MJ:n kuolema järkytti eniten

Q-Q-Q-Q

2011 may have been a big year in terms of online searches for the deaths of famous people, but Michael Jackson's demise in 2009 is still the 'Death That Most Shocked the Net' reveals a new study.


Searches for news of Jackson's departure were double those of Osama bin Laden who was narrowly ahead of Amy Winehouse (both of whom died last year) in a study of online searches since 2004.


The first global ranking of the world's 'Deaths That Shocked the Net' comes from analysing one billion online searches via Google by AccuraCast (AccuraCast - Search, Mobile & Social Media Marketing), a leading U.K. digital search agency.


2011 had 5 big deaths in terms of search with Osama bin Laden, Amy Winehouse, Steve Jobs, Elizabeth Taylor and Muammar Gaddafi all featuring in the top ten of most searched for deaths of all time. Only 4 other years made it in the study ' 2010 for Alexander McQueen, 2009 with Michael Jackson and Brittany Murphy, 2008 for Heath Ledger and 2006 with Saddam Hussein.


The study shows that the average age of the top ten most searched for deaths is 50 years and 4 months. Amy Winehouse was the youngest on the list at 27 years of age with Elizabeth Taylor the oldest at seventy nine years of age.


The top ten contains 5 entertainers (3 film stars, 2 singers), 2 political leaders, 1 fashion designer, 1 terrorist and 1 technology pioneer ' Steve Jobs.


Violent death is the most common cause of death in the top ten search list with 4 in this category ' Bin Laden (shot), Saddam Hussein (hanged), Muammar Gaddafi (shot) and Alexander McQueen (suicide).


Homicide was found to have killed Michael Jackson, Steve Jobs died due to illness while drugs and alcohol accounted for Heath Ledger and Amy Winehouse respectively.


Brittany Murphy's death was judged as accidental while Elizabeth Taylor was the one person who died a natural death.


According to Farhad Divecha, AccuraCast Managing Director, 'Our study shows that, above all, death is the biggest driver of all Internet search activity especially just after it has occurred. Using figures from Google we have been able to analyse rises and falls in search to produce a unique league table'.


Top Ten 'Deaths That Shocked the Net'
Rank Name Shock index


1 Michael Jackson 100
2 Osama bin Laden 50
3 Amy Winehouse 45
4 Steve Jobs 35
5 Heath Ledger 27
6 Brittany Murphy 21
7 Saddam Hussein 10
8 Elizabeth Taylor 8
9 Muammar Gaddafi 8
10 Alexander McQueen 5


• The 'Shock Index' for each person is based on the amount of online searches made for each name. A score of 100 is given to the highest of all.


Rankings of most searched for deaths since 2004 comes from analysing over one billion online searches.

http://www.music-news.com/shownews.asp?H=Michael-Jackson-named-as-the-Death-That-Most-Shocked-the-Net&nItemID=48256

11

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No joo, nämä ovat nettiajan kuolemia, online-menehtymisiä parhaaseen katseluaikaan. Se on aika henkilökohtaista kenen julkkiksen kuolema eniten järkyttää ja mistä syystä. Joku saattaa jopa iloita jonkun esim. terroristiksi luokitellun henkilön heitettyä lusikan nurkkaan. Niin groteskia kuin se onkin.

      Tämä on myös ikäluokkakysymys. Minua eniten järkytti aikanaan John Lennonin murha kotitalonsa edustalla v. 1980. Paitsi että siinä meni eräs varhaisimmista suosikeistani musiikin alalla, oli tapa niin traaginen. Ja niin ylen turha. Osoitti toisaalta miten kieroutuneeksi julkkisten fanittaminen joillekin voi muodostua. Kuulin John Lennonin murhasta vain pari tuntia tapahtuman jälkeen, ollessani viettämässä Suomen itsenäisyyspäiväviikonloppua Oslossa. Aamuvarhain alkoi Norjan radio soittamaan Beatles-musiikkia ja Lennonin soolokappaleita. Shokki oli niin raju, että tulin kuumeeseen. En ole sellaista kokenut sen jälkeen enkä ennenkään.

      Jimi Hendrixin kuolema lontoolaisessa sairaalassa, vajaat 10 vuotta ennen Lennonia, järkytti niinikään. Kuten myös suomalainen asian uutisointi siihen aikaan. "Rautalankakitaristiksi" häntä lehdistö tituleerasi. No, meni niin kauas todellisuudesta ja osoitti miten pihalla silloiset toimittajat olivat, että ei muuta kommenttia ansaitse.

      Jim Morrisonin "runoilijankohtalo" oli ehkä odotettavissa, samoin Janis Joplinin, mutta surun päiviä nekin minulle olivat. Eivät ihan samassa sarjassa kuitenkaan omalta itsekkäältä kannaltani kuin Lennon ja Hendrix.

      Nämä myöhemmät julkkiskuolemat eivät ihan samaa reaktiota ole minussa herättäneet, vaikka ainahan se on masentavaa, kun elämä ei kiinnosta nuorta ihmistä. Cobain ja Winehouse siinä mielessä olivat jatkumoa edellämainituile musasuuruuksille. "Little Michael" Jackson oli aika tiukka paikka, kun hänen uraansa olin ehtinyt seuraamaan jo Jackson Five- ajoista asti. Hän oli kiistellyistä persoonista ehkä kiistellyin, mutta suuri taiteilija kiistatta. Taisipa sinä yönä venesataman väijyvuorossa ollessani kyynel tulla silmään, kun keskiyöllä radiosta tuoreen uutisen, vielä silloin vahvistamattoman sellaisen, kuulin. Eräs aikakausi oli loppunut tylyllä tavalla. Ehkä kyynel oli myös samalla vuodatettu kadotetulle nuoruudelle. Tiedä häntä.

    • 18+15

      Yleisesti ottaen: kuollut julkkis = paras julkkis.
      En voi ollenkaan käsittää tätä järjetöntä ja turhaa henkilöpalvontaa, hankkikaa ihmeessä oma elämä!!!!

      Toki yksittäisen ihmisen epäoikeudenmukainen kuolema on aina tragedia, kuten vaikkapa edellisen kirjoittajan mainitsema Lennonin ampuminen, joten siltä osin lakki päästä ja pieni hiljainen hetki vuonna 1980.

      Mutta näille itseaiheutetuille "sankarikuolemille" ei heru tippakaan myötätuntoa, vaan kiroan ne lisäksi alimpaan paikkaan, kun ovat kupanneet minultakin välillisesti mainosrahaa ja tekijänoikeusmaksuja yms. kasettimaksuja minunkin tallettamista omista kuvista, omista videoista, omista kirjapidoista jne.

    • lirkka

      Ainoa joka on todella järkyttänyt oli maailman parhaan miestähden ennenaikainen kuolema, eli siis ELVIS PRESLEYn

      • mulle selvi oot elvi

        Millä kriteereillä Elvis on maailman paras miestähti. Äijässä ei ole ollut mitään tavista kummempaa koskaan.

        Minä olen maailman paras julkkis ja elävä sellainen:

        http://youtu.be/JvK_dy6W3-Y


    • Kings death-77

      Olen täysin samaa mieltä=ELVIS. Nää muut nyt julkkis ja pop rintamalla tämmöisiä tusinatähtia mitä mainittu.
      Jimi Hendrix ja Frank Sinatra tulevat myös tähän King Elviksen seuralaisiksi suurimpina menetyksinä.
      Kaikki kuolemat tietty järkytyksiä ja menetyksiä nykyään tässä maailmassa oli sitten Budhhalaismunkki,aseistakieltäytyjä,yhden hitin tusinatähti,juoppo taiteilija,diktaattori,joku jääkiekonpelaaja tai sprintteri tai vaikka tietokonespesialisti tai jonkun julkimon kaveri tms
      Ennenvanhaan nämä supertähdet olivat ansainneet kannuksensa ihan omin voimin,ei rahalla,tietokoneeen avuin tai taustanauhoituksin ja näitä ns tähtiä tulee liukuhihnalta enemmän kuin käyttöä siis unohtuvatkin suurin osa 5v sisällä...

      • Frank Sinatra eli kuitenkin 82-vuotiaaksi ja muusikon ura kesti 66 vuotta. :)


    • Elvis paskaa

      Kolme sointua, huonot melodiat, ei rakenteellista ideaa.

      Musiikillisesti silkkaa paskaa koko Elvis Presley. On uskomatonta että jotkut diggailevat tämmöistä, sama pätee Michaelin typeriin poprallatuksiin.

    • The Joker

      Heat Ledger

    • Olisi tuon voinut suomeksikin kirjoittaa...
      Minä olen eniten jäänyt kaipaamaan Irwin Goodmania ja Spede Pasasta.

      • yks vaan

        Onhan niitä paljon, Spede Pasanen oli mielestäni kyllä sellainen jota ei toista tule. Sitten joitain muita suomalaisia näyttelijöitä tai laulajia jotka ovat kuolleet yllättäen. Kari Tapio ainakin tulee heti mieleen.
        Elvis Presley oli kyllä myös yksi.
        Jotkut urheilijat, olisitten moottoriurheilu tai muu, esim.
        Ayrton Senna oli sellainen mikä järkytti, ja onhan tässä toki ollut muitakin urheilijat jotka ovat kuolleet kilpailuonnettomuudessa tai sen jälkeen saamiinsa vammoihin.


      • yks vaan
        yks vaan kirjoitti:

        Onhan niitä paljon, Spede Pasanen oli mielestäni kyllä sellainen jota ei toista tule. Sitten joitain muita suomalaisia näyttelijöitä tai laulajia jotka ovat kuolleet yllättäen. Kari Tapio ainakin tulee heti mieleen.
        Elvis Presley oli kyllä myös yksi.
        Jotkut urheilijat, olisitten moottoriurheilu tai muu, esim.
        Ayrton Senna oli sellainen mikä järkytti, ja onhan tässä toki ollut muitakin urheilijat jotka ovat kuolleet kilpailuonnettomuudessa tai sen jälkeen saamiinsa vammoihin.

        Niin ja prinsessa Dianan kuolema kyllä oli järkyttävä uutinen. muistan vieläkin missä olin kun kun kuulin uutisen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe