Sosionomi (amk) harjoittelut

Taivas rajana?

Toiveissa olisi monipuolista kokemuksien vaihtoa erilaisista harjoittelupaikoista. Yritän hahmoittaa itselleni tulevien vuosien harjoitteluiden "must" paikkoja, sillä haluaisin mahdollisimman monipuolisesti nähdä ja kokea mahdollisia tulevaisuuteni työpaikkoja.
Olisi mukava kuulla ihan käytännönläheisesti kokemuksistanne ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden tasolla roolistanne harjoittelijana (eli mitä oikeasti olette tehneet, onko se ollut hyödyllistä, mitä olisitte tehneet paremmin jos...).

Mikä on yllättänyt, ollut erittäin haasteellista ja minkä koette täkeimmäksi kokemukseksenne tulevana tai työssä olevana sosionomina.

terveisin ensimmäisen vuoden sosionomi (amk) opiskelija, joka pohtii tulevaa

1

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nnnimimerkki

      Kannattaa kokeilla vähän kaikkea, jotta saat monipuolista näkemystä ja kokemusta. Harkitse myös sellaisia paikkoja, joista ajattelet ettet ikinä haluaisi työskennellä niissä. Itse olin yhdessä sellaisessa ja se harjoittelu oli yksi parhaista juuri siksi, että ala alkoikin kiinnostaa. Kannattaa etsiä paikkoja silmälläpitäen myös mahdollisia kesätyöpaikkoja, joista saat myöhemmin tarvitsemaasi työkokemusta. Itse suoritin harjoitteluni paikoissa, joihin ei ollut mitään mahdollisuutta työllistyä (esim. pikkuprojektit), ja se kyllä harmittaa näin jälkikäteen.

      Valmistuin viime kesänä sosionomiksi, jonka jälkeen olen tehnyt yhden 2,5 kk:n sijaisuuden vuoden vaihteessa, mutta pääasiassa olen siis ollut työttömänä. Ahkeruudesta se ei johdu, sillä minulla on paljon aiempaa työkokemusta ja olin koko opiskeluidenkin ajan töissä. Alan työkokemusta minulla ei juuri ole, mikä tuntuukin olevan esteenä työllistymiselle, vaikka työpaikkoja kyllä olisi. Nyt sitten suoritan työelämävalmennusjaksoja ilmaisena työntekijänä, jotta saisin työkokemusta. Jee...

      Omien kokemuksieni myötä suosittelen siis, että yrität päästä harjoitteluihin esim. laitoksiin tai isoille työnantajille, joista olisi mahdollista saada kesätyö- tai varsinainen työpaikka myöhemmin. Tärkeää on myös se, että olet oikeasti kiinnostunut siitä, mitä tulet harjoitteluissasi tekemään. Vaikka omista harjoittelupaikoistani ei ole ollut hyötyä työllistymisen kannalta, voin ainakin sanoa, että ne olivat todella hyviä ja että harjoitteluajat olivat todella antoisia!

      Itselläni harjoitteluissa oli haasteellisinta - mutta toisaalta antoisinta - asiakkaiden kohtaaminen. Yritä päästä itse tekemään mahdollisimman paljon esim. asiakashaastatteluja ja olla itse kahdenkeskeisessä vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa, sillä sitä ei koulussa opi ja sillä mitataan ammattitaito työelämässä.

      Kyllä sitä myöhemmin töissä oppii kaikenmaailman raportointiohjelmia ym. mutta esim. rohkeus lähestyä asiakasta ja ottaa puheeksi vaikeitakin asioita, on sellainen taito jota harjoitteluissa on helppo ja tarkoituskin opetella. Vakuutan, että siten on helpompi jatkaa työelämään. Sosionomina teet työtä persoonallasi, joten opiskeluaikana olisi tärkeää oppia tuntemaan itsensä ja tapansa kohdata ihmisiä mahdollisimman hyvin.

      Toivotan onnea opiskeluun ja harjoitteluihin! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe