Olen 15 vuotias ja haluaisin lukion jälkeen opiskelemaan Lontooseen näyttelijäksi. Se on ollut haaveeni jo pitkään, mutta voisiko joku minua viisaampi kertoa erilaisia kouluja joista voisi valmistua hyväksi näyttelijäksi. Ja mitä pitää olla että pääsee sellaiseen kouluun. Osaan puhua englantia ja muutkin oppiaineet ovat hallussa ( tokarissani ei ole ikinä ollut 8 alempaa numeroa.) Joten auttakaa kiltit ihmiset!
Näyttelijäksi Lontooseen
14
2111
Vastaukset
- Sara92
Hei itse olen 19 ja samoista kiinnostunut sen ainakin tiedän että koulutus siellä on kallista mutta Kelasta sais apua jos ulkomaille lähtee opiskelee onnea sulle ja mulle ;)
- englannista1
Moi,
Tällä kirjoittaa yksi Lontoossa asunut ja opiskellut. Minulla on kokemusta ainoastaan yliopistoista/korkeakoulusta, mutta sellainen seikka on hyvä ottaa huomioon, että opiskelu ei ole Englannissa ilmaista niinkuin monissa muissa EU-maissa. Lukukausimaksut ovat aivan tähtitieteellisissä mitoissa, joten ainakin itselleni käytännössä ainoa mahdollisuus opiskella näissä kouluissa oli saada ko. yliopiston myöntämä stipendi. Niitä ei yleensä myönnetä sosiaalisin perustein (paitsi ehkä jos oikeasti on kotoisin jostakin kehitysmaasta), vaan pitää pärjätä erinomaisesti pääsykokeissa; muutenkin rahoitusmahdollisuuksia löytyy enemmän ylemmän korkeakoulututkinnon (maisteri-tohtori) suorittamiseen kuin perusopintoihin. Täällä on aikalailla samanlainen meininki kuin amerikkalaisessa koulutussysteemissä.
Aiemmalla koulumenestyksellä ei taidealalla välttämättä ole niin paljon merkitystä kuin sillä, millaiset näytöt teillä on ja kuinka hyvin pärjäätte pääsykokeissa. Voihan aina hakea, ja yrittää hakea stipendiä/apurahaa, tai sitten kannattaisi harkita muita paikkoja, kuten esimerkiksi Keski-Eurooppaa, jossa opiskelusysteemi toimii samankaltaisesti kuin Suomessakin, eikä (jättimäisiä) lukukausimaksuja ole. Ymmärrän kyllä, että kielen kannalta Englanti saattaa kuulostaa kätevämmältä, mutta taloudellisessa mielessä se on aika hankala opiskelumaa. Mutta rohkaisen silti kokeilemaan ja katsomaan kuinka käy.- englannista1
Ai niin, toki siis ulkomaille saa samat (itse asiassa hieman korkeammatkin) opintotuet ja lainat kuin Suomessakin, mutta ne eivät riitä edes lukukausimaksuihin. On pakko olla jokin muukin tulolähde. Monissa korkeakouluissa on muuten myös aika tiukka läsnäolopakko, joten ei kannata kovasti laskea sen varaan, että voisi samanaikaisesti ansaita työnteolla.
- Apua tarvitsen!
Kiitos tästä, mutta jos opiskelu Englannissa on hankalaa ja muissa maissa helpompaa, niin jos vaikka haen koulua Bulgariasta tai jostain Keski-Euroopasta, niin onko siellä kouluja joista voisi valmistua näyttelijäksi ja puhutaanko niissä englantia? (en jaksaisi nimittäin ruveta opiskelemaan jokaista euroopan kieltä;)) Ja vielä että riittääkö jos käy peruskoulun jälkeen lukion ja sitten hakee näyttelijäkouluun??
- 0+0+
Teatterikoulut järjestävät opetuksen aina oman maansa kielellä. Ota lukiossa saksa tai ranska ja pyri sitten sen mukaan opiskelemaan.
- UK:ssa opiskellut
Huomautuksena Englannin lukukausimaksuihin, että vaikka ne ovat aika tähtitieteellisiä, niin alempaan korkeakoulututkintoon eli kandiin saa Englannin valtion takaaman lainan. Eli lukukausimaksua ei tarvitse maksaa opiskellessa vaan vasta kun on valmistunut ja alkaa tienaamaan tietyn verran, joka taitaa olla 15 000 tai 20 000 puntaa vuodessa. Tämä pätee varmasti ainakin osaan Englannin teatterikorkeakouluista ja niitä löytyy myös Lontoon ulkopuolelta.
- 1 englannista jatkaa
Ok, tuo laina-asia oli tosiaan hyvä tarkennus. Itselläni se ei koskaan tullut ajankohtaiseksi, koska tein ylemmän korkeakoulututkinnon. Toinen asia tietenkin on se, että kannattaako välttämättä ottaa pelkän perustutkinnon takia kymmenien tuhansien lainaa, kun voisi esim. tehdä kandin ensin jossain halvemmassa maassa (Suomi tai tosiaan esim. joku Keski-Euroopan maa), ja sitten sen vasta sen vuoden tai parin kestävän maisteriosion Englannissa. Vaikka jälkimmäisen joutuisi tekemään lainallakin, kertyy kahdessa vuodessa (maisteri) vähemmän maksettavaa kuin neljässä (kandi). Riippuu tietysti opiskelualasta ja omasta maksuhalusta.
Aiempiin viesteihin vielä sen verran, että kyllä niitä teatteriakatemioita on muuallakin kuin Englannissa, eiköhän melkein joka maassa ole omansa.
Tässäkin ainakin monta (kaikentasoista) esimerkkiä Saksasta ja Itävallasta:
http://www.spielsite.de/Schulen.htm
Osa näistä on yliopistotasoisia (esim. Universität für Musik u. Darstellende Kunst in Graz, Mozarteum Salzburg yms.), osa ei, kuten esim. vapaat teatterikoulut- ja studiot, joita listassa näkyy myös ja joihin voi olla erilaiset pääsyvaatimukset kuin yliopistotasoisiin paikkoihin.
Kannattaa katsoa näiden koulujen sivuja, monista on nähtävänä myös Englanninkielinen versio, jossa on listattu ikärajat, todistusvaatimukset yms. Suosittelisin silti opiskelemaan sitä Saksaa tai Ranskaa kuten joku aiemmin täällä neuvoi, koulutusohjelmat kun ainakin yliopistotasolla tosiaan ovat kohdemaan kielellä. Nuo studio- ja kurssityyppiset systeemit taas saattavat hyvinkin tarjota myös Englanninkielistä opetusta, joten jos sellainen kiinnostaa, kannattaa ottaa paikkoihin yhteyttä ja kysellä, jos sivuilta ei löydy tarpeeksi infoa.- englannista 1
No höh, tulipa kirjoitettua kielten nimet isolla. Pahoittelut.
Sen verran verran vielä tässä jatkan, että äkkivilkaisulla osaan noista "freie schauspielschule"-tyyppisiin paikkoihin näyttää pääsevän jo 17-vuotiaana. Mutta korkeakoulu/yliopistotasoiseen koulutukseen on tosiaan yleensä vaatimuksena lukio tai vastaava, niinkuin ap itsekin arveli. Muu riippuukin sitten pääsykokeista ja mahdollisista ennakkotehtävistä. Onnea matkaan.
- How art thou Romeo?
Osaat puhua englantia? Osaatko cockney murteella sanoa mitaan? Minusta paras idea olisi opiskella nayttelijaksi omalla aidinkielellaan, sekin on tarpeeksi vaikeaa.
Kuinka monessa englanninkielisessa teatterissa tarvitaan nayttelijaa joka puhuu suomalaisella aksentilla? - fjoslmflsmdf
Häh? Miten niin paras idea olisi opiskella omalla äidinkielellään? Tiedän joitain suomalaisia, jotka ovat opiskelleet näyttelijäksi juuri Briteissä sekä mm. USA:ssa ja Ranskassa ja myös työskentelevät kyseisissä maissa näyttelijöinä, blogejakin löytyy netistä (en viitsi suoraan linkata tänne). Kyllä se oma aktiivisuus on tärkeintä, jos meinaa töitä saada, oli kyseessä mikä tahansa työ. Näyttelijänkin töitä voi saada ulkomaalaisena, kuten melkein mitä tahansa työtä, jos vain on rohkeutta repussa ja soveltuu alalle. Esimerkiksi Ville Haapasalo opiskeli näyttelijäksi ex-Neuvostoliitossa ja meni siellä teatterikouluun, vaikkei osannut venäjää (Suomessahan on tosi vaikeaa päästä teatterikorkeaan ja Tampereen yliopistoon opiskelemaan alaa). Nyt hän on aika suosittu näyttelijä Venäjällä ja rooleista ei liene olleen pulaa. Venäjä on muutenkin aika hankala kieli, joten hatunnosto Villelle. Toki ihan tähtinäyttelijäksi pääseminen on vaikeaa missä ja kielellä millä tahansa, mutta aina voi yrittää ja jostainhan se on aloitettava.
- Jocelyn43564
En kyllä suosittele nostamaan rimaa Lontoon tasolle, koska näyttelijäsuunnitelmat tekee elämästä helvettiä muutenkin. Kannattaa muistaa, että tulet saamaan töitä taidon ja kokemuksen pohjalta, et papereilla. Ja näyttelijänä rahasta tulee aina olemaan pulaa, joten en suosittele mielettömien opintolainojen hankkimista. Hankkiudu mahdollisimman halpaan (mutta mahd. tasokkaaseen myös) kouluun missä tahansa maassa ja hanki kokemusta joka puolelta. Jossain kohtaa huomaat luultavasti, että kannattaa sittenkin jäädä Suomeen. Se ei ole huono valinta.
Näyttelemistä sun pitää tietenkin alkaa harjoittelemaan jo nyt, koska muuten et todennäköisesti pääse edes mihinkään kouluun. Ja jos olet tosiaan ulkomaille lähdössä, niin kielioppia ja ääntämistä ihan helvetisti myös. Ei-natiivien puheet paistaa aina läpi, joten ainakin sulle on luvassa haastetta.
Jokaisen näyttelijäksi haluavan tulee ns. haluta pilata elämänsä näyttelemisellä, koska muuten ei tule saavuttamaan tavoitteitaan. - Dr.Houssee
Kyl mäki olisin halunnut Harvardiin opiskelemaan lääketiedettä, mutta pääsinkin vaan Oxfordin lääkiksee..
Elämäni romahti :( - Vaahtokarkkimies
Vanha keskustelu, mutta Ukas on nettisivu, mikä kannattaa vilkasta
- Että_näin
Näyttelijäopintoihin ulkomailla onkin niin tavattoman helppo päästä. Paljon helpompi kuin kotoiseen TAIKiin, jonne jokainen menee heittämällä aivan ekakerralla.
Mutta onhan meillä tietenkin Ville Haapasalo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3217635Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1771856
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161392- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91261Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j571186Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901029