14-vuotiaan kotiintuloaika

äippä

Mihin aikaan 14-vuotiaan tytön mielestänne kuuluisi tulla kotiin. Meil jatkuvaa vääntöä kun tytär haluaisi olla pidempään ja pidempään.. ehdotuksia siis päätökseni tueksi pyydän. Miten teillä pelataan, arkena, entä viikonloppuisin?

28

8244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelija

      miksi noita kotiintuloaikoja pitaa taalla netissa kysella tuntemattomilta ihmisilta! Eiko jokaisen perheen (vanhemmat) pida se itse katsoa mika heille ja lapselle/lapsille sopii parhaiten, ja sitten pitaa niista saannoista kiinni? Se aika mika sopii jollekin toiselle perheelle ei valttamatta sovi jollekin toiselle perheelle. Maalaisjarjen kaytto on naissa asioissa sallittua...

      • äippä

        Tietenkin kysymys on aina yksilöstä kuten ympäristöstäkin tapauskohtaisesti. Aivan yhtä hullua olisi kysellä täältä että juotanko lapselleni rasvatonta maitoa vai en. Lähinnä vain halusin peilata nykyajan vanhempien käsityksiä turvallisista kotiintuloajoista ylipäänsä.

        Edellisen puheen vakavahenkisyys oli tarkoituksellista jotta saisin tietyn tyyppisiä vastauksia mutta joku taas otti senkin liian vakavasti.


      • vanhempana
        äippä kirjoitti:

        Tietenkin kysymys on aina yksilöstä kuten ympäristöstäkin tapauskohtaisesti. Aivan yhtä hullua olisi kysellä täältä että juotanko lapselleni rasvatonta maitoa vai en. Lähinnä vain halusin peilata nykyajan vanhempien käsityksiä turvallisista kotiintuloajoista ylipäänsä.

        Edellisen puheen vakavahenkisyys oli tarkoituksellista jotta saisin tietyn tyyppisiä vastauksia mutta joku taas otti senkin liian vakavasti.

        esikoinen täytti juuri tuon 14.

        me asumme maalla joten joudun viemään ja hakemaan hänet aina kun meno on yli 15km, jonka hän näin kesäaikaan pyöräilee. joten ilmoitus: haen sitten 21.00 on yleensä riittänyt tavisaikaan.

        kesälläkin edellytän, että hän on kotona 21.00 jollei ole jäämässä yökylään.pyöräily hämärässä ei ole miellyttävää metsäteillä.

        kuitenkin uskoisin, että jos asuisimme vilkkaammalla kulmakunnalla halu olla ulkona olisi 22.00 tai myöhempäänkin. tyttö tosin on iltauninen joten voisi riittääkin.

        itse pitäisin kiinni viimeistään tuosta 22.00 ja hyvinperusteltuina erikoistapauksina myöhempään.


    • Minni

      ...oli 15-vuotiaana kotiintuloaikana arkisin klo 22 ja viikonloppuisin klo 24.

      Riippui tietenkin vähän missä olin ja kenen kanssa. Ja riippuu tietenkin nuoresta itsestään.
      Jos olin ystävien kanssa, jotka vanhempani tunsivat, olivat he joustavampia.

      Liian tiukatkaan sääännöt eivät ole hyväksi; nuori vieraantuu kavereistaan, suuttuu vanhemmilleen yms...

      Voihan illan aikana soitella ja varmistaa että nuori on kunnossa.

      Toisaalta en ollut kaupungilla ryypiskelemässä, vaan ystävien tai poikaystävän kotona...
      Jos tyttäresi sählää alkoholin kanssa, on asettamasi klo 21 hyvä raja.

      Tässä siis jotain ajatuksia....:=)

      Nyt olen 22 v , joten ihan "tuoretta" tietoa...

      • Minni

        Niin, ja aina kun tulin myöhään kotiin, niin kuljin taksilla, jos kyytiä ei ollut saatavissa.
        Äiti maksoi kuittia vastaan:=)

        Bussilla en edelleenkään kulje yöllä...


      • minulla!

        Minulla piti olla kotona viikonloppuisin klo. 24.00 viikoilla klo.21.00 tai 22.00

        joskus ns."erillisen sopimuksen"/hyvän syyn mukaan pysty sopimaan viikonloppuna että olen esim. 01.00.

        jos en joskus noudattanu kotiintuloaikoja niin hakemaan tultiin..hieman noloahan se oli, mutta kun näin jälkeenpäin ajattelee niin hyvä homma.


    • äippä

      Hei,
      Luin textisi 14v kotiintuloajasta. Murkkuikä ja aikuistuminen tuo vanhemille taas uusia murheita, mutta muista että rajat tuovat turvallisuutta ja vestivät rakastamisesta. Viimmeistään aikuisena he ymmärtävät kuinka välitit, vaikka nyt saattavat haukkua sinut maan rakoon.Ole lujana ja joskus yllätä ehdottamalla vapaaehtoisesti myöhempää kotiintuloaikaa. Meillä se toimi ja luotto on molemminpuolinen.
      Arki illat näin lomilla venyvät joskus klo 10 ja 11 kieppeille. Pe tai lauantai on sitten valintaisena kumpanako menevät, ei aina. Saatan joskus antaa olla klo 12 joskus vain 11.
      Jos myöhästyvät vähänkin, tulee ns. kovennettua jonka saa valita joko aiemmalla kotiintuloajalla tai yksi viikonloppu kotosalla ilman ulosmenoa. Oppivat parista kerrasta.
      Tiedän itsekkin kuinka kärsin kun halusin mennä ja kavereilla ei läheskään kaikilla ollut kotiintuloaikoja enää 13 v iässä, mutta opin siitä paljon ja en ole katkera. Ne toiset ystävät kasvattavat lastaan rajoitta ja kärsivät kun omiin lapsiin ei saa mitään kuria.
      Edestään löysivät, mitä taakkseen jättivät.
      Vuosi vuodelta kaikki helpottaa.
      Nuorten kanssa on mahtavaa olla kaveri, löysentämällä välillä narua ja toisinaan kiristämällä pääsee siihen nuorten maailmaan jonka minä halusinkin nähdä, ei ongelmia, ei huumeita ei pahaa.

      • Sami

        Meillä on 8 ja 10 vuotiailla arki-iltoina koluaikana kotiintuloaika on klo 19. Tämä aika on ihan käytönnön sanelema. Siinä vaiheessa iltaa ehtii vielä pesemään vaika pyykkiä, jos ne on ukona likaantuneet ja tarvitaan seuraavana päivänä koluun mukaan ja hätätilanteessa ehtii vaikka kauppaan hakemaan uutta tilalle, tätäkin on tapahtunut. Ulkoleikkien jälkeen lapset ehtii vähän rauhoittumaan ennen iltapalaa ja nukkumaan menoa ja viimeistään silloin varmistetaan että läksyt on tehty yms.

        Kotiintuloaika on hieman jostavampi, silloin kun aamulla ei ole koluun lähtöä, mutta kyllä se käytännössä on viimeistään klo 21.

        Kotiintuloajoista kiinni pitäminen on ollut tähän asti helppoa. Olemme "sopineet" että myöhästymisestä rangaistaan siten että, jos tänään myöhästyy vartin, niin huomenna pitää tulla puolituntia aikaisemmin sisälle.


    • karmeela

      Meidän 14-vuotias (poika) joutuu tulemaan kotiin viimeistään klo 22 sekä arkena että pyhänä. Seuraavan 14-vuotiaani (myös poika) kohdalla kotituloaika tulee todennäköisesti olemaan varhaisempi, koska hän on ihan eri tyyppinen lapsi ja joutuu helpommin hankaluuksiin.

      Meillä olevat kaverit passitan myös koteihinsa klo 22. Tosin meillä saa sitten olla usein yökylässä isommallakin porukalla.

    • lydia

      olen 15 ja kotiintuloaikani viikolla on klo 23, viikonloppusin saan mennä ja tulla miten haluan.
      vanhempani luottavat minuun ja olen mielestäni onnekas koska en joudu valehtelemaan menemisiäni saadakseni lisäaikaa, sillä ilmoitan heille missä aioin olla ja suurinpiirtein keiden kanssa.

    • minääää 16

      tässä ku ajattelen ni arkena 10 ja viikonloppuna 11. joo se on aika hyvä.

    • Lastentarhanope

      En voi kuin ihmetellä muutamien vastauksia kotiintuloajoista. Meillä lapset 13 ja 15v. tulevat molemmat kotiin aina viim. 21.00. Asiasta ei edes neuvotella. Me aikuisetkin olemme tottuneet käymään nukkumaan jo klo 22, joten silloin talossa on oltava hiljaisuus.

      Jos lapsella ei ole muulloin aikaa olla ulkona/kavereiden kanssa, kuin iltamyöhään, niin ehkäpä kannattaisi karsia harrastuksia tai muita menoja. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi joillain näyttää olevan käsitys, että elämä alkaa vasta kun tulee ilta ja pimeää. Meillä silloin nukutaan.

      Siihen asti kun vanhemmat elättävät lapset, niin siihen asti vanhemmat myös asettavat säännöt (ja lapset niitä noudattavat). Tai itkevät ja noudattavat...

      • AlliumCaeruleum

        Olen nimimerkin "Lastentarhanopettaja" kanssa aika lailla samaa mieltä. Omat lapset ovat jo maailmalla, mutta heillä oli vielä lukioaikanakin tapa, että viimeistään klo 21 ollaan arki-iltoina kotona ja meillä olevat kaverit lähtevät kotiin. Lomilla he saivat mennä ja tulla suurin piirtein omien halujensa mukaan. Kesätyöt kyllä pistivät noudattamaan järjellisiä aikoja. Kouluajan viikonloppuisinkaan ei unirytmiä päästetty ihan rempalleen. Poikkeuksia tehtiin tarvittaessa, sääntö itsessään oli niin selvä, että sen noudattaminen oli ihan selkärangassa eikä siitä ollut tarvetta edes keskustella - sen vuoksi, että poikkeaminen oli tarvittaessa mahdollista. Lapsemme eivät kuuluneet siihen porukkaan, joka viikonloppuiltaisin roikkuu kaupungilla ja ostareilla, mahdollisesti pussikaljoineen.

        Jos peruskoulu- tai lukio/amisikäinen tulee kotiin iltakymmeneltä ja iltapuuhissa menee noin tunti, hän on sängyssä vasta yhdeltätoista. Siinä vielä puolisen tuntia ennen kuin nukahtaa ja aamulla ylös klo 7.00 - 7.30. Nukkuma-aika jää auttamatta liian lyhyeksi, sen ikäinen tarvitsee paljon unta! Vaikka kuinka pidettäisiin kiinni vanhasta 8 tunnin yöunisäännöstä, jokainen vanhempi - ja opettajat! - näkevät kyllä, että se ei murrosikäiselle riitä.


      • TakiTakiRumba

        Samaa mieltä


    • Kukkahättumammat :D

      huutonaurua :DDDD 15vuotias pasitetaan kotia klo 21 :DDDDDDDD Kukkahattuäitejä? :D Itse olen 14 ja yleensä klo 24 viimestään olen kotona mutta on sitä joskus tultua kotia vasta klo 4:n aikaa.

      • ktm3

        olen samaa mieltä kanssasi t 17.5v tyttö


      • Anonyymi

        Jaa a miulla lapset 15 ja 17v 15v arkena kotiin klo 22 ja viikonloppuna klo 24 17v viikolla kotiin klo 23 ja viikonloppuisin menee miten lystää. 15 vuotias tyttö jolla taipumusta alkoholin maisteluun ja 17v poika joka on aika kunnollinen eikä koske päihteisiin.


    • ArGt 0f Tr0LL1nG

      voi vittu vetäkää päähänne

    • minävain79

      Itse voin sanoa, että arkisin lapseni saa olla klo 21.00 kotona ja tähän on syynä se, että meillä nukutaan yöllä, jotta jaksetaan koulussa.

      Pyhänä klo 23- 24, riippuen onko kyseessä ihan tavallinen "hengailu" vai jotain erityistä. Jos alkoholista jää kiinni, niin meillä nuori päättää itse rangaistuksen, jonka minä ja mieheni sitten hyväksymme tai hylkäämme. (esim. parina vkl:na kotona, kuukausirahan menettäminen (meillä lapset säästävät vaaterahansa kuukausirahasta, Ulkovaatteet me ostamme) jne..)

      Minusta ei ole typerää kysellä, muiden kotiintuloajoista, koska jos kaikilla nuorilla olisi sama aika, ei kukaan nuori jäisi "paitsi" mistään ja näin lapset tulisivat ajallaan.

    • totuuden kertoja

      Olen 25 vuotias äiti ja mielestäni 14 vuotiaan kotiintulo ajaksi sopisi arki iltoina 22 ja viikonloppuisin 23. Ei ne nuoret siellä kaupungilla tee mitään muuta kuin jossain mäkkärissa kavereidensa kanssa.(mäkkärissa on myyjät) ei siellä voi tapahtua mitään niin pahaa ettei 22 asti voisi olla.

      Ja minulla siis on 13 vuotias poika ja 15 vuotias tyttö.

      • ÄläViitsi1

        25-vuotias äiti jolla 13 ja 15 vuotiaat lapset...10-vuotiaanako sait ekan lapsen? Ei ihan mee tuollanen kusetus läpi.


    • elämäonpaskaa

      olen 14v poika enkä ryyppää tai polta ja saan olla vaan kahdeksaan asti koska äiti luulee kokoajan että teen tyhmyyksiä

    • AinutPeruste

      Ainut perustelu myöhäiselle kotiintuloajalle on mielestäni se, että tyttö viettää aikaa maahanmuuttajapojan kanssa ja kansainvälistyy.

    • Ärsyttää

      Olen 14 vuotias ja kotiintuloaikani on 19.30 arkisin ja viikonloppuisin 20.00 mielestäni täysin älytön kun kavereilla ei ole läheskään tuollaiset säännöt...

    • Anonyymi

      mä oon 14v ja saan olla viikonloppuina & lomilla 23-24. porukat tietää et mul ei oo ku pari kaverii kotikaupungissa joiden kaa hengaan, ja porukat tuntee ne frendit kans :) arkisin ehkä 21, mut en usein oo arkena missään ku melkein joka päivä harrastuksii ja sit ei enää jaksa tai kerkee niitten ja koulun jälkeen

    • Anonyymi

      itse olen 13 ja kotiintulo aika on klo 23.00 joskus saan myös olla pidempään

    • Anonyymi

      Arkisin 16v klo 23 ja viikonloppuisin saa tulla yöllä kotiin.
      Puhelimeen on aina vastattava.
      Ihmetyttää nämä teinien 21 kotiintuloajat kun pikkulapsetkin ovat perheineen silloin vielä uimassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe