Vesikiertoisen patterin lämpökustannukset kerrostalossa??????

l

Maksaako vesikiertoinen patterilämmitys kerrostalossa vuokralaiselle mitään? Tuleeko vesi jokaisen omista vesihanoista, jolloin vesi näkyy vesimittareissa vai kiertääkö sama vesi koko talon kaikissa pattereissa, jolloin asuntojen omistajat maksavat yhteisesti tätä vettä eli maksu tapahtuu vastikkeen kautta?

17

22572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi kysyt

      Siis ihanko tosissasi kysyt? Se lämmitysvesi on eri asia kuin käyttövesi, joka tulee hanoista. Omat putkensa kullakin järjestelmällä.

      Kaukolämmöstäkö puhut? Omistaja maksaa lämmityksestä vastikkeessaan. Vastike määräytyy asunnon koon mukaan.

      Yleensä lämmitys kuuluu vuokraan kaukölämmön piirissä olevissa kerrostaloissa, mutta on tietysti ihan sopimusasia, velotetaanko siitä erikseen.

      Lämmityskustannukset menevät asunnon koon mukaan. On mahdollista laskea, paljonko tietyn asunnon lämpöenergiakulutus on.

    • JepJep

      Yleensä lämmitys kuuluu vuokraan, ellei ole toisin mainittu vuokrasopimuksessa, kuten suoralla sähköllä lämpiävät rivitalot.

    • ilmaistako??

      Ompa niitä käyttövedelläkin lämpeneviä taloja olemassa.

      • osoita yksi

        No eikä ole...


    • ap

      Kiitos tiedoista!
      Vielä toinen tyhmä kysymys, viekö se vesikiertopatteri ollenkaan vuokralaiselta sähköä?

      • lämpö kuuluu

        Vesikeskuslämmitystä ei yleensä mitata huoneistokohtaisti, koska kerrostalon huonestojen lämitystarpeet poikkeaa toisistaan, joten lämmitys on sisällytetty vastikkeeseen, joka peritään osakemäärän tai neliöiden mukaan. Vastike taas on sisällytetty vuokraan, mikään ei ole ilmaista vaan lämmitys on vuokrassa mukana. Vesikeskuslämmiyts ei myöskään kuluta sähköä asuntokohtaisesti.

        Lämmitys maksetaan erikseen silloin kun se on helposti mitattavissa, kuten sähkölämmitteisessä rivitalossa tai omakotitalossa.


      • Watti-pää

        Kyllä ne vesikiertopatterit virtaa vie, mutta sen voi kompensoida laittamalla AAA kokoisia pattereita vesikiertopattereiden välittömään läheisyyteen. Yksi neljän AAA patterin paketti riittää n. 50 neliöisen kaksion virrankulutuksen kompensoimiseen.


    • Saksassa on lämpöpattereissa haihtumiseen perustuva lämmönkäytön mittauslaite, mutta Suomessa saa tuhlata lämpöä mielin määrin. Siis saa tuulettaa ulos jos on liikaa ja pyytää isännöitsijältä lisää jos ei viitsi tiivistää ikkunoitaan

      Paljonkohan kerrostalojen lämmönkulutus alenisi jos asukas maksaisi?

      • säkillä lämpöä ?

        Asukashan sen maksaa aina, joko yhtiövastikkeessa tai vuokrassa, jos kulutus yhtiössä nousee, nousee maksutkin. Viiveellä tosin.


      • keski-euroopassa
        säkillä lämpöä ? kirjoitti:

        Asukashan sen maksaa aina, joko yhtiövastikkeessa tai vuokrassa, jos kulutus yhtiössä nousee, nousee maksutkin. Viiveellä tosin.

        Keskieuroopassa maksetaan yleensä vuokran lisäksi erillistä lämmitysmaksua. Tuttavan laitteita kerran ihmettelin. Minusta se systeemi perustui puhtaasti pattereiden pintalämpöihin, joten ei se kovin luotettavasti mitannut kulutusta. Jokaisessa patterissa keskellä kiinni liimattuna langaton anturi.


      • saksa on paska maa

        Se saksalainen systeemi on täysin pelle. Lämmökulutus määritetään siitä, paljonko lämmityspatteriin kiinnitetystä ampullista haihtuu nestettä. Eli sitä voinee vähän hämätäkin jollain märkä -rätti systeemeillä...

        Mutta suurin ongelma on periaatteellinen. Jos hlö A tyytyy asunnossaan 20 °C lämpötilaan ja naapurit haluaa 23 °C, niin A saattaa pärjätä melkein kokonaan naapureilta "lainattavalla" lämmöllä. Näin etenkin ja aivan erityisesti Suomessa, missä kerrostalojen välipohjissa ja -seinissä ei ole lämpöristystä (betoni johtaa hyvin lämpöä), mutta ulkoseinät on uudemmissa taloissa hyvin eristetyt. Tästä seuraa, ettei talon keskellä sijaitseva asunto jäähdy montaa astetta naapureitaan viileämmäksi, vaikka lämmityksen sulkisi kokonaan.

        Ja sokerina pohjalla vielä se, että miten komensoidaan esim. ylimmän kerroksen päätyhuoneiston suurempi lämmitystarve vs. talon keskellä olevan huoneistot?

        Markkinoilla oli taannoin yksi järjestelmä, jossa huoneistokohtainen kulutus mitattiin lisäksi huomioitiin huoneistojen välillä siirtyvä lämpö (huonelämpötilan mittaus laskennalliset siirtymiskertoimet). Taisi vaan olla liian ufotekniikkaa/kallis hyötyihin nähden ja on jo poistunut markkinoilta.

        Noita haihdutusampulleja ei tänne tosiaan kaivata, kun niissä nuo ongelmat kustannusten jaossa, mittastarkkuus on huono ja tosiaan mahdollistavat naapurien piikkiin loisimisen.


      • Ålhyl

        Tuulettaminen ulko-ilmaa sisälle rapuissa parvekkeiden ovia ja palo-osastointi ovia auki mielin määrin energiaa nostettua,jos liikenteeltä päästöt ja melu taso sekä toisista asunnoista kantautuu ääniä.Patterit koetuksella,entä mukavuus,jos sisätiloissa ulkolämpötila???


    • Valistaja

      Vänkääjä molopäälle tiedoksi että 70 luvulla rakennetuissa taloissa on sellaisia patteripiirejä joissa kiertää lämmin käyttövesi. Joissain vain kylpyhuoneen patterissa mutta joissain tapauksissa myös koko huoneiston pattereissa. Eli ota selvää ennen kuin vänkäät.

    • Toinen vänkääjä

      No ei tasan kierrä käyttövesi huoneiston pattereissa missään talossa, ei ainakaan kotimaassa. Kylppärin lattioita ja rättipattereita käyttövedellä on toki lämmitetty, mutta ilmeisesti uudemmissa sellaisia ratkaisuja ei enää näe..

      • harvinaista kyllä

        Tasan kiertää. Itsekin olen muutaman nähnyt.


    • lämmityksestä

      ihanaa luettavaa, perus suomi24. Maailmassahan on aina vain yksi tapa tehdä jokin asia.

    • Päivystävä_nostaja

      Entä montako tapaa nostella vanhoja ketjuja??????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe