EI päästetty baariin

"Täysi-ikäinen" mies

Täytin viimeviikolla kahdeksantoista ja piti tätä lähteä muutaman kaverin kanssa baariin sitten juhlistamaan. No siinä baarijonossa poke katteli muhunpäin jo kaukaa ja hymyili v-mäistä hymyä. Kun kohdalle päästiin ja näytin henkkareita, niin ei kelvannut. Kuvaa ei kuulemma voinut tunnistaa tarpeeksi hyvin (3 vuoden takainen mopokortti), ja olen kuulemma aivan liian nuoren näköinen ollakseni täysi-ikäinen. Siinä alkoi nolottaa ja hermostuttaa niin näytin sitten pokelle vielä kela-korttia ja visa electronia eikä silti päästänyt sisään.
Ai sitä vitutuksen määrään kun nolona joutui kääntymään baarin suulta pois, ei tehnyt enää mieli lähteä kaupungin muihin baareihin yrittämään, vaan tyydyin suuntaamaan kotiinpäin ja suuntasin yksin kotini vieressä sijaitsevaan pikkubaariin, johon kyllä henkkarit kelpasivat.

Onko pokella mahdollisesti huono päivä, vai pitääkö vain tyytyä kohtaloon ja jättää baarireissut pois kokonaan? Itsetunto ei kyllä kestä enää montaa samanlaista nöyryytystä ettei täysi-ikäisenäkään pääse baariin vaikka useat kaverit ovat siellä jo rampanneet 15-vuotiaasta asti.

Vielä kun näytin kelakorttia ja pankkikorttianikin pokelle, kuvitteliko että tämä hänen mielestään näyttävä pikkupoika on ryöstänyt tämän lompakon? Tämäkin tuntuu erittäin typerältä koska kuvassa ei ole juuri eroavaisuuksia, vaikka väkisin on ehkä vähän ulkonäkö kerennyt muuttua kolmessa vuodessa vaikka edelleen nuoren näköinen olenkin.

15

1149

  Vastaukset

  • Jatkoa aloitukseen: eli mitä pitäisi tehdä että sinne baariin pääsisi kun sitä ikää nyt vain sattuu vaadittava määrä olemaan? -.-

  • Alkon sivuilta:

   Mitkä paperit kelpaavat?

   Nämä kelpaavat
   Iän voit todistaa poliisiviranomaisen myöntämällä voimassaolevalla

   ajokortilla
   passilla
   kuvallisella henkilökortilla.

   --------------------------------

   Nämä eivät kelpaa

   Mitkään kortit, joita viranomaiset eivät hyväksy henkilöllisyystodistuksiksi, eivät kelpaa Alkossakaan.

   Tällaisia ei-hyväksyttäviä kortteja ovat esimerkiksi

   Kela-kortti
   opiskelijakortit
   kuvallinen pankkikortti
   sotilaspassi.

   -----------------------------------

   Esimerkkitapaus:

   Mikäli muilla kuin poliisin myöntämillä papereilla liikkuva ala-ikäinen on päästetty sisälle, ja hän juopuu ja jää vaikka kotonaan kiinni, tilittää vanhemmilleen että on päässyt näillä sisään ravintola x:n ja vanhemmat ottavat yhteyttä virkavaltaan tai alkoholilupatarkastajaan, voidaan ravintola x:ä rangaista esimerkiksi sulkemalla ovet. Siksi monet eivät päästä muilla kuin poliisin myöntämillä sisään.

   Eli vielä kerran: Hommaa ajokortti, passi tai kuvallinen henkilökortti, niin ei ole ongelmia eikä tarvi nolostella.

  • Hommaa ajokortti? Mitä ihmettä, ihan sama ajokortti se mopokortti on siinä missä autokorttikin siinä on vaan vähemmän kirjaimia! Ei se tarkota et jos ei saa ajaa autoo ni ei myöskään pääse baariin... Tarkka poke=daiju...

  • Kannattaa hommata se kuvallinen henkilökortti tai sitten ajokortti taikka passi ja pitää sitä aina mukana ja näyttää niistä jotakin.

   • mopokorttiko ei mielestäsi ole ajokortti?


  • Kuuleppas nimimerkki halloo tuo aloittajahan mainitsi ettei mopokorttikaan kelvannut,niin syystä kehoitin hankkimaan sen ajokortin tai kuvallisen henkilökortin taikka passin ja näyttää sitten niistä jotakin,kun menee sinne baariin.Et tainnut ymmärtää lukemaasi,niin että halloo vaan itsellesi.

   • Mopokortti = ajokortti eli kelpaa. On vaan tainnut pokella nousta kuuluisa kusi päähän, joten kannattaa vaihtaa suosiolla paikkaa.


  • Ah, aina niin herkkä ja loukattu nuoren miehen ego, täällä on annettu ihan asiallinen neuvo hankkia kuvallinen henkilökortti, ja silti kakarat meuhkaatte siitä että, kyllä se mopokortti vaan on ajokortti. Luuletteko että teidän paikan vaihtamisella on mitään merkitystä ravintoloitsialle, siihen verrattuna, että paikalle ilmestyy alkoholi tarkastaja, ja asiakkaitten sekaan on lipsahtanut alaikäisiä. Katsokaas kun siinä tapauksessa, herra tai rouva alkoholitarkastaja laittaa pahimmassa tapauksessa lapun luukulle, mikä tarkoittaa että ei tule myyntiä, eli tehdään hitosti ns. persnettoa. Siinä vaakakupissa ei äitin antamat taskurahat juurikaan paina. Eli hoitakaa ne paperit kuntoon.

  • Aloittajan nimimerkistä sen verran, että 18-vuotias ei ole vielä mikään mies. Poikanen vasta.

   Ei muuta.

  • Ei kaikki ravintolat halua asiakkaikseen 18-vuotiaita, ainakaan kaikkina iltoina. Tarkasta ikäraja.

   • Ihan sama oli sitten kyse passista tai ajokortista vaikka onkin virallinen henkkarin niin kuvasta pitää olla TUNNISTETTAVISSA.

    Mopokortin kuvassa 15v ja nyt 18v jos olet lisäksi muuttanut tyyliäsi niin käännytys on perustelu.

    Laki antaa JV:lle viimekädessä päättää onko asiakas tunnistettavissa vai ei.
    Tuon lisäksi ravintola saa valita asiakkaansa ja siihen ei tarvita mitään perusteluja miksi ei pääse sisään... Pidemmän päälle tietty huonoa bisnestä...=)


  • sul oli salee joku HÅÅIIÄFFKÅÅ-kaulaliina.. 8-1!

  • Virallisesti ajokortti ei ole tarkoitettu iän osoittamiseen. Ainoat viralliset kortit ovat passi tai henkilökortti.

  • Paikallisen yökerhon käytäntö on että mopokorttia ei hyväksytä. Perustelu on se että kuva on yleensä otettu 15-vuotiaana eikä siitä välttämättä tunnista henkilöä.

   Jos on 9-vuotiaana saanut 10-vuoden passin ja yrittää käyttää sitä 18-vuotiaana niin esim. pankilla on oikeus ja velvollisuus olla hyväksymättä sitä.

   • Kiinnittäköön ne poket huomiota että onko sillä juuri täysi-ikäistyneellä nuorella jokseenkin samanmuotoinen nenä, silmät, leuka, suu ym. kuin siinä vanhassa kuvassa. Ja kantsii kysyä esim. pankkikorttia, opiskelijakorttia, kela-korttia jos ei kuvasta saa selvää. Ei se "alkoholin välittäminen alaikäiselle" mikään suuri rikos täällä Suomessa ole ja siitä saa yleensä tyyliin 15 päiväsakkoa. Ammattilaisvälittäjätkin selviävät yleensä ehdollisella vankeudella. Maailma ei kaadu. Onneks nykyään ei enää 10 vuoden passeja ole, on vaan 5 vuoden passit. Mutta se on asia erikseen että oliko passikuvassa oleva nykyinen 18-vuotias miten samannäköinen kuin mitä hän oli 13-vuotiaana.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2687
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   2531
  3. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   46
   2293
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   57
   1440
  5. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   911