Toimeentulotukea, kun opintolaina nostettu?

tyhjänkö päälle?

Nostin opintolainan kerralla vuoden alussa ja nyt näyttäis siltä että se onkin jo loppumaisillaan... Opiskelen yliopistossa, vuokrani on 450 euroa kuussa. Olisikohan minulla mahdollisuuksia saada toimeentulotukea? Opintoraha asumislisä kun riittävät juuri ja juuri vuokraan...? Töihin en haluaisi mennä sillä siivous/kaupan kassahommat eivät kiinnosta ja haluan panostaa opiskeluun täysillä. Näkeekö sossu mihin rahat on tililtä käytetty?

10

6183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------------------

      Sossu vaatii tiliotteet, joten niistä kyllä näkee mihin rahat on käytetty. Miten vitussa joku voi tehdä noin tyhmästi?! Mitä helvettiä sinä oikein olet tehnyt, bilettänyt ja ostanut vaatteita? Ja tuollainen tollo yliopistossa, mitä vajakkeja sinne nykyisin otetaan? Vai ei siivoaminen ja kassahommat kiinnosta, ja vielä haluat panostaa opiskeluunkin täysillä. No mene sitten persettäsi kauppaamaan saatanan tollo. Olisit ottanut maksun perseesi jakamisesta, niin olisit tienannut etkä menettänyt kaikkea.

    • tyhjänkö päälle?

      Olen kyllä ottanut tästä opikseni, enkä jatkossa näin enää toimisi... Toivoisin asiallisia vastauksia kysymykseeni...

      • .

        Vastaukset on juuri niin asiallisia, kuin mitä ansaitset... Sossu vaatii usealta kuukaudelta tiliotteet, ja jos olet nostanut rahat automaatilta, niin jotenkin sinun kuitenkin pitää selittää mihin olet ne tuhlannu, esim. viemällä kuitit näytille.

        Iljettää kaltaisesi ihmiset, jotka pistävät kerralla kaiken sileäksi, ja sitten ollaan menossa sossuun vinkumaan, kun ei oikein työnteko hotsita, ihan kuin niitä töitäkään edes niin vain saa. Tällä hetkellä on paljon ihmisiä, jotka mielellään ottaisivat mitä tahansa työtä vastaan, mutta syystä tai toisesta eivät työtä saa, ja nämä käyvät sossussa rukoilemassa oikeaan hätäänsä rahaa, ja eivät useinkaan sieltä mitään saa. Vaikeaa voi olla siis sinullakin, varsinkin kun olet itse tyhmyyksissäsi tuhlannut kaiken.

        Siis todellako olet tämän vuoden alussa nostanut opintolainan, ja kuukaudessa kaiken pistänyt menemään, sitäkö tarkoitat? Miten se on edes mahdollista? Minä otin myös opintolainaa opiskellessani, ja elin sillä kesänkin, koska halusin olla kesät lomalla rankan opiskelun vastapainona. Minulla ei tehnyt edes tiukkaa elää opintotuella, asumistuella ja opintolainalla, vaan tuntui että rahat riitti oikeinkin hyvin.

        Et vaikuta kyllä kovinkaan kypsältä ja vastuuntuntoiselta ihmiseltä, vaikka kuinka väität haluavasi keskittyä opiskeluun. Tuskin menee tuollaiset selitykset läpi sossussakaan. Onnea kuitenkin yritykseen, mutta ehkä parempi kääntyä vanhempiesi puoleen ja pyytää rahaa heiltä.


    • Häh?

      Täytynee kyllä olla samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Itse biletin, ostin vaatteita ja vietin muutenkin vähän parempaa opiskelijaelämää, mutta sen kustannuksella sainkin sitten tehdä töitä jokaisena viikonloppuna ja arki-iltoinakin. Sanon suoraan, että ärsyttää, jos aloittava kirjoittaja saa nostettua toimeentulotukea, sillä minä - kuten kaikki muutkin tuntemani opiskelijat - ovat joutuneet pulittamaan näistä rahoista pitkän siivun vapaa-ajastaan. 800 euroa on aika monen osa-aikaisen pienipalkkaisen alan kuukausipalkka ja sillä pitäisi kyllä myös opiskelijan pärjätä, ja jos ei pärjää, niin sitten töihin. Opiskelu on panostus omaan tulevaisuuteen, eikä voi olettaa, että valtio kustantaisi opiskelun. Ja niin kuin sanoo myös sosiaalitoimisto: toimeentulotuki ei ole tarkoitettu opintojen rahoittamiseksi.

    • 2+34

      Sossu ei anna opiskelijalle rahaa, paitsi lainaksi. Eli puheet lainaa vastaavasta sossun tuesta ovat provoja. Voit ihan hyvin mennä töihin osa-aikaisesti, vaikka siivoamaan tai muihin psk-duuneihin. Ei opiskelu vaadi 24/7 lukemista, ihan tavallinen 40 tunnin työviikko kelpaa. Loput 40 tuntia nukkumatonta aikaa riittää myös palkkatyön tekoon. Jos opiskelu vie kaiken hereilläoloajan, pitää sitten vaan tehostaa sitä.

    • ....................

      Sossu saattaa aloittajan tapauksessa hyvinkin laskea sen opintolainan 300e/kk, oli sitä jäljellä tai ei. Eli esim. maaliskuuksi sossu saattaa laskea tuloihin mukaan 300e opintolainaa.

      Itselläni opintolaina katoaa huomattavasti nopeammin kuin pitäisi, mutta minulla onkin aloittajaa huomattavasti korkeampi vuokra paisuneet terveydenhuoltokulut. Minullakin sitä on silti tässä vaiheessa vielä jäljellä.

      Aloittaja voisi katsoa itseään peiliin, miettiä asioita hetki ja alkaa etsiä niitä paskahommia.

    • Totuus666
    • juu9

      ottavat huomioon opintolainan onko sitä sit nostettu vai ei pakoittavat nostamaan

      • juu9

        totuus on 3v jos opiskelee lainaa 10000 e mutta jos asut lastenkodissa et saa velkaantua 21vuotiaaseen asti sossu maksaa kaiken tai me kansalaiset lastenkodissa asuvalle opiskelun kirjat bussiliput ja ei tarvitse ottaa opintolainaa ajokortin saa sieltä ja asunnon 420e sossu maksaa tai me kansalaiset jotka veroja maksamme eli kannattaa olla huono äiti isä ja laittaa lapsi lastenkotiin sieltä saa kaiken ei tarvitse itse huolen häivää kantaa kannattaa olla huostaanotettu tai ei vaan kiinnosta asuu kotona näin se menee kaikessa yksinkertaisuudessaan


    • ottakaa huomioon

      että jos on omaisuutta, niin mitään ei sossulta tipu. Eikä tule tippumaankaan niin pitkään, kun näillä täälläkin olevilla kiiluvasilmäisillä netin lynkkauspartioilla on sanansa sanottavana. Siinä sitten kuolet nälkään, sairauksiin ja kylmään, koska se on laki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3648
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1766
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1354
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      149
      1240
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      850
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      48
      803
    Aihe