Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kouvolan HULE+VESI laitos

osaavaat rahastaa

Näin se käy. Kaivuri vetäisee 25 metrii kapeeta ojaa vesijohdolle, asettaa muoviputken kaivantoon ja peittää. Lasku tarvikkeineen 620 e verollisena.
Kouvola rahankuppauslaitos perii tonttijohdosta 2644,50e eli reilu 2000e jää noille hallintoihmisille. (tämä ei ole liittymämaksu,vaan putken ja asennustyön hinta.)

Nyt lisättynä HULE-vesi liittymällä summa noin kaksinkertaistuu, jä lisää tulee kun ehtivät laatia liittymissopimuksen kovine hintoineen.

8

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi hyviä

      Puolet putsareille tulevasta vedestä on kuulemma hulevesiä. Joten järkipäähallinto
      ensin laajennetaan puhdistamoja kun tilat ei riitä. Nyt poistetaan nuo vuotovedet,
      niin voidaan purkaa puolet pudistamoista.
      Kivaa ja kallista. Onneksi on maksajia.

      Ei kierrä veri päässä. Onko niin yksinkertaista asiaa että nuo hallintodivisioonat
      saisi edes jotain aikaiseksi. Tietysti konsulttien avulla.

      • puuviemäri

        Eikös sadevesien johtaminen jätevesiviemäriin ole ollut kiellettyä jo vuosikymmeniä?

        Rakenustarkastus hyväksyy rakennuspiirustukset rakennusluvan myöntämisen yhteydessä ja rakennustyön aikana tehdään asiaan kuuluvat katselmukset ja tarkastukset. Tällä tavalla pidetään huolta siitä, ettei sadevesiä johdeta viemäriin.

        Täten hulevesiongelmaa ei ole olemassa. Tai jos on, niin onko joku jättänyt työnsä hoitamatta?

        Kun tähän homman ryhdytään, niin yhdistetään tähän samantien puurakentaminen ja tehdään johdot puusta. Pääsee sitten rahastamaan uudestaan jo vuoden kuluttua.


      • viärä konsultti
        puuviemäri kirjoitti:

        Eikös sadevesien johtaminen jätevesiviemäriin ole ollut kiellettyä jo vuosikymmeniä?

        Rakenustarkastus hyväksyy rakennuspiirustukset rakennusluvan myöntämisen yhteydessä ja rakennustyön aikana tehdään asiaan kuuluvat katselmukset ja tarkastukset. Tällä tavalla pidetään huolta siitä, ettei sadevesiä johdeta viemäriin.

        Täten hulevesiongelmaa ei ole olemassa. Tai jos on, niin onko joku jättänyt työnsä hoitamatta?

        Kun tähän homman ryhdytään, niin yhdistetään tähän samantien puurakentaminen ja tehdään johdot puusta. Pääsee sitten rahastamaan uudestaan jo vuoden kuluttua.

        Onhan se kiellettyä ollut jo reilut 30 vuotta. Valvonta ja toteutus ei aina ole toiminut.
        Nyt suurin vuoto on ilmeisesti nuo pitkät siirtoviemärit. Periaatteessa putken sisäinen paine tiivistää liitokset,mikäli ne on puhtaina ja oikein asennettu. Eli teoriassa.
        Nyt kuitenkin kymijoen alitus on niin syvällä että joen vesi aiheuttaa yli 10 kilon ulkopuolisen paineen mihin ei noita ole suuniteltu. Myöskin linjasuunnittelu on tehty kalliiksi ja huonokkoksi.


    • sinisellä saimaalla

      Tuo hulevesi määrä on vesilaitoksen keulan antama tieto. Eli puolet virtaaman kokonaismäärästä.

      Korialla oli jokin ongelma,kun kaivosta tuli sinistä vettä. Asiaa tutkittiin ? kaksi kuukautta,ja vesi oli käyttökiellossa. Nyt on selvinnyt että eräs yhtiö oli valuttanut lattiakaivoon kyseistä ainetta,joka oli pakkasnestettä. Kaikki hyvin,kuulemma,
      aine haittuu taivaalle,eikä aiheuta mitään puhdistusongelmia.

      Liekkö vika väärin uutisoitu,vai pitääkö vesilaitos ihmisiä pilkkanaan.

    • kurttugermaani

      Olen samaa mieltä puuviemärin kanssa!
      Yhtä hyvin KSS energia voisi ilmoittaa että vanhentuneiden asennusnormien mukaisia talojen sähköistyksiä ei saa enää käyttää, vaan ne tulee omalla kustannuksella varustaa vikavirtasuojilla ym. Muuten pitää maksaa sähkön siirrosta kaksinkertaista tariffia eli ns. vikavirtamaksua.

      Näihin asioihin pitää puuttua rakennusvaiheessa ja niinhän on jo vuosikymmeniä tehtykin. Jälkikäteen on aivan turha ruveta vaatimaan mitään takautuvasti. Luotetaan selvästikin siihen, ettei ihmisillä ole varaa teettää kalliita remontteja ja sillä perusteella sitten kiskotaan lisää maksuja.

      Kouvolan veden mukaan tällä hetkellä hulevesien kustannukset maksatetaan tasapuolisesti kaikilla, oli hulevesiputket tai ei. Jos mennään siihen, että aletaan maksattaa tuplaten niiltä joilla ei ole hulevesiputkia, niin jätevesimaksut pitää puolittaa niiltä joilta putket löytyy. Muutenhan kyseessä on puhdas rahastus!

      Jos Kouvolan vesi alkaa käyttää likaisia keinoja rahastamisessa, niin pahoin pelkään että asiakkaiden kunnioitus määräyksiä kohtaan rapautuu. Kaikenlaisia vippaskonstejahan löytyy ja saattaa se veden menekki alkaa pienenemään asiakkailla. Esim. vanha pihakaivo saattaa nousta arvoon arvaamattomaan.

      Itse olen esim. parhaani mukaan alkanut säästää sähköä, koska riepoo niin kovasti vuosi sitten tuplattu sähkövero. Mieluummin maksan halkomyyjälle pimeästi kuin ahneelle verottajalle. Sama pätee vesilaitokseen. Kohta kannan veteni avannosta ja kaadan hulevetenä viemäriin ihan piruuttani.

    • olihan putkiurakka

      Talot on olleet aikoja. Nyt tämä nykyinen hulevesi buumi johtuu noista pitkistä siirtoviemäreistä, joiden asennusta ja kuntoa ei kukaan vahtinut.
      Siinä on useampikin liitos kun 40 kilometriä siirtoviemäriä kasataan. Pumpuillahan siellä moska kulkee paineistettuna mutta hyvin imuuttaa vettä mukaan. Tosin nousee pelloillekin muutamissa kohdin.

      Erittäin halpamaista pistää piiloveroa vesihuoltoon. Kuvaa hyvin hallinnon tasoa.

    • oma kokemus

      tämä olisi hyvä kohde palkata se KONSULTTI. Ja puolueeton sellainen. Se kertoisi miten nämä asiat tulee hoitaa.

      Vesilaitos voisi kilpailuttaa asennukset , kaivuutyöt jne niin että asiakas saisi oikeasti edullisimmalla tehtyä tarvittavat työt. Huvittavaa kun vesilaitoksen mies käy kohteessa tekemässä 5min . töitä ja tulee 2-3 tunnin lasku. Ymmärrän että ajavat asennuskohteeseen omalta toimikaikaltaan mutta ei kai asiakkaan kuulu maksaa sitä kun asentaja käy omilla asioillaan tai lukee lehteä abc pihalla. 5 min asennus -> 5min plus matkat on yht. 35min. Laskua ei kuulu tulla 2-3h. Yksi tunti on ok.

    • Anonyymi

      Tuo yritys, joka aiheutti veden värjääntymisen on Envion Oy. He valmistavat värejä ja... No, asiaa onkin puitu oikeudessa, jo monta vuotta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe