Paha haju lattiakaivosta

Hajuun kyllästynyt

Mieheni putsasi lattiakaivon Kloritella ja tiskiharjalla. Seuraavana päivänä hirveä viemärin haju tunkee esiin koko asuntoon. Mitä on tehty väärin? Onko jokin osa mennyt rikki vai mistä johtuu?.

Aiemmin ei ole ollut mitään hajuhaittoja. Mies sanoi jonkin tulpan puuttuvan, ei kyllä ennenkään ollut tulppaa siinä kohdassa. Voiko tässä tehdä isonkin vahingon vain peittämällä reikä lattiakaivossa jollain tulpalla niinkuin mieheni ehdottaa?
Mikä on yleisin syy lattiakaivojen hajuhaittohin?

18

16743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JuoppoMutEiPutkari

      Latttiakaivo haisee ylensä likaisuuttaan, mutta jos kunnolla putsattu ja tulppa joka on yhteydessä viemäriin puuttuu niin reikä tukkoon vaan, pitäis hajun lakata.. talkkarilta saa varmaan oikeanlaisen tulpan..

    • Putkari123

      Juu aivan kuten edellä mainittiin, rassitulppa on luultavasti päässyt irtoamaan/löystymään putsauksen yhteydessä.

    • Järkeä saa olla

      Mikä ihmeen rassitulppa lattiakaivossa, ei siellä sellaista ole. Siinä kuuluukin olla reikä minkä kautta vesi poistuu. Jos reiän tukkii, niin ei vesikään poistu vaan tulvii pian alakerrassa asti. Putsaaja on putsaillut lattiakaivonsa liian puhtaaksi eli poistanut vedenkin siitä jolloin ilma tulee siitä aukosta sisään. Kipollinen vettä vaan niin, että se reikä on veden peittämä niin ei haise enää.

      • 10+17

        Ei taida olla kaikki muumit kanootissa.


      • Viemärirotta

        Meillä ainakin on sekä-että lattiakaivoja. Vanhimmat lienevät -70 luvulta, ja niissä tosiaan on reikä, jossa tulppa . Muuten haisee ja pahasti. Uudemmat ovat sitten sellaisia, mitkä " järkeä saa olla" tyyppikin tietää.

        Näillä palstoilla tuppaa olemaan kovin tietäviä ihmisiä. Ja kyllähän he tietävätkin - usein vain kovin kapeasti ja yhdeltä kantilta.


      • LVI-Valto
        Viemärirotta kirjoitti:

        Meillä ainakin on sekä-että lattiakaivoja. Vanhimmat lienevät -70 luvulta, ja niissä tosiaan on reikä, jossa tulppa . Muuten haisee ja pahasti. Uudemmat ovat sitten sellaisia, mitkä " järkeä saa olla" tyyppikin tietää.

        Näillä palstoilla tuppaa olemaan kovin tietäviä ihmisiä. Ja kyllähän he tietävätkin - usein vain kovin kapeasti ja yhdeltä kantilta.

        Sieltä on se klooripohjainen pesuaine syövyttänyt y-haaran. Ja nyt naapurin rumpu-koneen hajut leviävät sisätilaan.


    • utelias...

      Missä siellä lattiakaivossa on "rassitulppa"? Tunteeko sen kädellä, kun putsaa lattiakaivosta hiukset ja roskat? En ole koskaan törmännyt moiseen, ja nyt tuli mieleen, että pitäisikö sitä varoa lattiakaivoa putsatessaan...

    • pakkanen ja tuuletus
    • Rane von Remont

      Jos krassitulppaa ei näy kaivoon katsomalla, on kyseessä uudehko kaivo, jossa se krassausreikä on irroitettavan sisäelementin alla. Jos et tuota usko, niin käy kallonkutistajalla ja työnnä pääsi sinne kaivoon. Krassausreiän pitäisi näkyä siinä suunnassa, jonne viemäriputki kaivosta lähtee. Helpommalla tosin pääset, kun irroitat sen sisäelementin, jolloin tuo krassireikä on selvästi näkyvissä. Ja jos et itse osaa sitä sisäelementtiä pois kaivosta nostaa, niin soita putkimies tai joku viemäripalvelu avuksi.

    • yhden konstin..

      Yksi poikkeava kysymys. Onko lattiakaivosi valurautainen, silloin se tulppa näkyy , mikäli ei ole korotusrenkaita. Jos voit tuupata kätesi kaivoon puoliväliin kyynärvartta,, korotusrenkaita on. Se tulppa on sellainen paksun peukalon kokoinen muovinen, jos se on lähtenyt pois. Mikäli se on vanha valur.alkuperäinen ,tarvitaan putkitongit poisottoon, muovinen käy tilalle. Se reikä sojottaa yleensä hieman kallellaan ja voit pistää siihen vaikka PORKKANAN väliaikaisesti. Kokeile sen jälkeen vetääkö kaivo vettä.

    • Lokinpoika

      Jaan tähän oman kokemuksen jos jotakuta auttaisi:

      Itselläni haisevan lattiakaivon syyksi paljastui lattiakaivoon liittyvä pesukoneen poistoputki, joka sijaitsee kaivossa vesilukon yläpuolella. Tämän kun putsasin pulloharjalla niin haju hävisi.

      Muutenkin kannattaa putsata lattiakaivo perusteellisesti osineen, ja tämän jälkeen tarkistaa että vesilukko tulee tiiviisti kiinni.

    • 43re4

      Minä en asiaa tuntemattomana saanut mitään selvää tästä ketjusta. Eikö kenelläkään ole laittaa kuvia?

    • huhuhuuuuu

      Etkö vaikka sinulla on ollut viisi vuotta aikaa lukea ja koittaa ymmärtää?

    • kyllästynyt

      meillä tulee kodinhoito huoneesta oksennuksen hajua ja kun tarkemmin katsoin on viemärit tukossa luultavasti vauvan oksua ? meijän rivi täys vauvoja ,, ainakin spagettia on syöty tuskin aikuinen on sinne yrjönny tuli vaa mieleen et jos joku pesee vaipat ja puklu rätit sinne kaivoo?

    • kuivahiiva

      Yleisin syy kaivon hajuhaittoihin on ettei siinä ole vettä.
      Aloittajan ongelma lienee jo poistunut......D

    • Anonyymi

      Otin meidän lattiakaivon uudenmallisen sisäosan irti niin sieltä alta löyty iso tuppo hiuksia,miksi otin sisäosan irti no lattiakaivosta vesi jotenkin väheni yön aikana kun lavuaaria ei käytetty.Voisiko olla että vesi hävisi kapilaari ilmiönä hiuksia pitkin.

    • Anonyymi

      Kylppärissä oli karmea döfis sen jälkeen, kun vaihdoin naisen nuorempaan. Sitten selvisi, että kaivo ei vetänyt kunnolla ja pimu virtsasi seisaaltaan siihen kaivoon.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe