Näyttelijäksi Lontooseen

Apua tarvitsen!

Olen 15 vuotias ja haluaisin lukion jälkeen opiskelemaan Lontooseen näyttelijäksi. Se on ollut haaveeni jo pitkään, mutta voisiko joku minua viisaampi kertoa erilaisia kouluja joista voisi valmistua hyväksi näyttelijäksi. Ja mitä pitää olla että pääsee sellaiseen kouluun. Osaan puhua englantia ja muutkin oppiaineet ovat hallussa ( tokarissani ei ole ikinä ollut 8 alempaa numeroa.) Joten auttakaa kiltit ihmiset!

14

1941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sara92

      Hei itse olen 19 ja samoista kiinnostunut sen ainakin tiedän että koulutus siellä on kallista mutta Kelasta sais apua jos ulkomaille lähtee opiskelee onnea sulle ja mulle ;)

    • englannista1

      Moi,

      Tällä kirjoittaa yksi Lontoossa asunut ja opiskellut. Minulla on kokemusta ainoastaan yliopistoista/korkeakoulusta, mutta sellainen seikka on hyvä ottaa huomioon, että opiskelu ei ole Englannissa ilmaista niinkuin monissa muissa EU-maissa. Lukukausimaksut ovat aivan tähtitieteellisissä mitoissa, joten ainakin itselleni käytännössä ainoa mahdollisuus opiskella näissä kouluissa oli saada ko. yliopiston myöntämä stipendi. Niitä ei yleensä myönnetä sosiaalisin perustein (paitsi ehkä jos oikeasti on kotoisin jostakin kehitysmaasta), vaan pitää pärjätä erinomaisesti pääsykokeissa; muutenkin rahoitusmahdollisuuksia löytyy enemmän ylemmän korkeakoulututkinnon (maisteri-tohtori) suorittamiseen kuin perusopintoihin. Täällä on aikalailla samanlainen meininki kuin amerikkalaisessa koulutussysteemissä.

      Aiemmalla koulumenestyksellä ei taidealalla välttämättä ole niin paljon merkitystä kuin sillä, millaiset näytöt teillä on ja kuinka hyvin pärjäätte pääsykokeissa. Voihan aina hakea, ja yrittää hakea stipendiä/apurahaa, tai sitten kannattaisi harkita muita paikkoja, kuten esimerkiksi Keski-Eurooppaa, jossa opiskelusysteemi toimii samankaltaisesti kuin Suomessakin, eikä (jättimäisiä) lukukausimaksuja ole. Ymmärrän kyllä, että kielen kannalta Englanti saattaa kuulostaa kätevämmältä, mutta taloudellisessa mielessä se on aika hankala opiskelumaa. Mutta rohkaisen silti kokeilemaan ja katsomaan kuinka käy.

      • englannista1

        Ai niin, toki siis ulkomaille saa samat (itse asiassa hieman korkeammatkin) opintotuet ja lainat kuin Suomessakin, mutta ne eivät riitä edes lukukausimaksuihin. On pakko olla jokin muukin tulolähde. Monissa korkeakouluissa on muuten myös aika tiukka läsnäolopakko, joten ei kannata kovasti laskea sen varaan, että voisi samanaikaisesti ansaita työnteolla.


    • Apua tarvitsen!

      Kiitos tästä, mutta jos opiskelu Englannissa on hankalaa ja muissa maissa helpompaa, niin jos vaikka haen koulua Bulgariasta tai jostain Keski-Euroopasta, niin onko siellä kouluja joista voisi valmistua näyttelijäksi ja puhutaanko niissä englantia? (en jaksaisi nimittäin ruveta opiskelemaan jokaista euroopan kieltä;)) Ja vielä että riittääkö jos käy peruskoulun jälkeen lukion ja sitten hakee näyttelijäkouluun??

    • 0+0+

      Teatterikoulut järjestävät opetuksen aina oman maansa kielellä. Ota lukiossa saksa tai ranska ja pyri sitten sen mukaan opiskelemaan.

    • UK:ssa opiskellut

      Huomautuksena Englannin lukukausimaksuihin, että vaikka ne ovat aika tähtitieteellisiä, niin alempaan korkeakoulututkintoon eli kandiin saa Englannin valtion takaaman lainan. Eli lukukausimaksua ei tarvitse maksaa opiskellessa vaan vasta kun on valmistunut ja alkaa tienaamaan tietyn verran, joka taitaa olla 15 000 tai 20 000 puntaa vuodessa. Tämä pätee varmasti ainakin osaan Englannin teatterikorkeakouluista ja niitä löytyy myös Lontoon ulkopuolelta.

    • 1 englannista jatkaa

      Ok, tuo laina-asia oli tosiaan hyvä tarkennus. Itselläni se ei koskaan tullut ajankohtaiseksi, koska tein ylemmän korkeakoulututkinnon. Toinen asia tietenkin on se, että kannattaako välttämättä ottaa pelkän perustutkinnon takia kymmenien tuhansien lainaa, kun voisi esim. tehdä kandin ensin jossain halvemmassa maassa (Suomi tai tosiaan esim. joku Keski-Euroopan maa), ja sitten sen vasta sen vuoden tai parin kestävän maisteriosion Englannissa. Vaikka jälkimmäisen joutuisi tekemään lainallakin, kertyy kahdessa vuodessa (maisteri) vähemmän maksettavaa kuin neljässä (kandi). Riippuu tietysti opiskelualasta ja omasta maksuhalusta.

      Aiempiin viesteihin vielä sen verran, että kyllä niitä teatteriakatemioita on muuallakin kuin Englannissa, eiköhän melkein joka maassa ole omansa.

      Tässäkin ainakin monta (kaikentasoista) esimerkkiä Saksasta ja Itävallasta:

      http://www.spielsite.de/Schulen.htm

      Osa näistä on yliopistotasoisia (esim. Universität für Musik u. Darstellende Kunst in Graz, Mozarteum Salzburg yms.), osa ei, kuten esim. vapaat teatterikoulut- ja studiot, joita listassa näkyy myös ja joihin voi olla erilaiset pääsyvaatimukset kuin yliopistotasoisiin paikkoihin.

      Kannattaa katsoa näiden koulujen sivuja, monista on nähtävänä myös Englanninkielinen versio, jossa on listattu ikärajat, todistusvaatimukset yms. Suosittelisin silti opiskelemaan sitä Saksaa tai Ranskaa kuten joku aiemmin täällä neuvoi, koulutusohjelmat kun ainakin yliopistotasolla tosiaan ovat kohdemaan kielellä. Nuo studio- ja kurssityyppiset systeemit taas saattavat hyvinkin tarjota myös Englanninkielistä opetusta, joten jos sellainen kiinnostaa, kannattaa ottaa paikkoihin yhteyttä ja kysellä, jos sivuilta ei löydy tarpeeksi infoa.

      • englannista 1

        No höh, tulipa kirjoitettua kielten nimet isolla. Pahoittelut.

        Sen verran verran vielä tässä jatkan, että äkkivilkaisulla osaan noista "freie schauspielschule"-tyyppisiin paikkoihin näyttää pääsevän jo 17-vuotiaana. Mutta korkeakoulu/yliopistotasoiseen koulutukseen on tosiaan yleensä vaatimuksena lukio tai vastaava, niinkuin ap itsekin arveli. Muu riippuukin sitten pääsykokeista ja mahdollisista ennakkotehtävistä. Onnea matkaan.


    • How art thou Romeo?

      Osaat puhua englantia? Osaatko cockney murteella sanoa mitaan? Minusta paras idea olisi opiskella nayttelijaksi omalla aidinkielellaan, sekin on tarpeeksi vaikeaa.
      Kuinka monessa englanninkielisessa teatterissa tarvitaan nayttelijaa joka puhuu suomalaisella aksentilla?

    • fjoslmflsmdf

      Häh? Miten niin paras idea olisi opiskella omalla äidinkielellään? Tiedän joitain suomalaisia, jotka ovat opiskelleet näyttelijäksi juuri Briteissä sekä mm. USA:ssa ja Ranskassa ja myös työskentelevät kyseisissä maissa näyttelijöinä, blogejakin löytyy netistä (en viitsi suoraan linkata tänne). Kyllä se oma aktiivisuus on tärkeintä, jos meinaa töitä saada, oli kyseessä mikä tahansa työ. Näyttelijänkin töitä voi saada ulkomaalaisena, kuten melkein mitä tahansa työtä, jos vain on rohkeutta repussa ja soveltuu alalle. Esimerkiksi Ville Haapasalo opiskeli näyttelijäksi ex-Neuvostoliitossa ja meni siellä teatterikouluun, vaikkei osannut venäjää (Suomessahan on tosi vaikeaa päästä teatterikorkeaan ja Tampereen yliopistoon opiskelemaan alaa). Nyt hän on aika suosittu näyttelijä Venäjällä ja rooleista ei liene olleen pulaa. Venäjä on muutenkin aika hankala kieli, joten hatunnosto Villelle. Toki ihan tähtinäyttelijäksi pääseminen on vaikeaa missä ja kielellä millä tahansa, mutta aina voi yrittää ja jostainhan se on aloitettava.

    • Jocelyn43564

      En kyllä suosittele nostamaan rimaa Lontoon tasolle, koska näyttelijäsuunnitelmat tekee elämästä helvettiä muutenkin. Kannattaa muistaa, että tulet saamaan töitä taidon ja kokemuksen pohjalta, et papereilla. Ja näyttelijänä rahasta tulee aina olemaan pulaa, joten en suosittele mielettömien opintolainojen hankkimista. Hankkiudu mahdollisimman halpaan (mutta mahd. tasokkaaseen myös) kouluun missä tahansa maassa ja hanki kokemusta joka puolelta. Jossain kohtaa huomaat luultavasti, että kannattaa sittenkin jäädä Suomeen. Se ei ole huono valinta.
      Näyttelemistä sun pitää tietenkin alkaa harjoittelemaan jo nyt, koska muuten et todennäköisesti pääse edes mihinkään kouluun. Ja jos olet tosiaan ulkomaille lähdössä, niin kielioppia ja ääntämistä ihan helvetisti myös. Ei-natiivien puheet paistaa aina läpi, joten ainakin sulle on luvassa haastetta.

      Jokaisen näyttelijäksi haluavan tulee ns. haluta pilata elämänsä näyttelemisellä, koska muuten ei tule saavuttamaan tavoitteitaan.

    • Dr.Houssee

      Kyl mäki olisin halunnut Harvardiin opiskelemaan lääketiedettä, mutta pääsinkin vaan Oxfordin lääkiksee..

      Elämäni romahti :(

    • Vaahtokarkkimies

      Vanha keskustelu, mutta Ukas on nettisivu, mikä kannattaa vilkasta

      • Että_näin

        Näyttelijäopintoihin ulkomailla onkin niin tavattoman helppo päästä. Paljon helpompi kuin kotoiseen TAIKiin, jonne jokainen menee heittämällä aivan ekakerralla.

        Mutta onhan meillä tietenkin Ville Haapasalo.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe