Kissan virtsatientulehdus

Jennyyyli

Haluaisin kuulla teidän kissaihmisten mielipiteitä tästä tapauksesta.

Otin siskoni kissat hoiviini viime viikon tiistaina. Toinen kissoista on todella rento eikä ollut moksiskaan muutosta, tämä toinen musta kissa onkin sitten toinen tapaus.. Kissa on hyvin arka, hyvin huonosti antaa silittää ja juoksee karkuun jos yskäisee.

Alkupäivät meni suhtkoht hyvin. Musta kissa söi pieniä määriä ruokaa, mutta ei ymmärtänyt juoda. Lauantai aamulla sitten huomasin että kissa juoksi laatikolla tekemättä mitään.. istui laatikolla odottaen että tulee pissi tai kakka. Ei kumpaakaan tullut koko päivänä ja illalla kissa meni niin huonoon kuntoon, että ei reagoinut kun "tönäisi" hellästi. Normaalisti olisi lähtenyt tönäisystä karkuun sohvan alle, mutta ei. Samana iltana päivystykseen.

Kissalla oli lämpöä 39 astetta. Virtsarakko täynnä pissiä. Pississä oli verta, mikä todisti että kissalla on virtsatientulehdus. Tyhjennettiin katetrilla. Tehtiin myös suolihuuhtelu mutta suoli oli tyhjä. Annettiin antibiootti kuuri.

Kissa vaikutti jo sunnuntaina paremmalta, ja söi hyvin mutta joutuin ruiskulla antamaan vettä suoraan suuhun pieniä määriä. Tuli viereen kiehnäämään ja kehräämään. Kävi pissillä normaalisti mutta kakkaa ei tullut, sillä ei ollut syönyt niin paljoa.

Maanantaina (eli tänään) kuvasin hiekkalaatikko käyttäytymistä ja teki samaa kuin lauantaina. Meni laatikolle kökkimään mutta mitään ei tullut ulos. Kissan masu tuntui pinkeältä.

Luultavasti viimeinen vaihtoehto olisi kipulääkkeet ja taas virtsarakon tyhjennys.

Omasta mielestäni paras vaihtoehto olisi laittaa paremmille unille.. Tuntuu vaan niin pirun pahalta koko ajatus, mutta haluan ajatella kissan parasta. Onko se kuitenkaan fiksua viedä arkaa ja ujoa kissaa jatkuvasti lääkärin vastaanotolle? Ei mielestäni. En haluaisi luopua kissasta mutta tällä hetkellä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta...

Haluaisin kuulla muiden mielipiteitä tai kokemuksia? Mitä itse tekisitte tässä tilanteessa?

10

546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+1

      Miksi kissa katetroitiin jos sillä oli vain virtsatietulehdus? Vai tarkoitatko vain virtsakokeen ottamista? Tavallinen virtsatietulehdushan hoituu normaalisti antibioottikuurilla ellei kissalla ole muita oireita.

      Jos kissa ei pysty virtsaamaan, on sen virtsaputki tukossa ja syynä virtsakivet tai -kiteet. Onko virtsa tutkittu näiden osalta?

      Jopa toistuvat virtsatietulehdukset ja vieläkin vakavampi riesa eli virtsakivet ovat hoidettavissa lääkityksen ja erikoisruokavalion avulla joista viimeksi mainittua saattaa joutua käyttämään koko kissan eliniän ajan, mutta joka takaa kissalle terveen ja hyvinvoivan loppuelämän hamaan vanhuuteen saakka!

      Käytitkö kissaa pieneläimiin erikoistuneella eläinlääkärillä vai ns. konitohtorilla? Jos ensin mainitulla, niin hän varmasti osaa antaa oikean lääkityksen ja mahdollisen muun hoidon kissallesi joten lopettamista pidä edes harkita.

      Kun oma kissani sai virtsatietulehduksen ja samalla myös virtsakivet, jouduin sitä hoitamaan 3kk vähän väliä eläinlääkärissä käyden apua saamassa. Tuon raskaan ajanjakson jälkeen kissani eli yli 10 vuotta terveenä ja hyvinvoivana kiitos oikean ruokavalion ja hoidon. Virtsavaivat eivät siis ole kuolemantuomio vaikka joskus ne vaativatkin pitkällisen hoidon.

    • anna tottua uuteen

      Jos kissa ei ole aiemmin ollut kuin siskollasi niin kissa on stressaantunut uudesta kodista ja oireilee pissavaivoilla sen takia. Oma kissani sairastui kun muutimme asuntoa ja samoin jos olin lähdössä vaikka risteilylle niin kissa vaistosi ja alkoi pissatulehdus, siihen sai aina lääkekuurin.

    • jennyyyli

      Kissalta otettiin katetrilla virtsa pois kun ei muuten normaalisti olisi tullut kivun takia. Ja tottakai otettiin virtsakokeet. Katsottiin pH ja muut perusarvot.

      Käytin kissan päivystävällä eläinlääkärillä joka oli tuttuni. Oli lauantai yö, joten en olisi päässyt yksityiselle.

      Nyt kissa näyttää voivan hyvin. Pissi tulee normaalisti ja kaki myös. Näyttää hyvältä! Ripuloi tosin tänä aamuna mutta lääkäri sanoi että johtuu antibiootti kuurista.

      Kyllä tämä tästä taitaa taas alkaa rullaamaan! En haluisi missään nimessä luopua tästä ihanasta kissasta !

      • maitohappobakteeri

        Lääkärin pitäisi aina antibioottikuurin yhteydessä määrätä myös maitohappobakteerikuuri. Jos ei ole määrännyt, saat sen apteekista ilman reseptiä. Inbekt Forte on hyväksi koettu ja se on helppo murskata lusikan "pesällä" hienoksi jauhoksi ja lisätä ruokaan. Jos ei mene ruoassa, niin sen voi myös murskata ja liettää veteen, ruiskulla suuhun. Muutenkin virtsavaivaiselle kissalle juominen on tosi tärkeää ja sitä voi ruiskulla juottaa vaikka huvikseen. Juoma-automaatti on muuten tosi hyvä hankinta ja se usein lisää kissan juomista.


    • Huolestunut5

      Minulla on 5-vuotias maatiais-tyttökissa, joka muutama päivä sitten rupesi käymään usein laatikolla jossa istui kuin buddha mutta mitään ei tapahtunut. Istui ns. normaalissa asennossa. ostin parafiiniöljyä ja olen antanu 2 x 2 mg päivässä. Syö ja juo normaalisti ja obn muutenkin terveen oloinen. On ollut tähän saakka aivan terve. Kokeilenko vielä Levolacia enne lääkärille menoa? Vatsanpeitteet tuntuvat normaaleilta eikä ääntele tai valita yrittäessään tehdä tarpeitaan.

    • kokemusta on

      meillä oli ihan sama tilanne viime vuonna. 4krt kuukauden aikana käytin lääkärissä "pissitulehduksen" takia, kunnes viimeisellä kerralla selvisi, että kissalla on stressiperäinen pissivaiva. Opiumin tapaista lääkettä viikko syötettiin, ihan tokkurassa oli kisu, ja paljon huomiota ja turvallisuutta kehiin, niin kissa oli kunnossa viikon päästä ja vaiva ei ole uusinut. Kissa voi stressiin reagoida noin, vaikuttaa ihan pissitulehdukselta, mutta todellisuudessa stressiperäinen.

    • M. I. litantti

      on väärin sanoa että on pelkästään stressiperäinen. Stressia alentaa vastustuskykyä joka mahdollistaa sairauksia aiheurttavien miokrobien lisääntymisen.

      • kokemusta on

        Mutta siis sillä sairaudella on ihan nimikin, joka siis on stressiperäinen. En muista enää sitä, joku hieno nimi sillä oli.


    • kokemusta on

      Käytin siis 3krt lääkärissä hakemassa antibiootit virtsatietulehdukseen ja neljännellä kerralla lääkäri tajusi olevan stressiperäinen vaiva, antibiootteja ei annettu ollenkaan, ainoastaan opiumi tyyppinen lääke.

    • Anonyymi

      Kissallani todettu diabetes. Oli 4 antibioottikuuria tässä lyhyeen aikaan, kun virtsassa sokeria. Ja sokeri taas aiheuttaa bakteerikasvua ja tulehdusta. Edelleen virtsassa sokeria, ennen kuin diabetes saatu hallintaan. Mutta Karpalo + C-vitamiini toimii kissalla erinomaisesti. Pissavaivat loppuvat vuorokaudessa.

      Hyvän olon karpaloa hain cittarista, pillerimuodossa. 1/2 pilleria pieniksi paloiksi herkkujen sisällä joka päivä. Ja ei virtsatiet vaivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe