Mistä johtuu, että kun on kiskonut Lidlin Nobelaneria jonkin aikaa, suomalaiset oluet maistuu sen jälkeen saippualta?
Suomalaiset maistuu saippualta
8
156
Vastaukset
- .
Jonkin ajan päästä mikään ei maistu miltään, kun kyntesi kylmenee ennenaikaisesti jatkuvasta läträämisestä.
Toinen kätesi on kylmempi kuin toinen, eli pumpussa ei riitä potkua oikean käden verenkiertoon. - kummaa/makua
Vuosia sitä lindin roinaa kiskoin kaksinkäsin, kun halpaa. Aina sama paskanmaku!
- hartsia on
Johtuu suomalaisten kaljojen lisäaineista.
- Kylmät kädet
Ironista on, että halvin mahdollinen maasta saatava olut, Lidlin Nobelaner, on myös parhaimman makuista. 0.72 0.15
Makuasioista ei tosin voi kiistellä, mutta hinnasta kylläkin.- lämpimät kädet
Nobelaner toisaalta on myös Saksassa halvinta mahdollista kuravettä, jota ei juo kuin persaukiset juopot.
- Kylmät kädet
lämpimät kädet kirjoitti:
Nobelaner toisaalta on myös Saksassa halvinta mahdollista kuravettä, jota ei juo kuin persaukiset juopot.
Pelkkä asenne vika.
Vaikka Nobe on halvinta, se on myös tosi hyvän makuista. Olen juonut sitä satoja tölkkejä muutaman kuukauden säteellä, joten tiedän, mistä puhun.
- 666.
Itsesuojeluvaiston omaava juoppokaan ei kisko mitään sukanpesuvesiä.
Täällä oluen nimellä myytävät litkut ovat kemiallisia säilykkeitä.- Tietoa trollille
Oluen valmistus
Oluen valmistuksessa mallasohra mallastetaan idättämällä sitä, jolloin ohran tärkkelys möyhentyy ja tärkkelystä sokereiksi hajottavat entsyymit (amylaasit) aktivoituvat. Idättämisen jälkeen mallas kuivataan ja rouhitaan. Itäminen siis keskeytetään siinä vaiheessa, kun juuri- ja varsi-idut ovat vasta alkaneet muodostua, eikä tärkkelys ole vielä täysin sokeroitunut (hydrolysoitunut). Kuivaamislämpötilalla pystytään vaikuttamaan oluen tummuuteen ja makuun. Kevyt paahto saa aikaan vaaleaa mallasta ja voimakas paahto tummaa; lisäksi erittäin voimakas paahto kiteyttää sokerin ja paahtamista jatkettaessa sokeri lopulta karamellisoituu. Maltaan paahdolla pystytään siis vaikuttamaan siitä valmistettavan oluen väriin.
Panimossa mallas mäskätään kuumalla vedellä tai keittämällä, jolloin entsyymit pilkkovat maltaissa olevan tärkkelyksen liukoiseen muotoon: käymiskelpoisiksi sokereiksi, aminohapoiksi, rasvahapoiksi, vitamiineiksi ja kivennäisaineiksi. Liukoisista aineista sokereita on eniten - tärkeimpänä maltoosi eli mallassokeri. Tärkkelyksen sokeroitumatta jäänyt osa koostuu keskipitkistä hiilihydraateista, dekstriineistä. Mäski siivilöidään vierteeksi, joka on käymiskelpoinen neste. Se keitetään humalien kanssa, jolloin olueen muodostuu tuoksua ja katkeruutta. Humalan jäämät eli rupa lingotaan eroon. Kantavierreväkevyys kertoo vierteen liuenneen kuiva-aineen – sokereiden, dekstriinien ja muiden uuteaineiden – määrän ennen käymistä. Oluen jäännösuutepitoisuus on käymisen jälkeinen hiilihydraattien määrä – siis se uuteaine joka ei ole käymisessä muuttunut alkoholiksi ja aromiaineiksi. Käyminen kestää pintahiivaoluilla 15–22 °C:n lämpötilassa 2–5 päivää, minkä jälkeen olutta kypsytetään muutama päivä matalammassa lämpötilassa. Pohjahiivaoluilla käyminen tapahtuu 8–12 °C:n lämpötilassa noin viikossa ja jälkivarastointi kestää noin 2–3 viikkoa, vahvoissa oluissa jopa kolme kuukautta. Suomessa kehitetyllä hiivan immobilisoinnilla jälkikäyminen voidaan toteuttaa jopa kahdessa tunnissa. Tekniikan ovat ottaneet käyttöön ainakin Sinebrychoff ja Hartwall..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata892648Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2041682- 1161610
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois411471Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641232Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻761015- 56979
- 67881
- 45877
- 61835