Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Caliberin seuraaja Dodge Dart

diidadii

Caliber saa seuraajan ensi vuonna Didge Dart palaa tehtaan tuotantoon. Autossa on Alfa Romeo Giuliettan pohjalevy. herää kysymys, tuleeko auto suomeen merkillä Fiat, Alfa-Romeo vai Lancia?

http://www.dodge.com/en/2013/dart/

11

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jenkit kaikkialla

      Ja missähän valmistetaan?

    • 25255

      Tuo on Dartin irvikuva....voi,voi...

    • diidadii
    • Caliber Driver

      Minusta tuntuu ettei Dodge Dart tule suomeen ollenkaan. Musta Alfa- Romeo Giulietta on euroopassa ja "järven" toisella puolella on Dodge Dart. Omasta mielestä kyllä DART on paremman näköinen.

    • Slowspeed

      En minäkään usko Dartin tulevan Suomeen senenempää Alfana tai Fiiattinakaan. Saati sitten Dodgena.
      Toki toivoisin, että Fiat-Chrysler aloittaisi Dodgen tuonnin Suomeen uudelleen ihan omalla nimellään eikä minä Lancioina tai Alfoina.

      Toivossa on hyvä elää, sano lapamato:)

      No Dodge Darthan tulee kiinassa tuotantoon Fiat Viaggiona ja ainoastaan Kiinan markkinoille.

    • Caliber Driver

      Joo itekkin haluaisin Dodgen ja Chryslerin tuovan autot suomeen/eurooppaan omalla nimellään, enkä minään Fiattina tai Lanciana. No esim. Joku ihminen joka tykkää jenkki-autoista ja ostaisi mielellään vaikka esim. Uuden Journeyn, mutta se on suomessa vaan ja ainoastaan Fiattina, tai esim. uus Chrysy 300C Lanciana, ei hän kehtaisi ajaa Amerikkalaisella jossa on italijaanon logo. esim. MINÄ , minä en kehtaisi ajaa Amerikka-Italia autolla. Kuitenkin loppuen lopuksi

      Chevrolet: Cruze, Aveo, Orlando, Spark ja Captiva MADE IN KOREA
      Dodge: Caliber, Avenger ja Nitro MADE IN USA (Journey) MADE IN MEXICO

      ps. Olis iha kiva saada suomeen esim. uusi Dodge Charger, vaikkapa V6-koneella, Näyttäs olevan niin pieni kaupunki kulutuskin oliko 12.3L kaupungissa satasella, joka ei ole paha 3.6L V6-moottorille jossa: 292hp 8-vaihteinen automaatti............... http://www.dodge.com/en/2012/charger/sxt_plus/index.html


      ps. DODGE on aina ollut lempi automerkkini..

      • Slowspeed

        Jep samaa mieltä Caliber driverin kanssa. Dodget oli kiva piristys Suomen automarkkinoille. Ei tule joka mutkassa vastaan ja eivät ole semmoisia muodottomia puikuloita, joita ei erota toisistaan kuten valtaosa maassamme myydyistä uusista autoista! Näissä kulkupeleissä on luonnetta ja makua, jota esim. Toyotasta puuttuu. Itselläni on Dodgen / Chrysyn luotettavuudesta myös talviautona pelkkää hyvää sanottavaa. Ja leimasta mennyt aina kaikki vehkeet kerralla läpi kun on huollatettu ajallaan ja pidetty kunnossa. Kokemusta on mulla aiemmin 2000-luvun malllisista Nissanista, Toyotasta ja Volvosta, mutta moparin vehkeet on ainoita, joihin en ole kyllästyny:) Ja huolenpitoa nuo kaikki autot on vaatineet, Volvon ja Nissanin laadun rankkaisin aika tasan Dodgen kanssa. Toyota kyllä oli ylitse muiden.
        Mä diggaan italialaisista autoista kyllä myös, en koskaa kyllä omistanut, mutta esim Alfan Brera ja GT hivelee silmiä. GT:llä tuli myös kurvattua viikon verran lomamatkalla ja kiva peli.
        Mutta ei tollanen jenkki-italo iske muhun yhtään, kyllä Chrysyn-Dodgen mallit kuuluu olla omalla merkillään ja mä oikeasti uskon, että Fiiu Freemontkin kärsii ainakin Pohjoismaiden myyntiluvuissa juuri sen takia, että on Fiiatti. Sen verran vanhakantaista porukkaa taidetaan olla, että Iso tila-auto ei voi olla Fiat, vaikka olisi miten hyvä:)

        Sama pätee 300C-Themaan.

        No, kuten totesin, toivossa on hyvä elellä. Ehkäpä Dodget vyöryttää uudelleen itsensä Suomenkin autokauppoihin ihan virallisesti. Ainakin Fiat-Chryslerillä tuntuu menevän nykyisin jenkkiautojen kauppa hyvin ja tilanne on aivan toinen kuin vielä pari vuotta sitten, jolloin vekseli pyöri nopeammin kuin akseli..ehkä muuttunut tilanne kannustaa tehdasta jonkinmoisiin peliliikkeisiin?
        Kertooko jotain maahantuojan epäuskosta "jenkkilancioiden" myyntimahdollisuuksiin, ettei Themaa tai Voyageria ole vielä täällä näkynyt?

        Ja tuo uusikoppainen Charger on kyllä erinomainen peli! Tuli taannoin lomalla kokeiltua just tuota pentastari-konetta eli veekutosta. R/T ei ollut vielä vuokraamolla saatavana. Ei kutoskoneinen häpeä ollenkaan muille isoille pelivehkeille ja onhan tuo "vanhakoppainen" sargeri myös aika tymäkkä. Uusi on vaan paljon parempi!


    • Caliber Driver

      Luulisin että moni jolle jenkkiauto on tärkee ei oo ostamassa mitää italia-jenkkii.

      Vaikka Lancia Thema onkin täysin Chrysleri niin silti se italialainen Lancia merkki osuu ikävästi silmään ja se on totuus ihmiselle jolle jenkkiautot ovat tärkeitä =)

    • 130 3.2 V6

      Kaikkien tila-autojen äiti taisi olla 1950-luvun Fiat Multipla, vaikkei se 6-paikkaisena kovin suuri ollutkaan. Persoonallinen auto, kuten 90-luvun lopulla esitelty uudempi Multipla. Fiatilla on kyllä ollut isojakin tila-autoja mallistossaan kuten Ulysse (jota ei kylläkään ole tuotu Suomeen).
      Freemont korvaakin monta mallia; Fiat Croman, Ulyssen, Multiplan ja Dodge Journeyn.
      Isot Fiatit ovat kylläkin vähän harvinaisia olleet Suomessa, mutta mielestäni upeita malleja ovat olleet mm. 2300, Dino, 130 ja Croma. Vanhemmasta Cromastakaan ei tuotu Suomeen viimeisiä vuosimalleja eikä kaikkia moottorivaihtoehtoja (dieselit ja 2.5 V6 bensamalleja ei tuotu).

      Ei se uusi Lancia Thema täysin Chyrsler ole (kuten ei ollut aikaisempikaan Thema mikään Saab 9000 tai Fiat Croma, vaikka jotain yhteistä autoilla olikin.)
      Uudessa Themassa on Fiat-yhtymän diesel-koneet ja eiköhän myöskin sisustus ole italialaista suunnittelua.
      Keulailme Themassa on hillitympi kuin 300C-mallissa, mutta tykkään kyllä enemmän siitä Chryslerin 300C-maskista.

    • Caliber Driver

      No sisusta on italialaisten suunnittelema EU sekä USA malleissa, mutta noi Diesel moottorit ei tullu mieleenkää. =) Varmaa joku ajatus-katko =D Itellä oli koko ajan mielessä Bensiini koneet, mutta tottakai ne tuo suomeen Riisseleitä. =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe