Finnair on erittäin hyvä lentoyhtiö

Patriootti

Sanottakoon se taas, kun ajat ovat epävarmat: Lennetään Finnairilla. Se on paras yhtiö meille suomalaisille.

38

1672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen clubilainen

      Samaa mieltä ! Suorat lennot, joskus edullisiakin tarjouksia, hyvä lentohenkilökunta, suomenkielistä palvelua, tasaiset laskeutumiset.

      • KANSALAISANTI

        MIKSI FINNAIRIN OSAKKEITA EI MYYDÄ HENKIÖTUNNUKSEN PERUSTEELLA SUORAAN SUOMALAISILLE JOLLOIN JOKAINEN HALUKAS VOISI OSTAA ITSELLEEN JA PERHEENJÄSENELLEEN OSAKKEITA JA TÄLLÄ TAVALLA TURVATTAISIIN VAKIOKÄYTTÄJÄT


        MUTTA KUN EI....MYYDÄÄN TIETYSTI TAAS PUOLI-ILMAISEKSI JOLLEKIN KANSAINVÄLISELLE SIJOITUSYHTIÖLLE !!!


    • Joo suomalainen

      Kyllä, Finnairin suosiminen on isänmaallista.
      Niin on Blue1 suomalainen (rekisteröity Suomeen), työllistäen suomalaisia.

      Kyllä, Finnair lentää suoraan Helsingistä moneen kohteeseen (n.60).
      Niin lentävät suoraan Helsingistä Blue1 moneen kohteeseen, British Airways Englantiin, KLM Hollantiin, Lufthansa Saksaan ja esim. Turkish Airlines Istanbuliin, minne edes Finnair ei lennä.
      Lisäksi maailmalla on paljon kohteita, joissa olen käynyt, minne Finnair ei lennä.

      Kyllä, Finnairilla on hyvä lentohenkilökunta
      Niin on muillakin lentoyhtiöillä, monella selkeästi parempikin, harvemmalla huonompi.

      Kyllä, Finnairilla saa suomenkielistä palvelua.
      Nykyään Finnairin koneessa lehdetkin ovat jo maksullisia, 3 euroa esim. Iltasanomista. Toisaalta, jos olen menossa ulkomaille, olen ainakin itse kielitaitoinen, enkä ole menossa suomea puhumaan.

      Valitettavasti Finnair on raskaasti tappiollinen, eli Malevin kohtalo on mahdollinen, varsinkin Finnairin kustannusrakenne on raskaampi kuin Malevin.

      Muiden yhtiöiden tarjoukset ovat edullisempia, Norwegianilla pääsee myös suoraan ja edullisemmin. Jos haluaa vaihtaa konetta Euroopassa, niin silloin vasta maailma aukeaa edessäsi edullisesti esimerkiksi KLM:llä tai Lufthansalla. Turkish Airlines'lla on ollut edullisia tarjouksia Bangkokiin, jos joku sinne haluaa.

    • 216666666444

      Kaksí ekaa viestiä yksinpuhelua jälleen. P a s k a mikä p a s k a koko finnairi.

      • taas kajahti...

        "Koko finnairi"? Koko? Tää on niin tätä "aina kaikki muut kun mä en ikinä"-valitusta. Tuollaisia ei kovin moni (=kukaan...) ota vakavasti.

        Finnairissa on paljon hyvää, sen tiedät itsekin. Kerro mikä on tehnyt sinut noin katkeraksi, että ilman mitään perusteluja manaat KOKO yhtiön surkeaksi. Finski on monessa lähteessä arvioitu hyväksi. Monocle-lehti otti Finnairin kaikkien eri alojen top 50 -listalleen, juuri äsken Finnair julistettiin maailman toiseksi turvallisimmaksi yhtiöksi, Skytraxissa Finnair on saanut neljä tähteä, onhan näitä. Aika hyvin firmalta, joka on "paska koko finnairi".

        No, sä esiinnyt täällä jonkun häiriön tai häiritsevän asian takia, se ei ole koskaan vielä selvinnyt että mikä se on. Kerro, niin voit saada edes sympatiapisteitä. Oletko saanut potkut, vaikka sitten ryyppäämisen takia? Vai oliko firmassa vain tehostuksen paikka? Onko Finnair rikkonut matkalaukkusi? Et ole saanut kaljaa kuin alkulennolla? Joku itkevä lapsi ollut liian lähellä? Ei näitä voi kuin arvailla, jos et itse avaudu.


    • lkjenheg

      Rahalla ei ole kotimaata. Lentomatkan kokonaisuus ratkaisee. Suora lento inhimilliseen vuorokauden aikaan on tietysti mukavin ei Finnairkaan joka paikkaan lennä. Köyhällä raha ratkaisee ja satasen säästöllä voi viettää muutaman ylimääräisen tunnin konetta vaihtaessa. Monille ulkomaisella yhtiöillä on uudet koneet ja hyvä palvelu. Finnairilla ei välttämättä kumpaakaan. Miksi siis maksaa enemmän mutta saada vähemmän.

    • Kosmo P. Oliitti

      Jos nyt epävarmuuksia ajatellaan, niin eiköhän Finnair kuulu vaarassa oleviin yhtiöihin, mm. siksi, että se saa valtiolta paljon piilotukea, joka ei kuulu moderniin Eurooppaan. Jos pitäisi veikata, mitkä eurooppalaiset lentoyhtiöt *varmimmin* pysyvät toiminnassa sanokaamme tästä vuoden eteenpäin, niin taitaisi kannattaa panna listan alkuun Norwegian, Ryanair ja Lufthansa, sitten muutama muu (lähinnä ns. halpalentoyhtiöitä) ja sitten ei oikein mitään – useimmat ns. perinteiset yhtiöt ovat vaikeuksissa. Niissä optimistit toivovat, että yhtiöllä on vielä sen verran arvoa, että joku sen vielä ostaisi, mutta tämäkin on paljolti toiveajattelua.

      Ei ole tainnut Finnair muuten kuulla miten sen kumppanille Maléville kävi:
      ”Finnair kuuluu oneworld-allianssiin, joten yritystäsi palvelee myös maailmanlaajuinen yhteistyökumppaniverkosto. oneworld-allianssin jäsenyhtiöt – American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, LAN, Qantas, Japan Airlines, Malev Hungarian Airlines ja Royal Jordanian Airlines”
      http://www2.finnair.com/FI/FI/business-travel

      • kosmo.perse

        Kerro toki lisää tästä valtiolta saatavasta "piilotuesta".


      • Faktoja?!

        Niin, olisi mielenkiintoista lukea noista "valtion piilotuista". Mitä se tarkoittaa? Ehkä voisit etsiä linkin, jossa on faktat.

        Minä katsoin laiskuuttani vain Wikistä:
        "Suomen valtio omistaa Finnair Oyj:n osakkeista 55,8 %. Muut osakkeet jakautuvat vakuutusyhtiöiden, muiden yritysten sekä yksityisten kesken. Hallintarekisterissä osakkeista on 6,9 %.[3] Osake on listattu Helsingin pörssissä. Finnair on suurimmalta osin valtion omistuksessa, sillä Suomen kaltaiselle laajalle ja harvaan asutulle maalle toimivat lentoyhteydet ovat varsinkin talouselämän kannalta erittäin tärkeitä ja ne on haluttu turvata valtio-omistuksella. Lisäksi valtio saa yhtiöstä osinkotuloja muiden osakkeenomistajien tapaan."

        Malevista sen sijaan sanotaan Wikissä:
        " A socialist government of Hungary re-nationalized the airline after it experienced changes in ownership and financial difficulties."

        Ei ollut pörssiyhtiö.

        Vähän vyön alle lyömistä tuo, ettei Finnairilla tiedettäisi kumppanin konkurssista. Aika kehno heitto itse asiassa, juttuhan on joka paikallislehdenkin palstoilla. Nettisivujen päivitys voi takkuilla juuri tällä hetkellä, Finnairhan uusi sivustonsa ja sen suhteen on ollut käynnistysvaikeuksia mm. varausten hallinnan kanssa, siihen verraten Malevin infon päivitys ei liene prioriteetti.

        Finnair on siis pörssiyhtiö, josta valtio omistaa hieman yli puolet. Omistaa. Valtio saa Finnairilta osinkotuloja. Missä sanottaisiin, että Finnair saa jotain ekstraa valtiolta? Luen mielenkiinnolla linkin, jos joku sellaisen toimittaa.


    • ziisuz

      Finnair on kaikkea muuta kuin hyvä. Finnair on täysi P A S K A !

      • eiku kirjoittamaan!

        Ja sitten vaan avautumaan. Mun huonot kokemukset rajoittuvat liian aikaisin tyhjennettyyn ruokapöytään ja töykeisiin lentoemoihin. Muuten ei ole valittamista.

        Entä sinä? Ja käyttämäsi adjektiivi ei edes vihjaa minkälaisesta ongelmasta mainitsemassasi yhtiössä voisi olla kyse. Vihjeen tosin saa mielenlaadustasi. Toivon, mutta en usko että olen väärässä.


      • jorma34133
        eiku kirjoittamaan! kirjoitti:

        Ja sitten vaan avautumaan. Mun huonot kokemukset rajoittuvat liian aikaisin tyhjennettyyn ruokapöytään ja töykeisiin lentoemoihin. Muuten ei ole valittamista.

        Entä sinä? Ja käyttämäsi adjektiivi ei edes vihjaa minkälaisesta ongelmasta mainitsemassasi yhtiössä voisi olla kyse. Vihjeen tosin saa mielenlaadustasi. Toivon, mutta en usko että olen väärässä.

        Voi voi että liian aikaisin tyhjennettyyn ruokapöytään, jäi kolmioleipä kesken ja pikku masu tyhjäksi. Jani Petterillä ollu tosi kurja matka kun emokaan ei hymyilly äidin pikku Jani Petterille. Kerrotko vielä mihin olit matkalla kun kyseinen episodi tapahtui? Taisit istua isin saabin takapenkillä pakkelit housussa matkalla länsisatamaan. Oletko miettinyt jos vanhempasi eivät olisi koskaan tavanneet niin minunkaan ei tarvitsisi kirjoittaa tätä paskaa tälle palstalle.


      • voi jormaa
        jorma34133 kirjoitti:

        Voi voi että liian aikaisin tyhjennettyyn ruokapöytään, jäi kolmioleipä kesken ja pikku masu tyhjäksi. Jani Petterillä ollu tosi kurja matka kun emokaan ei hymyilly äidin pikku Jani Petterille. Kerrotko vielä mihin olit matkalla kun kyseinen episodi tapahtui? Taisit istua isin saabin takapenkillä pakkelit housussa matkalla länsisatamaan. Oletko miettinyt jos vanhempasi eivät olisi koskaan tavanneet niin minunkaan ei tarvitsisi kirjoittaa tätä paskaa tälle palstalle.

        Mikä on sun asia? Et tainnut ymmärtää kirjoittamani viestin sisältöä? Viestin sisältö oli, että nuo asiat ovat melkein ainoat, jotka tulevat negatiivisina Finnairista mieleen omien kokemusten perusteella. Heh heh, enhän missään vaiheessa itkeskellyt ja valitellut, päinvastoin. Nyt kannattaa harjoitella sisälukutaitoa ja luetun ymmärtämistä.

        Se, että kirjoitat aika kehnosti ja ennenkaikken tarpeettomasti piikitteleviä surkeita kommenttejasi anonyymille ilmaiselle foorumille on valitettavasti ihan sinun oma valinta. Ei minun vanhempien, ei minun melko mitättömien negatiivisten Finnair-kokemusten.

        BTW, ei ollut kolmioleipä, jotain "vähän" parempaa ;) Episodi taisi olla JFK-HEL -reitillä.

        Sä olet _ihan_ pihalla. Kehotan kerran vielä lukemaan sen viestin, johon mielestäsi vastasit. Se on nimittäin varsin helposti ymmärrettävää tekstiä. Kyllä sä pärjäät, mä luotan suhun. Kerrataan varmuudeksi: mielestäni Finnair on kokonaisuutena varsin laadukas yhtiö ja omakohtaisista kokemuksista ensimmäisinä nousevat mieleen epätasainen palvelu matkustamossa, mm. palveluasenteessa korjaamista. Ja ei, ei tullut tippa linssiin eikä jäänyt massu tyhjäksi. Älä huoli.


    • sikapossu

      Sä et oo ollu JFK-HEL reitillä kun unissas. Itse olen ylittänyt Altlantin sinivalkoisin siivin n.20 kertaa joten voit painua helvettiin JFK-HEL lentoinesi.

      • naulan kantaan

        Ahaa. Vai niin. Sinäkö se oot, taas... Leikitäänpä ajatuksella vähän. En olisikaan lentänyt juuri tuota reittiä kuin unissani. Entä sitten?! Entä sitten? Voi teitä raukkoja.

        Olisiko sinulla jotain faktapohjaista kommentoitavaa tähän aiheeseen, otsikko kuuluu "Finnair on erittäin hyvä lentoyhtiö".


    • jph

      finnair on vielä hyvä ja turvallinen,mutta kun huollot aletaan tehdä jordaniassa ja muualla vinkuintiassa mitenkä sitten? ei halvalla saa laatua.

    • airbus79

      Oletko kenties joku finnairilainen kun joka keskustelussa paasaat tosta jordaniasta. Onko työpaikkasi vaarassa? Yhtään finnairin konetta ei ole huollettu, eikä huolleta mualla kuin finnairin tekniikassa. Finnair on kautta aikojen tehnyt itse koneidensa isot huollot sitä vartenhan ne isot hallit on siellä lentoasemalla.

      • jph

        en ole finnairilainen olen ilmailuharrastaja kellä on aika paljon tietoa huolloista ym. esim finnair oli ainoa maailmassa kuka sai vaihtaa 757n wingletit omassa huollossa!!! en paasaa vaan mietin tulevaisuutta. toivon asiallista keskustelua koska kyse voi olla ihmishengistä säästöjen vuoksi.


      • Alanharrastajamyös
        jph kirjoitti:

        en ole finnairilainen olen ilmailuharrastaja kellä on aika paljon tietoa huolloista ym. esim finnair oli ainoa maailmassa kuka sai vaihtaa 757n wingletit omassa huollossa!!! en paasaa vaan mietin tulevaisuutta. toivon asiallista keskustelua koska kyse voi olla ihmishengistä säästöjen vuoksi.

        Ai finnair oli ainoa maailmassa joka sai vaihtaa 757n wingletit omassa huollossa?
        Mites esim American Airlines tai porukat jotka kiertelivät maailmalla "vaihtamassa" winglettejä?
        Kerro vielä, että miten ne wingletit vaihdetaan sinne siipeen? Jos sulla kerta on paljon tietoa huollosta niin tiedät varmaan kertoa miten ne wingletit sinne oikeasti asennetaan. Niitä ei todellakaan vaihdeta sinne, kyllä se siipi rakennetaan pitkältä matkalta uusiksi, itse wingletin asennus on parintunnin homma. Mutta sullahan on tietoa? vai mitä?


    • just joo

      Turha sitä on vetää palkoa nasaaliin jos joku on palstoilla huolestunut Suomalaisen Laatutyön valumisesta halpatyön maihin.Faktaa on se että jossain vaiheessa napsahtaa jos kaikki sellainekin työ joka on suoraan yhteydessä turvallisuuteen kilpailutetaan äärinmilleen . Ei kai kukaan luule että halvalla saa hyvää.

    • blackwhite wings

      Yhdessä asiassa Finnair on onnistunut paremmin kuin mikään muu käyttämäni lentoyhtiö. Nimittäin jättämään laukut kyydistä. Osumia ollut sekä koti- että ulkomaan lennoilla. Hieno suoritus kun miettii että kyseessä ollut aina suora, vaihdoton lento.

    • Stuertti jansson

      Ensimmäinen viesti oli Finnairin PR-osaston tuotos.

      totuus on, että Finnair on konkurssikypsä surkea lentoyhtiö.

      • Stuertti Jönsson

        Onko tuo absoluuttinen totuus?


      • Clude kol
        Stuertti Jönsson kirjoitti:

        Onko tuo absoluuttinen totuus?

        On.


    • TÄMÄ UNOHTUI

      VIHREÄ MINISTERI HALUAA POISTAA FINNAIRIN KOSKA VASTUSTAA TIETENKIN ILMAILUN PÄÄSTÖJÄ


      EIHÄN TÄMÄ SOVI VIHREÄÄN IMAGOON


      OVAT OLEEN ITSE AJAMASSA PÄÄSTÖKAUPAN PIIRIIN ILMAILUA JOLLOIN PÄÄSTÖKAUPAN KUSTANNUKSET MUODOSTUVAT FINNAIRILLE MAHDOTTOMIKSI

      • ÄLÄ HUUDA

        SAATANAN IDIOOTTI!


    • Anonyymi

      Finnairilla menin viimeksi espanjaan, oli viiminen kerta niiden koneilla. Helsingistä lähdettäessä meni kyllä oikeesti melkeen huonot housuun. Lentohenkilöstö tarkastaa tunnetusti matkustajat ovella. Joku niistä emoista kailotti kirkkaalla äänellä kovaan, nyt tulee se jos piipi piippii oli maininnut, eli tarkkailkaa. Meni koko lentomatka ja loma aika vituiksi. Espanjasta lähdettäessä tarkailin sisään menoa entistä tarkemmin. Täytyy sanoa, että on todella ammattitaidotonta sakkia. Menen ensi kerralla toisen firman koneilla. Ei ole kiva jännittää tuollaista asiaa lennon aikana. Saakohan sitä ovella kysyä ketä tarkkaillaan???

      • Anonyymi

        Ensi kerralla sitten selvinpäin, peräkammarinmies.


      • Anonyymi

        Joku Finnairin henkilökunnasta luulee olevansa jonkinlainen oheisviestinnän ammattilainen ja tuon pellen mukaan on ilmeisesti muu henkilökunta tanssinut sinun tapauksessasi.


    • Anonyymi

      Finnair on vajonnut jonnekin halpalentoyhtiötasolle, suurinpiirtien Suomen Ryanair. Etelänmatkat lennän tilauslentoyhtiöllä: parempi palvelu, paremmat ja halvemmat ruuat eikä ole keski-ikäsiä akkoja lentoemojen joukossa.

    • Anonyymi

      Airofluutilla on paljon uudempi kalusto, paremmat lentäjät, ja kauniimmat ilmapatjat kun Vinnairilla. Siispä Airofluutilla aina kun on mahollista.

    • Anonyymi

      Finnair tuplannut osin Bangkok lentojen hinnat.
      Naurettavaa kun hintapolitiikka on sellainen et Tukholman pompulla säästyy satasia Bangkokiin.
      Tekeekö mikään muu vastaavaa ilmanpilluu piletti kiusaa matkustajille ?

    • Anonyymi

      Valitettavasti Finnairia on vaikea kiittää ja kehua. Asianmukaisesti hoidettu asiakkuus on Finnairille vieras asia. Vaikka laajasti on tiedossa, että matkatavaroita katoaa, ei Finnair halua todeta tätä esim verkkosivuillaan. Siellä puhutaan vain viivästyneistä tai vaurioituneista matkatavaroista. Korvausanomuksiin ei vastata ja kohtuutonta viivettä perustellaan ongelmista ulkomaisilla kentillä. Ei korvausanomuksia käsitellä maailmalla, olettaisin, että niiden käsittely tapahtuu Finnairin oman henkilöstön toimesta kotimaassa. Asiakaspalveluun löytyisi kyllä työntekijöitä, jos yhtiöllä olisi halua hoitaa asiakkuudet asianmukaisesti.

    • Anonyymi

      Niin minustakin ihan hyvä.

    • Anonyymi

      Harrastavat törkeää istumapaikkojen pakkomyyntiä. Lissabonin lennolla istuttivat minut keskelle konetta , ikkunapaikalla kun en ollut ostanut istumapaikkaa. Ei naurata vessapassin haltijaa. Ei ikinä enää henkilökohtaisilla matkoilla Finnairilla

    • Anonyymi

      Finnairia hehkutetaan myötätunnosta. Finnair on erittäin huonosti hoidettu yhtiö, konkurssikypsä tämän tästä.
      Tärkein unohdettiin, asiakkaiden palvelu. Lippuja myydään mutta siihen loppuu palvelu.
      Finnair piilottelee puhelinnumeroita, ongelmien sattuessa ei saa ketään kiinni kun ei ole yhteystietoja missään.
      Lippujen peruutus tai päivämäärien vaihto ei onnistu.
      On kornia että ongelmien ilmaantuessa pitää soittaa Helsinki-Vantaalle Finavialle, kun yrittää selvittää Finnairin asioita.
      Sen jälkeen kun johtoon astui nuori kolli, on Finnairin asiakaspalvelu kadonnut tyystin.
      Nyt avattiin uudelleen lapin lennot, käyttäen Finnairin koneita, mutta Finnair ei ole operaattorina.
      Ei taida olla rahaa. Veronmaksajien tuella tämä puulaaki on ajellutkin jo valovuosia.
      En käytä Finnairia enää koskaan.

    • Anonyymi

      Hyvin olen selvinnyt, vaikka olen lentänyt Finnairilla lähes kaikki lennot, noin 6 kertaa. Että Finnair onnettomuudet siitä hyvä, että se on suomalainen ja että sillä ei ole onnettomuuksia kuin Aero-nimellä.

    • Anonyymi

      Finnair oli hyvä lentoyhtiö, nykyisin huono halpalentoyhtiö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe