Kauanko olon paranemiseen?

pyhtoni

Te joilla on todettu keliakia ja olitte pahassa kunnossa kun se todettiin, kauanko meni että olonne alkoi parantua? Viikkoja, kuukausia?

11

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saaqaqqqaaat

      jaa a vaikea sanoa. olen nyt ollut vuoden alusta lähtien gluteenittomalla. Tässä aiemmin tällä viikolla sain gluteenia elimistööni vahingossa, sitä oli grillatussa kana-salaatissa (varmaan marinadissa tai jotain). Turoposin ku rantapallo vähän syömisen jälkeen. sitten illalla tuli ihan anafylaktinen shokki - en meinannut saaada unta ku sydän hakkasi ja hengitys oli nopeaa katkonaista. kamala olo. lukuunottamatta sitä episodia olen vältellyt gluteenia.

      Ja olo on parempi. tosin ulosteistani yhä huomaan että ruoka ei vieläkään taida imeytyä kunnolla. en tiedä kauanko oikeen pitää vielä mennä.

      toinen mikä aiheutti mulle pahaa oloa oli kilpirauhasen vajaatoiminta johon sain lääkityksen vasta 2kk sitten. olo on sen suhteen parempi.

    • kuuraaja

      Minulla todettiin keliakia 2001, ja enen sitä rampparin lääkärillä todella huonovointisena. Alussa epäiltiin pohjukaissuolen tai maha haavaa, eli oireet kai sopii siihen ? Keliakia todettiin jo tähystyksestä, ohutsuoli rajusti tulehtunut. Siitä aloitin gluteenittoman ruokavalion, Parissa kuukaudessa olo parani, ja puolen vuoden päästä tehdyt verikokeet näytti jo ok tiulosta. Ja mulle lääkäri sanoi, että harvoin hän näkee näin rajua keliakiaa.

      Ruokavalion pitäminen kannattaa, vaikka se on hankalaa. Viimeksi kaksi pv sitten sain väärää ruokaa, työpaikka ravintolassa , vaikka se tuotiin erikseen keittiöstä. Sitten tultiin sanomaan että sorry..

      Eli tervetuloa hermannin nuorisoseuraan,..

    • intolerantikko

      Meni vuosia. En kokenut koskaan tulevani kuntoon. Keliakian lisäksi löytyikin tärkkelyksen heikko sietokyky ja vasta tämän diagnoosin jälkeen kaikki muuttui. Lisää infoa uudelta sivustolta: vatsavaivaiset.fi

      • keliukkeli

        olin aika huonossa kunnossa jo puolen v ripuloinnin jälk kunnes sain viimein diagnoosin yhtenä perjantaina..jo sunnuntaina olin oireeton kun lopetin heti pe aamusta kaiken viljan syönnin
        nyt 21v jo takana ilman viljaa ja hyvin menee,..hb nousi nopeasti 58:sta aina 144 asti eli normaaliksi,myös alipainoni 32kg tuli pian takas 55kg:sta 87kg:n,.nämä puolen v tarkastuksesta


    • fghfhfghf

      Itselläni meni jo muutama päivä kun huomasin että mahani ei ollut enää sekaisin, normaalisti oli lähes päivittäin! Alle viikossa muutkin oireet hävisivät, mm. närästys, turvotus ym.

    • maya anna

      Kuukausia.

      Diagnoosista nyt kolmisen vuotta. Eka tähystys kertoi, että suolinukka täysin mennyttä, ihan mosaiikkikuviota koko suolen pinta. Vuoden päästä kontrollissa parantumista tapahtunut, 'nyt sulla on taas limakalvot', sanottiin. Mutta vasta kahden vuoden päästä oli suolen pinta normaali.

      Nyt pyrin syömään sellaisia tuotteita, josta gluteenia ei ole poistettu (esim. vehnätärkkelys) vaan joista se alunperinkin puuttuu. Tärkkelyksestä vatsani turpoaa, samoin jos syön liikaa puhdaskauraa. Hiivattomuus auttaa myös.

      Vaikka gluteenilla ja natriumglutamaatilla (E621) ei olekaan mitään tekemistä keskenään, olen huomannut, että tuo glutamaatti aiheuttaa minulle vatsaoireita (pierut haisee samalle kuin vasta-avattu valmislihapullapakkaus). Niinpä vältän myös sitä, samoin hiivauutetta.

      • suolinukat remontiss

        Kiva kun kirjoitit tähän. Minä odotin että olisi suolinukka vuodessa parantunut, mutta ei
        jatkan entistä tarkempana,,,
        Söitkö vitamiineja tai vatsalääkettä samalla.


    • rdtdt

      suolinukan täydelliseen paranemiseen voi mennä kaikilla paljon aikaa mutta akuutit ripulioireet eli ne joista vain kärsinkin katosivat minulta kolmessa päivässä täydellisen ruokavalio muutoksen jälkeen eli diagnoosin varmistuttua,ihmiset on niin erilaisia kuitenkin että mitään yleistä paranemis ennustetta on mahdoton antaa

    • yhtä juhlaa

      Kahdessa viikossa ruokavaliomuutoksen jälkeen vatsaoireista turvotus, kivut ja ilma sekä nivelkivut olivat hävinneet kokonaan ja ripulointi meni kuukaudessa.

      Nukkaa ei ole vielä uusintatähystetty, mutta vatsa kestää kaikkea paljon paremmin ja olo on energisempi.

    • Itselläni

      todettiin allergia vehnälle, ohralle ja rukiille. Olen aina ollut laiha(painoindeksi 16) mutta lääkärin mukaan ei keliakiaa, koska verikoe ja ihokoepala eivät sitä näyttäneet. Nyt kuitenkin olo on sen verran huono että olen siirtynyt itse gluteenittomalle ruokavaliolle. Tähystys olisi kuukauden päästä, mutta en pysty syömään enää viljoja. Jospa paino alkaisi nousta gluteenittomalla.

      • Näin myös

        Itselläni myös, paitsi ei olla todettu mitään vaikka olen vuosia käynyt tutkimuksissa. Olin itsekkin todella alipainoinen vuosia ja lähes kaikki keliakakian oireet ovat tuttuja, vaikka lääkärit eivät voi sitä enää myöntää näin monen vuoden jälkeen kun ovat keksineet monia " diagnooseja" esim: krooninen ummetus, anemia, helikobakteeri eli keliakian oireita ei diagnoosi. Niin oireiden pahentuessa päätin kaikesta vastustelusta huolimatta aloittaa gluteenittoman ruokavalion ja arvot lähti nousuun hb:68 sta 151.
        ja paino noussut monia kiloja vaikka olen vieläkin hoikka.

        Mukava kuulla että en ole ainoa joka on aloittanut ruokavalion ominpäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe