CR-V:n valo-/hämärätunnistin sijainti, sekä neliveto pohdintaa

c-r-v

Elikkäs mistä löytyy 2007--> CRV:n valoja säätelevä tunnistin? Voiko tätä ko. tunnistinta peittää tai muuten ohittaa, jotta valot syttyisivät automaattisesti myös kirkkaassa päivänvalossa, ettei tulis ajeltua pimeällä autolla, kun se vaikuttaa kanssa autoilijoita häiritsevän.

Toinen kysymys:
Mitenkän tuo CRV.n neliveto; kytkeytyykö se päälle vasta kun ajanhallinta valo alkaa vilkkumaan, vai jo aiemmin?

6

3978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hki awd

      Valotunnistin on taustapeilin kiinnityksessäsamoin kuin sadetunnistin, vaikea peittää pysyvästi. Mulla on otettu pois päiväajovalot poistamalla sulake 37 kojelauden alla olevasta sulaketaulusta ja tästä seuraa, että auto voi olla käynnissä ilman valoja, mutta valot pitää myös laittaa päälle aina erikseen sekä jäävät päälle, mikäli viiksessä on valittu ajovalo -asento. Viiksen Auto -asennossa valot toimivat tosiaan vain pimeässä, mutta viiksestä saat pakotettua valot päälle päivälläkin.

      Neliveto keskustelee ainakin ABS-jarrujen kanssa, mutta vaikea sanoa kumpi on nopeampi: luistonesto (valon välkkyminen) vai nelivedon kytkeytyminen. Tuntuisi, että takapyörät pääsevät auttamaan ennenkuin valo välkkyy ja jarrut rutisevat, mutta vaikea se on ajajana nähdä. Käsittääkseni takapyöriä ei luistonesto jarruttele, koska takapyörät eivät voi kuitenkaan pyöriä nopeammin kuin etupyörät johtuen nelivedon rakenteesta. VSA sitten kyllä jarruttaa takapyöriäkin, mutta vain luistojen korjaamiseksi, eikä niinkään sutimisen hillitsemiseksi. Onneksi CRV:stä saa luistoneston kokonaan poiskin, muuten ei nelivetoisuutta pääsisi testailemaan oikeastaan ollenkaan.

    • valoa

      Valotunnistimen paikka jo selvisikin. Täytyypi tarkistaa valokytkimen asento (CR-V -08), mielestäni se on AUTO -asennossa, jolloin valot syttyy ja sammuu virta-avaimesta. Tunneliin ajaessa ei ajovaloihin mitään tapahdu mutta sen sijaan mittaristo, myös navi himmenee yönäytölle js kun tunnelista tulee ulos, menee samat päivänäytölle ja ajovalot edelleen päällä. Hämärässä, pimeässä myös kytkeytyy pitkien valojen käyttömahdollisuus.
      Onko joku peukaloinut valokytkentöjä, nimittäin taas muistaakseni ohjekirjasta aikanaan ymmärsin toiminnolla olevan juuri päivävalo tarkoitus. Eli jotenkin siis se on onnistunut.
      Hidas on neliveto kytkeytymään, joten voi se valokin ehtiä vilkkumaan. Käytössäni tuskin koskaan joudun pahoihin paikkoihin, mutta entinen auto oli jatkuvaneliveto ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Nyt reippaasti lähtiessä etupyörä tai pyörät (en näe) lyövät selkeästi tyhjää liikkeelle lähtiessä. Edellisellä sai tosissaan yrittää sutimista. Mutta jos auto vaan vähänkään on liikkeessä ja sitten antaa kaasua, niin toimii nopeasti kytkentä. Sutimisen esto saattaa auton jopa lähes liikkumattomaan tilaan, moottori ei reagoi kaasupolkimeen, aivan kuin olisi "vaijeri" poikki, kunnes pitoa alkaa löytymään enemmän, sitten taas mennään. Sutimisen esto pois, niin tuntuu oikeastaan paremmalta tai sitten se vaan tuntuu siltä, jotenkin joutuisammin lähtö vaan onnistuu. No harvoin tässä niin kiirrettä pitää. Hyvä auto.

    • c-r-v-0-8

      Navin kauttahan pystyy säätämään, noita yö- ja päivänäyttön asetuksia, itse ainakin tykkään että navi on kokoajan päivänäytöllä, myös hämärässä ja pystyyhän päivä ja yönäytön kirkkauttakin säätämään. Olis vaan mielestäni ihan ok, että valot tosiaan syttyisivät automaattisesti (AUTO asennossa) myös päivänvalossa, mutta tähän ei taida löytyä keinoa, kun tunnistintakaan ei sitten ilmeisesti pysty peittämään. Myös peruutuskamera on välillä hieman harmillinen, kun päivällä kytkee valot päälle, niin peruutuskamera on aluksi käsittääkseni yö asetuksella, kun menee hetki ennen kuin kuva "valoistuu".

      Tuo ajonhallinta tosiaan välissä pukkaa hieman epätoivoa, kun kone ei anna tehoa ollenkaan ulos. Luistoneston pois kytkeminen toki auttaa asiaan, mutta tiedä sitten on se sutimallakaan liikkeellä lähtö sen nopeampaa...

      Onko muuten navilla varustettujen honda miesten tiedossa, mitä tuosta PC-card paikasta on hyötyä, jos sinne tyrkkää sim-kortilla varustetun PC-cardin? Entä on tietoa päivitetyistä kartoista, mistä saa ja mitä maksaa? Varmaan jostain wetteriltä/veholta saa, mutta onko olemassa mitään halvempaa keinoa?

    • valoa

      c-r-v-0-8, selitin varmaan sekavasti, tarkoitin juuri, että edellinen omistaja on jotenkin onnistunut peukaloimaan kytkentöjä koska tuo AUTO-asento ei vaikuta ajovaloihin, ne ovat koko ajan päällä kun virta on päällä oli päivä tai yö, joten sitä tunnistinta ei tarvitse peittää, on siis olemassa ratkaisu mutta kuka sen osaa tehdä?

      Ei ymmärtää mix sim-kortti pitäis saada sinne. PC -card tarvitsee adapterin, eli Common Interface (CI -card), saa sitten laitettua satoja biisejä ja soitin pelaa niin kuin jukeboksina.

      199 euroa http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/en_GB/-/EUR/ViewStandardCatalog-Browse?CatalogCategoryID=IZsKCghB4ewAAAEuA7wmWYGg&ShowAllProducts=YES&PersistNavigationMenu=YES

      Ei suositeltava, rahallisesti halvempi mutta pitää vaivaa nähdä, laita hakusanaksi HONDA-2011-SAT-NAV-DVD-V3-52-EASTERN-EUROPE ja katsele mahdollisuuksia. Aika tuore versio, pitänee polttaa dual layer -levylle.

    • c-r-v-0-8

      Aa, niin justiinsa. Saatto olla myös omassa ymmärryksessä vikaa. :) Eli asiaan on kuitenki joku ratkaisu, pitää yrittää jostain kautta selvitellä asiaa.

      Siis tuosta PC-card paikasta tuli itselle ensimmäisenä mieleen, kun ainakin vanhemmissa kannettavissa tietokoneissa oli tällainen paikka ja johon pc-card adapterin ja sim-kortin lykkäämällä, pääsi netin syövereihin ja aattelin että hakisko se kenties jotain karttapäivityksiä sen kautta. Mutta olin sitten väärässä. Auto ompi tuontiauto, niin ei oo kovin kummosia ohjekirjojakaan, ainakaan mistä mun kielitaidolla sais riittävästi selkoa kaikista toiminnoista.

      Mutta hyvä kun selvensit tuon korttipaikan saloja, aiemmissa autoissa tottunut kuuntelemaan musiikki muistikortilta/-tikulta, niin tuon kauttahan se onnistuisi. Keskikonsolista löytyy kyllä myös audio-in pistoke, mutta ei ole tullut sitäkään vielä testattua.

      Noo, jospa sitä noilla kartoilla pärjäis ainakin täällä Suomen rajojen sisäpuolella.

      Kiitoksia kaikista tiedoista.

    • humujuntti12

      miten saa ajovalot syttymään kun hondan -98 käynnistää saisko helpon kaavan [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1689
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1598
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1179
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1134
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      7
      1028
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      981
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe