Aneurysma ja toimenpide

N1234

Ensiviikolla pään angiografiaan menossa, pään magneettikuvassa löydettin aneurysma, joka nyt tutkitaan ja sitten päätetään miten operoidaan. Onko muita samankokeneita? Ikää 33.v ja ihan sattumalöydöksenä tämä löydettiin.

25

2726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N12345

      Hei minulta pääsi puhkeamaan, ei tiedetty, leikattiin ja selvisin todella hvyin, mitään ei jäänyt joten vain tsemppi-=)
      Onneksi löydettiin, sillä puhkeaminen on hankalampaa ja tekee tuhojaan.

    • M1234

      Enskuussa leikkaukseeen,löydettiin marraskuussa sattumalta.Leikkaus tehdään avoleikkauksella.Ikää 49v.

    • Lucky

      Minulta leikattin 7,5 vuotta sitten aneyrysma, joka oli jo vuotanut. Kaikki meni hyvin ja pääsin sairaalasta jo 6 päivän kuluttua. Tsemppiä kaikille leikkausta odottaville!

    • N1234

      Kiitos viesteistänne.Nyt ensin tosiaan tehdään tutkimus (angiografia) ja sitten päätetään miten toimenpide suoritetaan. Varmaan kuitenkin nyt sitten hyvä hoitaa ennenkuin pääsee puhkeamaan vaikka ei se tietty aina varmaa ole että nuo aneurysmat puhkeaa. No täytyy vaan toivoa et neuroradiologi osaa hommansa.

    • SAV 07/2011

      Miten kävi? Mitä angiossa löytyi?

      • N1234

        Hei, 10.2 tehtiin angiografia. Aneurysma tullaan koilaamaan. Soitin tyksiin, että koska mahdollisesti näin tapaahtuu, sieltä sanottiin, että loppuvuonna tai 2013 alussa.Aika pitkälle ajat menee. Miten teillä muilla, jouduitteko kauan odottamaan toimenpiteeseen pääsyä? T.alkuperäinen aloittaja N1234


    • 18+16

      Minkälaisilla oireilla saitte lähetteen angiografiaan?

    • 6+8

      Aloitus oli siis provo koska vastauksia ei ole tullut viimeisimpään viestiin.

    • N1234

      Minulla ei ollut oireita vaan äitini sai massiivisen aivoverenvuodon viime kesänä jonka vuoksi menin tutkimuksiin. Sain työterveydestä lähetteen magneettiin.

    • aneurysma

      Itselläni löydettiin myös sattumalöydöksenä magneettikuvasta aneurysma. Nyt odottelen kutsua leikkaukseen, toivottavasti kaikki menee hyvin. Tsemppiä kaikille leikkausta odottaville ja toipuville! olisi kiva kuulla kokemuksia leikkauksesta ja sen jälkeisestä elämästä!

    • 1+19

      Ilmoitetaanko pään magneettikuvauksen jälkeen kaikki sieltä löytyvät poikkeamat, esim. jos joudutaan kuvaamaan jostain tietystä syystä ja paljastuukin jotain mikä ei edelliseen liity, eli myös sivulöydökset?

    • aneurysma

      kyllä ilmoitetaan. tai ainakin minulle tuli lausunto postissa ja siinä sitten luki, että yksi aneurysma löytynyt. kuvattiin siis kovien migreenien takia pää ja siinä sitten sivulöydöksenä löytyi aneurysma.

    • Minni1234

      Hei taas, soittelin taas tuonne sairaalaan, että koska pääsisin koilattavaksi, mutta siellä (tyks) niin kovat jonot, että ehkä vasta loppuvuonna tai alkuvuodesta voisi päästä. Eli angiografia minulle tehtiin 10.2 ja nyt sitten vaan odotellaan aneuryman paikkaus aikaa. Tsemppiä muille odottaville!

    • pelkoperspuoli

      Miten jaksat odottaa? Ovatko lääkärit sanoneet, ettei pullistuma varmasti puhkea ennen operaatiota? Mulle tehtiin myös pään magneetti pari vuotta sitten, kun suvussa on aneurysmia (äidillä ja hänen siskolla). Multa ei poikkeamia löytynyt, mutta jo sen magneettikuvauksen tulosten odottaminen oli ihan kamalaa... En tiedä, miten olisin pystynyt odottamaan leikkausaikaa. Kärsimätön luonne muutenkin :).

    • Minni1234

      Pieni riski on että se voisi puhjeta, mutta mistäs sitä tietää. Täytyy toivoa, että ei puhkeis. Onneksi verenpaine hyvä. Yritän olla ajattelematta asiaa ja aika hyvin olen sen unohtanut, aina välillä käy mielessä.

    • Minni1234

      Hei taas. Nyt sitten tuli kutsu toimenpiteeseen eli aivoverisuonen pullistuman embolisaatio. Toimenpide marraskuussa. Tasan vuosi meni siitä kun todettiin tämä magneettikuvassa ja 9kk siitä kun varjoainekuvaus tehtiin. Mukavaa syksyä!

    • hirmunen rölli

      Moi..

      Miltä se varjoainekuvaus tuntui? Menikö kauan?
      Voitko kertoa aika yksityiskohtaisesti siitä, mä olen menossa ja hieman paniikissa..
      Oliko sulla minkäkokoinen aneyrusma ja missä kohtaa päätä?
      Anteeksi uteliaisuuteni. :(

      • Minni1234

        Hei, harmi, että huomasin viestisi vasta nyt. Oletko ollut jo angiografiassa? Se oli ihan "helppo" ja vaivaton toimenpide, ei siis kannata jännittää. Menivät minulla nivusesta sisään katetrilla ja olin hereillä (sain kanyylista hieman diapamia). Katetri kulki valtossa, sydämen kautta päähän ja tämä ei tuntunut missään. Sitten ruiskuttivat varjoainetta päähän ja kuvasivat. Ainetta laitettiin 4 krt ja se tuntui hieman ikävälle, sellainen paineentunne, mutta se lakkasi hyvin nopeasti. Sitte homma oli ohi. Jouduin 1vkon sairaslomalle ihan vain jalassa olevan mustelman takia joka aristi. Ole siis huoletta!


      • Minni1234

        Niin ja aneyrysma on 4x3mm kokoinen. Paikassa johon päästään koilaamisella. En muista tarkkaa sijaintia, täytyy katsoa papereista.


    • Minni1234 N1234

      Huomasin että olen jostain syystä vaihtanut nimimerkkiä , siis N1234 ja Minni123 ovat minun molemmat.

    • hirmunen rölli

      Kiitos vastauksesta. :)
      Hyvin meni ja viikko myös sairaslomaa.
      Nyt tekivät päätöksen ja menen leikkaukseen. Nukutus, kallon läpi.
      Onpahan sitten ohi ja pääsee nauttimaan elämästä täysin aivoin. ;)

    • N1234

      Nyt on koilaus tehty ja kaikki meni hyvin . 1pv sairaalassa ja sitten kotiin. :)

    • Rouva Helsingistä

      Hei kaikille. Minulle tehtiin 49 vuotiaana aneurysmaleikkaus maaliskuussa 2011, n. kolme ja puoli kuukautta löydöksen jälkeen.Tunteet jylläsivät vuoristorataa ennen leikkausta ja pelotti kamalasti. Leikkaus meni ihan ok (kallon läpi ja klipsaus), mutta leikkaushaava korvan juuressa alkoi tihkua kudosnestettä ja vähän verta n, kolmen viikon päästä leikkauksesta. Järkytyin todella, sillä neurologi sanoi, että jos ei kahteen viikkoon tokene, niin pala kallosta pitää ottaa uudestaan irti. No way! Onneksi haava alkoi paranemaan, joten kahden kuukauden sairasloman jälkeen pääsinkin jo takaisin töihin. Aikaa leikkauksesta on siis reilut puolitoista vuotta. Tuntoaisti ei ole ihan palautunut oikealta puolelta päänahasta vieläkään mutta muuten ei mielestäni mitään oireita ole jäänyt. Tsemppiä kaikille leikkausta odottaville ja toipumisia kohtalotovereille.

    • pena61v

      pena hei minulta leikatiin anearysma vuonna 82 jota hoidetiin mikreeni kohtauksena 3viikkoa ja sitten leikatiin opetelin muistamaan kaikki asiat suurin piirtein uudestaan puhuminnen ja käveleminen toimi mutta muistiini se vaikutti ja vuoden leikauksen jälkeen lääkäri setä totesi että on tullut jälki kompli laationa epilepsia kun hoidetiin väärin kolme viikkoa syötetiin mikreeni lääkeitä ei otettu tosisaan kun itse tiesin mistä on kyse nyt olen sen takia sairas eläkeellä kun epilepsian takia en voi tehdä kolmi vuoro työtani ei muuta kun tsemppiä

    • Anonyymi

      Omaiseni menehtyi TYKSIssä tehdyn aneurysman embolisaation jälkeen. Ei kannata mennä koska se on ylimääräinen riski. Hernesniemen mukaan aneurysma pitää poistaa kokonaan (googlaa Hernesniemen julkaisu. Siis leikkaus kuitenkin tehdään niin embolisaatio on iso riski.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2457
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      86
      1951
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      155
      1408
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe