Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hankkimislupa 22 lr pistoolille

J.P Kempele

Moro!

Olen aikeissa hakea hankkimislupaa 22 lr pistoolille tai revolverille. Aiempaa kokemusta ei ole kuin ilma-aseista ja sekin vuosien takaa. Miten vaikeaa hankkimisluvan saaminen nykyään on, kannattaako edes yrittää? Onko pelkästä ampumaseuran jäsenyydestä apua lupaa haettaessa? Kuinka ampumista voi harrastaa kun ei omista asetta, eli miten todistaa harrastuneisuutensa? Miten hyvin hakemus täytyy perustella, perusteeksi ei taida riittää pelkästään kiinnostus aseisiin? Mikä olisi hyvä valinta ensimmäiseksi aseeksi, Smith & Wesson m 617, Ruger Single Six, CZ Kadet, Ruger Mk 3 vai joku muu? Olisin kiitollinen kaikista neuvoista.

4

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruutikainalo

      Oletko jo ampumaseuran jäsen? Jos et niin kannattaisi joka tapauksessa liittyä. Seurasta voi saada neuvoja ja tukea, mutta tavalliset seurat kylläkin voivat olla hyvin vahvasti ilma-aselinjalla.

      Kovin nopeasti asia ei välttämättä etene, joten kärsivällisyyttä kehiin! Ilmapistooliammunta esim. seuran kalustolla voisi olla hyvää ja edullista harjoitusta. Ilmapistooli 10 metrin matkalla ei ole ihan niin helppo laji kuin voisi luulla.

      Luultavasti poliisi vaatii soveltuvuustestin suorittamisen ehdoksi käsiaseen hankinnalle. Valtio haluaa aseasioihin lisää byrokratiaa.

      Sellainen "tunnelma" on uuden aselain myötä tullut että erikoisesti halvemmat käsiaseet halutaan pois markkinoilta. Niinpä valitettavasti kaikkein halvimpia pistooleja ei ehkä kannata enää edes yrittää hankkia.

      Kyllä MINÄ tiedän että koulumurhat eivät ole urheiluampujien syytä, mutta poliitikot eivät nähtävästi ole kanssani samaa mieltä.

    • Einarinari7

      Vastaukset kysymyksiisi löytyy suoraan aselaista. Lupaa ei enää heru sillä perusteella, että hakija "on aikeissa alkaa harrastamaan". Pelkkä ampumaseuran jäsenyys ei riitä, vaan pitää olla vähintään kahden vuoden aktiiviharrastus takana. Tämä on todistettava poliisille ampumakouluttajan lausunnolla ja ampumapäiväkirjoilla. Kirjaa siis ylös tarkoin kaikki ratakäyntisi ja pyydä vielä vaikka kouluttajan puumerkki alle. Harrastaa voi melko täysipainoisesti ilman omaa asetta ampumaseuran laina-aseilla ja muutenkin tällaisissa asioissa on fiksuinta kääntyä kouluttajasi puoleen. Hän osaa neuvoa lupa-asioissa ja asevalinnoissa.

    • haettu on ja monta..

      Vastasitkin jo itse kysymykseesi -> perusteeksi ei taida riittää pelkästään kiinnostus aseisiin?

      Liity nyt ensin johonkin ampumaseuraan ja treenaa "firman" aseilla!
      Samalla voit kysellä muilta ampujilta radalla, että kuinka sen oman aseen voisi saada luville, täältä ei löydy oikotietä tuohon asiaan ja kun vielä pääset ampumaan reukulla ja pistoolilla siellä seurantoimesta, niin sitten tiedät paremmin kumman lupaa ensinnäkin lähtee edes hakemaan! :D

    • zame

      Sellainenkin vinkki että jos olet ollut armeijassa niin 2kk armeijaa vastaa 1kk pois tarvittavasta määrästä harrastaa ennen pistoolin lupaa.
      Eli jos olit 6kk armeijassa, täytyy harrastaa 1 vuosi 9kk, jos 12kk niin 1,5 vuotta.

      Ihan täyttä paskaahan tuo on, koska tapahtuihan se sellon ammuskelukin täysin laittomalla ysimillisellä, että ei tuollaiset "vaikeudet" estä mitään tulevia verilöylyjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe