Te joilla on ollut turkiskuoriaisia kerrostaloasunnossa?

ikävä löytö

Kun olette löytäneet toukkia ja kuoria, ja siivonneet kaikki paikat huolella, niin kuinka pian on alkanut löytyä uusia toukkia? (Kuinka pitkään siinä menee että toukat kehittyy munista? Löysin vain tiedon että toukat elää 3-20kk ennen kuin muuttuvat kuoriaisiksi.) Missä vaiheessa noista pitäisi ilmoittaa isännöitsijälle? Jos olette olleet ensimmäinen joka toukat on löytänyt ja niistä ilmoittanut, niin onko teitä syytetty niiden levittämisestä? Oletteko vieneet toukan jonnekin tutkittavaksi? Minne?

Itse löysin vajaa kaksi viikkoa sitten vahingossa toukan, ja aloin sitten tutkia kämppää ja löysin niitä kuoria enemmän ja muutamia toukkiakin. Eläviä toukkia oli alle kymmenen, kuoria useampia kymmeniä. Tosin en tiedä ihan varmaan toukkien määrää, koska vein kaiken josta niitä löytyi heti pusseissa parvekkeelle pakkaseen ettei toukat leviä. Hain häkkivaratosta yhden ilmapatjan ja senkin sisällä oli kaksi toukan kuorta, vaikka se ei ole ollut aikoihin kämpässä. Tutkin sitten häkkivaraston lattioita, ne oli siivottu hyvin, mutta löysin toisen rapun puolelta unohtuneen pahvikotelon alta myös pari toukan kuorta. Tämä talo on kivitalo, eikä mitenkään niin älyttömän vanha, 1989 rakennettu, joten sinänsä on aika outoa että talon rakenteissa voisi noita asustaa. Kuitenkin nuo häkkivarastolöydöt kertoo minusta selvästi siitä että niitä on koko talossa. En usko että monikaan on kuitenkaan huomannut niitä vielä, koska niitä on ollut toistaiseksi aika vähän ja ne oli piiloutuneet tosi hyvin. Kaikki jotka löysin omasta kämpästä oli tosi hyvin piilossa: suljetussa valokuvalaatikossa, pienessä kaapin perälle unohtuneessa lankapussissa, kaulahuivien taitosten välissä, pitkään käyttämättömänä olleissa siivouspyyhkeissä jne… sekä tietysti myös siivouskomeron pohjalla, joka kertoo siitä että niitä on kai ollut täällä jo jonkin aikaa, koska olen ilmeisesti vahingossa imuroinut niitä ja ne on mönkineet imurista ulos. Pelkään että jos ilmoitan noista niin ne laitetaan minun syyksi, koska olen löytänyt ne ensimmäisenä. Kuitenkin muut asukkaat alkaa puhua että olen levittänyt ne tänne, vaikka olen ihan varma että en ole. Olen asunut täällä jo reilun kaksi vuotta, ja edellisessä kämpässä viisi vuotta ja siellä ei ollut noita.

3

6402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja jatkaa...

      Mietityttää että josko kyse on kuitenkin vaikka pilkkuturkiskuoriaisesta, joka on peräisin luonnosta ja se häviääkin itsestään ja myrkytys on ihan turhaa. Se turkiskuoriainen joka asuu vanhoissa taloissa on nimeltään vyöturkiskuoriainen ja kuulemma todella vaikeasti häädettävä. Niiden toukat on kuitenkin ihan samannäköisiä joten en tiedä kumpia nuo on. Mulla on yksi toukka lasipurkissa ja voisin viedä sen jonnekkin tutkittavaksi, en tiedä auttaisko se mitään, vaan pitäiskö vaan itse odottaa kumpi kuoriainen toukasta kasvaa. Laitoin purkkiin kangaspalan toukan kaveriksi että sillä olisi ruokaa jotta siitä tulisi kuoriainen. Laitoin samaan purkkiin myös neljä tyhjää toukan kuorta siltä varata jos vien sen jonnekkin että niiden valtavaa kokoero hahmottuu (Osa kuorista jotka löysin oli nimittäin ihan älyttömän pieniä, niin että olisi melkein tarvinnut suurennuslsin niitä katsoakseen, toiset taas oli selvästi isompia. Ei siis sekään auttanut tunnistamisessa yhtään. ) Kuitenkin parissa päivässä se elävä toukka on syönyt kaikki ne tyhjät kuoret sieltä purkista. Pelottaa että tekeekö ne niin oikeassa elämässä ja onko tuhonneet kenties kaikki todisteet toisistaan näin ja toukkia onkin ollut paljon enemmän kuin miltä näyttää.

      Olisi kyllä kiva päästä toukista kerralla eroon, sillä olen kuitenkin tehnyt nyt tosi suuren työn siivouksen kanssa, pessyt tai pakastanut kaikki tekstiilit ja myrkyttänyt listat ja kaapin pohjia Raid Superilla ja luutunnut kaikki mahdolliset paikat, joten ärsyttää jos niitä tulee heti jostain lisää. Olen kuitenkin lukenut netistä että koko talo pitäisi kuitenkin myrkyttää kerralla ja kahdesti jos niistä haluaa eroon, ja kaikki asukkaat ei kuulemma siihen suostu tai ainakin se aiheuttaa monissa kovasti närää. Mietin että pitäiskö mun nyt vaan sitten odotella että ilmestyykö uusia ennen kuin tee ilmoituksen, pitäiskö vain hankkia jotain tiheää verkkoa tuuletuskanaviin ettei kuoriaisia pääse omaan kämppään lisää munimaan. Mistä sellaistakin löytää? Vai pitäiskö vaan ilmoittaa noista heti, vaikka luultavasti kaikki on sitten mulle vihaisia sen jälkeen. Tuo tuuletuskanavien peittäminenkin on kyllä tosi vaikeaa, koska yksi tuuletuskanava on piilossa jossain naulakon päädyn takana, ja naulakko on siitä päädystä seinässä kiinni. En siis näe koko aukkoa, mutta ilma tulee selvästi sieltä. Pelkäänkin että toukkia on naulakon alla enemmänkin, koska niitä oli eniten sen lähistöllä. Naulakostakaan ei kuitenkaan saa mitään osaa irti että sen sokkeliin voisi kurkata, suihkutin kyllä Raid Superia naulakon listan alle eikä sieltä mönkinyt esiin yhtään kuollutta toukkaa. Niitä ei löytnyt myöskään parin listan alta, jotka poistin seinän viereltä. Ehkä siis hyvä merkki. Onko kukaan muuten päässyt noista eroon helpolla, yhdellä perusteellisella siivouksella?

      • LudeJaska

        Kyllä se vaatii koko talon myrkytyksen, varsinkin jos niitä on nyt löytynyt muualtakin kuin omasta asunnostasi. Kannattaa tarkastaa myös hellan takaa, siellä voi olla enemmänkin, tykkäävät lämpimistä paikoista. Piilossa ne elävät, joten listojen alla yms. niitä asuu. Luultavasti niitä on enemmänkin, jos olet niitä useita löytänyt. Kyllä ne kaikki asunnot myrkytetään eikä asukas voi siitä kieltäytyä.

        Omassa talossani suoritettiin myrkytys pari vuotta sitten, kun useasta asunnosta oli löytynyt niitä, ei kuitenkaan omastani. 2 myrkytyskertaa, ongelmasta päästiin eroon. Oikeastaan aika helppo homma asukkaalle, huonekalut yms piti vain siirtää niin että listoihin yms pääsivät käsiksi.
        Kannattaa hoitaa ongelma ajoissa, ennenkuin ongelma räjähtää käsiin ja kaikki villavaatteet on syöty. Nyt kun on vielä pakkastakin, niin pystytte vaatteita pakkasessa pitämään että vaatteissa mahdollisesti olevat kuolevat.


    • Anonyymi

      meillä on kuoriaisia vanhassa 40-luvun paritalossa huomasin sen siivotessa pari kuukautta takaperin kun löysin toukan kuoria mutta ei niistä mitään haittaa ole kertaakaan ei ole vaatteita syönyt toukat saatika toukkia edes nähnyt vaan kuin kuolleena sillä ne ei elä huoneissa vaan ovat kiltisti lattian alla kerran ehkä kahdessa kuukaudessa tulee aikuinen pilkkuturkiskuoriainen tervehtimään mua makuuhuoneeseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe