Kysymyksiä labbiksien omistajille/kasvattajille

kiitoksiakiitoksia

Kasvattajat

Luovutatteko mielellään pentuja ensimmäiseksi koiraksi?
Katsotteko koirakokemukset eduksi? (perheessä muita koiria, perheellä labbis, perheellä joskus ollut koira, onko roduills väliä mitä perheellä ennestään on yms.)
Luovuttaisitteko labbiksen ihan perhekoiraksi vai katsotteko, että näyttelyistä tms. kiinnostuneet huomioidaan ensin?

Omistajat ja muut rodusta tietävät

Kuinka nopeasti labbis pentunne oppivat sisäsiistiksi? (noin suurinpiirtein kuinka vanha oli yms.)
Mitä asioita pidätte tärkeinä pennun kouluttamisessa?
Odotatteko kasvattajien kyselevän kuulumisia ja järjestävän sisarustapaamisia?
Mitä kenneliä suosittelisit perheelle jolls tarkoitus hankkia labbis kotikoiraksi, kuitenkin ehkä jotain harrastusta harkiten koiran kanssa (agility, toko, erilaiset kurssit yms. mutta ei näyttelyistä kiinnostuneita)

Tässä muutama kysymys. En tiedä kuinka paljon kasvattajia liikkuu tällä palstalla, mutta sas nähdä.

27

3972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on

      Labradori on paljon vaikeampi opettaa kunnon koiraksi kuin yleinen tieto siitä on.
      Labradori on paljon energisempi mitä kokematon arvaakaan.

      • kiitoksiakiitoksia

        Näin olen ymmärtänyt ja rotuun olen perehtynyt yleisesti lukemalla ja kun koiran hankinta on enemmän ajankohtaista, aijon soitella paljon kasvattajille ja kysellä enemmän.
        Mutta olisi mukava saada näin alkuun kasvattajien ja omistajien vastauksia joihinkin kysymyksiin.

        Noutajista on kokemusta sekarotuisesta jossa oli noutajaa, ajokoiraa sekä paimenkoiraa, ja nuo kolme rotua yhdessä tekevät koirasta oikean energiapakkauksen :)


      • labbispoitsu

        Toi on kyll aivan totta, et labbis on paljon energisempi mitä vois olettaa..mut kyll meil ainaki labbis on nopeesti oppinu perusasiat ja vähän vaikeemmatki jutut, mut ehkä just tämmöinen rauhottuminen on ollu se vaikein juttu. On nii mahdottoman energinen ja innostunut tapaus välillä et huh huh. Suosittelen kyll kaikille, jotka labbista ostaa, kouluttaa koiralle rauhoittumista ja tietty just nää peruskäskyt: tänne, ei, paikka, saa ottaa, istu, maata jne. Meillä labbis oppi sisäsiistiksi 3 kk iässä, enkä ole erityisemmin odottanut kasvattajalta mitää sisartapahtumia. kuulumisten vaihtaminen etenkin pentuaikana näen tärkeämmäksi.


    • Labbiskerho

      Käyhän tutustumassa labradorinnoutakerhon sivuille ja siellä keskustelupalstaan niin saat enemmän tietoa.

      • kiitoksiakiitoksia

        Käyty ja tutustuttu on jo todella paljon, kiitos ehdotuksesta!
        Kamalan paljoa en ole siellä labradorinnoutajien keskustelupalstoilla muuta tehnyt kuin lukenut, lukenut ja lukenut muiden kysymyksiä ja pulmia. En ole varma voiko sinne edes aloittaa omaa keskustelua jos ei ole rekisteröitynyt.


      • Labbiskerho
        kiitoksiakiitoksia kirjoitti:

        Käyty ja tutustuttu on jo todella paljon, kiitos ehdotuksesta!
        Kamalan paljoa en ole siellä labradorinnoutajien keskustelupalstoilla muuta tehnyt kuin lukenut, lukenut ja lukenut muiden kysymyksiä ja pulmia. En ole varma voiko sinne edes aloittaa omaa keskustelua jos ei ole rekisteröitynyt.

        Rekisteröityä voit vaikka et kuuluisi SNJ:hin. Voit myös rohkeasti ottaa yhteyttä suoraan mieluisalta tuntuvaa kasvattajaan. Valtaosa labbiksista otetaan ns. perhekoiriksi, mutta aktiivisena ja vahvahkona koirana vaatii määrätietoisen peruskoulutuksen, myös rodunomaiset harrastuksen labbikselle ovat suositeltavia. Omilla labukoilla tokotausta ja se helpottaa arkipäivän elämään kovastikin. Ehdottomasti suosittelen ainakin perustottelevaisuuskurssin suorittamista. Tutustua kannattaa myös nou, nome, mejä yms. harrastuksiin. Labukasta on moneksi:)


    • koirat.com

      Koirat.com on myös oma keskustelupalsta labradorinnoutajien omistajillle rotukeskustelupalstalla.

    • Lolakoru

      Labbiksemme oppi sisäsiistiksi 9 viikkoisena ja paperille se teki 7
      viikkoisena.
      Agility ja muut harrastukset ovat labbikselle todella hyödyllisiä sillä koira
      voi tekemisen puutteessa alkaa tehdä
      pahojaan

    • Lolafani

      Kun mulle tuli koira taloon se oli jo sisäsiisti. Sekä istuminen, luoksetulo, hihnassa nätisti kulkeminen,tassun antaminen ja maate meno ovat tärkeitä opettaa ensiksi sekä tietysti se ettei saa purra. Nuo kun koira oppii sille on helpompi opettaa muita temppuja.

    • Labbiksen elämää

      Itselläni on 10 kk vanha labbis uros pentu, osaan jotain kertoa sen elämästä. Silloin kun aloimme avomiehen kanssa suunnittelemaan koiran ottamista. luimme todella paljon roduista ja ajattelimme novascotiannoutajan olevan meille hyvä. Kävimme yhdellä kasvattajalla tutustumassa rotuun ja totesimme sen olevan liian "vaativa" meille ensimmäiseksi koiraksi. Toisena vaihtoehtona meillä oli labbis, joka meillä nyt on. Asuimme silloin kerrostalossa kun koira meille tuli ja sisäsiistiksi oppi täysin 5 kk ikäisenä, vaikka jossain kohtaa tuntui ettei se opi ikinä. :D Ensimmäisiä tärkeitä koulutuksia on opettaa koiralle kuka on se johtaja kuka määrää, kovasti meillä ainakin yritti ottaa johtajan paikkaa. Sitten opetettiin just perusasioita, istu, maahan, seiso, tänne yms. Ja hihnassa kulkeminen kannattaa opettaa heti ensimmäisistä kerroista ulkona ja sisällä. Ainakin jos meinaa tokoon mennä on noi perusasiat hyvä opettaa hyvissä ajoin. Meillä on todella hyvä kasvattaja, sillä on pitkä kokemus rodusta, asuu samalla paikkakunnalla, järjestää sisarustreffejä ja antaa todella paljon neuvoja kasvattamiseen. Joten se kannattaa valita huolella. Kenneliä en osaa sen paremmin suositella, itse oltiin ennen koiraa tutustumassa toko treeneihin, josta löysimme oman kasvattajan. Näyttelyissä kannattaa käydä, sieltä ainkakin voi sen oman kasvattajan löytää. Aluksi koiran kanssa meinasi mennä todella monta kertaa hermot, mitään se ei kuunnellut eikä oppinut. Nyt on niin ihana kaveri etten antaisi mistään hinnasta pois. Aloitetaan tänä keväänä toko ja katsotaan mihin muuhun innostutaan. Enimmäkseen hän on meidän perhekoira, harrastuksina sitten on juuri nämä tokot yms. Suosittelen itse kovasti rotua, meinataan itse ainkain ottaa toinen samanlainen jonkin ajan päästä. Toivottavasti jotain saat irti tästä viestistä. :)

      • Labs <3

        Olitko laiska kun sait koirasi sisäsiistiksi vasta 5kk iässä!!!!??? Meillä pennut lähtevät uusiin koteihin jo 80% sisäsisteinä..


      • 2x labradori
        Labs <3 kirjoitti:

        Olitko laiska kun sait koirasi sisäsiistiksi vasta 5kk iässä!!!!??? Meillä pennut lähtevät uusiin koteihin jo 80% sisäsisteinä..

        Tän täytyy olla provo, kukaan kasvattaja ei vastaa näin, haukkuen ja syyllistäen.


      • lapukan mami
        2x labradori kirjoitti:

        Tän täytyy olla provo, kukaan kasvattaja ei vastaa näin, haukkuen ja syyllistäen.

        Kun tietää, että pikku pentu on kannettava HETI ruokinnan ja heräämisen jälkeen ulos tarpeilleen, niin eipä juuri tarvitse vahinkoja olla siivoamassa. Oppii suitsait sisäsiistiksi. On myös hyvä huomioida leikin lomassa tapahtuva pysähtyminen ja kyykistyminen , pisu tai kakka tulossa. Siinä vaiheessa ehtii napata koiran kainaloon ja viedä ulos tarpeilleen. Kehumiset luonnollisesti kuuluvat oikeaan paikkaan tehdessä. Sisälle vahingon tapahduttua tyynesti siivous ilman sen kummempaa huomioimista. Itse olen opettanut alusta asti mihin saa tehdä ja mihin ei. Oppivat käskyt TEE PISSI tai TEE KAKKA luvallisessa paikassa.


    • käyttö vai näyttö

      Oletko miettinyt käyttö vai näyttelylinjaista? Minulla on 1v käyttö-typy ja olen erittäin otettu sen innokkuudesta tehdä töitä ilman että se vaatii siitä palkkaa, se tekee ihan tekemisen ilosta. Ja onhan se kaunis, labukka joka painaa 17kg :)
      Harrastamme hakua ja tokoa. Keväällä menemme taippareihin.

      • Ohhoh!!!

        1v ja vaan 17kg? Onko tää taas niitä pakkasenraiskaamia pulkannaruja joita ei enää rodun edustajaksi tunnista ellei papereita katso? Mikä mahtaa olla koirasi säkä?


      • lapukan mami
        Ohhoh!!! kirjoitti:

        1v ja vaan 17kg? Onko tää taas niitä pakkasenraiskaamia pulkannaruja joita ei enää rodun edustajaksi tunnista ellei papereita katso? Mikä mahtaa olla koirasi säkä?

        "Käyttö vai näyttö", varmaan koirasi on ihan kaunis KOIRA, mutta rotumääritelmän kanssa sillä ei ole mitääntekemistä, ikävä kyllä, näin on. Tuntuu varmaan pahalta kuulla tämä, mutta kun se on totta. Sehän on kuin vhippet, kevyt luustoinen ja pieni, tai säälittävän LAIHA. Nyt kyllä tuntuu TOSI PAHALTA, SÄÄLITTÄÄ!!!!!!! Onkohan niin, että on levinnyt jokin väärinkäsitys, että labradorinnoutajissa olisi ikään kuin kaksi rinnakkaista ROTUA ? Miten on? Rakastat kuitenkin koiraasi, sehän on pääasia.


    • urkkilab

      Meillä on kohta vuoden vanha urkkilabbis. Sisäsiistiksi oppi täysin jo 3kk iässä, ei siis tosiaan mitään ole tullu sisälle sen jälkeen! Tärkeenä pidän sitä, että opettaa luoksetulon, paikka-käskyn, hihnakävelyn mahdollisimman nopeesti, ihmisten kohtaamisen rauhassa, rauhottumisen opettaminen myös tärkeetä. Ovat nii touhukkaita ja innokkaita! On kyll johtujuutta meillä toi urkki koetellu et määrätietoinen ja johdonmukainen kasvatus myös erittäin tärkeetä. Labradorin kasvatus ei tosiaan ole nii ruusuista kuin koirakirjoissa kerrotaan!

    • Kyllä kyllä

      Siksi labradori olisi tärkeätä saada koirakouluun jo pentuna. Ei saa jättää opettamatta labradoria. Onneksi labradori tekee mitä vaan kuin makupaloja tarpeeksi antaa. Harrastamaan Labradorilla jotain jälkeä..

      • lapukan mami

        Älkää hyvät ihmiset höriskö aina niistä KOIRAKOULUISTA. Koti koulutus on aloitettava heti kun pentu on kannettu kotiin! Ensimmäisen koirani tullessa meille olin lukenut vinon pinon koirankoulutusoppaita, tiedon hyödynsin ja 3 kk ikäisenä osasi jo voittajaluokan tokoliikkeet hyppyä ja ruutuun menoa lukuunottamatta. Ruutua en keksinyt miten opetetaan ja hyppyä en opettanut, ettei tulisi nivelvaurioita, tosin olisihan se este voinut olla vaikka 10 cm pikku este. Tunnistusnoudonkin oppi ihan ilman sen kummempaa leikkiessä. Keppiä heitin polttopuu kapulakasaan. oikea loytyi aina. Helppoa on labbarin koulutus!


      • Kyllä kyllä
        lapukan mami kirjoitti:

        Älkää hyvät ihmiset höriskö aina niistä KOIRAKOULUISTA. Koti koulutus on aloitettava heti kun pentu on kannettu kotiin! Ensimmäisen koirani tullessa meille olin lukenut vinon pinon koirankoulutusoppaita, tiedon hyödynsin ja 3 kk ikäisenä osasi jo voittajaluokan tokoliikkeet hyppyä ja ruutuun menoa lukuunottamatta. Ruutua en keksinyt miten opetetaan ja hyppyä en opettanut, ettei tulisi nivelvaurioita, tosin olisihan se este voinut olla vaikka 10 cm pikku este. Tunnistusnoudonkin oppi ihan ilman sen kummempaa leikkiessä. Keppiä heitin polttopuu kapulakasaan. oikea loytyi aina. Helppoa on labbarin koulutus!

        Nimenomaan labradori on arvaamaton kokemattoman käsissä etenkin pentuna ensimmäisenä koirana se on ehdottomasti saatava ammattilaisen koulutusta. Jos sinä olet itsenäisesti labbarin opetuksen osannut ja malttanut. Pääosa labbarin omistajista ei osaa eikä jaksa itsenäisesti labbaria opettaa.


      • sakkeuus
        Kyllä kyllä kirjoitti:

        Nimenomaan labradori on arvaamaton kokemattoman käsissä etenkin pentuna ensimmäisenä koirana se on ehdottomasti saatava ammattilaisen koulutusta. Jos sinä olet itsenäisesti labbarin opetuksen osannut ja malttanut. Pääosa labbarin omistajista ei osaa eikä jaksa itsenäisesti labbaria opettaa.

        Tuo nyt kuitenkin on ihan täyttä paskaa! Ei se labbis ole yhtään sen kummempi koira kun mikään muukaan. Jos itse olet epäonnistunut omassa kouluttamisessasi, ei pidä koko rotua yleistää!


      • Kyllä kyllä
        sakkeuus kirjoitti:

        Tuo nyt kuitenkin on ihan täyttä paskaa! Ei se labbis ole yhtään sen kummempi koira kun mikään muukaan. Jos itse olet epäonnistunut omassa kouluttamisessasi, ei pidä koko rotua yleistää!

        Eipä niitä hyväkäytöksisiä labradoreja vastaan tule kaikki taluttavat omistajansa. Koiraroduissa on huomattavasti eroja tietenkin koska ne ovat eri tarkoituksiin jalostettu. Opaskoirat ovat ainoita labradoreja täälläpäin millä hermot pitää hyvän yksilön ja koulutuksen vuoksi.


    • ihana labbis

      Meillä 3v. labradori uros, lällytimme liikaa pentuna,kun niin IHANA, nyt sitten taistelemme koulutuksessa kumpi on POMO, aikaa ja kärsivällisyyttä , niin kyllä se siitä..

      • meilläkin ihana labb

        Ja meillä kävi ihan samoin, LÄLLYTIMME liikaa mentuna, ja nyt kova opettaminen


    • heidi911

      Meiltä löytyy melkein 5kk labbis uros, poika oppi sisäsiistiksi noin 3kk. Kovapäinen on ja kovasti tahtoisi olla johtaja. Joten koira vaatii määrätietoisen ja rauhallisen omistajan. Meillä ukkeli painaa nyt 17kg ja oltaisiin ihan kusessa kohta jossei oltaisi heti alettu opettelemaan hihnassa kulkua ja muita käytöstapoja. Me hankimme koiramme yksityiseltä, eikä kyllä heitä tuntunut juurikaan kiinnostavan muu kuin raha :( Seuraavan koiran olemme päättäneet hankkia ihan jonkun kunnollisen kasvattajan kautta!

    • 14+9

      Kuinka nopeasti labbis pentunne oppivat sisäsiistiksi? - omani oli 5 kk iässä täysin sisäsiisti (pentuajan oli vatsa-ongelmia, se hidasti prosessia)
      Mitä asioita pidätte tärkeinä pennun kouluttamisessa? - johtajuus on tärkeä! jos koira ei kunnioita sinua, olet pelkkä vinkulelu sille.
      Odotatteko kasvattajien kyselevän kuulumisia ja järjestävän sisarustapaamisia? - odotan
      Mitä kenneliä suosittelisit perheelle jolls tarkoitus hankkia labbis kotikoiraksi, kuitenkin ehkä jotain harrastusta harkiten koiran kanssa? - etsi yhdistelmää ensinnäkin. oikeasta yhdistelmästä löydät teidän tarpeisiin sopivan koiran.

      http://www.musch.fi/kehukoiraasi/labradorinnoutaja/aikuinen/hymy

    • EkaKoiraLabbisUros

      Oppi täysin sisäsiistiksi noin 4 kuukauden iässä, 3 kuukauden jälkeen satunnaisia vahinkoja.
      Kouluttamisessa hyviä vinkkejä sai työväenopiston kurssilta ja kasvattajalta. Koira toimii kuten sen opetat.
      Koiran valintaa tehdessä saattaa olla hyvä tutkia internettiä, mm sukupuuta ja näyttelytuloksia. Itse tutkin vasta myöhemmin. Labbiksen isän ansiot olivat iloinen yllätys.
      Eka pentutapaaminen tulossa!
      Labbiksemme on ollut mitä sympaattisin ihmisiä ja muita koiria kohtaan. Edelleen leikinhaluinen seurankipeä pentu, kohta 9kk.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe