Välittäjissä suuri ero! Välitysfirman vaihto?

xena

Emme ole tyytyväisiä välitysfirman toimintaan ja haluaisimme vaihtaa parempaan. Kuka voisi kertoa, mikä olisi viisain menettely, ettei joutuisi maksamaan kahdelle firmalle välityspalkkiota, kun on se kuuden kuukauden jälkeinen aika, jolloin välitysfirma vielä ottaa palkkionsa, vaikka ei tekisi asialle mitään.

9

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuuden kuukauden jälkipalkkio-oikeus koskee vain tilanteita jossa itse myyt välittäjän löytämälle asiakkaalle (käytännössä välittäjällä on pitänyt olla kirjallinen tarjous jotta jälkipalkkio-oikeus syntyy).

      Jos vaihdat välitysliikettä ja uusi välittäjä myy aikaisemman välitysliikkeen asiakkaalle, niin välitysliikkeet jakavat voimassa olevassa toimeksiantosopimuksessa määritellyn palkkion keskenään. Eli tässä tilanteessa asia ei kosketa sinua mitenkään.

    • xena

      Kiitos!
      Asia jäi epäselväksi, sillä nykyinen välittäjämme kertoi, kuinka kaupan toteutuessa kaikki heidän ilmoitustensa kautta tulleet asiakkaat, jos heillä vain on tämän nimi tiedossa, ovat heidän asiakkaitaan ja välityspalkkio tulee silloin maksaa!

      • Jepes

        Ensimmäisen välittäjän palkkio-oikeus syntyy vain silloin, jos seuraava välittäjä myy asuntonne asiakkaalle, joka on tehnyt KIRJALLISEN tarjouksen jo ensimmäiselle välittäjälle. Eli pelkät nimilistat tai suulliset (muka)-tarjoukset eivät oikeuta palkkionjakoon. Tosi on. Nykyinen välittäjänne on siis puhellut apulantaa...


    • xena

      Kiitos todella asiaa selventävistä vastauksista. Olemme melkoisen vihreitä näissä asunnonmyynti asioissa, ja ehkä siitä syystä katsottiin jymäytyksen olevan paikallaan!

    • oikea.LKV.olen

      Taas tyhmä välittäjä yrittää kusettaa.
      Tsekkaapa onko kyseisellä välittäjällä oikeus käyttää LKV-tunnusta, siis henkilöllä.
      Ei taida olla kun ei tunne myymänsä alan lainsäädäntöä.
      Itse en antaisi asuntoani ''myyntihenkilölle'' joka ei ehkä koskaan saisi LKV-koetta läpi mutta myy arvokkainta omaisuuttasi...........

      Jälkipalkkio-oikeus ei ihan helposti laukea.
      Ei koskaan maksettava yli yhtä välityspalkkiota!

    • Ihme touhua

      Tuo LKV-tutkinto on kumma juttu kun sitä saa yrittää lukuisia kertoja? Tuohon pitäs aada joku raja ettei sitä saa yrittää esim. 3 kertaa enempää. Välittäjinä toimii myyntineuvottelijan titteleillä kaiken karvaista väkeä joilla ei ole mitään kokemusta kiinteistöistä. No taitaapa jonkun välitysfirman tj:kin olla taloussotkuista telkein takana mutta liiketoimintakieltoa ei ole määrätty. Tämmöiset tapaukset sitten kauppailevat teidän kalleinta omaisuutta?

      • Kysyjä--

        Osaisitteko kertoa, mikä tilanne on, jos kämppä on välittäjällä, mutta tulee toimeksiantajalle muutos elämäntilanteeseen ja kämppää ei voi myydä pois alta? Voiko siinä 4 kk myyntiaikana keskeyttää välityksen, jos ei ole tarjouksia hyväksynyt? Sopimuksessa ei tästä ole suoraan ja niiden markkinointikulujen kohdalla on viiva eli niitä ei ole.


      • Myyntineuvottelija
        Kysyjä-- kirjoitti:

        Osaisitteko kertoa, mikä tilanne on, jos kämppä on välittäjällä, mutta tulee toimeksiantajalle muutos elämäntilanteeseen ja kämppää ei voi myydä pois alta? Voiko siinä 4 kk myyntiaikana keskeyttää välityksen, jos ei ole tarjouksia hyväksynyt? Sopimuksessa ei tästä ole suoraan ja niiden markkinointikulujen kohdalla on viiva eli niitä ei ole.

        Riippuu vähän millainen elämän muutoksesi on.

        Hieman mukaillen katkelma suoraan lakikirjasta:

        Päteviä syitä toimeksiannon irtisanomiseen sen voimassaoloaikana: Lähiomaisen tai tähän verrattavan henkilön kuolema tai vakava sairastuminen, sekä lain tai viranomaisen toimenpiteen tai muusta toimeksiantalle riippumattomasta syystä aihetuva toimeksiannon muuttuminen suhteettoman epäedulliseksi.

        Tällöin on korvattava välitysliikkeelle kohtuulliset kuustannukset jotka ovat välitysliikkeelle koituneet.

        Muista myös että kauppaa ei ole pakko tehdä silloinkaan kun saadaan hintapyynnön mukainen hyväksyttävä tarjous, mutta välitysliikkeellä on tällöin oikeus palkkioonsa.


    • välittäjän tuttu

      OP on ehdottomasti paras ja luotettavin se aino firma missä esim välittäjien taustat tutkitaan ja pitää olla täysin nuhteeton tausta muissa firmoissa ei pahemmin asiaa tutkita vaan palkataan kuka tahansa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe