritystä kurkkukivun palailla, mutta imeskelytabletti vei jostain syystä hetkellisen puudutuksen lisäksi pikku kivunkin pois pitkäksi aikaa. Siinähän on myös se desinfioiva puoli.


  • Eipä tunnu auttavan mitkään tabut. edelleen kurkku sattuu ja lääkärissä kävin taas, nyt siellä oli rakkuloita, ei angiina ni kuulemma virusperäistä. varmaan on joku kurkkusyöpä.

   • Itselläni on aivan samanlaisia oireita! toispuoleinen kurkkukipu jo viikon kestänyt ja lääkäris kävin ja laboratorios otettiin näytteet angiinaa varten mut negatiivisii oli ne tulokset... muita flunssan oireita ei ole, mitä nyt vähän lämpöö välillä. terveydenhoitaja puhelimes sano et saattaa olla jotai virusperästä eli paskempi juttu ku ei niitä viruksii vastaa voi oikee lääkkeilläkää tapella. bafucin-purkki meni heittämällä mut ei se vaa mitään auttanut. toivon mukaan ei ole sitä sinun mainitsemaasi kurkkusyöpää... -.- ehkä ei sentään, kai nyt vaan riehuu sit joku virus...


  • Nyt ollu 3vk putkeen kurkkukipee, välillä vasemmalla ja nyt oikealla. Välillä myös kivuton. 2vk sit kävin lääkäris ja oli virusperäinen. Ei auta bafucin, burana auttaa.
   Nielus on just noit punasii rakkuloit mullaki. :/
   Ärsyttävää kun säteilee korvaankin tää kipu.

  • Joo no tuskin on kurkkusyöpää =) kai siin jotai vertaki jo sylkis =) mut joo on täätosi ärsyttävää. kaipa tää täst sit ohi menee. ..

  • Joo, täällä myös sitkeä kurkkukipuilu ja siitä johtuva yskänärsytys jatkuu flunssan jäljiltä. Virukselta minullakin näyttää. Todella ärsyttävää. Mutta pitänee vaan kärsiä.

  • Itsellänikin aivan järjetön kurkkukipu. Ei pysty edes vettä juomaan.
   Oletteko muuten ottaneet sen sikapiikin? Jotain kummaa kun itselläni on flunssat menneet noin neljässä päivässä ohi, ja nyt kun otin piikin niin voi vittu.

   • Mulla todettiin mononukleoosi.. Sen voi tutkia verikokeesta, kannattaa pyytää testaamaan, jos nielukipu jatkuu pitkään.. Yleensä nielurisat ovat myös peitteiset, kun tauti on edennyt pidemmälle.. Itselläni vain vähäinen ja edestakaisin pomppiva lämpöily ei tainnut antaa viitteitä taudista, joten diagnoosin sain vasta kaksi viikkoa sairastettuani.. Nieleminen on yhä TOSI hankalaa ja nyt kuumettakin piisaa..


  • Itse olin ensin viikon verran kipeänä, sen jälkeen iski muutaman viikon yskä ja siihen päälle nyt sitten 3 viikkoa ollut vasemmalta puolelta kurkku ja korva kipeänä. Hermo tässä menee kun mikää ei tunnu auttavan. Laulamaan ei pysty ja ääni vähän väliä käheänä.. Ja en lähestulkoon ikinä ole kipeä.. Ehkä kerran vuodessa tai kahdessa. Nyt kyllä alkaa jo ärsyttämään.

  • Haluan lohduttaa teitä, että syöpä ei aiheuta mitään kipuja :)

  • Karseasta kurkkukivusta kärsin minäkin. Kävin lääkärissä ja olin sisällä max. 5 min, buranaresepti kouraan ja saikulle. Ei tehty viljelyä eikä muutakaan. Virus kuulemma. Mikä ihmeen "kurkkuflunssa"? Jos tämä ei viikonlopussa parane niin pitääkö hakea lisää saikkua vai lähteä töihin kipuilemaan? Jos kaksi viikkoakin kestää niin Voi Sissus....

  • Täällä on myös yksi kurkkuoireinen. Pientä kuumeilua on välillä ja korviin säteilee myös. Iltaisin tuntuu voimakkaammin ja silloin otan Ibumaxin, joka normalisoi olon. Tätä on nyt kestänyt parisen viikkoa. Töissä olen pystynyt käymään, mutta kuntosalille ei jaksa mennä kun on joténkin puolikuntoinen olo.

   Tämä ei tunnu kunnon flunssalta, vaan kylmettymiseltä, joka ei etene mihinkään suuntaan :/

   • :D näyttää olevan joka vuosi samaan aikaan.. eli täällä myös samaa särkyä.. Viljelyssä kävin ja mitään ei ollut, kurkkuun vaan sattuu eniten aina iltaa kohden ja hengittäessä tuntuu myös keuhkoissa. Tätä on jatkunut jo 6 viikkoa.


  • Jos yhtään ketään lohduttaa on tätä kurkkukipua muillakin. Nyt on ollut viikon kippee ja mitään muita oireita ei ole. Päivällä voi olla hiukan parempi, mutta illalla ja aamulla ihan törkeen kippee. Viimevuonna oli samanlaista, eikä sitä hoidettu millään, kun kuumeetonta kurkkukipua ei voida hoitaa. Näin mulle täällä pikkukylässä sanottiin. Kurkku oli kippee vajaa 2kk, meni ohi vasta sillon, kun sain antibiotti kuurin viisaudenhampaan poiston yhteydessä.

   • Hei Jonsku! Minkä merkkinen sun antibioottikuuri oli?? Minä ole sairastanut vastaavanlaista kurkkukipua elokuusta saakka eikä lääkärit anna mitään lääkettä??


  • Ja taas on sama ilmiö valloillaan :D Oon jo ehtiny käydä mielessäni läpi kaikki mahdolliset kauhuskenaariot aidsista syöpään, mut onneks täältä löytyi näitä kanssasairastajia, ni antaa toivoa, et täs hiljalleen palataan terveiden kirjoihin.

  • Jos kurkussa on valkoisia pilkkuja voi olla angiina, jos pilkut on punasia voi olla adenovirus, myös mykoplasmaa on ollu liikkeellä

  • Tänä talvena on taas ilmeisesti joku pitkäkestoinen tauti liikkeellä. Monet valittaneet viikkoja kestänytttä tautia. Itellä kurkkukipu alkoi joulukuun alkupuolella. Mukavasti kolmen viikon loma menikin sairastaen. Alussa oli myös kova yskä. Viimisen viikon aikana kurkkukipu on välillä ollu pois välilllä palaillu. Nyt oli kaksi päivää terve olo ja taas kurkku kipee, toiselta puolelta tosin nyt kuin joulun aikaan.

   Kävin ihan alussa lääkärissä kun oli nielu täys valkosia pilkkuja eikä pystyny nielee, no ei ollu angiina. Ketorin muuten on tehokkain lääke kurkkukipuun, tiedoksi. Lääkäriltä kuullu ja itsekin havaittu.

   • Onko teillä ilmalämpöpumppu käytössä???


  • Täällä kanssa omituisia kurkkuun liittyviä oireita.

   En tarkalleen osaa sanoa, mutta ehkä noin parisen viikkoa ollut kurkkukipua ja kaulassakin vähän kipua mukana vaiheittain. Limaa erittyy kurkusta aina hiukan ja vähän tuntuisi nenäkin olevan nuhainen. Kuumetta ei kuitenkaan ole.

   Kävin lääkärillä ja siellä mikään kertomani ei oikein tuntunut kiinnostavan lääkäriä. Hän löysi yhden kuulemma hiukan suurentuneen imusolmukkeen kaulalta, mutta ei ollut kuulemma pelottavaa koska kuuluu näihin oireisiin. Vaikka tätä onkin nyt jo jatkunut jonkin aikaa, niin verikokeisiin tai muihin eivät pistäneet. Epäili tuolla jotakin virusta.

   Vaikea sanoa että mikä vaivaa, kun yskää ei kuitenkaan ole eikä tunnu siltä että lämpöäkään liikaa. Kävin viikko sitten hammaslääkärissä, jossa tehtiin pitkästä aikaa hammaskiven poisto ja siksi suu on ollut aika kipeä.. en tiedä voisiko liittyä oireet jotenkin siihen.

   Finrexin on auttanut tuohon kurkkukipuun, joten siinä mielessä kai ihan hyvä merkki kaikesta epämääräisyydestä huolimatta.

  • En osaa auttaa mutta mulla on nuha ja kaksi päivää ollut kurkkukipeä ja nenä tukossa olen juonut teetä mutta ei autannu söin mentosta tai jotain sellasta auttoi vähäsen ei paljon mikä sitten auttasi ? Kuka osaa neuvoa mitä pitäis tehdä ?

  • Jos angiina ja mononukleoosi on poissuljettu, niin tästä kokemuksestani voi olla hyötyä: Olen kerran kärsinyt useita viikkoja jatkuneesta kovasta kurkkukivusta. Lopulta apu löytyi erikoslääkäriltä - lääkkeeksi apteekista (myös ilman reseptiä) A-vitamiinitippoja NENÄÄN. Nenän kuivat limakalvot ylläpitivät kurkkukipua. Korva-nenä-kurkku ovat yhteydessä toisiinsa. Leukaa kannatta pitää koholla tippojen laiton jälkeen, niin että tuntee lääkkeen valuvan nieluun asti.

  • 5 kuukautta kestänyt kurkkukipu, alkaa voimat loppua

  • mulla alkoi ääni väsymään tuossa joulukuun puolivälissä, oli flunssan ensioireita.
   sit kurkku kipeytyi niin ettei pystynyt puhumaan sattui niin pahasti
   sitten meni nielu aivan punaiseksi ja kai toinen flunssa alkoi? lääkäri oli sitä mieltä.
   kylmä ilma kipeytti, vahva ruuan haju ja kahvikin ja puhuminen tottakai sattui ja lisäsi kurkun kipeyttä
   kurkku kipeytyy yhä puhumisesta, aamul ei juuri kipua olleenkaan,mitä pidemmät yöunet sen paremmassa kunnossa kurkku aamupäivällä
   välil kipu vasemmalla sit oikealla jne
   verikokeessa ei bakteeri/virustulehdusta näkynyt mutta flunssakin oli jo loppuvaiheessa joten virus oli jo häviön puolella, siksi enää ei näkynyt mitään
   käy hermoille kun pitäs vaan olla hiljaa mutta se näyttää auttavan joten mahdollisimman vähän puhumista
   noin 6 viikkoa kestänyt ja jatkuu

  • Onpa kiva ja ei kiva lukea mutta hyvä kuulla että muillakin tätä samaa. Mistäpäin Suomea olette eli missäspäin sairastelette? Itse olen Oulun eteläpuolelta jonkin matkaa ja ihan samoja oiereita ollut nyt viikon. Kurkku tosi kipeä ja ei nuhaa mutta kuumetta tasaisesti. Voimat poissa. Kenellä jo parntunut ja onko tietoa tatkemmin mitä rämä olis?

   • Kova kurkkukipu ilman muita normaaleja flunssaoireita = kurkunpääntulehdus. Kestää viikkoja ja ainoa mikä auttaa on olla hiljaa.


  • No täällä etelässä neljä viikkoa kestänyt kipu kurkussa on otettu viljelyt lahteen kertaan ja verikokeet ...ei mitään mäy ...onko muilla

   • Etelä-Suomesta vaan moi. Mulle tuli kurkkukipu muutaman päivän nuhan ja yskän jälkeen. Ja kurkku on kipeä vain toiselta puolelta niin ettei voi haukotella ja nieleminen sattuu. Ei ole anginaa mutta tulehdusarvot on vähän koholla...täytyy mennä uudestaan lääkäriin.


   • Helsingistä hei! Enempi toispuoleinen paha kurkkukipu nyt kolme viikkoa! Vähän kuumeinen olo, mitattaessa ei kuitenkaan lämpöä. Streptokokkiviljely negatiivinen.


  • Samaa täällä länsi-rannikolla. Kurkku karheana jo neljättä viikkoa ja kurkun päässä palan tunne. Mahtaako olla tulehdus jossain syvemmällä, tiedä häntä sitten. Verikokeessa ei mitään ja keuhkot puhtaat lääkäreiden mukaan. Silti loppuu happi liikkuessa ja veri maistuu suussa jos vähänkään ponnistelee. Eihän tällainen perus kurkkukipu nyt neljättä viikkoa voi kestää! Alusta asti on keuhkot silti tuntuneet ahtaalta ja tukkoiselsta. Joku virus, mutta mikä? Ei tiedä lääkäritkään.

  • käivin ottamassa Hiv - testin. Terkut vaan siivoojalle, oli negatiivinen, voit rauhassa jatkaa puuhiasi nettitreffeille. Kurkkukipu, jos kestää 5 kk, kantsii mennä korva, nenä, kurkkutaudeille tai heittäytyä tk n aulaan, llattialle kierimään, ni ´vievät sieltä valkotakkiset tarkempiin tutkimuksiin.

  • Sama täällä kurkkukipua 2 kk, nuhaakin oli alussa, tuntuu ettei mikään auta, ehkä gaviscon luo suojakalvon hetkeksi...?!

  • Minulla nyt kurkku oudosti ikään kuin kipeä mutta siltikään ei. Tätä jatkunut jo hyvä tovin. Nenä tuntuu tukkoiselta mutta mitään ei sieltä tule niistämälläkään ulos. Olo jotenkin voimaton. Lääkärillä käynti ei auta mitään. En tiijä miten päin olisin tai mitä tekisin. Täällä Ivalossa on nyt pahin nuhakausi vuosiin. Lapset viikon terveinä ja toisen kipeinä ja tätä jatkunut koko syksyn. Tämäkin on vissin koulusta meille tullut. Mukulta on onneksi kuitenkin nyt terveinä. Ehkä tämä tauti koitteleekin lähinnä aikuisia näin kauan vaikka luulis että meillä on parempi vastustuskyky. Nuorten kehot toipuvat nopeammin.
   Jaksamista ja pikaista paranemista kaikille kanssakipusiskoille ja -veljille!

  • MULLA JATKUU VIELÄKIN, VUODEN VAIHTEEN JÄLKEEN TULEE VIISI VUOTTA TÄYTEEN. MITEN SULLA, VIELÄKÖ SULLA ON VAI PARANIKO VÄLILLÄ ? VASTAATHAN PIAN ! Ihkua kun täältä palstalta saa avun niin pian. Terveyskeskukset voisi lakkauttaa mun puolesta. Turhaa ininää tää SO-TE-vouhka. Kyl me pärjätään ilman terveyskeskuspäivystyksiä ja sairaalapäivystyksiä. Eiks niin ? Kaikkea hyvää sullekin :)))

  • Luin vuodelta 07 olevia juttuja. Näyttää olleen samanlaista tautia liikkeellä. Jonkin lainen kuumeeton flunssa. Lääkärissä ei auta käydä sillä muuta hoito-ohjetta ei ole kuin lepo. Että ei auta kuin potea vaan.

  • Mulla nyt toista viikkoa kurkku tosi kipeä. Eilen kipu siirtyi pelkästään oikealle puolelle ja säteilee korvaan. Nieluviljelyssä käyti ja negatiivista näytti ja verikoe otettiin mononukleoosi epäilyn takia joiden tulokset tulee huomenna. Kuumetta oli vaan aluksi ja iltaa kohti tää kipu pahenee mut burana auttaa. Ei niitäkää viittis popsia päivästä toiseen et voi normaalisti elää..

   • Mulla alkoi kurkkukipu yli viikko sitten, nielu punoittaa ja limaa valuu nenänielua pitkin kurkkuun. Kivun kohta tuntuu myös vaihtelevan paikkaa, on yskää ja silmätulehdusta ym., joka kuitenkin lievittyi tipoilla. Tänään kävin TK terkkarilla ja sai kyllä kivasti hiv pelon päälle. Noh, ensviikolla selvii mikä tappava tauti on kyseessä... "Kiva" kuulla kuitenkin että muillakin on jatkunut kurkkukipua pidempään.


  • Moikka! 3 viikkoa kestänyt kurkkukipu täälläkin! Oli viikon kestänyt kun kävin lääkärissä. Oli kuumetta, kurkkukipua, yskin kovasti, ja tulehdusarvot olivat koholla. Streptokokki pikatesti näytti negatiivista eikä viljelyä otettu. Todettiin keuhkoputkentulehdus ja siitä seurasi 3 päivää saikkua ja buranaa naamaan. Kuumetta ei ole sen jälkeen ollut, mutta alilämpöä (35°) vähän silloin tällöin! Kurkkukipu vähän hellitti, mutta palasi muutaman päivän jälkeen. Nyt 3 viikkoa myöhemmin yskä on melkein kokonaan loppunut mutta kurkkukipu vaivaa edelleen. Välillä toispuoleista ja kipu säteilee korviin.
   Ärsyttävää!

  • Mulla alkoi flunssa 4 viikkoa sitten ja 2 viikkoa meni kun nokka vuoti ja kurkku oli kipeä. Yhä edelleen on kurkkukipeä, illalla nukkumaan mennessä yskittää eikä meinas uneen päästä. Aamulla särkee päätä ja kurkku on kipeä. Särkylääkettä nassuun ja töihin. Kyllä alkaa tämä yskä tympäseen.

  • Joo, sulla on varmaan kivessyöpä.
   hmmmmmmmm...kannattaa käydä lääkärissä.

  • 2 eri anttibioottikuuria syöneenä kurkkukipu jatkuu edelleen eli kuukausi nyt kärsitty ja jatkuu...
   aika vittumaisen tuntuinen olotila ja ei auta mikään lääkelaastarit panacodit ja buranat päälle.

  • Kolmatta viikkoa kipeänä Lapissa.
   Oireina kurkkukipua, keuhkoputken tulehdusta / ärsytystä, yskittää kokoajan. Puhuminen päättyy kyyryssä yskimiseen..
   Toinen korva kerää painetta, jotain tulehduksen tapaista tunnetta myös otsassa.
   Yksi antibioottikuuri syöty, auttoi hieman yskimiseen mutta ei parantanut.
   Kyljet kipeänä yskimisestä, yleiskunto on laskenut aika alas.
   Kuume ei vain nouse kunnolla että pääsisi tästä eroon.

   Todella sitkeä virus johon ei taida auttaa kuin lepo ja aika.
   Nyt tänään hitaasti pientä paranemisen tuntua lähinnä siten että on vähän lämpimämpi olo.

  • Itsellä ei ole kurkku kovin kipeä, mutta vähän niiku kutittaisi. Jatkunut jo yli kuukauden.

  • Ensimmäistä kertaa elämässäni kokenut nyt 43v kolmen viikon kurkkukivun. Ärsyttää. Ensin ei ollut mitään muita oireita, viikon jälkeen alkoi nuhailu. Ja ei bakteerilöytöjä. Kipulääkettä menee melkein joka vrk maksimit.

  • rrhrhr

  • Millä paikkakunnalla asut? Ainakin Oulussa tuntuu olevan pitkäkestoista liikenteessa.

  • Itselläni on kurkku ollut jo noin vuoden ajan sellainen että joinakin päivinä tulee palan tunne kurkkuun. Tätä saattaa kestää muutamankin päivän putkeen. Viime kesänä ääni käheytyi useina päivinä.
   Nyt syksyllä palan tunne on kadonnut, mutta jäljellä on sellainen vaiva että kun puhuu esimerkiksi 2-minuuttia pidempään, alkaa kurkkuun muodostua turvotuksen ja kutinnan tunnetta. Eli puhe rasittaa kurkkua melko nopeasti ja yskittää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   11629
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   119
   5255
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   264
   5125
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   155
   3507